Октомврийски бебчета 2022 ❤️

• 10 989
  • 249
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, мами !
 Да ви попитам ориентирали ли сте се към някое столче за хранене ? По принцип ни е рано , но искам да съм подготвена с избора ☺️

# 106
Ние ползваме този https://rayatoys.com/stolche-za-hranene-peg-perego-prima-pappa-follow-me има функция шезлонг. Взехме го покрай Коледа да е при нас на масата Simple Smile Слагам я в него като съм в кухнята и си работя нещо да ме гледа.

# 107
Точно вчера взехме този, още е в кашоня :
https://primapapa.com/bg/stolove-za-khranene/50-siesta.html

# 108
Здравейте мами! Някоя от вас да е навита за разходки? Студентски, Витоша?

# 109
Здравейте !
И аз се включвам с покана за разходки сега предимно в Овча купел 2 , а като се стопли и мога да обикалям с раницата и другаде ☺️

# 110
Здравейте,
Как обличате бебетата за навън? Моето от 2 дни много се бунтува навън и мисля, че вече му е топло в космонавта... Та се чудя как е подходящо да се обличаме за навън? Имам термочувал за столче за кола, но ми се иска да е облечена, така че да мога да я вдигам от количката ако се наложи.

# 111
Вчера и днес е много топло за космонавт. Аз имам едно тънко пухено гащеризонче и беше с него, а отдолу с боди, тънка блуза и панталонки.

# 112
Аз в момента слагам само боди с дълъг ръкав, панталонки и отгоре зимно чувалче, много мразя да ми е жега и гледам да не обличам и малката прекалено. Количката има зимен и летен чувал, махнах зимния вече, защото мисля, че я изнервя.

# 113
Боди с дълъг ръкав и гащеризон 🤷🏼♀ завивам с мерино в количката като заспи и му свалям чорапите, без покривало . Изобщо не искам да изнежвам детенцето и при най лек студ да ми боледува

# 114
Здравейте момичета бебчо е на пет месеца от едно известно време отказва да яде няма апетит трябва да го храня в полузаспало състояние иначе се чувства добре енергичен не е болен нямам видима причина изцяло на адаптирано мляко е! Каква може да бъде причината не мога да измисля вече

# 115
Здравейте,
Вашите бебета започнаха ли да се обръщат? Имам чувството, че моята госпожица може ама не иска и не знам как да я стимулира.
Също така захранвате ли вече? Нашата педиатърката каза да започваме, а на мен ми се струва, че е рано и не съм започнала. На смесено хранене сме, като АМ на ден яде около 250 мл. общо за 24 часа.

# 116
И при нас така-може да се обръща, защото го прави от време на време, но рядко. Честно казано на мен това ми стига, щом детето е здраво, другото са подробности.
Относно захранването според мен вече си е време полека да се започва. Ние почваме от другата седмица със зеленчуците. Докато се стигне до някакво що годе прилично количество минава доста време, така че според мен е добър момент средата/края на 4-тия месец, за да може нещата да се случват постепенно и да няма притеснения, ако се налага някакво отлагане. Моят педиатър също е на това мнение. Не виждам и с какво може да навреди, децата започват да имат нужда от друг вид храна, нека не забравяме, че бебето е човек преди всичко.

# 117
Моето момче започна да прави опити да се обърне от гръб по корем, но още не знае какво да прави с ръката отдолу и това му пречи. За обратното още не са сеща.
Мисля да изчакам да навърши 5 месеца за да захраня, не ми се вижда готов още.
Плюс, че намерението ми е да си започна заместване на храненията, а не само да давам да опитва. За момента, обаче, се притеснявам и да го оставям полуседнал.

# 118
Stanimira, да не го мъчат зъби? Как са му долните венци?

Моето се обръща от корем по гръб, а от гръб по корем само се опитва- стига до средата и явно още не му стига сила за повече. Иска да сяда и му харесва да стои седнал в мен, още не може да го прави самостоятелно.  Иска и да се изправя на крака, но за стъпването не го стимулираме, тъй като е прекалено рано.
За захранването- нашата педиатърка иска да го направим към края на 5 месец, но най-вероятно ще започна от средата. На 4 месеца им е твърде рано на стомахчетата за друго освен мляко. Така процедирах и с баткото.

# 119
Обръща се непрекъснато от гръб по корем. Преди го оставях на едно килимче и можех спокойно да отида до тоалетна. Сега го оставям, той се обръща и започва да мрънка, защото не може да се върне по гръб. Смешното е, че първите му обръщания бяха от корем по гръб. Обаче ги прави 3 дни и после все едно забрави как става. По план ще захранвам като стане на 6 месеца. В момента е на смесено АМ и кърма като повече давам АМ, заради изкаран вирус с разстройство, който наложи даването на лечебна Хумана. Ако педиатърът каже друго, ще започна и по-рано да захранвам.

Общи условия

Активация на акаунт