💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 13 (21.11 - 05.12) * ФИНАЛ *

• 228 464
  • 5 334
  •   1
Отговори
# 4 725
  • София
Това, че трасетата не са еднакви за всички участници не е прецедент за формата, казвам го във връзка с коментарите за трасето на Георги на финала. Дори не е прецедент за този сезон - на битката между Георги, Ралица и Жени последната трябваше да дърпа варела си по мокър пясък, защото беше най-близо до брега.

Относно деактивацията на профила на Алекса - да, красноречива е, но не знам дали говори за нас като зрители, за продукцията като манипулатор или каквото и да било за него като човек.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 10:45 от La Vikinga

# 4 726
  • София
Благодарности на EdelV, за чудесните и с хумор обзори на всеки епизод.  Flowers Hibiscus  Heart Eyes
Финалът остави много горчив привкус на нагласен сценарии. Алекса нали си е призна официално, че в игрите е актьорствал гьотере...  Истинските финалисти са Фифо, Гого и Георги. Фифо беше най-добър, отвя Алекса във всяко отношение. Не вярвам наистина да не е могъл да нареди толкова лесен пъзел, при положение, че имаше такава преднина и имаше наредени части, когато Алекса дойде. Вярвам в сценария на продукцията. Фифо е моят финалист откъм комплексност, издръжливост и бързина. Trophy

# 4 727
  • Буркина Фасо
Това, че трасетата не са еднакви за всички участници не е прецедент за формата, казвам го във връзка с коментарите за трасето на Георги на финала. Дори не е прецедент за този сезон - на битката между Георги, Ралица и Жени последната трябваше да дърпа варела си по мокър пясък, защото беше най-близо до брега.
ако имаше жена на финала какви трябваше да са игрите ?
Сжафи дърпаше варела понеже не се усети да го задържи търкалящ се.
а на мокрия пясък търкалящ се варел "върви" по-бързо отколкото на сух пясък.

# 4 728
Ами честито на Алия Smile
И на Алекса честито, ще има пари за сватбата, че много скъпи тези мероприятия Stuck Out Tongue

Фифчо, Фифчоооо, ей този тъжен поглед накрая не исках да гледам. Скъса ми се сърцето направо Broken Heart Каня те вкъщи да редим пъзели. Гого също е добре дошъл, че на предишния и той не се справи много добре Stuck Out Tongue Winking Eye

Не знам какво се случи на този проклет пъзел (частите да му изсъхнат дано!). Фил уж добре се справя на този компонент;  е, не е фърси като Евгения, но доста прилично ниво имаше. Нещо блокира, панира ли се, отказа ли се в един момент, какво, ама ми идеше да го фрасна с чука, дето беше до него.

На Алекса не може да му се отрече цялостното добре представяне в игрите. Може да е бил подкрепян от продукцията до някаква степен, не ги разбирам аз тези работи, по принцип не вярвам в историите за грандиозни конспирации, но и в битките държеше добро ниво, трябва да му го признаем. Според мен най-голямото му предимство е инатът и способността му да остава спокоен до края. Същото мисля и за Филип, но той пък, в тази битка конкретно, водейки през повечето време, като че ли се пренави и това, че в един момент вече се виждаше победител му изигра лоша шега, като прегря психически.

За мен Филчо си е номер едно Yellow Heart, Гого му е подгласник Blue Heart, а много харесвах и Елица в чисто спортната част от играта й и в моите представи тя беше някъде на трето-четвърто място в крайното класиране Heart.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 10:53 от Мила Атова

# 4 729
  • София
nmuron, благодаря за чудесно изложеното мнение! Както и Бенгън каза, и mushama, други хора също, има предостатъчно заснет материал, от който впоследствие се сглобяват епизодите. Защо толкова нескопосано, ами защото толкова си могат, до този извод стигам аз. И не е виновен този, който яде баницата, а този, който му я дава. Но масовият зрител обвинява участници, монтажисти, оператори Rolling Eyes, само не и "главата на рибата".

Сдвоените парчета, както се видя, не са били само при Алекса. Този амортизиран и раздърпан пъзел сигурно от първи сезон е в употреба, при предишното му нареждане и последващо разглобяване някой си е оставил ръцете и това е резултатът.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 10:49 от лято!

# 4 730
  • София
Още снимки от watch партито за финала:

Скрит текст:

И от домашното watch party:

Скрит текст:

# 4 731
  • Където морето целува небето...
Недопустимо е на ФИНАЛ да няма равни условия, а "някакви си 50 метра" разлика в разстоянията. Пак казвам, можеше да компенсират с по-близката макара, но НЕ! Всичко беше подготвено за Алехандро-комплексния.
Показателно, че и самите участници не виждаха в него заплаха в битките. Те са там през цялото време и са видели истинските му способности, а не "монтираните" Simple Smile

# 4 732
  • SF
Алекса и Елица са при Гала.
Наистина аз вчера го е преживял отново. Харесва Филип и до ден днешен. Смята го за много добър.
След отпадането изненадал Елица в хотела, където тя е била с Мира и с Виктория. Казал й Успях!
Самочувствието, че може да спечели, идва от Обиталището. Смята, че Резервите са най-силните и най-подготвените хора. Яд го е, че не имали възможност всички да са в Играта. Изброява ги по име. Много са били задружни там. Сплотили са се. Много тежки условия. Студът и гладът не са му правили впечатление, но това си е било неговото племе - без знаме, без капитан...
От началото се разбира, че това не е спортно състезание. Това е игра има и социален момент.
Гала го пита за социалната игра, която много от участниците пропускат.
В началото е бил ядосан, че е в резервите. И започва да мисли каква стратегия да направи, какво да направи... Много му помогнала Елина. Знаела някои неща от Борис. Казала му да не бърза да влиза, да помисли. Алекса се страхувал да влиза в племето на Елица и всички да се обърнат срещу тях. Много е възможно да се случи точно тя и той да се изправят на елиминационна битка, което той не  искал да се случи.
Кой е настоявал той да влезе? - Всичко е започнало така, че тя гледа всички риалити от България. Той гледал с едно око, защото не разбирал много български. След края на миналия сезон, Елица му е пуснала кандидатурата. В Сърбия са, звъни му български номер. Тя не е искала да участва, но влиза заради него.
Дали да се откаже от борбата.... Голяма дилема... Живее с Олимпийска медалистка в този спорт. А той е спаринг партньор.... Не се разбра много, но сякаш заради Елица се отказва.
Слабо му е плуването. Когато излиза от водата, изглежда като пиян.
Гала го хвали за българския. Сложно ли му е на пъзелите? - Не му е сложно. Пак се връща към обиталището - там е подобрил българския си (странно) с разговорите с другите.
Елица е отпаднала, защото е била болна. Той трудно го приел.
Гала: Сега, ако трябва да играеш отново, къде намираш грешка? Какво би поправил?
Алекса: Ами това съм аз по принцип. Това съм аз. Хората се опитват да се харесат на всички. Това е невъзможно. После се гледат и казват Това не съм аз! Не, това си ти!
Аз много крещя, много псувам... Правя едни и същи грешки.
Какво казаха снощи близките ти? - Ние гледахме финала от бара на Жени. Тя не беше. Болна е. Но мъжът й беше там. Треньорът му се обадил, разревал се. Много яко било. Вкъщи цялото семейство се събрало, не са разбирали какво се говори, но на финала всичко се видяло.
Сега предстои да се преместят в София с Елица. Българите сме най-добри по борба. Сега може би не, но преди 10 години сме били. И иска тук да тренира. Но ще се състезава за Сърбия.
Вече 2 години живеят в колата на Елица. Като цигани са. С багажа се движат. Сега ще си намерят само тяхното място.
Подготвя се и за семейство.
Вярно ли, че те бъркат с Гого? - Да! Много се кефя на това! Някои хора просто хвърлят по едно око.  Отиваме на пазара и млади хора ме виждат. Ей, брат, може ли да се снимаме. Единият снима и пита другият: Брат, ти с кого се снимаш! - Абе как не го познаваш! Гого от  Игри на волята!
Елица седна при тях.
Гала я пита: когато се затвори една врата (борбата), виждаш ли каква хубава е отваря?
Имахте ли проблеми с превода? - Елица: случват се такива неща. Хората, като ни слушат, много се смеят.
Алекса: От самото начало беше сериозно и от самото начало решихме да живеем заедно.
Смешни случки дали се сещат? - Алекса: В самото начало, прибирам се след Белмекен и карам кола, но не мога да карам и да  пиша с Елица и един приятел ми държи волана. Елица го питала: можеш ли да караш? Думата "караш" на сръбски означава "можеш ли да правиш секс?"  и показал на приятеля си: какво става, какво пише тя!!!!
Елица по-късно разбрала какво всъщност е попитала. И понякога й се случва в Сърбия да използва тази дума. Трябва да внивама да не я използва пред непознати хора.
Следва някаква игра с лъкове.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 11:07 от Esmee

# 4 733
  • София
Финал:

Коментари на част от участниците:

Скрит текст:

Това са първите реакции от снощи, сигурна съм, че днес ще продължат.

# 4 734
Раздрусаха кошера още с "Ергенът", легитимираха едно недопустимо поведение, което лека по лека се превръща в норма, че се и издига в култ като честност и искреност.
"Българите обичаме да мразим". Да мразиш е генериране на много негативна енергия и страшно затормозяване. Бих го нарекла голямо възмущение срещу нечестност, която не стига, че ни заобикаля, ами ти го и навират в лицето.Алеко не е модел за мъжко поведение, което да бъде налагано на българските мъже и удобно промотирано в ИВ. Това е моето виждане.
Неслучайно спрях да гледам брадъри, ферми, предни сезони на ИВ, само за "Ергенът" се поддадох с идеята, че ще е различно предаване, различен е и замисъла, но уви, от формат за любов се превърна във формат за саморазправа и страшни дребнотемия.Зорлем продуцентите целят опростачване на аудиторията си.
Страхотен каст на ИВ4/предимно/ , страхотен чуждестранен формат, страхотно дъно на продуценстката промисъл.
Беше ми приятно да списвам тук, доста забавно на моменти, смяла съм се дори и с инакомислещите. Весели празници ви пожелавам!

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 11:02 от Bimbiflo

# 4 735
  • Варна
Всъщност ако това наистина е цирк и всичко е нагласено, колко ли им плащат на всички.... за да се съгласят на това ...
И каква е целта на продукцията да наглася "победители", които са толкова мразени.. интересно ми е каква е логиката им..

# 4 736
  • София
Поредна порция миймс от Георги Блажев:

Скрит текст:

Tattstoner или Мирела: коя жена си избира Лефтеров от "Игри на волята"? /Vbox7/
Скрит текст:

# 4 737
Аз пък си намерих утеха за победителя и че не е Гошето.
Ами все пак е от синьото племе. Някак и през 4 сезона все съм за тях, все са най-слабите уж и събрани от
кол и въже, пък...
Отделно ми е някаква утеха, че въпреки лукавият ход (да не пиша неадекватен и неспортменски) сините се оказаха жилави и устойчиви. Е можеше Гого да спечели, ама няма пълно щастие.
Иначе за варелите на Жени и мокрия пясък ми се видя за мен поне голямо предимство, но...тя не съумя да го използва (бе много съм набрала на тази жена и съм се филмирала признавам си)
Каквото и да е ние сме само зрители, но за участниците е ..голямо преживяване, надежда усилие.
Гледах Алекса и Елица при Гала. Хареса ми Алекса , има усмихнати очи. Каквато и стратегия да е имал, поне съумя най-добре да я използва (ако това е основното за някои, за мен не са) Сърбите са хора балканци, но с по-различен манталитет от нас и се видя в предаването също. Ядене, пиене, майтапи и песни, но интереса си се следва.
Беше ми приятна темата най-вече. Включих се късно, но ви четях и много се радвах на добрия тон и шегите.
Бъдете здрави и дано има други такива предавания да се съберем , разтоварим и повеселим.

# 4 738
  • софия
Ох, Гогата си е на Мелмак, а Чакалчето го гледа, като извънземно. Определено са два различни свята. Продължавам, интересно ми е. Гогата е извървял огромен път за годините си. За това и се разбира повече с по-възрастните в игрите.

# 4 739
Алекса на колко години е всъщност? На няколко синхрона пишеше 25г.,а накрая пишеше 28г.? Или аз нещо съм се объркала?

Общи условия

Активация на акаунт