Турски филми и сериали - Обща Тема за Общи Приказки - Тема 12

• 73 869
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
Светли празници , дружки. ⛄🌲🌲🍀

Афра и Мерт на корицата на списание Хелоу

Нинчееее Heart Eyes Това е коледно вълшебство.  Който е качил това да е жив и здрав. Зарадва милиони хора по света.
НФ забранява няма как да набият феновете че снимат любимците си.  
Чачииии е такъв сладур  и му се вее перчема .Stuck Out Tongue Winking Eye
Двамата с Ебрушка са страхотни . Красота и харизма.Heart Eyes  

https://twitter.com/OnlyCagatayU/status/1606699987018174467
Толкова се развълнувах . Sob Heart EyesТози як черен звяр от където слиза джентълмена на Сайгън ли е ? Уаууу значи добре печелим, като жиголо.

Нехир и Сайгън Nature Fire
Като гледам походката и тая красота това си е Емко от преди 11 год с по дълга коса.❤️‍🔥
Толкова емоции изпитах тогава и сега ще е така.
Вярвам много в него и усета му за проекти.

Последна редакция: сб, 24 дек 2022, 23:40 от femmi2

# 256
Честито Рождество Христово! Heart

Да сте здрави, усмихнати и благословени!

# 257
Весела Коледа!

# 258

Радвам се от сърце - Мурат Йълдъръм със съпругата и дъщеричката им ...

Последна редакция: пн, 26 дек 2022, 08:53 от Stella2021

# 259
  • AMS

Весели празници на всички!!!
Благодаря за интересните постове!!!
Намирам за добра идея споделянето какво е изгледано през изминалата година.
Не съм готова с такъв преглед за себе си, но попаднах на една статия,
в която може да се види и какво ще се появи през следващата година >>>

Цитат
Интересът към Турция расте заради сериали
Изследване ... проведено от Netflix в седем държави, разкри,
че желанието да се посети Турция ... се е увеличило 2,6 пъти.

Водещата развлекателна платформа Netflix продължава да предоставя оригинални истории от Турция в 190 страни. Развлекателната услуга, която е произвела повече от 30 местни продукции до момента, е провела цялостно обществено проучване, за да измери въздействието на тези продукции в различни части на света.

13 хиляди души от САЩ, Германия, Обединените арабски емирства, Бразилия, Испания, Саудитска Арабия и Чили участваха в „Проучването на културния афинитет на Netflix“, което се проведе за втори път тази година. Най-впечатляващите резултати от проучването са следните:

Абонатите на Netflix гледат турски продукции 1,5 пъти повече от тези, които не са абонати на Netflix.
С други думи, Netflix играе важна роля за пренасянето на турската култура в нови географски региони, като прави местните продукции по-видими.

- Хората, които гледат турски сериали и филми в Netflix, са 2,6 пъти по-склонни да посетят Турция като туристи, отколкото тези, които не го правят. Трите страни с най-голям ръст на туристическия интерес в световен мащаб са съответно Бразилия, САЩ и Обединените арабски емирства.

Дизитата и филмите също повишават интереса и към турския език. Процентът на тези, които казват „Искам да науча турски“ сред тези, които гледат турски продукции в Netflix, е 4,6 пъти по-висок от тези, които не го правят. Страната, в която интересът към турския език се е увеличил най-много, е САЩ.

- Сред тези, които гледат местни продукции в Netflix, ... и казват "Интересувам се от турската култура", е с 29 процента по-висок от тези, които не го правят. По подобен начин интересът към турската кухня нараства с 29 процента, интересът към турската история с 27 процента и интересът към турската литература с 22 процента.

Желанието на тези, които гледат турски продукции в Netflix, да се срещнат с турски хора и да правят бизнес се увеличава с 27 процента. Делът на тези, които казват „След като гледах турски продукции, се увеличи желанието ми да купувам продукти и услуги, произведени в Турция“, е 17 на сто.

Изследванията показват, че интересът към творческата индустрия нараства експоненциално. Интересът на гледащите турски продукции към турските режисьори се е увеличил 4,6 пъти, интересът към актьорите е нараснал 4,9 пъти; Степента на следване на артисти в социалните медии се увеличава 5,2 пъти.

МЕСТНИТЕ ПРОДУКЦИИ СА В ТОП 10  В ДЕСЕТКИ СТРАНИ

Продукциите, които носят подписа на Netflix Turkey до момента успяха да се превърнат в едни от най-гледаните в десетки държави. През 2022 г., която се готвим да оставим зад гърба си, Zeytin Ağacı влезе в списъка на „Топ 10 телевизионни сериали“ в 45 страни и Yakamoz S-245, който повтори същия успех в 35 страни, са само някои от тях. Филмите Sen Yaşaya Bak ... е в списъците „10 най-добри филма“ в 76 държави, а Aşk Taktikleri в 70 държави.
Сред сериалите на Netflix, които ще бъдат излъчени в 190 държави през 2023 г., са
Şahmaran, с участието на Серенай Сарикая и Бурак Дениз,  базиран на едноименния роман на Перихан Магден;  Biz Kimden Kaçıyorduk Anne, върху творбата на същата авторка; Yaratılan, създаден и режисирана от Çağan Irmak;
С участиенто на Nejat İşler İyi Adamın 10 Günü; Last Call For Istanbul, който събира отново Beren Saat и Kıvanç Tatlıtuğ, и Ayzek ile Bir Gece ise gelecek, написани и режисирани от Cem Yılmaz, са само няколко сред филмите, които ще се срещнат с 223 милиона абонати на Netflix следващия година. (IGFA)

https://www.daremedya.com/genel/turkiyeye-ilgi-dizilerle-giderek … uyuyor-h5003.html

# 260
👍

Последна редакция: вт, 27 дек 2022, 07:26 от Stella2021

# 261
Нехир Ердоган ще участва в новите епизоди от шести сезон на Забранената ябълка.

# 262
Много раздели тази година.....
И Хафсанурче с любимият й  - мирно и тихо са се разделили, като добри приятели...

# 263
Още двама известни актьори ще участват в новите епизоди от шести сезон на Забранената ябълка:
- Мурат Онук (Юнал Сарафоулу от Огледален свят)

- Нериман Уур (Джанан Демироулу от Черната перла)

Те ще са в ролите на родителите на Селим.

Фатих Гюхан ще участва в сериала “Ал Санджак”.

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 16:14 от mimchyyy9

# 264
Жалко за разделите на готините чифтета.
Сега му е времето млади са ще се влюбват пак.
Любовта е сложно нещо.
Може да обичаш до полуда и пак се разделиш с любимия и страдаш.
Арас и Биге Юнал също се разделиха след като се събраха отново.
Биге се е преместила в нов дом. Арас си е темерут като Чаатай.
Кога и ашкъма ще ме зарадва с ашк битти.
Стоически не понасям сегашната до него.
Влияе му много зле и не го казвам от ревност или нещо такова. Личи си от както са заедно. Imp

Рибарчето ще почиват след НГ. Последния епизод ще е на 30 декември.

Днес на 28 декември е старта на Нулев ден с Енгин Йозтюрк по тв 8.
Някой от вас ще го гледали?

Приключиха снимките на Джентълмен. Месец го снимаха но ще чакаме дълго НФ да го пусне на екран. Свикнали сме.
Красивият и галантен джентълмен има романтик сцена под дъжда и пее.Heart Eyes
Снимали са до 5 сутринта. Снимките приключиха на 25 декември.

Въртят се слухове Чачи ще се завърне в обществената тв с напрегнат и завладяващ екшън и адреналин. Дали отново ще е с ОГМ Пикчърс? Чакаме гуруто Бирсен за подробности ако е вярно. 
Нека си почине и мине време от сегашните му образи. Преди така правеше и не се впуска ненужно в проекти.
Вярвам, че всичко е премислил и ако не му е на сърце няма да играе.
Има голям усет.
Толкова им е домачняло на всички да го гледат на роден екран и рейта ще фърчи.

# 265
Оооох, писах, писах- и засече нещо, бъгна се и не можах да публикувам. Сега - по-кратко. Grinning
Феми, мисля да гледам "Нулев ден". И Енгин много харесвам, и Айбюке Пусат, и други хора от каста. Да свършат празниците, та да си почина малко от гости и от друго и ще го почна. Grinning
За разделите- на млади години не е чак толкова проблемно. Да, боли всяка раздяла, но като пораснеш болката е особено силна. А като си млад- то и е трупане на социален опит. Grinning Хубаво е, когато запазват приятелските отношения. То и при разделени двойки го има това. Има няколко такива, които много харесвам в това им качество на бивши житейски партньори. Онур Сайлак и Туба Бююкюстюн , Зерин Текиндор и Четин Текиндор, онзи симпатичен актьор, забравих как се казва, в "Дъщерята на посланика" играеше- и той е в чудесни отношения с майката на детето си. Браво на такива бивши двойки.
При по-младите  няма чак толкова останали приятели, ама то си е по реда също. Grinning

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 22:39 от oncee

# 266
Ураз Кайгълароулу. Той е бил женен за актрисата Мелис Ишитен.

# 267
Привет! Приключих днес с два сериала. "Феята" с прекрасен финал, а "Баща"... Cry , въпреки щастливата сватба 5 години по късно оставя един горчив и тъжен спомен, изобщо не харесвам такива финали. Cry

# 268
Пипи, 😍 благодаря за мнението!
И двата са ми в плановете тези дни, ако излязат някакви субтитри.
Междувременно изгледах три епизода от Не мога да се впиша в този свят и като изключа това, че не разбирам какви са тези бойци и за какво се стрелят и убиват на килограм, ми е интересен.
Отново мъж с две семейства и искам да разбера как ще извъртят нещата и ще го оправдаят, защото е някакъв героичен образ (ама какъв точно не ми е ясно и не се и напъвам да разбера).

Заредила съм си и Момичето на прозореца, а мисля и да отида на едно истинско кино преди НГ нощ, но като гледам програмата освен анимация, екшън или фентъзи, нищо читаво не виждам.
А се надявах поне на някой филм за Оскар, въпреки че отдавна това не е показател за качество.
По - скоро ми е любопктно докъде ще стигнат американците с тази политкоректност (вече малката русалка не е това, което беше 😉 😜). Тъжна работа. 😟
И пак си казвам, добре че са братята турци. 😂

# 269
Изгледах 1-ва серия и малко от 2-ра на "Крупие", както и прочетох анотациите до 5-та серия. Ами..... нещо много ми е странен, макар и да харесвам психотрилъри, този може и да ми дойде повече "психо"..... Понякога в тази категория може и да има интересни за размисъл неща, но, някак си ми идва като "частен" случай, защото от психо-травми в детството или пък психо-фантазии пак от детството, може да се получи нещо интересно, или пък нищо. За сега май ще го "замразя", освен ако някой по-напреднал със сериите не сподели друго мнение.

Общи условия

Активация на акаунт