Част от своето сърце през ДЕКЕМВРИ ще държим в ръце -- тема 8, 2022 🍼🤱

• 47 325
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Дойде време и за нашия младеж, който уж все беше малък  ,а днес се роди Даниел 3360гр, 49 см.
Водите изтекоха в 3:30 часа (няма как да ги объркаш , какъвто страх имах ), 10:30 часа бях родила.
Отидох с 0 разкритие и без болки. Поговорих си сладко с жената от 15 кабинет в Шейново (само кафето ни липсваше) имах документите, но не бяха попълнени и така двете лаф и попълвам. Към 6 ми казаха ,че ще ме местят в родилно (след тонове) сложиха окситоцин и за кратко време разкритието нарастна. Имаше един кризисен период на силна менструална болка  ,но малко повървях и се нормализира. После сложиха упойката дойде рая, като изкл замайването. И започна другия етап на усещането , че ти се ходи до wc. Мина известно време и главата беше съвсем надолу стана по болезнено, но седях права и ми беше ок. Чакахме доктора ,мислех че ако напъна ще излезе бебето 😆 и така и стана той дойде легнах и буквално два напъна за глава и един за тяло (който пред първите два е нищо ) се появи малкото ни човече и веднага засука ама така лакомо 🙄
Слушах акушерката и се отпуснах максимално. Имам някакъв лек шев и дискомфорт като се движа.
Да, никой не знаеше че съм в болницата ,а ММ не знаеше че съм в родилна зала, за да няма постоянно питане, но майка ми точно в малкото минути на кулминацията ми е звъннала 🤷
При първата ни среща с бебо насаме първо опитах на гърда, но не се получаваше дадох му малко АМ и пак на гърда и си засука много добре. Вторият път като ми го дадоха въобще не се събуди, но по рано Имир ми каза, че няма нужда да го тормозя ако му се спи. Утре ще е по -дълго при мен надявам се на по успешно хранене.
Но докато суче все едно изживявам второ раждане всичко ме боли , което е нормално, но не вярвах че така действа бебето дори когато само спи в ръцете ми.
На родилите последните часове честито ,вече ви разбирам напълно. Имайте здрави, силни и щастливи деца.
На тези, които им предстои вярвайте в себе си и си визуализирайте този момент. Аз така го мечтаех да не е много дълъг , все пак с болка и един щастлив финал. Докторът и акушерката бяха много доволни , залата беше пълна с усмивки в този вълшебен миг.
И Кестенче движи се и на мен така казваха , да си седя вкъщи, но резултата е ясен . Движение = леко раждане. А и всички майки правиха дължини в коридора ,аз ги бях направила навън за целия период.(може и да не съм права, но това мисля, че ми помогна на мен)
Честито Живи и здрави.Браво на теб.Мисля ,че това че си се отпуснала е ключа към лекото минаване.Героиня.

# 601
Викиту, честито! Много щастие ви пожелавам! Имала си прекрасно раждане, развълнувах се! Heart

# 602
Много се развълнувах от разказа ти.
Да ти е живо и здраво бебенцето. На всички майки желая прекрасни първи моменти с бебенцета.
Аз също съм с Имир. Имам 3 седмици до термин. Исках да те питам дали си имала и избор на лекар или който в бил на смяна. За първо бебенце прекрасно, че си само с лек шев, епизиотомия правиха ли? Разбира се, ако ти се разказва и имаш време.
Аз съм си взела арника 200цх за обезболяване , една хомеопатка ми го препоръча. Нямам търпение и аз, но ми се ще още седмица да мине и тогава. Скоро ще се струпаме с Коледните бебета Simple Smile
Дойде време и за нашия младеж, който уж все беше малък  ,а днес се роди Даниел 3360гр, 49 см.
Водите изтекоха в 3:30 часа (няма как да ги объркаш , какъвто страх имах ), 10:30 часа бях родила.
Отидох с 0 разкритие и без болки. Поговорих си сладко с жената от 15 кабинет в Шейново (само кафето ни липсваше) имах документите, но не бяха попълнени и така двете лаф и попълвам. Към 6 ми казаха ,че ще ме местят в родилно (след тонове) сложиха окситоцин и за кратко време разкритието нарастна. Имаше един кризисен период на силна менструална болка  ,но малко повървях и се нормализира. После сложиха упойката дойде рая, като изкл замайването. И започна другия етап на усещането , че ти се ходи до wc. Мина известно време и главата беше съвсем надолу стана по болезнено, но седях права и ми беше ок. Чакахме доктора ,мислех че ако напъна ще излезе бебето 😆 и така и стана той дойде легнах и буквално два напъна за глава и един за тяло (който пред първите два е нищо ) се появи малкото ни човече и веднага засука ама така лакомо 🙄
Слушах акушерката и се отпуснах максимално. Имам някакъв лек шев и дискомфорт като се движа.
Да, никой не знаеше че съм в болницата ,а ММ не знаеше че съм в родилна зала, за да няма постоянно питане, но майка ми точно в малкото минути на кулминацията ми е звъннала 🤷
При първата ни среща с бебо насаме първо опитах на гърда, но не се получаваше дадох му малко АМ и пак на гърда и си засука много добре. Вторият път като ми го дадоха въобще не се събуди, но по рано Имир ми каза, че няма нужда да го тормозя ако му се спи. Утре ще е по -дълго при мен надявам се на по успешно хранене.
Но докато суче все едно изживявам второ раждане всичко ме боли , което е нормално, но не вярвах че така действа бебето дори когато само спи в ръцете ми.
На родилите последните часове честито ,вече ви разбирам напълно. Имайте здрави, силни и щастливи деца.
На тези, които им предстои вярвайте в себе си и си визуализирайте този момент. Аз така го мечтаех да не е много дълъг , все пак с болка и един щастлив финал. Докторът и акушерката бяха много доволни , залата беше пълна с усмивки в този вълшебен миг.
И Кестенче движи се и на мен така казваха , да си седя вкъщи, но резултата е ясен . Движение = леко раждане. А и всички майки правиха дължини в коридора ,аз ги бях направила навън за целия период.(може и да не съм права, но това мисля, че ми помогна на мен)

# 603
  • София
Още момчета на хоризонта виждам! Blue Heart

Честито, Marina12 и Викиту! Да растат здрави и щастливи младежите Heart Eyes

# 604
Здравейте , в 6:11 днес се роди нашият син Момчил , 2970 кг, 49 см чрез спешно секцио заради започнали контракции и 6 см. разкритие. Той беше седалищно .За сега всичко е ок , аз се опитвам да почивам и да се движа , а надявам се до края на деня да мога и да стана . 🙏🏻💙

# 605
Леле , честито на всички , да са ви живи , здрави и да ви радват много!💙♥️
Ние вече се справяме по добре и увеличихме АМ към 95/100 ама не на всяко хранене предимно сутрин в 6 се храним толкова за сега . В останалото време 70/80(през два часа) вече бебка има сили и смуче по-бързо. Още си спинка все , отваря очичките на ден по три )четри пъти усмихва се🤣даже докато спинка♥️.  За сега сме спокойни нямаме колики  или др. Проблеми. Никъде не можах да намеря вит К даже в нета е изчерпан... ужас. Няколко дена все се мотаме по градове зада го намерим 🤷🏼‍♀️ Въпросите никога не свършват и историите на свекървата как трябва бебето в къщи да е на 32 градуса 🤣🤣🤣. Абе нямам думи.

# 606
Честити бебчета на Вики и Ана! ❤️Скорошно възстановяване! 🌹💙

# 607
  • Варна
Владислава  бях с избор на лекар д-р Вецев и той допринесе за приятната обстановка.  Вчера следобед мина да ме види и днес докато съм кърмила е звъняла ,но не съм видяла.
Нямам епизиотомия имам само един два вътрешни шева, доктора каза "бебето те е одраскало малко" вчера малко ги усещах и ми дадоха свещичка , а днес казах на ММ да ми купи Цикатридина спрей, но акушерката после ми каза ,че за моите шевове нямало нужда само трябва да правя чести промивки с вода. Днес съм много по добре.
Сега на обяд бебока си хапна от двете гърди, но пак си ядеше ръкавите след това и му дадох малко АМ и после си заспа спокойно.
Честно казано времето в болницата може да не е най-приятното, но наистина имаш време да свикнеш с човечето няма други неща, за които да мислиш. Следя му всички реакции понеже е важно преди да заплаче да знам какво търси ( уча езика на тялото му) и си е само мой за гушкане 🥰💙

# 608
Честито на всички мами с последните новородени бебчета от групата(Няма да ви споменавам поименно, да не изпусна някоя мама)!Много да ви радват и бързо да се възтановявате!

Само хубави новини на всяка страница вече!Страхотно е!
Моята дата за секцио наближава и много се надявам да не реши беба да излиза по-рано, че вече повече от две седмици съм с контракции, които не усещам😲!

# 609
Честито на всички нови мами! Живи и здрави да сте всички  и много да ви радват бебоците!  Бързо да се възстановявате!

# 610
Честит малък юнак, ana.987 Simple Smile Да ти е много здрав, щастлив и игрив! Heart Желая ти бързо възстановяване след секциото и да се гушката възможно най-скоро.

--

Кадерай, това пък за 32 градуса ме разби. Навсякъде както викат максимум 22-23 градуса и както вече е студено направо на тия градуси и на мен ми е студено. И нали уж през нощта трябвало и по-малко особено след новородената фаза. Викам на ММ как ще кърмя, с потник и блуза ми е студено, пък по принцип тепърва идват студовете Grinning Най-обичах като чуя как зимните бебета са калени и не знам си какво, аз съм с РД началото на януари, ами да ви кажа всичките ми приятели с РД пролет/лято по-търпят на студ Grinning Ще видим на бебка как ще ѝ се отрази температурата, дано не е като мен.

# 611
Искам да ви кажа, че имената на всички нови бебчета са прекрасни! Много ми харесват! Някои от тях и ние обмисляхме за нашия юнак, но нашето име още го няма в групата.

Аз ще кърмя с дебела жилетка, отдолу по пижама, нощница, нещо такова. Зимата си е студено. Ние спим на 16-18 градуса, ама за бебето ще е студено, да го преобувам. Не че не е закаляване, но точно нощно време няма да искам да го разбуждам.

# 612
Честито на новите мами! На мен пък малко упойка ми сложиха за да не разреждат контракциите и всичко доста добре си се усещаше.

# 613
Честито бебче, Ана !Да расте здрав, щастлив и обичан!
Днес ни изписаха и сега сме си вкъщи...мечтаех за този момент, но да си призная, мъничко ми липсва болницата леко, и по-скоро липсва ми спокойствието и тишината там. Сега ММ и каката висят нат нас с бебето и само ни прегръщат, също така се появи леко напрежение, че ако се случи нещо през нощта или имам въпроси-няма кого да попитам. Някаква носталгия ме обзема явно...

# 614
Честити бебчета на всички новородили! И да искам няма да мога да ви изредя поименно 😁 Бъдете благословени! На малкото които все още им предстои стискам палци ! ♥️

Общи условия

Активация на акаунт