Част от своето сърце през ДЕКЕМВРИ ще държим в ръце -- тема 8, 2022 🍼🤱

• 47 437
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Честито за новата тема❤️ нека се напълни с живи здрави бебчета❤️

# 496
Честито за новата тема❤ нека се напълни с живи здрави бебчета❤

Има нова тема ли? За това ли толкова време нямам известие за публикация😉

# 497
Няма нова тема Simple Smile  Тази е последната. Стискайте палци ,момичета.Моментът ми наближава.  Умирам от страх, но дано всичко мине добре.

# 498
Няма нова тема Simple Smile  Тази е последната. Стискайте палци ,момичета.Моментът ми наближава.  Умирам от страх, но дано всичко мине добре.

Успех и дано мине лесно и бързо и да се гушкате с малчо!

# 499
Аз днес бях на тонове . Кьорава контракция нямам , но пък съм с 1см разкритие и паднала тапа . Heart Eyes Момента сериозно наближава , аз не съм украсила още елхата , бебефона пристигна вчера , документите са ми готови ,но имам още някакви неща за попълване . Искам да ходя и на коледен базар . Joy Силно се надявам бебето да ме изчака да си направя кефа и чак тогава да тръгне , на спокойствие както се казва . Питах за колани и корсети за след раждане ( прибирали корема така съм чувала) акушерката ми каза че нямало нужда , ако има нещо ,предписвали индивидуално за всеки според състоянието му след раждане . Много добре ми се отрази разговора ми с акушерката , много мила жена . Предполагам тези които родиха , нямат много време да пишат в темата . Все пак ми е интересно какво се случва с тях и бебоците . Как им минават дните . От останалите не родили , чакаме добри новини . Heart

# 500
Кестенче, аз съм на мнение, че тези колани не помагат, а пречат на мускулите,  без да е подкрепено с факти това мое мнение. Просто на принципа на сутиена при големите гърди - държи ги да изглеждат добре... но не ги прави по-стегнати. Контракциите не спират след раждането, така се прибира матката, оттам и коремът. Имам корем, сега съм дебела, а не сладка като бременните😁
Но контракциите са ми много силни, почти като родилни на моменти, та не се притеснявам дали ще се прибере или не...

Ние с Емили сме добре, нейната терапия с антибиотика продължава, вероятно до събота... Вече имам кърма и за сега се храним така, трудно е да се напаснем, но се надявам да свикнем... с кака й се кърмихме изцяло 4м. +още 5 с дохранване... но кърменето тръгна тогава трудно... сега уж, подготвена, но пак имам леки рагади по зърната, но търпя, вече свеква да засуква и дано минат бързо тези, без да има нови... Това е общо взето при нас - почиваме, храним се, пълни памперси веднага след хранене, аз сменям и веднага пак огладнява.. 😊

# 501
  • Варна
Днес коментирах с ММ,че има някакво затишие в групата. Мамите с бебоци нямат време,а другите просто си седим и чакаме момента, даже въпросите ни се изчерпаха 🤷😆
Аз чета едно помагало за кърмене дадено от Ла Лече Лига (и в сайта им има много инфо) , а по -късно съм на тонове.
И аз като Кестенчето исках да си направя някои малки удоволствия преди да се роди мъника. Вече украсих вкъщи, ходих на Коледен базар, вчера направих меденки, а днес след преглед мисля да отидем на ресторант , утре отваряме кашоните и вече го чакаме. Щом влязохме в Декември има зелена светлина от нас.
Относно коланите и аз не съм чувала хубави отзиви имам една брошура някъде за упражнения след раждане по-скоро ще заложа на тях. Сега даже четох за успокояване на бебе препоръчват подскоци на фитнес топка , докато държа бебето и ще си взема една (нямам търпение хубаво да си разтеглена цялото тяло) , а и ако помога и на бебето ще е супер.

# 502
Аз изобщо не бързам да влизам във форма . Знам , че ще стане все някога . Повече се притеснявам за това дали ще имаме време с ММ да готвим разнообразна храна . Никак не ми се иска да го караме на бързи омлети и сандвичи . Ако си бяхме в България щяхме да поръчваме топла храна за вкъщи .
Altaya ама наистина ли са чак толкова силни контракциите след раждане Astonished Тук леко се уплаших . А гърдите как са ми напрегнати не е истина . Ахх а в 5-6 месец бяха толкова хубави , оформени , големи , много си ги харесвах . Сега са напрегнати , но пък като форма нищо особенно .

# 503
На мен ми е второ раждане, а всички казват, че всеки следващ път боли повече... Имам спомен за болка първия път, но не толкова силна... Вярно, че не са постоянно - да речем че на час-два имам по 1-2, някои по-слаби, които не ме притесняват, но при кърмене и след него имам много по- силни... чакам обаче да отминат, дано се случи по-скоро...
Интересното е , че този път коремът ми не е като предишния път... но не мога да го обясня точно... Първият път го чувствах като възглавница прикрепена отпред, парче дунапрен, беше ми много смешно, сега пък си е нормален корем, твърд все едно съм дебела, нормален на пипане..  Само като се смея не го чувствам като нормална част от тялото си, но и това ще стане.
Чакам мамите, които ще раждат нормално да кажат какви ще са техните усещания за корема 😁

# 504
Аз си стоя в болницата вече трета вечер.Днес ме прегледа док за разкритите 4 см.Снощи имах контракции,които си бяха болезнени,но не регулярно и за два часа отминаха.И сега чакам.😊Честно казано ,изобщо нямам спомен за корема си първият път,за кърменето помня че беше леко болезнено в началото,но корема не ме е болял от кърменето,живот и здраве ще видя сега как ще е .Тези бях доста притеснена,сега съм по-скоро развълнувана и нетърпелива,защото моментът наистина е много близо🤗Успех на всички

# 505
За която мама се интересува от упражнения и тренировки, аз съм сертифициран инструктор по аеробика, а в момента карам курс и за тренировки преди и след раждане, безплатно ги публикувам в инстаграм акаунта си, пишете ми който иска😄💪
Ще правя видеа с тренировки вкъщи за прибиране на диастаза, стягане на цяло тяло и такива хубави неща😊

# 506
@elistoy, записвам се направо при теб от сега. Ще си плащам. (да вметна нали ако нямам усложнения от раждането)

Иначе съм съгласна, че само стоим и чакаме. Слагам украсата сега, ама седнах да си почина малко и в спалнята никаква няма да слагаме да не събира още едно нещо прах 😅
Но за тренировки съм за, че макар и по-слаба като бях винаги съм била отпусната пък сега викам искам да съм MILF 🤣

Аз ежедневно имам някакви тъпи въпроси, ама вече в главата ми е някаква каша и спря да ми пука дали ще забравя нещо за болницата или пък ще купуваме друго в последният момент. Само тая електрическа люлка дето не взехме още я мисля от време на време ама пак е както казват на един клик разстояние.

Чудя се дали да не вземем да отворим и кашона с количката ама после тая количка само ще се влачи из прашният гараж и не виждам голям смисъл. Но пък щом сме вече декември ще отворим матрака поне, че четох че трябвало да се отмирише.

Това от мен. 😃
На родилите майчета много им се радвам като пишат, чета с такъв интерес да знам какво да очаквам. Сигурно и на тях им е скучно още да си обсъждаме скуката и контракциите. Вярвам, че скоро всички ще сме на една вълна, декември е 🥰

# 507
  • София
Утре съм в Шейново, за да се срещна с Имир. Доволна съм, че дочаках Декември, мъника явно още не му се излиза. Вчера на тонове, нямах нито 1 контракция. Чувствам се спокойна, защото АГ каза, че ще направи всичко възможно да имам хубав спомен от раждането спрямо нейните възможности разбира се. Пера дрехи, тази седмица ще украсявам, но нещо се мотам. Уж, чакам да изчистим с ММ и чак тогава, че да не раздигаме после украсата.

ПС: По телефона Имир беше много мила. Ако, някой се интересува от инфо да пише Simple Smile.

Днес май четох, че ще запалят светлините на софийската коледна елха до Народния театър. Започваме си с коледно настроение Simple Smile!!!

# 508
  • Варна
Аз за сега не мисля да отварям количката има време за нея. Само кошницата за кола и кошарата искам да извадим и да ги почистя. Матракът го извадихме, че беше на руло ама бързо се опъна.
Илития , Имир е страхотна такова спокойствие ми внесе, че нямам търпение. Сигурна съм, че ще е много внимателна и грижовна. Аз нямам много контакт с доктора затова разчитам на нея за повече обяснения .
А ти с кой доктор ще раждаш? Може би си споменала ама не помня 🙄

# 509
Аз днес бях на допълнителен доплер - бебето продължава да е по-малко, ако не родя до 39 седмица трябва отново да отида на доплер. Въпреки че по мнение на лекарката и по размер на шийката (25 мм) може би ще е преди термин.
Сега ми предстои на 06.12 преглед за разкритие + тонове и на 07.12 среща-консултация с шефа на отделението, за мнение за начина на раждане.

Някой да има препоръка с клип за дишането по време на естествено раждане ?

Общи условия

Активация на акаунт