Част от своето сърце през ДЕКЕМВРИ ще държим в ръце -- тема 8, 2022 🍼🤱

• 47 624
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
И аз продължавам да пия магнерот, Сорбифер и билкова кръв. Бях на лекция за съня на бебетата и научих, че ниското желязо може да доведе по проблеми в съня на 6 мес възраст на бебчето. Една майка с бебе на 3 месеца имала същия проблем с желязото по време на бремеността и сега продължава да пие билкова кръв. Затова и след раждането ще продължа да пия билкова кръв.
Вече съм почти 38 седмица бебчето няма намерение да слиза,но не го и бързам. До 10 декември съм му дала срок, после може да пия малинови листа (това ми каза акушерката за предизвикване на контракции) имам си мой план до 20.12 (моя РД) да сме си вкъщи и всеки ден му напомням ама да видим дали ще е с характер още от раждането си😆 и естествено, което е най-добро за него вече моите нужди ще трябва лека полека да отстъпват пред неговите💙
А за движението и АГ и акушерката ми казаха,  че само ми помага.

# 316
Аз също си искам декемврийче, въпреки че терминът ми е за началохо на декември и спокойно може да си е и ноемврийче... Не знаех, че желязото се отразява на съня на бебето, благодаря за информацията. Билковата кръв има ли гаден вкус? Не съм пила до сега, но като гледам изследванията си, почти месец пия ферро фолгама и няма резултат, не пречи да пробвам допълнително и билковата кръв. Виждам, че сте я хвалили и преди в темата.
За излизането -когато мога ще съм навън още от първия ден, стига времето да го позволява...Днес например е слънчево, не духа вятър, не е влажно. Да, хладно е, но пък е добре за разходка. Докато бях в родилното с дъщеря ми, беше топло и прекрасно време, на изписването заваля и валя 10 дни, не можахме да излезем никъде и резултатът беше следродилна депресия. В момента, в който излязох на въздух за 10 мин с бебето за кратка разходка, все едно нов човек бях. Е, все пак декември не е октомври, но пък историята помни и топли Коледи...

# 317
  • Вестерос
Движа се аз, но не е слязло и това е. Малинови листа се засилих да си купувам от една билкова аптека, отказаха ми да ми ги продадат, да не съм си направила контракции... Магнезий не пия от две седмици някъде вече. Билковата кръв не е гадна, малко странен вкус има, понякога ми е сладнеела.

# 318
  • София
Надявам се малините да не действат като листата им. Всеки ден изяждам по една тарелка малини и много ги обичам. Вчера бях на тонове и нямам контракции. АГ, каза, че се надява бебчо да си изчака датата за секцио-то и да не излиза по-рано, като го гледам баща му (ако се е метнал на него) как обича да си поспива, може и да си изчака спокойно до датата Grinning.

# 319
Аз цялата бременност не се преборих със запека, опитах всичко, но само чай Сена-Майчин лист ми помага, а ме бяха наплашили, че ще предизвика контракции 😀 пия по две пакетчета в една чаша и нищо ми няма, така че ще взема да го издиря тоя чай от малинови листа 😂

# 320
  • Вестерос
За запека сутрин на гладно едно киви и си пушка

# 321
Аз Магнерот пия още. Понеже съм секцио и за да не тръгне по-рано май до края ще си го вземам Simple Smile

# 322
  • Варна
Как така са отказали да продадат малинови листа много странно...ако се наложи ще пратя ММ  да купи😆
На мен билковата кръв ми е сладка и нямам проблем да я пия.
Споделих това за желязото ако имате проблем със съня да се изследва понеже най-вероятно не се обръща много внимание на това ,но докато сме бременни не осигуряваме достъчно количество за бебето и до 6 месец запасите изчезвали . Пожелавам  да нямате такива тревоги, но си е полезно инфо.

# 323
Абсолютно никакъв ефект! Сини сливи, сокове, киви, топло мляко, топла вода с лимон, вода през деня като луда жаба, дуфалак пиех по една кутия и нищо! Микроклизмите също спряха да ми действат, пробвах хуск и освен гастрит друго не си докарах. Та повярвайте, имам най-здравия стомах на света! 😀😀 две пакетчета сена майчин лист са идеално средство 😂

# 324
Аз  уж го поспрях Mg,че диария ми докарваше,ама май и без него си я имам понякога.Контракциите са си все същите със стагане в кръста.Затова повече лежа.
Майчин лист пиех като тийн.Действаше ми ужасно. Цяла нощ страшни болки. После чак сутринта/ около обяд ми действаше слабително.Плюс ,че имаше ужасен вкус,ако трябва да пия сега ще  го повърна.Явно на всеки действа различно.Предпочитам свещички или Мелилак&.
П.С. И аз си искам декемврийче,но бебето може да е на друго  мнение.

Последна редакция: сб, 26 ное 2022, 13:36 от Edelvais123

# 325
  • Варна
Абсолютно никакъв ефект! Сини сливи, сокове, киви, топло мляко, топла вода с лимон, вода през деня като луда жаба, дуфалак пиех по една кутия и нищо! Микроклизмите също спряха да ми действат, пробвах хуск и освен гастрит друго не си докарах. Та повярвайте, имам най-здравия стомах на света! 😀😀 две пакетчета сена майчин лист са идеално средство 😂

Преди да забременея бях със същия стомах 😂 ама тогава много не съм се тревожила даже не знаех ,че е такъв проблем просто бях свикнала. Но сега не знам магнезий или хормоните, но нямам такъв проблем явно при всеки действа различно. По често съм чувала, че бременните имат запек ,но при мен се обърнаха нещата .

# 326
И аз като Тифани съм 39+0 днес и приложението ми напомни, че това би трябвало да е последната седмица за тази бременност, ако вече не съм родила. А бебка си стои на топло, контракциите ми не се увеличават и коремът ми не изглежда да се е смъкнал. Но според АГ всички тези неща могат да станат за няколко часа без да има предизвестие. Така че съм в постоянна готовност и чакаме тя да реши кой точно ще е Денят. Е, аз ще се опитам да я стимулирам с малинови листа, йога и ананас, но да видим дали ще имат ефект.

Иначе откакто спрях магнезия съм със запек и крампи в прасците, а така ми беше леко с него. Но акушерката ми каза категорично да не пия вече, защото искаме контракции.

# 327
До онзи ден бях на Магнерот 2+1+2 и не съм имала слабителен ефект от него 🤷♀
Иначе да се включа и аз относно изчерпването на запасите на желязо при бебета до 6 месечна възраст. Та, поради тази причина се препоръчва навременно или ранно захранване на бебетата със зеленчукови и месни пюрета 🙂 ако се започне на 4-5 месеца да се захранва постепенно, вероятността за дефицит на желязо у кърмачето значително намалява

# 328
След като вчера окончателно ми падна тапата и се изчистих от течение (тя ми падаше цяла седмица, но аз така и не разбрах до последната част от нея), днес си гледам корема в огледалото и Flushed той слязал много надолу! Сега е затишие из мойте органи. Имам менструални болки от време на време, много ниски. Тия дни като не мисля за усещанията, все имам импулс да бръкна отдолу и да извадя това, дето ме ръчка. Като се замисля, чак смях ме напушва. Интересно, че толкова отдолу го усещам, че все едно е откъм влагалището, не откъм матката. Вчера се потроших от чистене и натоварване, но не предизвиках регулярни контракции. Те явно ще тръгнат... ами когато си тръгнат.
Ако искате да си предизвикате по-скоро раждането - секс. Всеки ден, редовно, по възможност без кондоми - спермата съдържа простагландини, които карат шийката да узрее по-бързо. Отделно сексът предизвиква едни хууубави контракции... Айде, много от нас се пазиха цяла бременност. Аз още де, няма да го предизвиквам този път, че още съм 36 седмица. Е, утре влизам в 37. Не ми се вярва да изкарам до 38, но ще видим.

# 329
Ние цялата бременност си правихме див секс и нищо 😀😀 не сме се въздържали от ласки 😏😂 ама ми стана интересно за тапата как се разбира, че е тя 🤷♀ аз цялата бременност имам течение и съм нон стоп с ежедневна превръзка. На моменти усещам как се отделят някакви секрети, но мисля, че е нормално

Общи условия

Активация на акаунт