Азиатска козметика и грим - 24

• 71 340
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Café del Mar, не се извинявайте изобщo, че споделяте подробно своя опит за да е в помощ на друг!
Чуждо време и труд рядко се оценяват, но в тази тема много ги уважаваме!

От мен екстра идеи към алгинатите - оказа се, че освен с тонери имало каки, които ги разреждали със зелен чай! И дори с кефир! Аз, разбира се, ще взема да опитам!
(няма да съм аз ако не модифицирам) Grinning

PS С последната маска са ми сложили няколко тестерчета, вкл. 2 от тази ампула - не познавам и нямам никакъв опит с този бранд:

PS Catalano - абс. респект, че си направи труда да потърсиш и провериш!

Последна редакция: ср, 15 фев 2023, 22:05 от Agent Provocateur

# 526
Момичета, обърках се и поръчах от YESSTYLE доставка до България. Къде да я търся или ще ми я доставят до адрес?

# 527
Добро утро, момичета!
Споделям личната си корейска рутина, която установих, че действа прекрасно на кожата ми. С уточнението, че боря омазняване в Т зоната, чувствителност като цяло, лесно зачервяване, хиперпигментация на места. Вече не използвам грим, рядко спирала.

1.  Почистване - Hada Labo Gokujyun Oil Cleansing - имах 6 мостри от това, толкова е икономично олиото, че повече от месец можех да го тествам. Имам голям голям флакон La Roche Posay Toleriane Sensitive, с невероятно щадящ състав (пантенол и глицерин, пробиотик, ниацинамид и серамиди, без парфюм) - почиства ми прекрасно, но е останало малко количество и започвам голям флакон с олиото на Hada Labo. За него мога да кажа, че почиства абсолютно всичко от лицето, без да изсушава, усещането ми е много приятно след измиване. От тестер пробвах за 2-3 измивания COSRX | Low pH Good Morning Gel Cleanser - също бих купила цяла тубичка, хареса ми. При измиващите продукти ми е важно да не миришат, да измиват добре и да не ми опъва кожата след това. Всичко изброено отговаря на условията. При двуфазно почистване бих комбинирала La Roche Posay + Hada Labo.

2. Тоник - тази стъпка за мен беше сякаш the game changer - кожата ми попиваше тоник със зелен чай и до минути направо се озаряваше, усещането ми е много приятно като се намокря хубаво с тампон и веднага сложа следващ продукт. Зеленият чай за мен е ключова съставка, в случая имам опит с два тоника - MARY & MAY | Vegan CICA Tea Tree AHA PHA Toner
и BENTON Deep Green Tea Lotion.

3. Серуми - горещо препоръчвам два серума на Mary&May - MARY & MAY | Idebenone + Blackberry Complex Serum и пептидите MARY & MAY | 6 Peptide Complex Serum. Икономични са, оставят приятно усещане след нанасяне, няма лепкавост никаква (това много ме отблъсква в продукт). Въпреки бръчките, за които споменах вчера тук, мога категорично да кажа, че кожата ми не се е влошила в това отношение, а в околоочната зона забелязвам промяна (там винаги съм имала бръчици, нося лещи от седми клас, сещате се...) . За Idebenone като съставка може да прочетете, ако ви е интересно, има доста информация как действа и какво представлява, не искам да ви отегчавам сега с това, но накратко: това е синтетичен еквивалент на коензим Q10. За пептидния серум - сравнявала съм пептидните вериги, които са използвани тук, със серума на The Ordinary - "Buffet" + Copper Peptides 1%, има голям процент припокриване в състава за по-малко пари. Струва си да пробвате и двата серума.

Друг страхотен пептиден серум, за жалост малко количество на висока цена, е Klairs Midnight Blue Youth Activating Drop. Също си струва да се пробва.

Страхотен и моментално озаряващ, икономичен, оставящ приятно усещане, се оказа серумът на Beauty of Joseon - Glow Deep Serum - Rice + Alpha-Arbutin. От него започнах второ флаконче, очарована съм.

Супер хидратация - с бета глюкан (молекулата му е в пъти по-мъничка от тази на хиалурона, съответно прониква доста в дълбочина и наистина върши работа откъм хидратация, за разлика от хиалурона в козметиката. Инжекционният е друга "бира" Simple Smile  - iUNIK Beta-Glucan Power Moisture Serum. Редувам серумна хидратация с крем хидратация, но кремът ми е същият - iUNIK Beta-Glucan Daily Moisture Cream - перфектна цена за цели 60мл. и е супер икономичен, с 2 точици намазвам лице + деколте.

Друг страхотен серум за смесена/мазна кожа с ексфолиращ ефект със центела, чаено дърво, AHA, BHA, PHA - SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum Light (това е леката версия, за мазна кожа) - 3-4 пъти седмично вечер, върши чудеса за черните точки и като цяло за тена. Приключвам флакона, който не е никак малък, ще поръчам втори обезателно.

Тестери, които съм ползвала за 5 до 10 нанасяния (т.е. нямам дълготрайни впечатления):
1. ISNTREE | Hyaluronic Acid Watery Sun Gel SPF 50+, PA ++++ - много много хубава слънцезащита, сякаш нищо не си сложил на лицето си, нито е мазно, нито изсушава, нито оставя следи.
2. BY WISHTREND Vitamin A-mazing Bakuchiol Night Cream - ретинол + бакучиол, много хубав крем, искам да пробвам цял флакон, но в момента още имам ретинолов серум на CeraVe. Малко ми щипеше първото нанасяне, но после нямах такъв проблем. Икономичен, лесно се нанася, леко мазно усещане, но приемливо.
3. BENTON Snail Bee High Content Essence  - малко стегнато го усещах на кожата си. Някак нямам мнение за него.
4. The Potions - от тези серуми, всичките (имах мострички), направих някаква реакция неприятна. Не препоръчвам.

Стана дълго, извинявам се за което, дано съм била полезна Heart
Cafe del mar, много благодаря за подробната информация. Веднага пуснах поръчка за тонера със зелен чай и серума за черни точки. И аз съм мазна по Т зоната, около носа все излизат пъпки, болезнени чак. По носа така и не съм намерила начин да ги махна, надявам се с тези продукто да имам успех.

# 528
Момичета, обърках се и поръчах от YESSTYLE доставка до България. Къде да я търся или ще ми я доставят до адрес?
Ще ти звъннат по телефона и ще ти доставят пратката до вратата.  Simple Smile

# 529
Привет, момичета, да кажа и аз браво на Café del Mar и повече такива постове от всички 😂И да споделя за корейска слънцезащита, която ми беше препоръчана от дерматолог…в България…явно все пак има и такива, които не разчитат на биодерма и авен за всичко!
Бях споменала в преден пост, че ме диагностицираха с лупус, а той се активира основно от ув лъчи, слънце лампи, лазери, солариуми и прочие, което налага мазане през два часа без значение средата и сезона 😩….та…това е

Ползвам от около две седмици и не смея да казвам голяма дума, но…забелязвам намаляване на зачервяването, което е стабилно за съжаление! В серията има 4 продукта, флуид, ампула, крем и база за грим. Основните съставки, от това което прочетох са два фермента - бифида и микрококус лизат, както и шафран и нианцинамид ( освен титаниев и цинков оксид) във всеки продукт е различна комбинацията. На мен лично ми препоръча флуида, защото трябва да мажа на места с кортикостероид, а консистенцията е най-лека. Нанася се супер приятно, първоначално има едно мазничко усещане, но попива моментално и финиша е матиращ, но не изсушаващ. Има съвсеееем лека бяла следа, но нищо драматично. За зимата на хора със суха кожа няма да е достатъчно хидратиращ, но за лятото според мен би бил перфектен за всеки тип кожа, особено комбинирана! Толкова от мен, като изразходя пет опаковки в близкия месец ще докладвам повече 😂

# 530
  • Prismatica Aerie
blackadder23, откъде го купуваш? Ползвала съм ампулата и флуида преди няколко години и после изчезнаха навсякъде. Ампулата ми беше фаворит.🩵

# 531
blackadder23, откъде го купуваш? Ползвала съм ампулата и флуида преди няколко години и после изчезнаха навсякъде. Ампулата ми беше фаворит.🩵

Да в интерес на истината и аз доста се рових да го открия, от тук го поръчах с доставка до България безплатна над 50 евро
https://www.littlewonderland.eu/en/drjart-solarbiometm-fluid.html
но бяха последните две бройки, предполагам ще рестокнат защото има и другите продукти от серията.

# 532
Здравейте, за първи път поръчвам от Джолсе, преди няколко седмици имаше безплатна доставка, но как се проследява пратка имам само номер на поръчка и по пощата ли ще дойде?

# 533
В профила сe вижда проследяващия номер. После в пощата, евентуално, след като се оформят митническите документи.

ПП Моите МД пратки вече са в Англия.

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 11:40 от the Ant ...

# 534
  • София
В профила сe вижда проследяващия номер. После в пощата, евентуално, след като се оформят митническите документи.

ПП Моите МД пратки вече са в Англия.

И моите са в ggbg от вчера.

https://jolse.com/category/mega-deal/588/

Голямото намаление е пак активно.

# 535
# 536
Някой поръчвал ли е от stylevana директно до България? Знаете ли дали има митническо освобождаване? До Германия не съм имала проблеми досега, но се замислих дали няма да е по-удобно до тук, ако са същите условия.

# 537
Няма проблем с митницата, но минимумът е стотина евро за БГ

# 538
Няма проблем с митницата, но за безплатна доставка е стотина евро за БГ

# 539
  • София
Няма проблем с митницата, но за безплатна доставка е стотина евро за БГ
Какво значи "няма проблем с митницата"...
1. Не минава митницата, не плащаш ДДС, не освобождаваш и т.н. или
2. Минава бързо и безпроблемно митница.

Общи условия

Активация на акаунт