💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 13 (21.11 - 05.12) * ФИНАЛ *

• 228 772
  • 5 334
  •   1
Отговори
# 3 570
Постъпката на Алекса не е спорна, смешна е.
Никой не е длъжен да спасява някой друг, особено на този етап от играта. Но след всички приказки, които изприказва Алекса как ще пази своите момичета, как няма да позволи на нито една от тях да излезе да се бие на арената, докато той е там, действията му бяха наистина нелепи и смешни. И отново видяхме двойния аршин в отношението към него от една страна, и към Жорката и Лефтеров от друга. Никой не попита Алекса защо не спаси ...
Два пъти пишеш "спаси". Ама технически той не я "спаси", защото тя не беше номинирана. Той я номинира, като й даде томахавката.Laughing
Но в крайна сметка аз не считам ходът му за толкова укорителен. Виктория падна доземи да го моли да я номинира нея, че той заслужавал да бъде победител. Ами щом иска толкова...
"Една му с билки раната върже,
друга го пръсне с вода студена,
третя го в уста целуне бърже, –
и той я гледа, – мила, зесмена!"

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 06:49 от Гарганела

# 3 571
  • София

Иначе някой от момчетата пита това ли е последният съвет за харчене и Ралица каза, да. Мисля, че така беше.

Баш Алекса попита - "Това ли е последният съвет" - "Да, това е" и той извади секирчето. Затова се чудя дали не е имало условие всичко да бъде показано преди последния съвет.

# 3 572
  • софия
Брутроооо! Кафетата са заредени.
 Не остана, утре ще е последната битка. Хареса ми сезонът. Кастът беше много силен и ако кукловодите не прекаляваха толкова, щеше да е още по-хубаво.

# 3 573
Сезона е добре, но тука темата нещо не става вече
Damage control  някакъв се е задействал
Няма лошо
Признавам Алекса, уважил е Виктория, сигурно даже няколко пъти. Никой не спори. Flushed Мъжага и половина!

# 3 574
За да загреем подобаващо за вторник, споделям едно видео от миналата година, в което Амелия Мира (първи сезон) говори за това доколко и кои битки са нагласени с цел да направят победата на единия участник или отбор почти невъзможна - spoiler: тези, в които има заровени предмети, тези, в които могат да липсват части и пр.

https://vm.tiktok.com/ZMFxKC99G
Спомням си Стоян колко много копа... безрезултатно... на първата капитанска битка.

Но пък се сещам и за битката на Жорката, Мира, Мани и Ралица. Тогава също имаше съмнения за заровените въжета на Мани. НО точно по този повод Жорката беше отговарял някъде, че в случая участниците сами избират към кое трасе да се насочат. А и не помня кой спомена (вероятно на лайв), че за трасета се тегли чоп (явно когато го няма варианта по-бързите избират първи трасето, а за последния остава... каквото е останало).

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 08:39 от Bilyana14.

# 3 575
  • София
Без да защитавам Алекса, то за какво пазене става дума при тези последни игри? Да не говорим, че уважи желанието на Виктория. Факт, че в другите дуели е излизал вместо девойките.

Така, както уважи желанието на Мира да продължи в съюзничестката битка? Ако Алекса наистина държеше на думите си и искаше да пази момичета си, щеше да извади "топките на масата" и както не позволи на Мира да продължи, така нямаше да позволи на Виктория да бъде сменена с него. Ето, че може. Но вместо да свали "кобилицата" от раменете на Виктория, той я свали от своите и я качи на нейните. Направи го, защото така искаше и така му беше изгодно. Принципите се отстояват, само когато няма какво да загуби. Отново го сравнявам с Генчо - градене на един "достоен" образ, а отдолу схеми се въртят. Ще номинира Пух да покаже колко държи на думата си, ама никой друг да не го номинира, щото не му е изгодно наистина да рискува съюзник. Театро.

# 3 576
Продължава да се лансира версията, че Мрънкащата Тройка са били тормозени. Ама това го твърдят само те.
Никой друг не го е видял, усетил, забелязал.Ако наричат “тормоз“ нехаресването, то и аз ги “тормозя“. Е, не само тях де.
Те зрителите бяха изтормозени от Виктория и Алекса, особено от кряскането и злобата на първата, от крещенето като соц. учителка към Фейгин, от женската злоба към Мани. Но ти, ами… явно имаш здрави нерви, поздравявам те. Wink

# 3 577
  • София
Гледам много се е обсъждала постъпката на Алекса тук през уикенда, та да се изкажа и аз.
Май трябва ритуално да си посипя главата с пепел, защото въпреки противоречивия образ на Алекса, му симпатизирах през цялото време, дори беше един от фаворитите ми. До петък и епизода с Виктория.

Това сложи точка на колебанията ми какъв човек е. Алекса БЕШЕ номиниран, Алекса, а не Виктория. Алекса беше този, на който другите отредиха да отиде на Арената, не Виктория. Алекса трябваше да защити мястото си на полуфинал в случая, не Виктория.
Ако намеренията му бяха искрени и той искрено святаше да предпази Виктория, брадвичката щеше да си остане в него и никой нямаше да разбере за нея. Ако Алекса не беше извадил брадвата, за да я забие ритуално в гърба на Виктория, нямаше да се стигне до дилема и избор. Толкова е просто. НО той не го направи.

Няма значение какво са си говорили какво са обсъждали. Тук Алекса предпочете себе си за сметка на Виктория и с това зачеркна всичко, което говореше през сезона.  Май всички го разбраха, само Вики не...

Това е от мен, лично мнение, разбира се.

Оттук нататък стискам палци за другите момчета. Който и от тях да спечели, ще се радвам. Най-много ще се радвам за Гого.

# 3 578
В отговор на 3-те пламенни защитнички на Алакса и Виктория ще попитам какви доказателства имате, че тя го е помолила да я изпрати на битка, за да се докаже. Била го казала в лайф, а ние откъде да знаем ,че двамата не лъжат с цел замазване на положението. Искам доказателства.

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 09:18 от LadyCharming

# 3 579
  • софия
В отговор на 3-те пламенни защитнички на Алакса и Виктория ще попитам какви доказателства имате, че тя го е помолила да я изпрати на битка за да се докаже. Била го казала в лайф, а ние откъде да знаем ,че не лъжат с цел замазване на положението. Искам доказателства.
🤣🤣🤣
 Ох, извинявай, ама направо те видях как биеш с юмрук масата с "искам доказателства"
 Тя и в епизодите си каза. Не помня кога точно, но даже не е и само на съвета. В синхрони помня, че споделиха и двамата. Доста преди съвета, че са имали разговори, че е време да приключат с това пазене и нещата да се случват на арената и за нея. Ако се разровиш ще намериш доказателствата.
 Вече чакам с нетърпение Гогата да се яви в над и под и около кастове,  че поне малко да вдигне завесата около себе си. Той ми е най-мътен. Може би и за това ми е първи в класацията от финалисти.
 А най - ми е кеф, че не му скроиха шапка и оцеля момчето до последния епизод. Направо си го бях отписала.

# 3 580
В отговор на 3-те пламенни защитнички на Алакса и Виктория ще попитам какви доказателства имате, че тя го е помолила да я изпрати на битка, за да се докаже. Била го казала в лайф, а ние откъде да знаем ,че двамата не лъжат с цел замазване на положението. Искам доказателства.

Не знам дали съм от 3-те защитнички или 5-те ангела Stuck Out Tongue но хайде по-ведро. Доказателства, да не сме в съд, леле...
Виктория на самия съвет го молеше...дали е било искрено или не, това не се наемам да кажа.

# 3 581
Lady Charming, сигурно визират, че имаше реплики на съвета, че тя самата иска да излезне срещу Ралица. Наиситна бе така. Впрочем, както и някой каза, Виктория може да е всякаква, но е добър приятел. Приятелството обаче е едностранно- само истински приятел може да ти предложи такава постъпка като Виктория, само истински приятел ще откаже категорично и при  никакви условия да не я приема. За Алекса бях сигурна, че ще постъпи така. Даже се забавлявах на един коментар, когато излъчваха епизода, който казваше каквото и да ми говорите, Алекса е мъж. И написах: изчакайте рекламите. Играта е игра, но поредиците от последователни стъпки, все пак говорят нещо за характера на човека- не само гадната постъпка спрямо Гайтанов, даже преди това фактът, че прати Веси вътре, обясняваше, че я праща, за да не седи на острова, че е жена…. 😀😀😀 После си каза защо я е пратил. Гайтанов, пародийното му величие като отиде при сините, мъж почне ли така да се надува от самото начало, няма това, което иска да демонстрира. Щял да пази девойките, да не ги номинира. После дружно по Фейгин, може и да е искал да накара Жоро да изхарчи грошовете, но Жоро много добре се усещаше накъде духа вятъра и продукцията и не му игра по свирката. Щеше да има донякъде резон. (Не съм съгласна с упрека, но виждам логиката) да упреква Жоро за Фейгин, ако неговите постъпки потвърждаваха неговите думи- тоест не номинира жени, както твърдеше, купува грошове, за да спаси Виктория, не вади томахавка, за да и я забива в гърба. И пак - ако постъпваше така, тоест по мъжки, тогава пък съм сигурна, че нямаше да набива речи за другия, зрителят е най- добрият съдник, нямаше да му убегне. Тая сабя ако не я беше извадил, и да си беше замълчал, после Ралица щеше да изтегли една героична реч как този човек е имал най- ценния амулет преди финала, но не го е използвал, как за него приятелството и честта са повече, как Георги не е постъпил  така, как Гого не е ходил на битки, как Фифо трябва да се учи за поведението си към жените… 😂😂😂😂😂😂Сигурно е била написана даже. Но… Алекса не й позволи да я каже. Нямаше да я вади, ако не искаше да я използва, толкова е просто. Не е толкова прост, да мисли, че хората са забравили за нея и няма да му признаят хипотетичния акт на мъжество. Simple Smile

# 3 582
Е сега, виждате ли колко сте смешни, когато искате доказателства за тормоза над Фейгин и Мани.

Elena Atanasova, напълно споделям мнението Ви. Няма земна сила, която да ме убеди, че Алекса е достоен човек.
Вики е верен приятел и ѝ признавам това качество, но за съжаление е готова да минава през трупове в името на това приятелство.

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 09:43 от LadyCharming

# 3 583

Не знам дали съм от 3-те защитнички или 5-те ангела Stuck Out Tongue но хайде по-ведро. Доказателства, да не сме в съд, леле...
Виктория на самия съвет го молеше...дали е било искрено или не, това не се наемам да кажа.
Виктория беше разстроена и разплакана на синхрон след съвета, може да говори всичко, да се опитва да убеди зрителите и най-вече себе си в нещо, но езикът на тялото не лъже.
Убедена съм че беше разочарована от постъпката му.

# 3 584
  • софия
Радвам се, че успяхме да усмихнем някой понеделнишки.🤣
  На мен доказателства не ми трябват. Имам си своя поглед над нещата и карам по усет и впечатления. Не казвам, че съм права. Даже съм полегнала на дивана с кафето.
 Съгласна съм с Елена, че Алексата е голям маймун. През цялото време се наместваше мълниеносно в зависимост на къде духа вятъра. И при него, както при Жени най-дразнещото за зрителите е и беше това, че не говори открито на синхроните, не е честен с публиката. Ако си играеше злодейче,  без да се облича във високопарни слова пред нас, щеше да е на съвсем друго дередже.
 На арената определено е най-долу в класацията между четиримата финалисти(сори, ама Вики не я броя, защото просто няма шанс срещу всички останали), но в стратегическата и социалната игра е нива над тях. За това и е на финал. За мен съвсем заслужено.

Общи условия

Активация на акаунт