💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 13 (21.11 - 05.12) * ФИНАЛ *

• 229 013
  • 5 334
  •   1
Отговори
# 2 430
Генчо ще бъде при Гала.

# 2 431
Имам един въпрос към кой да е участник (ако не е задаван преди).
Докато тичат по сложно трасе, ако има опасност да забравят откъде се минава и т.н. има ли глас зад кадър (тоест изрязан от финалната версия), който се провиква да им подскаже?

# 2 432
Алекса вчера показа, че има същата стратегия като на Жени в обединеното племе, а именно - останалите да се самоизядат.

Точно като нея знае, че срещу Фифо, Гого и донякъде Жорката шансовете му са много по-малки, но за сметка на това се снижи и остави Жени да привлече вниманието, да отнесе негативите и да води привидно пасивна игра, да си спечели имунитета и да ги убеди, че не е такава заплаха, за да докара без страхове последния съвет и там да си изгърми нещата и да се подсигури максимално далеч. Може да има побутвания, но определено играе умно и с тази си игра ми е много по-адекватен финалист, отколкото мелодраматичния едит.

Интересно е, че когато Фифо и Гого обясняват как искат да излизат срешу най-силните и достойните са герои, но когато Ралица заявява без страх, че иска да се изправи срещу тях, не се опитва да се скрие е наричана глупава.

# 2 433
Добро утро на всички и от мен.🙂 Нареждам се веднага при СлаБе за мекици.😁 За прекалилите и една рецепта за махмурлук: зелева чорба или един голям айран с много сол и после отново в леглото.😁 Прочетох сутринта поздравленията в ИГ за напускането на Джаф и на това на Гената съм се смяла с глас.🤣

# 2 434
  • софия
А да, и много ме е яд, че Жени е отказала всички подкастове. Чаках с нетърпение да я видя в реала как разсъждава.  Много, много ме е яд.
Soney, Димо го играе подаказвача в игрите. Предполагам, че когато някой види нередност му я изкрещява в слушалката и той, като едно добро ехо я хвърля към участниците.
 Снощи най-много ми хареса единоборството между Гогата и Вики. Голямо надлъгване беше с широки усмивки и красиво за гледане.
 Мълииий, вЕрно забравих махмурлиите.  Значи: зелева чорба, айрян и казан със шкембе.  Носете си лъжици,  че ме хванахте неподготвена.

# 2 435
  • София
Интересно е, че когато Фифо и Гого обясняват как искат да излизат срешу най-силните и достойните са герои, но когато Ралица заявява без страх, че иска да се изправи срещу тях, не се опитва да се скрие е наричана глупава.
Ралица отнася хейт, защото подкрепя по идиотски начин Евгения. Това отнема целият фокус, че във финалната седмица отива на трета поредна елиминация. Доста силен играч е и не е за подценяване. Жалко, че няма да пратят да се бие с Виктория. Би я победила с лекота. Бих казал, че заслужава полуфинал.

п.п. На Вики вече ѝ свикнах, че овиква всичко наред Grinning Може да прави без проблем шоу с останалите.

# 2 436
Гледала ли си сезон 2 на игрите.Ако не си може да погледнеш .Защото там има истински сексизъм .И особено голямо нападение и подценяване на жените ,но тогава продукцията мълчеше ,а сега видиш ли ти Филип най-големия сексист.
Съжалявам, че не отговорих по-рано, в даден момент от епизода форумът не зареждаше и съм пропуснала някои постове. Гледала съм го, благодаря за препоръката. Не е необходимо да има женомразствто или мъжемразство, за да има сексизъм. Не знам защо във всяка дискусия, в която някой си позволи да определи част от коментарите на Филип като сексистки, неговите почитатели посочват като контрааргумент, че съществуват по-големи сексисти от него. Да, убедена съм, че има и други сексисти в предаването, явни и не толкова явни, гледала съм и четирите сезона. Не знам какво общо има това с Филип и коментарите му в този сезон, нито е състезание по сексизъм, нито са противпоставящи се съждения. Нямаше да отговоря на този пост, ако не бях цитирана. Темата я повдигнах веднъж днес след коментар на Виктория в епизода (обикновено коментирам с причина) и последва дискусия, не целя във всеки втори свой пост да обяснявам какво е сексизъм или internalized misogyny и защо намирам нечии коментари за такива. А дали съм силно субективна или не, читателите на темата сами могат да видят, аз не бих убеждавала никого в обратното - това е все едно да съм блондинка и да обяснявам, че косата ми е руса, ако е така, е self-explanatory и ще се разбере и без да го подчертавам.
Всъщност мнението ми няма нищо общо с пристрастие, и то към Филип,а по-скоро към продукцията и как цял сезон се опитват да прокарат секзизъм при положение ,че предните сезони е било много по изразено както казах в предния си пост .Но ето този сезон появява се Евгения Джаферовчи  решава,че ще говори за чест и слава  и сексизъм от страна не само на Филип ами и на Гого  който ти е любимец мисля ,но за там предполагам не смяташ,че е така което е нормално  ,все пак колкото и да твърдим личните ни предпочитания взимат връх понякога ,и не гледаме реално на нещата😉Аз определено не целя да променям мнението на който и да е.Живеем в свободна държава и всеки има право да говори и мисли каквото иска.Просто тук тази тема със сексизма ми идва to much,и няма значение дали е Филип или някой друг..По тази причина си позволих да цитирам,а от тук нататък е твой избор дали ще отговоряш или не 🙂В заключение  за мен продукцията пресоли манджата с тази тема !

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 10:09 от miki_f

# 2 437
Да дам прогноза за съвета тази вечер Simple Smile

Ако е една номинация - печалбата ще е за Георги .. отново Simple Smile
Ако са двама - Георги и тук е драмата - Виктория или Алекса. Имам усещането, че Калеко Алеко ще спаси Виктория с цената на излизане на арената, ако стане ясно, че полуфинала ще е с петима играчи предварително, и че отпада само един на последната елиминация.

т.е залагам за

Ралица - Георги
Ралица - Георги - Алекса

Нелогично ще е за целия едит на Калеко Алеко, ако прати Виктория на битка вместо себе си, но да видим.

И едно пожелание към Продукцията - трябва да се помисли върху вариант за следващите сезони,при който номинираните да не са едни и същи. Може би победителя в елиминацията трябва да има някакво предимство в следващата игра за имунитет, не съм сигурен за схемата, но през този сезон ще гледаме Ралица и Георги в битка за оцеляване във всяка една елиминация.

# 2 438
Ралица смятам, че се надценява. Взе скалпа на Елица, но втората беше с големи незарастнали рани и вадила същите дънери предния ден. След това се изправя среду един мъж, две или една жена, като Жоро безапелационно ги побеждава,два пъти. Без значение дали Ралица е жена или мъж, сама трябва да си е направила статистиката.По щастлива случайност не се оказа на елиминация с Гого и Жоро,Филип и Жоро, иначе беше аут. В тежки, многокомпонентни битки мъжете я бият, на други/домино, чашки, чинийки, цилиндър/пак.
Ако желанието ѝ е да си тръгне достойно от играта, да е срещу фаворитите, я разбирам.

# 2 439
  • SF
Bengun, може ли да припомниш амулетите каква сила имаха?
Ралица е номинирана. Може ли да извади амулет, който да я спаси?

Керхер са сред спонсорите на предаването. Вторият баща на Вики е официалният представител за България.

Soney, аз не съм от състезателите, но има, да, на Димо. И от екипа казват на Димо, понеже Димо не е съдийска комисия и не може да следи за всички елементи.

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 10:06 от Esmee

# 2 440
Скрит текст:
Жорката, който се чудеше защо Гого не продължи, когато падна Алекса. Гого дори не му отговори. Разни хора разни идеали Simple Smile
 Ами нали играта се играе докато единия падне от дънера, нормално е да продължи, нищо нередно няма. Жеста на Гого беше снизходителен, понеже е сигурен в превъзходството си, а и Алекса му е приятел. Ти просто не харесваш Георги защото не цепи басма на дон Алекса, и каквото и да направи ще му намериш  кусури.
Жеста на Гого не беше "снизходителен". Той сам каза, че Алекса може да го победи. Това беше жест на честен човек. Явно и Вие и Георги не го разбирате. Също, както това, че е недопустимо да си сит докато другите гладуват. Да се храниш пред гладни. Да не защитиш човека на когото уж държиш. Да се измъкнеш между капките. Видяхте ли реакцията му днес, когато Вики победи Фифо? Разговора му с Ралица след битката? Фифо също не цепи басма на никого, но ми е любимец. Защо ли?
[/spoiler]

Грешно се изразих, наистина ,жеста на Гого е благороден. За другото не съм съгласна -тая плоча я слушам вече n-ти път. Няма как да се разберем и слагам точка .

Аз мисля,че Алекса няма да спаси Виктория. Нали още вчера или онзи ден каза,че няма да харчи грошове за нея,та му казала,че вече всеки играе за себе си.
  Да, да , тя затова скачаше от колелото вчера докато Алекса се хилеше 🤡

И да гледам положително все пак Simple Smile  - чак вчера като се усмихваше Вики на Алекса забелязах, че има трапчинки и много сладка усмивка , той също има трапчинки . Негативните реакции много загрозяват човек и обратното. Изобщо на това колело усетих химия аз ,направо менделеевата таблица се изсипа  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 2 441
Не, номинацията на Ралица е от загубена игра и е абсолютна. Тя има саби, които и дават два допълнителни гласа довечера на съвета.

Фифо има имунитет, което означава, че не може да бъде на елиминация при изиграването му. И мисля, че това е ЛИЧЕН имунитет, т.е. не е точно като идола в Сървайвър, т.е. не може да се преотстъпва на други играчи. Това е пожелание към Продукцията за следващ сезон - да махнат персоналното от това оръжие. Тогава става точно скрит идол, с негова помощ ще могат да се правят знаменити обрати.

Алекса има томахавка, с която може да размени местата на един номиниран с този, който посочи той и който няма имунитет. Тук има тънък момент - Алекса може да прати Фифо на пангара, преди Фифо да си изиграе имунитета... т.е. съществува вариант, при който Фифо може да елиминира това предимство на Алекса.

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 10:28 от Bengun

# 2 442
  • Буркина Фасо
нейните саби май дават 2 допълнителни гласа.
но би било нечестно спрямо другите след като си е спечелила с чест последното място на битката да номиниране
да може да се спаси.

# 2 443
Не съм съгласна въобще, че Фифо не е феър плей играч. Нито е мамил, нито е прецакал някого, нито е лъгал или саботирал. Гледа си играта човекът

Никога за Фифо не съм твърдяла подобно нещо. За мен той не е феър-плей играч! Много пъти ни го доказвал на арената. Да не давам примери, че са много.

# 2 444
Каквото и да пишете още ме боли главата от снощната победа над злото и нейното отпразнуване. Гледам, гадаете какво ще правят с всичките атрибути за глупци, които им раздадоха. Няма ясен регламент и това си е нарочно. Ще ги нагласят както на продукцията изнася. За мен ще са Вики и Ралица на пангара и Ралица ще отпадне. Пътем може да завлече някого, например Гого или Фифо. С плетене на две куки- Ралица показа, че е търпелива.

Общи условия

Активация на акаунт