Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 43

• 39 413
  • 767
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Тоест има ограничение в ширината на стъклопакета заради щорите? За цената очаквах нещо толкова драстично, да - затова още не си позволявам да налагам идеята на ММ Simple Smile

# 586
Алуминиевата дограма с прекъснат термомост също не е много евтина, така че се подготви психически за цялостната смяна Simple Smile.

# 587
  • София
То сега е доста по-лесно човек да се подготви - финансите не са като по време на цялостен строеж Simple Smile Жалко, че има още доста работа по двора, ще видим до къде ще се докараме Simple Smile

# 588
  • Сливен
Визирах дебелината на пакета,не се изразих правилно.Ако нормално е 24мм,при вградените беше 32мм или 36мм,не помня подробности.

# 589
  • София
Здравейте, отдавна не бях ви чела. Да не раздувам и аз темата за кухните тук, но да споделя и ние какво решение имаме за нашата холо-кухня, която е приблизително 5х7м2. Ще има стена от гипсо-картон която ще обособи кухненската част. Все още не е изградена, но се надявам да се получи добре. Прилагам малко визуализации. С Мона май имаме подобен вкус към кухни: наскоро поръчах точно същите цвят и плот кухня Wink
Скрит текст:

# 590
Здравейте, отдавна не бях ви чела. Да не раздувам и аз темата за кухните тук, но да споделя и ние какво решение имаме за нашата холо-кухня, която е приблизително 5х7м2. Ще има стена от гипсо-картон която ще обособи кухненската част. Все още не е изградена, но се надявам да се получи добре. Прилагам малко визуализации. С Мона май имаме подобен вкус към кухни: наскоро поръчах точно същите цвят и плот кухня Wink
Скрит текст:
Идеята на интегрирането на кухнята в хола е да се получи едно общо, отворено пространство където готвещия да е в непосредствен контакт с останалите пребиваващи в помещението.
Вашето решение казва искам отделна кухня, но някой ме накара да си направя бокс. Ако покажете останалата част от обзавеждането, тази преградна стена ще изглежда още повече не на място.

# 591
  • София
Да, правилно сте разбрали решението. Искаме да е част от голямото помещение, но и да не се виждат хладилник и др. Не бих искала да налагам мнение, споделям идеята.

# 592
  • София
Doriva, много добре изглежда на проекта. Единствено като минус виждам, че преградната стеничка се пада точно срещу вратата и образувалото се между тях пространство ми се струва неизползваемо, макар че бихте могли да сложите библиотека или някаква друга мебел за съхранение.
И още нещо, което не е много приятно - много им личи на вратичките, когато са зацапани около дръжките и трудно се почистват.
Охх, звуча като някоя черна станция, ама да си знаеш Blush
И най-последно - плотовтет ни не са от Икеа, така че не мога да дам мнение.

# 593
Да, правилно сте разбрали решението. Искаме да е част от голямото помещение, но и да не се виждат хладилник и др. Не бих искала да налагам мнение, споделям идеята.
По-назад имаше решения със скрити кухни. Те са точно с цел да се скрие хладилник, мивка и др. Идеални са за помещения от 30-40 м2, защото не се налага да се слагат стени правещи по-малка и без това не особено голямата площ на помещението.

# 594
Откъде черпите идеи за вътрешно разпределение? Предстои изработване на технически проект за къщата и се подготвям за срещата с архитекта. Гледам Пинтерест. Някакви сайтове да ми препоръчате?

# 595
  • София
По наше време имаше доста проекти (вкл. разпределения) в сайтовете на строители на дървени къщи. Иначе и ние ровихме в Пинтерест и Гугъл като цяло. Нашият архитект не ни е искал линкове, а снимки колкото да разбере какво харесваме. Успех!

mona, пробвай с препарат за стъкло и микрофибърна кърпа да чистиш край дръжките; при мен работи, а шкафовете ми са матов антрацит (икейски).

# 596
Откъде черпите идеи за вътрешно разпределение? Предстои изработване на технически проект за къщата и се подготвям за срещата с архитекта. Гледам Пинтерест. Някакви сайтове да ми препоръчате?
Съветвам ви да оформите задание, което да предоставите на архитекта. То е основата, откъдето се започва проектирането на една къща. Колкото повече информация съдържа, толкова вероятността проектът да покрие очакванията ви е по-голяма. Заданието ще е много по-полезно отколкото някакви произволни разпределения от интернет. Друго което е добре да знаете е какъв архитектурен стил желаете да бъде бъдещата ви къща.

# 597
В Google images, съвсем случайно намерихме точно това, което искаме.
Разбира се, наложиха се леки промени. Най-вече  трябваше да се обърне огледално проекта, но крайният резултат на 90% се препокрива с първообраза като идея.

# 598
  • София
Да, бе, щото всички просто седим и пишем задания по цял ден - изчерпателни, ясни и технически издържани Simple Smile Нашият архитект изготви цял проект с точно една корекция, след като ни разпита хубаво и му показахме какво искаме като стил (не е искал примерни разпределения). Освен това му дадохме и бюджет за строежа, в който се вместихме със съвсем приемливо разминаваме (това преди пандемията и войната обаче). Както неведнъж съм писала - срещата между архитект и строител още на етап проектиране беше според нас доста полезна.

# 599
Здравейте! От доста време не съм влизала в темата. Къщата ни е готова, етаж и мансарда. Останаха само дреболии- обзавеждане за мансардата, гаража и подова настилка с гнайс на пътеките. Имаме поставени радиатори, но не и пелетен котел, че с тези скъпи пелети сигурно няма сметка да сме с котел. Отопляваме етажа с един климатик. Вие с какво отопление сте? Също така да попитам нужен ли е проект, ако се направи навес за кола, вместо гараж? Ще се вдигне малко навеса, ще е повече от 2.20 м, тъй като нашия имот е по-нисък от на съседа.

Общи условия

Активация на акаунт