Телефон или часовник

• 1 075
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте!
Момчето ми завършва 1.клас. Живеем в малко населено място в провинцията и лятото ще кипят безброй игри навън 🙂
Дегето ползва таблет в ограничено от мен време само през лятото. През цялата учебна година не е гледал таблет или телефон. Питам се, повечето деца на тази възраст имат ли личен телефон? От една страна ни е необходим, за да знаем къде се намира и да се свързваме с него, от друга страна не ми се иска цяло лято да виси на телефона, а и се опасявам да не го загуби някъде.
Ползвали ли сте часовник, чрез който да се свързвате? Надеждни ли са? Връзката добра ли е?
Телефон или часовник да му купим?
Благодаря!

# 1
Моето дете, кандидат първокласник, има часовник от около 1 месец. Много съм доволна от покупката. Обикновено всичко, което се вземе от вкъщи се захвърля веднага на най-близката пейка, често забравя по нещо. Повечето летни панталонки имат малки или изобщо нямат джобове, просто не виждам начин да носи телефон. Отделно ще виси да играе игрички без надзор. Часовникът е малко голям, но не се оплаква, следи си батерията кога е за зареждане и си го взима при всяко излизане.

# 2
Часовник,ще изтрае без смартфон...
Аз на тази възраст се ориентирах кога трябва да се прибирам по уличните лампи,когато светнат време за прибиране Simple Smile

# 3
Зависи от детето и колко си пази вещите. Има и телефони, които не са смарт. Ако все още не играе игри на телефона, бих се въздържала от смартфон.

# 4
  • София/Севлиево
Големият на тази възраст имаше часовник,а телефон и до днес не ползва, въпреки че му подарихме.Но той не е с нас само 3 пъти седмично по 3 часа, когато е при специалистите ,с които работи.

# 5
На 100% гласувам за часовник. Чрез него ще може да се свършете с детето, все едно с телефон. В същото време няма да има достъп до сигри и социални мрежи. Според мен за началното училище е добър вариант. Освен всичко друго няма да може да го загуби.

# 6
  • София
На тази възраст аз лично бих се въздържала да купя телефон. Часовниците са достатъчно надеждни за връзка и хубавото при тях е, че не може да го търсят хора, които вие не сте вкарали в телефонния указател.

# 7
моето мнение е обикновен телефон с копчета -изпитан и издръжлив. смарт часовниците зависи пак откъде купувате с какво качество(марка и модел - има такива дето се развалят след няколко месеца).

# 8
моето мнение е обикновен телефон с копчета -изпитан и издръжлив. смарт часовниците зависи пак откъде купувате с какво качество(марка и модел - има такива дето се развалят след няколко месеца).
Вероятно не става въпрос за смарт часовник, а за детски тип телефон със сим карта /Myki, Canyon .../. Определено гласувам за такъв. За телефон или смарт часовник е рано.

# 9
Canyon за деца са добър вариант

# 10
Големият племенник имаше чаовник Myki в началните класове. Понеже майка му и татко му се разделиха, майка му искаше да го ползва, да го чува, когато е при баща си. Да, но детето хич не харесваше часовника и гледаше да го свали при първият възможен случай. Лятото сигурно няма да има проблем, заради късите ръкави, но през зимата е много неудобно да се промушва през ръкави на дрехи и якета, особено ако детето е слабичко. Да не говорим, че разговорите ви ще ги слушат всички наоколо.
Аз бих залоцила на евтин телефон с копчета на първо време. Тъкмо може да стане по-отговорен младежа.

# 11
Смарт часовника има и по-слаба батерия. И както казаха цялата улица ще слуша. Затова бях препоръчал Nokia с копчета и фенерче:)

# 12
Вие на неговата възраст,какво имахте?
Моя син получи часовник във 2 или 3ти клас,не помня часовника на третия ден го остави в къщи...във четвърти клас получи смартфон с категорична забрана за ползване в училището,само при наистина спешни случаи.Сега е 5ти клас и телефона му на училище стои в раницата.

# 13
  • София
Едно от децата ми миналата година завърши първи клас - взехме му телефон с копчета, тъй като ходи на два лагера през лятната ваканция и искахме да имаме връзка с него, без да си изкарва времето на лагерите в игри на телефона (което са правили голяма част от децата, носещи смартфони). Във вашия случай обаче бих заложила на часовник - дава възможност за връзка с детето, шансът да го загуби е по-малък, носенето на часовника е по-удобно при излизане за игра (телефонът да му виси на врата, да го носи в джоба на шортите, които джобове най-често са без цип, или пък да взима специална чантичка заради телефона ми се вижда неудобно/непрактично при излизане за игра). Пък и няма да има възможност да цъка игри на часовника.

# 14
  • София
Вие на неговата възраст,какво имахте?
Моя син получи часовник във 2 или 3ти клас,не помня часовника на третия ден го остави в къщи...във четвърти клас получи смартфон с категорична забрана за ползване в училището,само при наистина спешни случаи.Сега е 5ти клас и телефона му на училище стои в раницата.
На нашата възраст само сополите си ядяхме🤣
Иначе по мое време такива модерни работи не е имало.

Общи условия

Активация на акаунт