Част от своето сърце през ДЕКЕМВРИ ще държим в ръце -- тема 8, 2022 🍼🤱

• 47 632
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
Веси, в окръжна като беше, денят преди секциото храниха ли те или каквото си носиш?

Те ме приеха около 14ч предния ден  Полагаше ми се вечеря, но не я взех. Иначе храна може да се приема до 22ч, а вода до 00ч. Аз си носих кисели млека и бисквити, мини кроасанчета, банани, няколко протеинови барчета и сок от ябълка. В деня след секциото трябваше да пусна газове, за да мога да хапна. Честно казано не съм вземала от болничната храна. ММ ми всеки ден ми носеше супички от гюрлата.

# 286
  • Вестерос
Аз не съм правила алергия за упойки. В понеделник като ме приемат ще ми правят тестове и ще се срещам с анестезиолог.

Мерси, Веси! Мен ме викат до 10 сутринта предния ден. И ми казаха до 19 вечерта, че мога да ям твърда храна...

Вики, за пуканките бях чела, че били полезни даже 😁

И аз имам два потника комплект за кърмене от Лидл и много добре изглеждат. Единият ще го взема в болницата с мен.

# 287
Коледна украса слагам аз след 6.12. Мързи ме сега да я вадя, днес изкарах само коледните калъфки за декоративните възглавници и една покривка за масата в хола.

За изписване съм си приготвила една тъмно синя рокля по-широка уж, сега с корема не ми е широка, ама каквото такова и един дебел чорапогащник за бременни.

DanielaDAndonova
, аз съм 38+5 г.с., имала съм само менструални болки от време на време и то от две седмици насам някъде и болки в кръста. В момента ме боли доста долу, ама сигурно ще мине до час. Стягане на корема не съм имала, поне не съм разбрала. Още не ми е паднал корема също.. Нямам идея дали имам разкритие, не са ме гледали за това. Нито са ми мерили скоро шийката.

Вики, моите тонове са били често около 145-155, казваха ми, че са си ок.

В декемврийските групи във фб всеки ден има бебчета вече Simple Smile Нашата от тук не е много активна обаче, забелязах, че се пише по-активно в една с 874 членове.
И аз не съм сигурна за контракциите, но вечер корема ми със сигурност става по твърд за известно време .
За тоновете казаха, че са като по учебник и няма за какво да се тревожа. Но ме тревожи това ,че аз съм почти +20кг 🤷, а бебето си е все така малко. В момента е 2700гр и
 отговаря на 35 г.с, а аз съм в края на 37г.с
С какво се храните, за да качват грамове бебоците? Аз се опитвам да ям всичко дори месото, вече съм казвала, че не е моята храна.
Все още не слязло надолу, което ме успокои има си време да расте , но съм имала алергия към две упокои, които се използват в Шейново...доктора каза не е проблем , надявам се да имат друг вариант и най-вече да не се стига до секцио.

munepiue честито бебче! Много, много да ви радва.
Относно качването на грамчета при предишната ми бременност ми изписаха да пия млечен протеин ( 3 пъти по една супена лъжица). Тогава бебчо вървеше много назад в 36г.с беше 1900гр,родих в 38г.с с размери 2770гр.и 46см. Та млечния протеин много ни помогна.
Пожелавам успех на всички мами.
Мен днес ме изписаха,бебка остана в болницата ( толкова ми е тежко), но поне вече не е в кувиоз,на креватче е. Започна да се храни,защото първия опит със захранването беше неуспешен. Вчера беше 2020гр,днес вече 2100гр. Надявам се в най скоро време да си се приберем и да си се гушкаме. Милата ми тя,днес едвам си тръгнах от нея,като знам че я оставям и ще я видя чак във вторник. Чувството е ужасно,но поне знам че е в сигурни ръце и специалисти се грижат за нея съм малко по спокойна.

# 288
Аз не съм правила алергия за упойки. В понеделник като ме приемат ще ми правят тестове и ще се срещам с анестезиолог.

Мерси, Веси! Мен ме викат до 10 сутринта предния ден. И ми казаха до 19 вечерта, че мога да ям твърда храна...

Вики, за пуканките бях чела, че били полезни даже 😁

И аз имам два потника комплект за кърмене от Лидл и много добре изглеждат. Единият ще го взема в болницата с мен.
Тест за алергии ми направиха в деня преди операцията.

# 289
Зори, кураж, момиче! Скоро ще сте заедно и ще се гушкате! Heart

На мен ми пада тапата на части. Преди 2-3 дни една част, дето не разбрах, че е тя, и преди малко друга, много обилна, чак си помислих, че са околоплодни води (по усещане), ама не са, тапата е. Предполагам, че до 2-3 дни ще дам отчет и аз, че и без това постоянно съм с менструални болки. Ама ще видим кога ще тръгне. Още съм 36 седмица.

# 290
  • Варна

Сега получих пратката от Малко зайче (боди за първата Коледа), но самото боди много ми хареса като мекота. Моля, някой който пазарува от турски сайтове или е по запознат ако намери дрешки на тази марка да сподели с удоволствие бих купила още нещо от  тази марка. В краен случай ще пиша на сайта на Малко зайче ако могат да издадат от къде ги поръчват 🙄

# 291
Муфлон, успех, стискам палци всичко да е наред!
След контракциите в сряда, вчера и днес съм без нито една...
Вчера ми излязоха резултатите -нито хемоглобинът ми се е вдигнал, нито д-димерът е спаднал. АГ ми каза, че желязото трябва да го пия до седмица преди раждането( да, ама аз ще раждам нормално, как да знам кога е 1 седмица преди раждане???), а Натаспина, поне още 1 седмица да пия...🤔 Някоя от вас пие ли кръворазреждащи след 36г.с, сега съм в 38+1гс....Познат лекар пък ме агитира да не пия кръворазреждащи вече,  да не се получи кръвоизлив...

# 292
На мен ми казаха желязо да пия докато родя, изписаха ми Фероглобин, по 1 капсула на ден.

# 293
Вчера ми излязоха резултатите -нито хемоглобинът ми се е вдигнал, нито д-димерът е спаднал. АГ ми каза, че желязото трябва да го пия до седмица преди раждането( да, ама аз ще раждам нормално, как да знам кога е 1 седмица преди раждане???), а Натаспина, поне още 1 седмица да пия...🤔 Някоя от вас пие ли кръворазреждащи след 36г.с, сега съм в 38+1гс....Познат лекар пък ме агитира да не пия кръворазреждащи вече,  да не се получи кръвоизлив...

А какви са ви стойностите на д димера и хемоглобина ?

На мен никой не ми каза да изследвам д димер , но на своя глава изследвах и ми е висок за нормален небременен човек , но ок за бременна трети тримиестър . Кардиоложката ми каза , че било нормално за бременнна и д димер не се гледал.

По същият начин ми е и фибриногена .

Никога не са ми казвали да пия разреждащи.

# 294
  • Вестерос
Вчера ми излязоха резултатите -нито хемоглобинът ми се е вдигнал, нито д-димерът е спаднал. АГ ми каза, че желязото трябва да го пия до седмица преди раждането( да, ама аз ще раждам нормално, как да знам кога е 1 седмица преди раждане???), а Натаспина, поне още 1 седмица да пия...🤔 Някоя от вас пие ли кръворазреждащи след 36г.с, сега съм в 38+1гс....Познат лекар пък ме агитира да не пия кръворазреждащи вече,  да не се получи кръвоизлив...
До 32 г.с. бях на аспирин протект, от тогава до 37 г.с. ми каза докторката да пия натаспина, но мен ме достраша, ако го спра нещо да не стане и го пих до 38 г.с. Спрях го за два дни. В понеделник като бях на преглед и казах, че ме е страх да не стане нещо, докато чакам секциото във вторник, ми каза пет дни, демек до днес вкл. да си бия фраксипарин 0,4 и от утре нищо.
За натаспина четох, че не е с натрупване като аспирина, даже май хранителна добавка го водят.
Колко ти е д-димера? Моят от последното изследване е вече 1,2, но и според двете ми лекарки си е ок. А желязото още го пия и хемоглобина ми вече е 135. Фибриногенът ми е все в нормите. Май само един път беше с 0,01 над горната граница, но на следващото изследване пак беше в норма.

# 295
До 32 г.с. бях на аспирин протект, от тогава до 37 г.с. ми каза докторката да пия натаспина, но мен ме достраша, ако го спра нещо да не стане и го пих до 38 г.с. Спрях го за два дни. В понеделник като бях на преглед и казах, че ме е страх да не стане нещо, докато чакам секциото във вторник, ми каза пет дни, демек до днес вкл. да си бия фраксипарин 0,4 и от утре нищо.
За натаспина четох, че не е с натрупване като аспирина, даже май хранителна добавка го водят.
Колко ти е д-димера? Моят от последното изследване е вече 1,2, но и според двете ми лекарки си е ок. А желязото още го пия и хемоглобина ми вече е 135. Фибриногенът ми е все в нормите. Май само един път беше с 0,01 над горната граница, но на следващото изследване пак беше в норма.

На мен дибриногена ми е 4.76 , а д димера 1.24. Никога не съм пила кръворазреждащи и казват , че са нормално за трети триместър. Според вас ок ли са ?

# 296
  • Вестерос
Според следящото ме АГ д-димер за трети триместър е ок да е до 1,7. Въпреки че в интернет срещам и други стойности, по-високи. За фибриногена нямам идея, но  горната граница на моята лаборатория я даваха 4,5 за не бременен човек, така че според мен ти е ок 4,76.

# 297
Според следящото ме АГ д-димер за трети триместър е ок да е до 1,7. Въпреки че в интернет срещам и други стойности, по-високи. За фибриногена нямам идея, но  горната граница на моята лаборатория я даваха 4,5 за не бременен човек, така че според мен ти е ок 4,76.

Благодаря за отговора , ще им заостря пак вниманието.

Преди 10 дена изследвах пак фибриноген , но в др лаборатория и беше 2.75 , много странно дали дава разлика от лаборатория до лаборатория .

Но на мен двама кардиолози ми казаха , че е нормално в края на бремеността да са по-високи.

Аз все се притеснявам от някакви тромбози да не станат.

# 298
  • Вестерос
Разбирам те, това е също мой страх.
Според мен се изследвай само в една лаборатория. Аз в началото избрах една в близост до вкъщи и само на нея ходя. Като винаги давам кръв на гладно сутрин около 8 часа.

# 299
Попаднах на таблична за д димер, която може да е от полза за някого.

На мен още ми дават да пия аспирин протект в 33 гс, мисля че другата седмица ще го спираме и минавам на инжекции.

Общи условия

Активация на акаунт