Турски филми и сериали - Обща Тема за Общи Приказки - Тема 12

• 73 873
  • 734
  •   1
Отговори
# 270
Изгледах 1-ва серия и малко от 2-ра на "Крупие", както и прочетох анотациите до 5-та серия. Ами..... нещо много ми е странен, макар и да харесвам психотрилъри, този може и да ми дойде повече "психо"..... Понякога в тази категория може и да има интересни за размисъл неща, но, някак си ми идва като "частен" случай, защото от психо-травми в детството или пък психо-фантазии пак от детството, може да се получи нещо интересно, или пък нищо. За сега май ще го "замразя", освен ако някой по-напреднал със сериите не сподели друго мнение.
Не се отказвай, сериала е чуден. Нищо общо с психотрилър, подвеждаща е обстановката в подземието. Нищо не е такова, каквото изглежда в началото. След 5ти епизод съм в трепетно очакване на продължението. Heart

# 271
Здравейте! Blush
Минавам да съобщя само, че на моето сериалче "Балканска приспивна" му приключиха снимките. Вчера се върнаха в Турция. Ще излъчат последната серия идния петък.

Последна снимка на екипа.

Прощални публикации на главните герои, актьорите Емре Бей и Мерих Йозтюрк.
От Мерих, тя  имаше и рожден ден  точно в последния снимачен ден. Flowers Cherry Blossom

От Емре.

Това е, затвориха конака в Скопие и се върнаха в Истанбул.
И- нова година, нов късмет. Blush Пожелавам го от сърце на актьорите, радваха ми душата половин година, нека им върви във всичко занапред. Flowers Four Leaf Clover И дано някоя наша телевизия закупи сериала. Ако чуете нещо такова, свиркайте- аз малко гледам телевизия и като нищо ще ги изпусна. Grinning

# 272
Онче , ще свиркаме ако разбрем нещо ново за любимците ти.

красива любима Мелиска Heart Eyes якънда ще пуснат тийзъра на сериала

https://www.youtube.com/watch?v=nGScjsCYbjs&t=20s
Дигиталната платформа Blu TV представи нови сериали, които ще излязат през 2023 г. Сред тях е сериалът "Magarsus", в който главните роли изиграха Чаалар Ертугрул, Беркай Атеш и Мерве Диздар.

Статистика конкурират се по производство и износ на сериали с американските . Турция е вората страна в света по произвосдтво и много капят заради рейта .

През 2022 г. по турските екрани са излезли 72 сериала. Броят на епизодите в ефир е 1154. Ако включите дигитални проекти в списъка, броят на епизодите ще се увеличи до 114, а броят на епизодите до 1609. През годината 45 нови сериала стартираха по телевизията, 40 сериала направиха финал.

Това е спешъл за Нинчето с общия любимец Heart Eyes
 Готов е да играе само на инглиш трябва и другите да го знаят за да снима сериал . Не всеки го владее .
https://twitter.com/OnlyCagatayU/status/1608140865930727427/video/1
Рим - Италия презентация на Протектор
Този човек на какъвто и език да говори ще го слушам с  кеф:stuck_out_tongue_winking_eye:

Пепелче , гледай Аватар на кино сега има втора част . Тийзъра е як с перфектно качество. Ще си избият парите. Казват, че е много добър . Непремено ще го изгледам. Имам желание и за други да изгледам  нещо не ме свърта и не мога.Rolling Eyes Има един с Джейсън Мамоа вкарали са и епидемията в историята и всички ослепяват. Няколко сезона за платформа е . Не може да прескачаш като гледаш, щото се губят съществени неща.

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 19:17 от femmi2

# 273
Феми, 😍

Аватар
Скрит текст:
си го причиних още предпремиерно.
С нищо не могат да ми компенсират неописуемата тричасовата скука, която трябваше да изтърпя. 😂
Ефектите ги знаем още от Аватар1, а диалозите (ако изобщо ги имаше) и посланията са като за   петгодишни.
Моля да не се влияете от мнението ми (приемам и обратната гледна точка) и ако ви е на сърце предишният филм, разбира се, гледайте и този.
А аз утре съм на Уитни Хюстън, без никаква предварителна нагласа, но да спазя семейната традиция. 😂

След 12 ч., ако имам нужда, ще си оправя вкуса с турски сериал. 😂 😀

И малко извън темата ни, но ако се чудите какво да гледате тези дни, ето ви един дъъълъг списък (скролвайте надясно).
https://www.instagram.com/p/CmyYvpPMfOx/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

# 274
  • София
Здравейте, момичета!
Аз да попитам - знае ли някой нещо за този сериал? Не мога да разбера кога се излъчва и по кой канал?

# 275
Още не е започнал да се излъчва.

# 276

Цитат
Канал Star TV отрича информацията за новогодишната пауза в излъчването на сериала "Kingfisher / Yalı Çapkını" и съобщава, че следващият епизод ще бъде пуснат следващата седмица в петък

Пепелче Heart Eyes като го изгледам ще пиша мнение .
 Дома на дракона гледа ли ? Предистория на шедьовъра Троновете

НЧ под палмите искам и аз така с тоя красавец Heart Eyes
Пепелче:heart_eyes: разкажи появи ли се бившата в историята ? Рейта на Шербета е стабилен . Радваме се.

Нинче , толкоз сериали ошашавихме се вече не помня какво четох за него ?

Офффф , пуснах бтв за ОС . Навявами тъга заради гадния финал и не издържах.  Такава зараза е че да не искам залепвам за екрана. Емко толоз хубав с белия панталон и ризка и така красиво и тихо плаче, като прочете писмото на майк си , Фера мисли че е нейното в което разкрива лъжите. В края на първи сезон сме и началото на втори, когато света на принца ще се преобърне и рухне:broken_heart: SobCupid

# 277
Нинка, турското заглавие е "Taçsız Prenses" и ще се излъчва по FOX TV скоро.
В линка има общо четири тийзъра и фрагмани, а под тях - описание на еп.1

https://turkru.tv/princessa-bez-korony-1-seriya.html

Тук - на сюжета.

https://turkru.tv/princessa-bez-korony/

# 278
  • София
Нинка, турското заглавие е "Taçsız Prenses" и ще се излъчва по FOX TV скоро.
В линка има общо четири тийзъра и фрагмани, а под тях - описание на еп.1

https://turkru.tv/princessa-bez-korony-1-seriya.html

Тук - на сюжета.

https://turkru.tv/princessa-bez-korony/

Лучи, много ти благодаря. Стана ми интересен сюжета, фрагманите и участието на Исмаил Хаджиоглу, който харесвам. Най-вече харесах момиченцето и щом започне излъчването ще го загледам.

# 279
Изследване върху въздействието на турските сериали.
На турска баня не знам дали ще ида но ресторанти и храна задължително. Като бях тази година там не остана време за всичко.
Правят уникално турско кюнефе и сладкиши.
Да видиш турска звезда от екрана е голям късмет в мегаполиса.

Желанието да се яде в турски ресторант нараства с 21 процента, желанието да се готви турска храна с 23 процента, желанието да се купуват турски продукти с 20 процента и желанието да се отиде на турска баня с 16 процента.
КЛИКОВИТЕ НА СЕРИИТЕ СА ПО-ВИСОКИ
Фокусът на вниманието на тези, които гледат турски сериали, са актьорите.

Нинка😍 харесали ти Чачи на инглиш?😍

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 16:32 от femmi2

# 280
femmi2 - според мен, интересът към турският бит се засили изключително много естествено след навлизането на турските сериали в домовете,  ежедневието ни и прочие.....
Аз лично, мога да споделя, че съм яла превъзходна турска храна, както в Турция, така и в България - даже се опитвам с някои ястия, които ми се отдават.  Ходила съм и на  един вид турска баня - превъзходно. Хапвала съм и кюнефе и в моя град и мога да кажа, че дамата, която беше с мен - много добре запозната с турската кухня, остана възхитена от кюнефето.
Да, турците имат уникална кухня, отлични традиции /изключвам разбира се, порядки далеч от нашите ширини, нооо - това зачитане на възрастните, това закуска на цялото семейство, преди излизане сутрин и куп добродетели, които да си го кажем "Право куме в очите" - при нас....🙄🙄/, прекрасни места, които промотират повече от успешно със сериалите си. Не, всички сериали са на ниво / аз не се влияя от рейтингите им, защото те не се изчисляват както трябва/, нооо, не може да се отрече играта на 80% от актьорската гилдия, както и трудът с качеството си на целият творчески колектив! Едно голямо Браво заслужават!

# 281
  • София
Феми, разбира се, че ми харесва. Чачи е интелигентен актьор, не е само фасада, но има мозък, много талант и е неповторим.
Феми, мнението ми за това, че ние българите харесваме всичко, което си изброила, като турско е влезло дълбоко и в нашия бит и нравственост. Били сме една държава векове, живели сме заедно и както казва Иван Хаджийски даже религията не ни е разделила фатално. Не искам да навлизам по дълбоко в събитията от края на 19-ти век, но до тогава сме били една общност. И сега като ходя в Турция и най-вече в Истанбул си казвам, че всичко на което се възхищаваме като история, архитектура, мащаби, красоти, неповторимост, великолепие е резултат и от труда на нашите деди. Също се отнася и за отрицателните им черти, които откриваме в сериалите и които ние също притежаваме. Не може да се спасим от всичко с което сме израсли и наследили /хубаво и лошо/ ние и дедите ни.

# 282
Взели сме много неща от турската кухня  да не навлизаме в подробности исторически..
Признавам си че турските сериали ми промениха мирогледа. 

Да подгреем за НГ утре вечер с вино и песни  
В този глас се влюбих тази песен и сръбкиня. Каква коса има мечта. Напролет сме в Сърбия на купон Tada
Моя стара рана боли всеки ден, като те  гледам край нея как я гледаш и целуваш.
Кой ще ме вдигне, когато падна.
https://www.youtube.com/watch?v=tsM0WWRbk9o

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 20:18 от femmi2

# 283
Феми , то тази песен в оригинал е на Азис и Галена , но определено на сръбската текста е по-смислен.Иначе музиката да се побием малко в гърдите е българска 🤗

# 284
Феми , то тази песен в оригинал е на Азис и Галена , но определено на сръбската текста е по-смислен.Иначе музиката да се побием малко в гърдите е българска 🤗
Така ли ? Може ли линк към песента.
Сигурна ли си че не е крадена от сърбите ?
Шека Алексич има готини хитове. Пее, като звяр. Азис е направил дует със сръбкиня, но е неизвестна за мен.
Азо никой не може да го стигне по глас.

Общи условия

Активация на акаунт