Има ли вече мами чакащи бебче септември 2007?

• 11 279
  • 186
  •   1
Отговори
# 165
  • София,
Здравейте момичета,
аз току що ръзтърквам очи и търча на компютъра!
Много ви благодаря за фолиевата киселина - питам защото аз имам "таласемия - бета" това е нещо като анемия, но не точно! По време на първата бременност пиех по 6 хапчета на ден, а сега доктора ми каза да пия по 2 на обяд, но без да погледне изследванията! Честно да си кажа това с 2-те аз си го измислих и той потвърди!
А колкото до уволнението - така е ani-bani
и аз знам че няма право да те уволни, но ако искаш за собствено успокоение прочети кодекса на труда чл.328 и чл.330 там пише за нас! Така че, спокойно мила не може да те уволни по закон! Спокойна бъди и не мисли за това!

Честити точици на видялите ги и стискам палци за останалите мамита - всичко ще е наред!!

Приятен ден и целувки и от мен!    bouquet

Последна редакция: пт, 12 яну 2007, 10:11 от Beni4

# 166
thumbalina бях качила 30 кила, просто дебелаеех равномерно от всякъде.
Голям зор видях със свалянето им, но що годе успях и сега много се надявам Praynig да не кача пак толкова кила, затова и се ограничавам в яденето.

# 167
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Ей ме на след днешния преглед. Wink Докторът каза, че всичко изглежда нормално Laughing - показа ми плодното сакче Heart Eyes, в 6г.с. съм Simple Smile (не сме говорили за точната дата на термина). Следващия преглед ми е на 01.02. - след цели три седмици. Каза ми освен фолиевата киселина да пия и витамини за бременни още отсега - купих си едни, които много ми изхвалиха в аптеката - Pre Natal (май казаха, че са белгийски) - не съдържали почти никакви консерванти и били извлечени от билки и плодове. От днес или утре ги започвам и тях. Simple Smile

ani-bani, нямат право да те уволнят. Но преди да й съобщиш, си поискай писмено потвърждение за бременността от лекар, за да не се окаже, че тя те е уволнила, преди да е знаела че си бременна - не знам дали това има значение, но в твоя случай бих постъпила така. От друга страна, не й се впрягай много по принцип - пази си спокойствието по време на бременността!!! Simple Smile

# 168
Здравейте сладурки,  Hug ето ме и мен.
Анири, много се радвам, че всичко е ОК  newsm44 Все такива добри новини да има покрай теб!
На мен докторката още предишния път ми изписа витамини ХИП- немски са. Това е нещо като сиропче, не са хапчета и също пише, че са без консерванти и т.н. Не са лоши на вкус. Малко съм озадачена обаче, защото тук бяхте писали, че до трети месец не трябвало да се взимат витамини допълнително и сега се чудя да ги пия ли или да чакам  Thinking
ani-bani, хайде чакаме и ти да се похвалиш  newsm53
miletka,  30 килца звучи стряскащо направо  #Crazy Браво, че си успяла да ги свалиш! От кога всъщност започват да се качват килограми?

Последна редакция: пт, 12 яну 2007, 14:20 от Tiarra

# 169
Не мога да кажа от кога почват да се качват. Аз до 4 месец бях качила 15, но това не беше от бременността, а от много ядене. Ядях като за последно всеки път. Този път няма да е така.
Предполагам от 4-5 месец трябва да започват да се качват.

# 170
  • София
Здравейте пак  Grinning
Анири, радвам се, че всичко е наред, ще чакаме заедно следващия преглед  wait
Тиарра, моят доктор ми каза сега да пия само фолиева киселина и от 4 месец да почна витамините. При предишната бременност друг доктор ми каза същото, така и направих и всичко беше наред. Но не знам, може науката сега да казва друго. Обяснението, което знам е следното: В първия триместър се образуват органите и процеса на изграждане трябва да бъде подкрепен от фолиевата киселина. После вече изградения организъм расте и е добре да се подсилва с витамини, особено ако не ги приемаш по естествен път. Когато има пресни зеленчуци и освен това си хапваме достатъчно червено месо, мляко и риба дори няма нужда да се пият витамини. Sorry, че се отплеснах.
Относно килограмите, всичко е индивидуално. Все пак се препоръчва 1-2 килограма в първи триместър, 5-6 кг. във втори, 4-5 в трети. Но много зависи от къде тръгваш  Wink

# 171
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile

Анири честито плодно сакче Simple Smile Дано и в бъдеще всичко да е наред. А иначе и аз съм след 3 седмици отново на преглед, а така ми се иска всяка седмица да си го виждам Simple Smile

Аз пия неофолик по 2 на ден. Така ми изписа док още след овулацията. Не знам каква е причината, не съм се сетила да попитам. А миналата седмица на прегледа ми изписа и Pre Natal. То и аз съм чувала че витамини за бременни се почват от третия месец, ама щом док го казва - ще слушам Simple Smile
А за килограмите наистина е строго индивидуално... сестра ми почти не беше качила, дори ако не и личеше че е бременна Simple Smile Аз обаче съм си предразположена към напълняване и за това гледам да се ограничавам с храната, ям в малки количества по-начесто. А то и бездругото не мога да поемам голми количества наведнъж, защото ми  Sick

Това е за сега от мен. Лека вечер!

# 172
  • морето и сините вълни :)
Здравейте момичета wavey
Днес ходих на лекар newsm44.Видях си плодното сак4е-толкова мъничко,и сладко беше.Направо не исках да си тръгвам от кабинета.Взеха му размерите и остановиха 4е съм в 5-та г.седмица и 2 дена.След 20 дена пак съм на преглед.А към края на февруари започвам с женската консултация.Днес ми изписа Герикапс-това са витамин А и витамин Е.Каза че било много хубаво да ги пия в началото на бременноста докато още се образувал зародишът. smile3501Щом казва че е добре за бебо,ще ги пия.
Правих си изследвания на урина защото се притеснявах за бъбреците ми-боляха ме няколко дена.Оказа се че съм минала някакво възпаление и затова ме боляли.
Отидох на работа в 12 часа и познайте какво ме направи шефката.Тя естесвено трябваше да ме замества и ми го изкара през носа след това.Тя ми лкрещеше и аз и крещях и накрая се разплаках argue. newsm45Много се ядосах.Цял ден нея погледнах.Много се изнервих с нея  tantrum Rage Rage Rage
Такова животно като нея нема никаъде af
Та такива ти ми премеждия днес имах.Аз толкова да бях щастлива като видях плодното сакче че направо бях в транс-лекарката вика на мъжо ми "Честито "А той седи и гледа като теле в железница Rolling Eyes
Много се равам че всеки си видя плодното сакче-но все пак ако има някоя тумбаланка която не го е видяла-да действа по въпроса newsm08
Аз вече искам пак да го видя newsm47
За сега цунки от мен по късно може пак  love001

# 173
В събота на това хубаво време май на никой не му се сяда пред компютъра  Laughing Като никога аз ще се разпиша първа за днес Simple Smile
Първо, честито на ani-bani newsm51  Бързо да пораства точицата и другия път да и чуеш сърчицето! Много мъчно ми стана, че шефката ти е успяла да те разплаче. Направо заслужава да си вземеш болничен съвсем скоро и до края да не се върнеш - да я видим тогава какво ще прави Banghead . Ама така и се пада като незнае как да се държи с хората! В крайна сметка си била на лекар! Да ти развали този вълшебен ден  #Cussing out  . Аз също напуснах, защото шефа беше луд за връзване и много си изпускаше нервите, та късаше и моите. Иначе работата си я харесвах  Wink . Има ли мами, които се самоосигуряват?- аз мисля да мина на този вариант. mackomacko спомням си, че и ти не работеше, какво ще правиш с осигуровките?
Благодаря за инфото за витамините,  мисля да си допия шишенцето, което съм почнала - т.е още за два дена имам и после ще се посъветвам с док.
А за килограмите - май не съм почнала да качвам, защото толкова нямам апетит и ми е толкова лошо, че въобще не ми се мисли за храна, даже може и да съм отслабнала. Дано това да не е лошо за бебчето Sad

# 174
Вижте какво открих в съседния форум! Специално за  ani-bani !

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156316.0

# 175
  • София,
Здравейте мамита,
права си Tiarra, на никой не му се седи пред компютъра в това прекрасно време!
Аз само влизам да кажа "здравейте" и честито на ani-bani за плодното сакче   bouquet и излизам и аз!
С малчугана ще ходим до бабите му!
И ani-bani изобщо не се нервирай на шефката ти - само тя ще загуби от лошото си държание! Мисли за бебето  baby_neutral и изобщо не и обръщай внимание!
Целувам ви всички и приятен ден от мен!
   bouquet

# 176
Здравейте на всички, никга не съм писала тук макар,  че от няколко месеца с интерес чета всичо или почти във форумите:)
е моята история е малко  почти като на всички с татко живяхме няколко години /6 г.Simple Smile/преди да се пооженим  в края на 2005 г., вече истински за радост на всички роднини, познати и нетолкова познати:) е и аз вече съм малко бременна или по -скоро не малко май?Simple Smile според календарчетата трябва да раждам 09,09,07 г. но знае ли се не знам? това ми е първа бременост макар че вече наближавам 31г.  ами за сега токова после ще се оплаквам и аз за разните там прилошавания и дебелеения

Последна редакция: сб, 13 яну 2007, 13:58 от dida76

# 177
  • морето и сините вълни :)
Здравейте тумбаланки  bouquet
Тиара-благодаря за инфото за Герикапса,но според мен не виждам нищо лошо да се приема витамин А и Е.Само да не се прекалява естетсвено с дозата.Незнам-Има различни мнения.Честно казано и на мен ми беше първата работа като ми го изписаха да проверя във форума за него и да посъбера малко инфо.
Дида -добре дошла при нашето голямо семейство  bouquet

Абе днеска защо не сте толкова активни-къде избягахте всички ThinkingЯ да сядате пред компа и да започвате да пишете Hug Hug
За сега чао от мен после може пак да драсна някой ред  bouquet  bouquet  bouquet

# 178
Здрвейте и от мен,сега ви открих и толкова се зарадвах.Мисля си че и аз ще съм една от септамвриските майки на 2007. Наистина много  е яко че ще спиделяме заедно преживяванията си. По мои изчесления ако всичко в както трябва щастливата дата е 11.09.2007 виждам че има и други мамчета с тази дата.
 Hug прегръщам ви всички и да си пиете редовно фолиевата
Аз все още не съм ходила на лекар защото си мислех че е рано но като ви чета още в понеделник ще си запазя час
целувки на всички и много ви се радвам 1crib smile3504  ylinfant preggo luvbed 

# 179
  • гр.Русе
Здравейте,бъдещи майчета! Hug
Аз съм от септемврийки 2006 и много се зарадвах като видях,че вече има тема септември 2007
Желая ви лека бременност,само положителни емоции и здрави бебчета наесен!
Целувки!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт