Част от своето сърце през ДЕКЕМВРИ ще държим в ръце -- тема 8, 2022 🍼🤱

• 47 630
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
  • Вестерос
За аспирина говори наистина, защото за 32 г.с. го знам от доц. Конова, тя ми го каза още като бях в 15 г.с. и ходих при нея в Бургас. После се потвърди и от моето АГ и като се обсъжда това във фб групите и други пишат, че тогава са го спрели Simple Smile

# 301
Разбирам те, това е също мой страх.
Според мен се изследвай само в една лаборатория. Аз в началото избрах една в близост до вкъщи и само на нея ходя. Като винаги давам кръв на гладно сутрин около 8 часа.

Да , така ще направя . А по начало защо пиете кръворазреждащи , мен никой не ме е карал да се изследвам , не съм имала и оплаквания ?
А и мисля , че винаги превантивно след операция слагат кръворазреждащо .

# 302
  • Вестерос
Защото имам тромбофилия. След секциото ще пия пак, да.

# 303
Аз пия Натаспин почти от началото на Б, в моя случай е като застраховка (заради мисед миналата година) и за мое успокоение, а и изкарах ковид в 6 месец и реших да продължа да го пия. Спрях го в 37-38гс, а утре влизам в 40гс. и вчера проверих коагулацията - д-димер -0.7, фибриноген - 4.4., Аптт - 26. Тоест сравнително бързо се сгъстява кръвта, но това е важно за раждането, за да няма кръвоизливи. За след това никой не ми е казвал дали пак трябва да го включа, но ще попитам.

# 304

А какви са ви стойностите на д димера и хемоглобина ?

Хемоглобин 107. Така беше и преди 2-3седмици. Пия феро фолгамма 2х1таблетка.
Д-димер 2.25 при горна граница 0.50 по референтни стойности.
Други показатели не зная, защото изследванията са ми в АГ.

# 305
Момичета, в Soon MAMA има черен петък.

# 306
За аспирина говори наистина, защото за 32 г.с. го знам от доц. Конова, тя ми го каза още като бях в 15 г.с. и ходих при нея в Бургас. После се потвърди и от моето АГ и като се обсъжда това във фб групите и други пишат, че тогава са го спрели Simple Smile

Да, видях че масово в 32гс спират аспирина. Вие какво приемахте след това?

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 22:56 от Wanderers

# 307
  • Вестерос
Пиех натаспин, АГ, което ще ме изражда ми каза в 37 г.с. да го спра, ама аз го спрях като влязох в 38 г.с. Два дни на нищо бях, сега пет дни бях на фраксипарин 0,4. От утре съм на нищо пак.

# 308
  • София
Ох, аз съм на антибиотик от днес. Гадната бактерия, която лекувахме лятото се е завърнала отново. Сега ще пия и антибиотик през устата и вагинални глобули. Надявам се да успеем да я изчистим преди секциото. Интересното е, че преди бременност не съм имала такива бактерия откривана във вагиналния секрет. АГ, каза, че се размножава при по-нисък имунитет.

# 309
Вчера от скука реших да прегледам една фейсбук група на дами с термин декември. Ами те половината излязоха ноемврийчета 😀 на мен ми се наложи в последния момент да си сменя местораждането 😀 та ще раждам в болницата където роди и Кадерай. Насрочиха ми преглед за 30.11, защото не съм се следила в града и се вълнувам. По принцип бременността ми е лека и нямам търпение да започне раждането. Обаче имах очаквания, че ще родя по-рано, а с това темпо сякаш и ще пренося. Коремът ми сякаш още е горе, тапата явно си е на мястото, контракции имам от тия подготвителните и толкова. Чак ми е чудно как така за един път ще тръгне това раждане 🤷♀😀

# 310
Няма нужда да ги бързаме бебчетата, когато си решат, ще се появят. 🙏💖И аз нямам търпение, но пък и като знам, че това са последни дни с ритничета в корема и бебче, което още няма да деля със света, и ми става носталгично 🥺
Също четох, че раждането започва, когато дробчетата на бебето станат готови, и то отделя вещество, което сигнализира на мозъка на мама, че е време. Мозъкът съответно отделя окситоцин, и така започват контракции. 😊

# 311
И аз не бързам .Искам да си е след 38г.с.,че и да си порасне над 3кг.Напоследък имам доста болки , а пък в нас имам още за чистене и гледам да е по малко всеки ден.Дано не ми изиграе лоша шега това движиние,но като гледам май бебето си тръгва  ,когато е готово.Дори да скачаш ,ако не иска да излиза няма да го бъде по-рано.Ще съм секцио и в никакъв случай не желая да е по спешност,че ще умра още повече от страх.
Има ли някоя мама ,която пие още Магнеро&?

# 312
И аз не бързам .Искам да си е след 38г.с.,че и да си порасне над 3кг.Напоследък имам доста болки , а пък в нас имам още за чистене и гледам да е по малко всеки ден.Дано не ми изиграе лоша шега това движиние,но като гледам май бебето си тръгва  ,когато е готово.Дори да скачаш ,ако не иска да излиза няма да го бъде по-рано.Ще съм секцио и в никакъв случай не желая да е по спешност,че ще умра още повече от страх.
Има ли някоя мама ,която пие още Магнеро&?
Аз пия още и магнерот и натаспин и си бия фраксипарин , никой не ми е казал да ги спирам 37+5 съм

# 313
Аз също пия още Магнерот, официално съм в 35г.с. + 4 😎 Не са ми казали да го спра, както и утрогестана. За финал пия и аугментин заради стрептокок ауреус, който пак излезе като колонизация в някакви малки количества в микробиологията. Не бях приемала отдавана антибиотик, стомахчето ми хич не го харесва, въпреки допълнителния пробиотик 😒

Аз вчера стегнах багажа за болницата, останаха две три малки нещица, че по инвитро днес влизам в 36г.с., което си е 9ти месец 😬

Мисля другия уикенд да вадя Коледната украса 🎄🎅🏼 😁

# 314
  • Вестерос
Аз днес съм 39+0 г.с. Моето явно иска да си е декемврийче 😁 Понякога си мисля, че ще съм вечно бременна. Така се надявах да тръгне само, а остана днес и утре само...
Вчера от скука изкарах коледната украса, без елхата, тя остана само за по-нататък.

Общи условия

Активация на акаунт