Търся смарт часовник за дъщеря ми, която е на 8г. Доста ревюта четох, много класации гледах, но като цяло информацията е разнопосочна, а мненията в онлайн магазините не ми се струват меродавни, защото голяма част от тях са оставени от самите търговци, които имат интерес просто да си продадат стоката. Затова реших да отворя тези тема, надявайки се, че някой с опит ще може да помогне и да даде препоръка за конкретни марки/модели.
По-конкретно функциите, които са важни за мен са следните:
- телефонията да е добра, силен звук
- точна локализация (по възможност да поддържа GPS, LBS) - установих, че много от часовниците се рекламират че имат GPS чип, но реално поддържат само LBS проследяване, което не е точно и отклонението би могло да е с километри
- да сигнализира, когато детето излезе от даден периметър и си махне часовника от ръката
- да има SOS обаждания
- относително издържлива батерия (около 12-24 часа поне) - знам че вероятно GPS проследяването ще изтощава по-бързо батерията, но долкото успях да се ориентирам, при някои часовници има опцията да се избира интервалът на опресняване
- и бонус би било, ако мога да пращам съобщения до детето с цел напомняне в моментите, когато не е удобно да говори
Та, въпросът ми е - съществува ли такова "животно"? Знам, че изискванията не са малко, но ако има часовник, който да отговаря поне на повечето от гореизброените, би било чудесно
Извинявам се за дългия пост.. и предварително благодаря за вашите коментари и мнения!