Октомврийски бебчета 2022 ❤️

• 11 008
  • 249
  •   1
Отговори
# 135
Аз в началото също оставях нещата да се случват естествено, но бебето не заспиваше само и няколко пъти се преумори. После започнах да чета и поех нещата в своя контрол. За мен контролът е важен и ми дава успокоение - тоест да знам  кога да ѝ предложа условия за сън. То има приложения - не е голяма драма да си стартирам един таймер и да си го спирам като се събуди. Simple Smile

# 136
При нас си стана асоциация и все се надявам да не му пречи на съня. Ние пък от 3,4 дни минахме на 3 дремки със същите интервали, но съня стана ад и вчера си викам "ще спим пак 4 дремки инда видим" е спа перфектно🤔🤷🏼♀ и сега не знам какво да правя, според мен на 3 др не му стига сумарното дневно будуване, на 4 си е около 10 часа, или ще трябва да увелича интервалите още за 3 дремки или ще карам на 4 докато започна да виждам , че бощния сън му идва малко.
А иначе за мамата която ни се чуди - да сложно е, но с някой бебчовци си трябва смятане ако искаме да поспим и честно казано забелязавм, че при кърмените е по сложно - моя отказва биберон , а така би ми помогнал!
Фейдинг обаче леко променен - "нани, нани бебе" Елена Чапалова мисля се казва го обясняваше и беше наистина лек за бебето
Чувала съм в доста уебинари, че е важно да се уморява детето, правите ли достатъчно tummy time и игри? При нас стана естествен прехода от 4 на 3 дремки, но съвпадна с разболяване и нощния съм се разпокъса..като е здрава, няма проблем и я храня само веднъж вечер. Интервалите на будуване са ни 2:00, 2:10, 2:20, 2:30. Аз още от началото бях решила, че няма да я оставям да заспива на гърда, което беше трудно за бебе с жълтеница до края на първия месец, но почнах да дебна за възможност като се пусне да я разсейвам, както и да я закачам по ушите, да я целувам, каквото може, за да не я оставям да спи. Ако усетя, че вече само се успокоява, а не преглъща, оригвам набързо, слагам в кошарата и й давам биба. За мен засега бибата си е супер решение, когато решим да я премахваме, ще видим колко гладко ще е..

# 137
Пандичка, виж това за дремките: https://youtu.be/-xaN8weUxxs

Като цяло този канал е доста готин и има много полезни теми за всичко. Simple Smile

# 138
Здравейте дами, вече сме на 5 месеца и искам да започна със захранване на моето момиченце. Може ли да ми дадете съвети как става всичко, защото не съм наясно.
Благодаря!

# 139
Ние на 19- ти ще станем на 5 месеца и от 5 дни ядем картоф на обяд. Започнах с 1 лъжичка, после 2-3 и така днес вече изяде 40 гр. Варя го и го мачкам с малко АМ. Мисля след ден два да включим и морков. След като дам картоф дохранвам с кърмене.

Ние имаме друг проблем - докато се кърмим се бие с юмруци по главата ама много силно. Като хвана ръката се ядосвай и спира да суче...

# 140
Здравейте, моя отговор липсва в анкетата. За сега се справям с външния вид със стягащо бельо. Към момента нося оформящо боди Diosa Breaf

https://shaperfit.bg/products/open-burst-body-briefer/?utm_sourc … &utm_content=A042

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 19:44 от kameli1006

# 141
Ние на 19- ти ще станем на 5 месеца и от 5 дни ядем картоф на обяд. Започнах с 1 лъжичка, после 2-3 и така днес вече изяде 40 гр. Варя го и го мачкам с малко АМ. Мисля след ден два да включим и морков. След като дам картоф дохранвам с кърмене.

Ние имаме друг проблем - докато се кърмим се бие с юмруци по главата ама много силно. Като хвана ръката се ядосвай и спира да суче...
Благодаря, а до какво количество трябва да се достигне

# 142
Мисти, съветвам те да балансираш пюрето/кашата в началото с разхлабващи зеленчуци/плодове. В смисъл микс - картоф и тиква, морков и тиква. Ако му понася може и броколи. Картоф и морков са запичащи. Има и период на адаптация на храносмилането към новата храна, изхожданията ще разредят, при кърмачета особено се усеща разликата.

# 143
Здравейте, мами!
По препоръка да педиатърката на малкия преди 5 дни започнах да го захранвам с оризова каша, но го запича доста. Според вас мога ли да добавя тиква в кашичката му, за да го разхлаби малко или първата храна, която се въвежда трябва да се дава поне 7-10 дни преди да добавя нещо в нея?

# 144
Можеш да въведеш нова храна спокойно през около 4 дни. Пюре от слива и круша също е вариант. Но не очаквай чудеса, нужно е време на коремчето да привикне.

Здравейте, мами!
По препоръка да педиатърката на малкия преди 5 дни започнах да го захранвам с оризова каша, но го запича доста. Според вас мога ли да добавя тиква в кашичката му, за да го разхлаби малко или първата храна, която се въвежда трябва да се дава поне 7-10 дни преди да добавя нещо в нея?

# 145
Ако държите да захранвате със сладки храни за начало сливата, тиквата и крушата са вариант, защото разхлабват. Иначе от първите зеленчуци пащърнакът е разхлабващ и подходящ да се започне с него.
Оризовата каша запича, особено ако детенцето е на АМ. Давайте повече водичка също, ако обича да пие.

Ние започнахме с пащърнак, след това ще дам обикновения картоф в комбинация с пащърнака. Кашите ще ги оставя за по-нататък. С баткото също започнах със зеленчуци, плодовете ги въведох малко по-късно.

# 146
  • София
Здравейте, мами!
Оризът не се води алерген и затова може да се въведе по всяко време с всичко. Не е нужно да изчаквате няколко дни . Дори се учудвам,че детето иска чиста оризова каша. Спокойно си добавете нещо разхлабващо.

# 147
Днес е 6-ти ден от захранването и благодарение на вас се престраших да добавя към оризовата кашичка 3 лъжички пюре от тиква. Нямаше и час и разхлабващото действие от тиквата се прояви. Много благодаря на дамите за полезните съвети. 🙂

# 148
Здравейте,  ние сме на 5 месеца и половина, изключително на кърма. Педиатъра за сега не позволява дори вода да давам на бебето,  за захранване не е ставало дума,  а юнакът е доста едър. Чудя се дали този начин на хранене е правилен.  Има ли някоя мама тук,  която също все още да не е давала на бебето вода?
Някой питаше за витамини.  Аз пия Прегнакеър за кърмещи на Витабиотикс,  и съм много доволна.

# 149
Аз давам вода, но бебка изобщо не иска да пие та все едно не давам... Започнахме захранване обаче и трябва да съм много настоятелна вече не знам как ще се справим. Иначе обожава пюренцата - хапва ги с голям апетит. Правя й ги в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт