Част от своето сърце през ДЕКЕМВРИ ще държим в ръце -- тема 8, 2022 🍼🤱

• 47 608
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
Честито, munepiue!Да е здрав бебока и много да ви радва!

# 256
Честито за новите бебчета!👼🥰❤️. Вече едва ще сварваме да си честитим бебоците😃🍀. Мен ме изписаха и вече вкъщи ми е спокойно и кръвното се кротна. Контракции и аз започнах да имам от няколко дни и доста на често. Четох, че е нормално и редно да започнат от 35-36 г.с. Често уриниране, притискане, стягане, втърдяване, че и болки тук там. Всичко си е нормално, макар и неприятно😬. Лекарят, който избрах последно за секциото каза, че плацентата ми не е узряла и едно кръвно не е основание да вадим бебето по-рано. Спря ми хепарина и другата седмица каза, че ще говорим за дата за секцио. Не вижда реална причина да се бърза. Всички апарати дават отклонение 200-400 гр.и макар голямо бебето трябва да си достигне гестационната седмица, за да диша само и да не се налага апарат. Много успокоително ми подейства разговорът с него и сега съм уверена, че всичко ще е наред. Дай Боже!🍀❤️🙏👼🙂 Допълвам, че той също каза, ако бебето рита силно това е много добре. Ако не рита много силно се ходи по-често на тонове за да се знае, че всичко е наред.

# 257
Моята бебка се движи редовно, но доста по-плавно в последните дни. Акушерката каза да засичам поне 25 движения в денонощие и се предполага, че това е ок. Явно ѝ е тясно вече, хем не беше наддала почти между последните прегледи. Последно в понеделник я измериха 2800, а терминът ми е за след 9-10 дни, но вече приех, че ще е малък бебок. Важното е да са здрави и живи, а всичко друго ще го наваксат с времето. 🙏❤

# 258
Здравейте! Днес съм добре. Контракциите ми преминаха, още снощи към 18-19ч. Цял ден засичах на 10-20мин за по 30-40секунди продължителност, но без да се увеличават като болка. Реших да не избързвам-нито тапата е паднала, нито водите са спукани. Реших, че ако едно от двете неща се случи, ще тичам бързо, а до тогава -да си стоя мирно вкъщи. Пътят до родилното ми е за 5-6 мин с кола, така че реших да не ходя рано. Вечерта премина без болки, днис също не усещам нищо. Успокоявам се, че имам време, поне седмица. Миналият път родих в края на 38гс (със зрялост 3степен на плацентата), а от днес влизам в 38, със зрялост на плацентата 0-1. Тоест може и да изчака малко според мен🤔

# 259
Момичета, вече едва смогвам да чета коментарите. С бебета вкъщи няма време. Цял ден стоя по пижама и чак следобяд ми остава време да се пооправя малко Joy
Честито на всички нови мамчета и кураж на останалите. Дръжте се, не остана!

# 260
  • София
Belle, вчера следобед ходих на доплер, че моят АГ искаше да ме види след верзиото. Много беше щастлив, че се е получило. Нямаше проблем с кръвотока и това също го зарадва.

Мен не ме зарадва, че главата на господинчото вече отива към 10 см диаметър, но моят лекар, за щастие, си е навит да го пробваме естествено ☺️

Днес бях и на тонове пак, че ме помолиха да ида някъде 24 часа след манипулацията. Отидох в Шейново, че ми е близо. Звучеше добре, аз пак съм със силни контракции само.

Говорихме си за верзиото и се оказа, че и там правели. Д-р Велев бил човекът за верзио в Шейново. Толкова търсих къде има, а нито дума не намерих за там. Както и да е, споделям тук с надежда да помогне на някого някога тази информация.

Ziggy, страхотни новини! Радвам се, че е станало бързо и е имало такова прекрасно отношение към теб в болницата, както и адекватни лекари. Дано не се обърне повече. Пиши как са минали тоновете утре и ако ще ходиш до АГ може пак да те погледне да каже накъде е ☺

# 261
  • Варна
За мамите във Варна сега попаднах на един профил в Инстаграм (предполагам има и фб)
Mamadoulabg -  Марика Бабева споделила е списък за багажа за  всички болници във Варна и отделно явно провежда и лекции.

# 262
Момичета с големи дупета-някоя някъде да е намирала или купувала еднократни гащи ама гооолеми? Някоя от вас ако ще ражда в Селена Пловдив, нека ми пише на лично да питам нещо.

# 263
Момичета с големи дупета-някоя някъде да е намирала или купувала еднократни гащи ама гооолеми? Някоя от вас ако ще ражда в Селена Пловдив, нека ми пише на лично да питам нещо.
В бейби бг имаше еднократни гащи на няколко марки и бяха на промоция.  Канпол са най-умалени доколкото знам. Иначе на мен Селена ми е втори избор, ако мога да помогна, пиши ми

# 264
  • Вестерос
Аз си взех многократни бабешки памучни, които после ще изхвърля.

# 265
Честото първо на всички мамчета, нека бебетата растат здрави, щастливи и много да си ви радват Simple Smile Толкова много бебета за няколко дена, вече влизам и чака д а чета всв хубави неща Heart
Моята принцеса вече е 2700- 36 г.с., доки каза че пчаква около 3000-3100 , та се е кротнала малко с растежа, че беше вдигнала темпото доста.  Имаме си предполагаема дата вече, но е само предполагаема... аз забързах темпото с чантата, вече 1/3 е готова Joy
И защото много обичам Коледа, ви аги чакам 6.12 да украся у дома, тази година мисля да избързам и още другата седмица да създам коледен уют у дома. Вие кога мислите да украсявате?
Другият ми голяммм проблем е че нищо не мога да си намеря за изписването. Ако на горе ми е добре в рамената на долу не ми става на големият корем, все ми дават дрехи Л/ХЛ дето ми висят рамената до лактите... вие какво си взехте за изписването?

# 266
Аз мисля да украся сега събота и неделя, защото другата седмица ще е секциото и искам като като се приберем живот и здраве да е нагласено в къщи.
Относно бельото аз също съм взела бабешки гащи,които после ще хвърля😁

За облеклото аз съм от тези пухкавите,които не са качили много килограми и ще си бъда с моя блуза ще видим коя и клин пак от мойте Simple Smile няма да купя нещо ново,защото не знам до колко ще е използваемо после.

# 267
Честото първо на всички мамчета, нека бебетата растат здрави, щастливи и много да си ви радват Simple Smile Толкова много бебета за няколко дена, вече влизам и чака д а чета всв хубави неща Heart
Моята принцеса вече е 2700- 36 г.с., доки каза че пчаква около 3000-3100 , та се е кротнала малко с растежа, че беше вдигнала темпото доста.  Имаме си предполагаема дата вече, но е само предполагаема... аз забързах темпото с чантата, вече 1/3 е готова Joy
И защото много обичам Коледа, ви аги чакам 6.12 да украся у дома, тази година мисля да избързам и още другата седмица да създам коледен уют у дома. Вие кога мислите да украсявате?
Другият ми голяммм проблем е че нищо не мога да си намеря за изписването. Ако на горе ми е добре в рамената на долу не ми става на големият корем, все ми дават дрехи Л/ХЛ дето ми висят рамената до лактите... вие какво си взехте за изписването?

Аз миналата седмица украсих вкъщи, че ми дойде музата пък и вече започва много да ми натежава и се уморявам. За изписването си поръчах от aboutyou една чисто бяла рокля тип риза, която стои свободно. Исках да съм с нещо свежо и свободно, че повечето дрехи, които ми стават сега са все тъмни или спортни.

Аз вчера бях на преглед и едвам хванаха тоновете на моя малчуган, така лошо беше застанал. Другата седмица съм последно на преглед и ще насочваме дата за секцио, ако не тръгне до тогава. В началото бях много разочарована, че няма да е естествено, но вече не го драматизирам и мисля. Док каза, че най-вероятно ще е около 5ти декември. Има ли други мами в групата, които ще раждат секцио в МД около тази дата?

# 268
  • Варна
И аз още ми миналата седмица украсих нямах търпение да ми е коледно, а и сега мога да му се порадвам, после няма да обръщам внимание на това.
Аз съм взела еднократни гащи размер Л 🤷силно се надявам на Канпол да са умалени даже не помня как съм избрала размера или просто са ми дали тях (взех ги от Бебемания беше си лудница)
За изписването имам две рокли, които ми стават не са за тези температури, но нямаме работа навън. Само ММ ще дойде вземани и вкъщи на топло.
Багажът вече е готов, остана да направя пакети за ММ, когато трябва нещо да се носи. Мисля да опаковам всичко (вкл дрехите за изписване), което няма да взема и да надписвам , за да няма  после "това къде е "😆
Сега бях на тонове предните пъти стигаше до 160-170 сега бяха повече около 140🙄. Сестрата каза че е добре, но сега чакам и за преглед при АГ.

# 269
За изписването поръчах от един български  бранд розова зимна  рокличка размер Хс/С хахаха .Нея по принцин ще я нося след  това.Сигурно  сега няма да ми стане,но ще пробвам,защото ми харесва.Иначе си имам втори вариант черна  плътна  рокля, а отдолу клин или без,ако нещо ми пречи върху  корема.
Честно казано нямам претенции,защото знам и че ще изглеждам все още леко бременна.😅

Общи условия

Активация на акаунт