Октомврийски бебчета 2022 ❤️

• 10 996
  • 249
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, как я карате? Спите ли 😄 (шегичка!)
При нас има регресия плюс зъби, които скоро ще избият и е малко 🤯 освен това имаме асоциация за заспиване на гърда и никой освен мен не може да я приспи, та съм вързана за бебето постоянно ден и нощ. Не че ми пречи, но нейният сън е супер неспокоен и накъсан. Чудя се някой дали е ползвал услугите на консултант по сън или пък някой със сходен проблем да си споделим мъките?

И втори въпрос - косата?! Чувствам се плешива… супер много пада. Ползвате ли някакви витамини?

# 121
Мамба😁шегаджийка сладка!

Аз пия Pregnacare Breastfeeding витамини, усещам разлика, защото преди да ги почна бях много отпаднала и усещах, че нещо липсва. Нямам и особен косопад, както преди бременността си е.

Иначе, за съня, сестра ми се наложи да ползва консултант по сън и с 2те деца, имаше огромна промяна и ако и при нас се наложи, веднага ще си запиша консултация. Малката е на 4 месеца и половина, та засега знам, че няма как да се прави някакъв режим и всичко се води нормално, но след 6ти месец, ако се наложи, не бих чакала.

Дано бързо изникнат зъбките при вас!

# 122
Обърках се вече - дали е ок да се чака? Някъде четох или чух че сега се затвърдяват асоциациите и после ставало по-трудно? 🫣

# 123
Честно казано от както не е новородена, тоест да кажем от около 2-рия месец, съм много настоятелна по отношение на режим и общо взето се получава (засега). Има си конкретен час на лягане (+/- 30 мин.) и за дремки, и за нощен сън. Вечер я приспивам като ѝ дам да си изпие млякото (изцяло на АМ сме), слагам я в кошарата, като стаята е предварително подготвена - почти напълно тъмно и тихо и до 20-тина минути е заспала. Вечер никога не съм приспивала на ръце, което може би помогна, но за дремките пък само така заспива. Според мен златното правило е да не се преуморяват, на този етап я приспивам на всеки 2 часа, само преди нощния сън, паузата е около 3. Ето защо и смятам, че асоциациите са много важни, като се усети в тъмната стая и в кошарата, не ѝ хрумва да ѝ се играе например.
Относно косата и моята е много зле, пия калмацин, но не съм доволна, като свърши започвам перфектил. Него го пих преди бременността и имаше ефект. Но на мен основният ми проблем са едни 5-6 кг., които нито с глад, нито с нищо не мърдат. Всеки ден правим по 2 часа разходки, а уикендите изминаваме и по 10-15 км. Не ям “боклуци” и пак не мърдам. Astonished

# 124
Мамба, Мамбаа все едно аз съм го писала... ние сме на 5 месеца точно, от две седмици е малък ад ( зъби не усещам да се появяват , венци подути също няма) отдавам го на регресия и това , че се учи да се обръща и тн... приспиването е ок при нас, но нощем... само доприспиване на гърда, а лошото е че се буди почти на всеки час напоследък. На блек фрайдей взех два курса и режим имаме, но имам чувството , че се въртя в омагьосан кръг, то не бяха колики, после регресии, после зъби и все има проблем по който да "работим" не знам струва ли си да правя кинсултация - знам че ще оправят нещата , но въпросът е докога? Ако резултатът е две три седмици , май няма смисъл. Ако някоя мама има съвет - да сподели
При нас има регресия плюс зъби, които скоро ще избият и е малко 🤯 освен това имаме асоциация за заспиване на гърда и никой освен мен не може да я приспи, та съм вързана за бебето постоянно ден и нощ. Не че ми пречи, но нейният сън е супер неспокоен и накъсан. Чудя се някой дали е ползвал услугите на консултант по сън или пък някой със сходен проблем да си споделим мъките?

И втори въпрос - косата?! Чувствам се плешива… супер много пада. Ползвате ли някакви витамини?

# 125
И при нас се комбинираха регресия и зъби. Както си спеше, вече се буди нощем около 2 часа и след това на около час и половина -  два. Понякога успявам да го залъжа да заспи пак, за да задържим до 4- 4:30, но изпитва дискомфорт явно, а и като се събуди си търси млякото и минава време докато заспи отново. Започна да се буди повече и през деня, само навън спи по-дълго. На ден изминаваме по около 7 километра без почивки и пейки, защото човекът се буди. Ще чакам да мине този период, дано да не е още дълго.
Иначе косопад, килограми и целулит си имам в изобилие, а ходя много и не се тъпча, но явно липсата на адекватно количество сън и хормоните си оказват влияние в задържането на килограми.

# 126
Пандичка.. заедно сме в мъките! И аз сега записах консултация с Unicorn baby - надявам се да има някакъв резултат. След седмица ще е.

Казаха ми, че асоциацията за заспиване на гърда е най-тегава, защото го има и емоционалния момент. А тя и спи при нас - не знам как ще я преместим на кошарка. Хем искам, хем ще ми липсва 😂 ама и аз как говоря сякаш вече сме минали sleep training.

Ти къде се консултира и какви методи ти препоръчаха?

Мен много че бъгват тези кратки дремки по 30 минути по цял ден. Дори в количка не иска повече. И накрая преди вечерния сън изведнъж спи 1-2 часа! После се буди сърдита, то е станало тъмно и изобщо объркана работа! Спрямо интервалите си заспива по часовник, но нищо друго не ни е ок. От друга страна вчера гледах едно видео, че тези кратки дремки (catnapping) били нормални за възрастта и малко ми олекна.

Мамба, Мамбаа все едно аз съм го писала... ние сме на 5 месеца точно, от две седмици е малък ад ( зъби не усещам да се появяват , венци подути също няма) отдавам го на регресия и това , че се учи да се обръща и тн... приспиването е ок при нас, но нощем... само доприспиване на гърда, а лошото е че се буди почти на всеки час напоследък. На блек фрайдей взех два курса и режим имаме, но имам чувството , че се въртя в омагьосан кръг, то не бяха колики, после регресии, после зъби и все има проблем по който да "работим" не знам струва ли си да правя кинсултация - знам че ще оправят нещата , но въпросът е докога? Ако резултатът е две три седмици , май няма смисъл. Ако някоя мама има съвет - да сподели

# 127
Мамба и нашия бебок спи при нас, но да ри кажа не знам дали искам да го отделям (обмислям го в момента и аз), ти защо така си решила, смисъл нещо заради съня ли или просто искате вече да е отделно и на колко месеца сте вие, до 5 ти и аз знам , че
кратките дремки са нормални. Аз взех курсовете на "мамо спи ми се" определно този за режима беше много полезен - сега спи 3 дремки ( в преход от 4 е) и дневния сън е чудесен, но нощем както казах е ад, птдавам на регресия и на това че минахме на по малко дремки. Вие на колко дремки сте и с какви интервали, странно е това с вечерното дълго спане:) иначе аз чакам още две седмици и ако няма подобрение ще запиша час, казват че ако бебето се буди в първат половина на ноща - не е в асоциацията проблема, а реално ако не чу пречи асоциацията на съня няма да се занимавам с нея поне за сега. Иначе взех един уебинар за кърмачета и там метода е плавен с постепенно отделяне все по рано от гърдата, но пак си е зор... ама е нормално да имат асоциация де
Сподели дали си доволна след консултацията ❤
Пандичка.. заедно сме в мъките! И аз сега записах консултация с Unicorn baby - надявам се да има някакъв резултат. След седмица ще е.

Казаха ми, че асоциацията за заспиване на гърда е най-тегава, защото го има и емоционалния момент. А тя и спи при нас - не знам как ще я преместим на кошарка. Хем искам, хем ще ми липсва 😂 ама и аз как говоря сякаш вече сме минали sleep training.

Ти къде се консултира и какви методи ти препоръчаха?

Мен много че бъгват тези кратки дремки по 30 минути по цял ден. Дори в количка не иска повече. И накрая преди вечерния сън изведнъж спи 1-2 часа! После се буди сърдита, то е станало тъмно и изобщо объркана работа! Спрямо интервалите си заспива по часовник, но нищо друго не ни е ок. От друга страна вчера гледах едно видео, че тези кратки дремки (catnapping) били нормални за възрастта и малко ми олекна.

# 128
Знам го този метод - сигурно става дума за т.н fading. Иначе за леглото се чудя. Като започне на лази и да се мята ме е страх да не пада. Ако я сложим в средата пък ще ме е страх от таткото 😄 той спи много дълбоко. Та така и аз не мога да спя. Сякаш ако е в кошара до мен ще е по-добре, ама тогава пък абсурд да подавам гърда по 5-6-7 пъти на нощ, както правя сега 😕. Объркано ми е. Казват уж че като се научат на самостоятелно заспиване после си спят по-добре и сигурно следващите регресии ще са по-леки.

Иначе сега сме на 5 дремки… вместо да минаваме на 3. Става в 7 сутринта и се почва с кратките дремки, тя ако спеше по 1-2 часа щяха да са по-малко ама как да стане 🤯

# 129
Чувала съм в доста уебинари, че е важно да се уморява детето, правите ли достатъчно tummy time и игри? При нас стана естествен прехода от 4 на 3 дремки, но съвпадна с разболяване и нощния съм се разпокъса..като е здрава, няма проблем и я храня само веднъж вечер. Интервалите на будуване са ни 2:00, 2:10, 2:20, 2:30. Аз още от началото бях решила, че няма да я оставям да заспива на гърда, което беше трудно за бебе с жълтеница до края на първия месец, но почнах да дебна за възможност като се пусне да я разсейвам, както и да я закачам по ушите, да я целувам, каквото може, за да не я оставям да спи. Ако усетя, че вече само се успокоява, а не преглъща, оригвам набързо, слагам в кошарата и й давам биба. За мен засега бибата си е супер решение, когато решим да я премахваме, ще видим колко гладко ще е..

# 130
Леле, момичета, не да се заяждам, но като ви чета и отглеждането на дете ми прилича на цяла наука. 🙂

# 131
Да. Играе си на гимнастика, уча я да се обръща и т.н. Спазвам и такива интервали и всичко си записвам 😄. Наистина си е цяла наука…

Аз съвсем в началото не знаех изобщо за интервали и асоциации и към третия месец се усетих, но вече беше късно. Пробвала съм да приспивам и по друг начин, но почва истеричен плач и си иска своето. Нормално де, то детето така си е научено 😬

Чувала съм в доста уебинари, че е важно да се уморява детето, правите ли достатъчно tummy time и игри? При нас стана естествен прехода от 4 на 3 дремки, но съвпадна с разболяване и нощния съм се разпокъса..като е здрава, няма проблем и я храня само веднъж вечер. Интервалите на будуване са ни 2:00, 2:10, 2:20, 2:30. Аз още от началото бях решила, че няма да я оставям да заспива на гърда, което беше трудно за бебе с жълтеница до края на първия месец, но почнах да дебна за възможност като се пусне да я разсейвам, както и да я закачам по ушите, да я целувам, каквото може, за да не я оставям да спи. Ако усетя, че вече само се успокоява, а не преглъща, оригвам набързо, слагам в кошарата и й давам биба. За мен засега бибата си е супер решение, когато решим да я премахваме, ще видим колко гладко ще е..

# 132
Аз пък този път съм оставила нещата да се случват сами и не бих се концентрирала в режим без конкретен проблем. С първото дете живях с таблици и списъци, какви умения трябва да притежава и резултатът беше стрес. Сравнявах го с други деца и до към третата му година мислех, че има аутизъм... То се оказа темперамент. Еми стига ми толкова. Това го оставям да се настройва само. Справяме се не по-зле, с по-малко стрес. Само казвам - нищо крайно не е хубаво. 🙂

# 133
Развитието е едно, сънят - съвсем друго. Откъм първото, всяко дете си е индивидуално и таблиците наистина са само стрес.

Аз също съм оставила да си определя режима на сън сама, но засега и ние сме добре с него и няма нужда от корекция, защото не е голяма драма, но при някои майки нещата просто не се случват Simple Smile И няма смисъл една изтощена жена да се примирява, при условие, че може да помогне и на себе си и на бебето да се чувстват по-добре. Така че нека погледнем през очите на една жена с истински голям проблем, тогава съвети от рода на “остави нещата да се случват” са доста неуместни.

Давам пример с племеницата, която се будеше на всеки 20 мин вечер, а имаше и дни без нито минута дневен сън. Личеше, че е преуморена, но не запсиваше. Сестра ми беше като зомби, тъй като има и още един вече проходил сладур. Направи консултация и за 4 прилагане имаше огромна промяна.

# 134
Аз пък мисля, че ако нещо ще ти даде дори само на теб усещането, че си помагаш или помагаш на детето, трябва да пробваш.
В началото нищо не записвах и се усетих стресирана, питат ме колко памперса сменям на ден: не знам, колко кърмения: не знам. Чувствах се кофти майка и започнах да си записвам. За известно време ми се отразяваше много добре и имах статистика за хранене, за сън, за памперси. В един момент усетих, че ми е натегнало и спрях.
Сега имам кантар и таблица заради проблем с наддаването и докато го има този проблем и кантарът и таблицата остават, после ще ги махна.
Мисълта ми е, че ако нещо ти донесе спокойствие дори за малко, си струва. После вече, когато придобиеш увереност и си дадеш сметка дали помага или не, можеш спокойно да го премахнеш, защото знаеш, че си опитал.

Общи условия

Активация на акаунт