Част от своето сърце през ДЕКЕМВРИ ще държим в ръце -- тема 8, 2022 🍼🤱

• 47 622
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, аз съм в 38 г.с, и съм имала контракции само веднъж една сутрин преди 2 седмици съвсем за малко и това е.

Има ли още някоя мама която е като мен, че нещо не ми се струва нормално?

Иначе всичко с бебчо и с мен изглежда добре.

# 271
Привет, аз съм в почти 39 г.с. и не знам какво е контракция. Ходя на тонове всяка седмица, всичко изглежда добре, явно и това е нормално Thinking

Момичета, аз съм в 38 г.с, и съм имала контракции само веднъж една сутрин преди 2 седмици съвсем за малко и това е.

# 272
Честото първо на всички мамчета, нека бебетата растат здрави, щастливи и много да си ви радват Simple Smile Толкова много бебета за няколко дена, вече влизам и чака д а чета всв хубави неща Heart
Моята принцеса вече е 2700- 36 г.с., доки каза че пчаква около 3000-3100 , та се е кротнала малко с растежа, че беше вдигнала темпото доста.  Имаме си предполагаема дата вече, но е само предполагаема... аз забързах темпото с чантата, вече 1/3 е готова Joy
И защото много обичам Коледа, ви аги чакам 6.12 да украся у дома, тази година мисля да избързам и още другата седмица да създам коледен уют у дома. Вие кога мислите да украсявате?
Другият ми голяммм проблем е че нищо не мога да си намеря за изписването. Ако на горе ми е добре в рамената на долу не ми става на големият корем, все ми дават дрехи Л/ХЛ дето ми висят рамената до лактите... вие какво си взехте за изписването?

Има една страница за макси мода, от там си взех една риза като туника, Julia Style BG

# 273
Успокоява ме че не съм само аз.

Благодаря 🐣
Привет, аз съм в почти 39 г.с. и не знам какво е контракция. Ходя на тонове всяка седмица, всичко изглежда добре, явно и това е нормално Thinking

# 274

Здравейте , аз съм 38+2 гс и също ходя всяка седмица на тонове и нямам контракции , както на апарата , така и не чувствам . Но на првгледа вторник се оказа , че и 1.5 см разкритие имам. Но нищо не чувствам

# 275

Аз съм в 38ма седмица и също не съм усещала контракции. АГ казва, че всичко е наред. Всяка бременност е различна. Simple Smile

# 276
Аз съм в 38+3 и също не усещам контракции. На тоновете казаха, че всичко е наред, имам разкритие 1 пръст и 40% изглаждане на шийката.

# 277
  • Вестерос
Коледна украса слагам аз след 6.12. Мързи ме сега да я вадя, днес изкарах само коледните калъфки за декоративните възглавници и една покривка за масата в хола.

За изписване съм си приготвила една тъмно синя рокля по-широка уж, сега с корема не ми е широка, ама каквото такова и един дебел чорапогащник за бременни.

DanielaDAndonova
, аз съм 38+5 г.с., имала съм само менструални болки от време на време и то от две седмици насам някъде и болки в кръста. В момента ме боли доста долу, ама сигурно ще мине до час. Стягане на корема не съм имала, поне не съм разбрала. Още не ми е паднал корема също.. Нямам идея дали имам разкритие, не са ме гледали за това. Нито са ми мерили скоро шийката.

Вики, моите тонове са били често около 145-155, казваха ми, че са си ок.

В декемврийските групи във фб всеки ден има бебчета вече Simple Smile Нашата от тук не е много активна обаче, забелязах, че се пише по-активно в една с 874 членове.

# 278
  • Варна
Коледна украса слагам аз след 6.12. Мързи ме сега да я вадя, днес изкарах само коледните калъфки за декоративните възглавници и една покривка за масата в хола.

За изписване съм си приготвила една тъмно синя рокля по-широка уж, сега с корема не ми е широка, ама каквото такова и един дебел чорапогащник за бременни.

DanielaDAndonova
, аз съм 38+5 г.с., имала съм само менструални болки от време на време и то от две седмици насам някъде и болки в кръста. В момента ме боли доста долу, ама сигурно ще мине до час. Стягане на корема не съм имала, поне не съм разбрала. Още не ми е паднал корема също.. Нямам идея дали имам разкритие, не са ме гледали за това. Нито са ми мерили скоро шийката.

Вики, моите тонове са били често около 145-155, казваха ми, че са си ок.

В декемврийските групи във фб всеки ден има бебчета вече Simple Smile Нашата от тук не е много активна обаче, забелязах, че се пише по-активно в една с 874 членове.
И аз не съм сигурна за контракциите, но вечер корема ми със сигурност става по твърд за известно време .
За тоновете казаха, че са като по учебник и няма за какво да се тревожа. Но ме тревожи това ,че аз съм почти +20кг 🤷, а бебето си е все така малко. В момента е 2700гр и
 отговаря на 35 г.с, а аз съм в края на 37г.с
С какво се храните, за да качват грамове бебоците? Аз се опитвам да ям всичко дори месото, вече съм казвала, че не е моята храна.
Все още не слязло надолу, което ме успокои има си време да расте , но съм имала алергия към две упокои, които се използват в Шейново...доктора каза не е проблем , надявам се да имат друг вариант и най-вече да не се стига до секцио.

# 279
  • Вестерос
Аз съм +19 кг, все още не мога да ям месо и манджи с лук.. основно ям боб, леща, пипер, тиквичка, риба, сирене, кашкавал, яйца, макарони, спагети, баници си правя, картофи, ориз, домат, краставица, маслини, ядки и плодове. Обаче ям и вафли Ная, мажа и филии с майонезата на Хелман Sad , последно време ми се ядат пуканки, но си вземам готови, а не да ги правя аз. Ям хляб от лимец 😁 Закусвам основно два двойни сандвича с кашкавал и някакъв плод. Обед/след обед от месец не ям нещо стабилно, не ми се яде вече, гледам плодове да ям тогава, че пия и желязото по това време.

# 280
Момичета с големи дупета-някоя някъде да е намирала или купувала еднократни гащи ама гооолеми? Някоя от вас ако ще ражда в Селена Пловдив, нека ми пише на лично да питам нещо.

Аз не съм с голямо дупе. Купих си за болницата еднократни гащи Xxl и не ми станаха Joy След секциото бая обилно ми беше кръвотечението. Бях си взела превръзки за родилки, но са страшно неудобни и не ги ползвах. Добре, че бях купила Always нощни и гащи бабешки от Тея магазини Shiho.

# 281
  • Вестерос
Веси, в окръжна като беше, денят преди секциото храниха ли те или каквото си носиш?

# 282
За гащите - аз съм взела едни бабешки по голям размер и мека материя за да ми са удобни след операцията, защото четох че тези еднократните не са изобщо удобни к не ги препоръчват.

За изписването ще съм си с моя рокля, която все още си ми става, скоро я мерих 😁

Бебчо расте с почти 2 седмици напред при последния преглед, като цяло хапвам за закуска по 2-3 филии 😁 иначе хапвам почти всичко и по много 🤣, не се ограничавам от нищо - повече картофи, сладко многоо, много рядко месо. Според мен си е до бебчета, не се притеснявай щом е в нормите.

# 283
И аз съм взела еднократни гащи Л размер, както и тия следродилните превръзки, макар че ми се струват огромни, та сложих и някоя друга нощна ако не са. ММ ще донесе после още ако трябват 😃

Моите тонове този път нещо не ги харесаха от първият път, та след шоколад и вода ги мериха пак. Отървах се да влизам по спешност. Иначе винаги са били така около 140-160 и сега уж бяха, но явно се гледат и други неща. Иначе направо ме изби студена пот, хич не искам да раждам все още.

Всички ли сте си правили тест за алергии към упойки? Аз забравих да попитам дали ми трябва. Все още държим на нормално раждане, но знае ли човек май да взема да си направя и аз един такъв. В лабораториите ли се правят и как се водят точно? 😊

п.с. В Кауфланд има много меки потничета с разкопчалки за кърмене.

п.с. Украсата не съм я бутвала, че най-сетне имаме нова пералня и сушилня и от два дни се занимавах главно с поръчките от ЧП 😬

# 284
  • Варна
Явно проблема не е в храната ми и аз ям всичко което сте писали. Притеснявах се да не е проблема във въглехидратите -паста, картофи, сладко ( което ме побърка не знам как ще се боря с него след време наблягам на шоколади и пак че сега постоянно намалени на Линд та основно тях си хапвам по няколко блокчета на ден 😔) и пуканки си позволявам изобщо много неща, които преди никога не съм яла сега си позволявам по малко и постоянно казвам на ММ ,че това е период и после всичко това приключва. И съжалявам, че цялото това угощение явно не стига до детето 🙄
Относно теста за алергия мен ме прати АГ имам алергия към пчелите. Не е нещо за пренебрегване ( алерголожката ме праща на друго изследване след раждането),  на мен ми издадоха направление отидох при алерголог и там ми го направиха(доплатих 50лв за теста). Според мен ,когато е секцио ги правят в деня на приема , но аз за сега ще съм нормално и просто АГ е искал да проверим.
Благодаря за инфото за потниците в Кауфланд по препоръка от мама си взех един от Лидл, но нямаше други в моя размер затова ще си купя още някой.

Общи условия

Активация на акаунт