Октомврийски бебчета 2022 ❤️

• 10 984
  • 249
  •   1
Отговори
# 90
Здравей Амбър, и ние имахме същият казус. Това което проработи при нас е да удължа последният интервал на будуване на 2:20 или 2:30 минути. Пробвай дано проработи!
Здравейте, как се справят вашите бебета с нощния сън? Моето спи по 11-12 часа без проблем, но всяка вечер, вече поне месец, имаме много интересен казус. Слагам я да спи, заспива и задължително след 45 мин. се събужда, както прави при дремките, с разликата, че си остава в полу-будно състояние и мрънка около половин час, докато заспи отново. В такива ситуации не я взимам от кошарата, само давам малко вода и биберон. Като цяло е изтощително, защото ако заспи в 22 часа, реално истинският нощен сън започва към 00, като през цялото време стоя и аз будна и чакам заветните 45 мин. да минат.
През деня има 4 дремки, през 2 часа и са около 45 мин всяка. Последната е отново 2 часа преди сън, затова и някои вечери я слагам да спи в 21 часа, друг път в 22, но и в двата случая си се събужда. Опция без дрямка не виждам, защото започва да плаче като наближи времето и ако не я оставя да спи, просто клюмва глава и си заспива…
Някой с такъв казус?

# 91
Това пак е добре. Моята заспива около 9-10 и с събужда в 2-3 и никакви води и биберони не помагат-храня я и после в 6-7 пак я храня и спи до към 8. През деня сякаш се случва да направи и по-голяма пауза от 5 часа без храна но нощно време яде, а сме на АМ, нз какво да направя.
Не успява да си изяде пълната доза, спрямо това което пише на кутията, но пък яде по-често.

# 92
Блгодаря за съвета, ще опитаме с по-дълга пауза преди сън. Blush
Относно храненето през нощта, ние също бяхме така някъде до средата на 2-рия месец, общо взето винаги съм се водела по бебето, ако е гладно - яде, ние също сме изцяло на АМ. И в един момент тя просто се отказа от храненето през нощта. Задължително обаче гледам да си изпие максимално много от млякото преди лягане и понеже обикновено има час и нещо между хапването и лягането, правя една разредена доза - 40-50 мл с една лъжичка и тя я изпива в кошарката, колкото да ѝ се доспи съвсем.

# 93
Благодаря, че сподели. Ще опитам вечер да хапне достатъчно, че да издържи по-дълго през нощта.

# 94
Здравейте момичета много отдавна не съм писала тук не знам дали е имало по нагоре такава тема моето бебче вече е на четири месеца и спи спокойно цяла нощ с едно събуждане към три да хапне но към 6 започва едно въртене на главата на краката ръцете пъшка направо се бие сам а реално спи. Мислех че са колики защото са по едно и също време всяка сутрин но вече не съм убедена в това иначе се събужда чак към осем и половина. Някой има ли същия проблем и това ако е период докога че от шест до 8:30 само го пазя да не се дере и ми е жал че не може да спинка спокойно

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 12:29 от Stanimira 😊

# 95
Не мога да коментирам със сигурност за вашето бебе, но моят син като започне да се върти значи е гладен. Тъй като е на кърма го слагам да суче без да го събуждам и се успокоява.

# 96
Амбър на колко месеца е бебчето ти, може да му е време да мине на 3 дремки
Блгодаря за съвета, ще опитаме с по-дълга пауза преди сън. Blush
Относно храненето през нощта, ние също бяхме така някъде до средата на 2-рия месец, общо взето винаги съм се водела по бебето, ако е гладно - яде, ние също сме изцяло на АМ. И в един момент тя просто се отказа от храненето през нощта. Задължително обаче гледам да си изпие максимално много от млякото преди лягане и понеже обикновено има час и нещо между хапването и лягането, правя една разредена доза - 40-50 мл с една лъжичка и тя я изпива в кошарката, колкото да ѝ се доспи съвсем.

# 97
Бебето е на 3 месеца и половина. Днес опитах с 3 часа будуване между последната дрямка и лягането, ами същото се получи, просто се измъчи докато я сложа да спи и заспа за 1 минута и отново след 45 мин. се размрънка. Наистина се надявам да е някакъв период и като се удължат циклите на съня да приключи. Disappointed

# 98
И аз да дам моите пет стотинки по темата с нощния сън- заспива към 19:30 и се буди към 4-5. Ако се случи да се разбуди по-рано, давам биберон, за да видя дали ще се унесе пак. Обикновено се получава. На смесено хранене сме, като преди лягане му даваме АМ. Не сме го целяли умишлено- сам си направи режима, ние се водихме по него.

# 99
Не мога да коментирам със сигурност за вашето бебе, но моят син като започне да се върти значи е гладен. Тъй като е на кърма го слагам да суче без да го събуждам и се успокоява.
Ами не е от глад пробвах хапва но продължава да се върти и да е неспокоен

# 100
И аз да дам моите пет стотинки по темата с нощния сън- заспива към 19:30 и се буди към 4-5. Ако се случи да се разбуди по-рано, давам биберон, за да видя дали ще се унесе пак. Обикновено се получава. На смесено хранене сме, като преди лягане му даваме АМ. Не сме го целяли умишлено- сам си направи режима, ние се водихме по него.
Към 4-5 се буди окончателно или за хранене? Питам, защото с времето мисля и нашето да ляга малко по-рано, например в 20/20:30, но ако ще се буди в 5, не знам дали е добра идея.

# 101
Буди се за хранене, като понякога не може да заспи съвсем веднага, но за около 15-на минути се случват нещата. Окончателно се буди към 7:30-8. Иначе първите два месеца си го будех на около три часа, ако не се събуди сам, за да се храни. Забелязахме и друго, че ако го събудим към 22:30-23 или 24 часа за хранене, се буди през нощта сам, защото сме му прекъснали дълбокия сън.

# 102
Я, да попитам аз тук.... Някой да е ползвал Cytelium lotion на А-дерма?
Взехме, но ми седи като пресечен, много течен и на парцали- дори и след разклащане. Така ли трабвя да изглежда, или да го връщам?

# 103
Здравейте, мами! Вече втори ден бебчо има увеличен апетит на три месеца и половина е изцяло на АМ, мисля че може да е скок в разтежа. Вашите бебчета хапват ли си повече? Simple Smile

# 104
Я, да попитам аз тук.... Някой да е ползвал Cytelium lotion на А-дерма?
Взехме, но ми седи като пресечен, много течен и на парцали- дори и след разклащане. Така ли трабвя да изглежда, или да го връщам?
Ако имате предвид спрея- ползвала съм, течен е, не стои на парцали.

Общи условия

Активация на акаунт