Пазаруване от Amazon - тема №103 - Black Friday 2022

• 109 472
  • 1 218
  •   1
Отговори
# 825
Първо провери дали тече АКО махнещ цялата мрежичка и сложиш само ръкохватката.

# 826
Не се опитвайте да дупчите  или отваряте ръкохватката, че ние имахме същия проблем и направихме тази грешка. Съсипахме ръкохватката и се наложи да купим нова - струваше около 50лв. Нямаше проблем с новата ръкохватка.

# 827
  • София, България
Трябва да се обезвъздуши, има даже клипчета в youtube. Аз срам не срам на едната от моите кафемашини не успях и я закарах в сервиза на GAGGIA и ми я обезвъздушиха за 5 минути и някакви минимални пари ми взеха, не помня колко беше. Изобщо не се занимавайте с връщане, пробвайте с клипчетата или сервиза, не е запушване.

# 828
Благодаря за съветите ,пробвах без цедка само с ръкохватката и пак цвърчи от всякъде водата.За обезвъздушаване ,не съм сигурна но мисля ,че я обезвъздуших.Намерих един познат ,който се занимава с ремонт на кафемашини.Той ще я вземе тази вечер и обеща да реши проблема,пък да видим.Явно хората ,които са я купили са видяли ,че има проблем ,но са я върнали без да обясняват на амазон.Не е редно ,и само предполагам ...е рисковете на техниката.

# 829
Дамски маратонки Скечърс - цена 23,46 евро (29,33 - ваучер 5,87)
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B08S9TK28C/ref=ox_sc_act_t … 8XB7XF&th=1&psc=1

# 830
Здравейте,направих поръчка от амазон де,моля за помощ как да пиша на контактна форма или чат,преди имаше ,сега не мога да намеря.Проблема е следния,продукта който искам не се доставя до Бг,позлвала съм до сега габиели,но последния път ми взеха 50лв доставка за кашон 1кг,защото едната страна надвишавала не знам си колко см,май 69.Сега продукта ,който поръчах имаш шанс амазон да го сложат в доста по-голям кашон и отново да надвиши тези см,а аз не искам да плащам на Габиели 60лв за доставка,защото сега килограмите са 6,а цената на пратката е 80лв и не си струва,ако е така по-добре да е откажа.Опитах се и с Габиели да се свържа,но никой не вдига,знае ли някой дали може като пристигне в техния склад праката да махнат кашона на амазон и просто да ми доставят пратката както си е или няма да се съгласят?

# 831
  • София, България
Дамски маратонки Скечърс - цена 23,46 евро (29,33 - ваучер 5,87)
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B08S9TK28C/ref=ox_sc_act_t … 8XB7XF&th=1&psc=1

Много благодаря, поръчах си, точно такива черни ми трябваха. За щастие и 36-ти номер бяха намалени.

# 832
  • Sofia
АнЗл, нито от Амазон ще се съобразят с размера на кашона, нито Габриели ще разопаковат и преопаковат (а в случай, че предлагат преопаковане като услуга, проверете каква е цената, защото в Габко преди време цената на един обикновен кашон беше 15 лв.).

# 833
Здравейте,направих поръчка от амазон де,моля за помощ как да пиша на контактна форма или чат,преди имаше ,сега не мога да намеря.Проблема е следния,продукта който искам не се доставя до Бг,позлвала съм до сега габиели,но последния път ми взеха 50лв доставка за кашон 1кг,защото едната страна надвишавала не знам си колко см,май 69.Сега продукта ,който поръчах имаш шанс амазон да го сложат в доста по-голям кашон и отново да надвиши тези см,а аз не искам да плащам на Габиели 60лв за доставка,защото сега килограмите са 6,а цената на пратката е 80лв и не си струва,ако е така по-добре да е откажа.Опитах се и с Габиели да се свържа,но никой не вдига,знае ли някой дали може като пристигне в техния склад праката да махнат кашона на амазон и просто да ми доставят пратката както си е или няма да се съгласят?
Ако маркирате преопаковане на заявката към Габиели? И да им пишете инструкции. Така ще платите само "препопаковането" ако е пратена в голям кашон. По спомен беше 5 лв тази услуга. Поне на мен така ми отговориха като ги питах преди време...

# 834
За сагата с кафемашината да споделя и да питам .Ще я връщам ,става кафе с голямата цедка но с малката не става пак цвърчи .Децата искаха с филтър капсули да си правят ,майстора каза че няма да стане.Ще я връщам в Германия.Тук ми идва питането .Амазон ми изпратиха предплатен етикет за връщане с DHL  от България. Прочетох първия пост от темата.Там е обяснено да пратя на  dhlreturn@speedy.bg имейл с предплатения етикет за да ми генерират товарителница.С нея отивам във Спиди и пращам?Правилно ли съм разбрала.И къде да го търся това разрешение за връщане което ми казват да разпечатам и да мушна в кашона на машината?Ето какво са ми писали:
“ Благодаря ви, че се свързахте с Amazon.de.

Много съжалявам да чуя, че „ръчната кафемашина Gaggia Viva Chic“, която закупихте от нас, не работи правилно.

Ще ви помогна да върнете машината на Amazon без никакви разходи, изпратих ви линк към DHL предплатен етикет за връщане за България.

Ако не сте в България в момента, моля, изпратете линка на човек, който живее там, за да може да върне машината.
Сега, моля, щракнете върху връзката по-долу, за да отворите етикета:
Поставете разрешението за връщане вътре в пакета си и залепете етикета отвън. Ако е възможно, използвайте опаковката на Amazon.de, както и оригиналната опаковка на производителя.
За да върнете машината, моля, предайте колета в най-близкия офис на DHL и с този етикет връщането ви ще бъде безплатно.“
Дали не трябва на DHL директно да я занеса?Защото ако трябва ,DHL в нашия град няма и трябва да мисля как да я закарам до техен офис?

# 835
Или сменете превозвача не са само те аз имах същия кейс с Габиели за  под 1 кг. или пишете на Габиели, че искате пратката да се преопакова поради факта, че очаквате голяма опаковка от амазон това те ме посъветваха като се разправях . Като цяло не знаеи другите превозвачи как ще сметнат като видят кашона на място.

ctefani коя е тая малка цетка не помня кой модел взе , но едната цетка не е за кафе насипно, а за еднодозови пресовано кафе в хартия като филтър за кафе сега не се сещам името на български.

# 836
ctefani, от няколко месеца не е необходимо да се пише на Спиди за номер на товарителница,  това отпадна, няколко пъти ми го написаха в отговор на мое искане за номер. Номерът се тенерира вече в самия офис на Спиди и се лепи върху пакета. Това не пречи да им пишете - но това ще е отговорът.
Съвсем наскоро върнах зъбен душ, същият ден, в който им писах за проблема,  върнаха парите, но ме уведомиха, че ако не го изпратя до 1 февруари, ще си ги изтеглят обратно.
Другият вариант е директно в ДЧЛ.

# 837
  • Сф
Ctefani, не знам коя е малката и голвмата цедка, но в амазон продават само ръкохватки за Гаджия, ако това е проблема. Или в виж в олх дали някой не продава

# 838
  • София
Момичета, Shark-a е £99 - някой си търсеше.

# 839
Т кой превозвач поръчвате от  юк? Отдавна не съм поръчвала, а сега информацията от страницата на Габиели ме обърква.

Общи условия

Активация на акаунт