Пазаруване от Amazon - тема №103 - Black Friday 2022

• 109 338
  • 1 218
  •   1
Отговори
# 1 140
Защо не е вярно подчертаното? Аз точно по този начин връщах, но беше преди около година. Да не би да има нещо ново?

# 1 141
Връщах миналия месец безплатно, но с товарителница генерирана от амазон (поради фалшив, дефектен продукт - продавачът беше друг търговец, но доставчик бе амазон). Отидох направо в офис на Спиди и оставих пратката с изпратената ми товарителница. Те си генерираха друг номер на товарителница (за БГ), а след като пратката напусна БГ си я следях по номера на товарителницата от амазон. Нищо не платих за това връщане, но писах на амазон, че продуктът е в БГ (получих го с превозвач до DE).

# 1 142
Защо не е вярно подчертаното? Аз точно по този начин връщах, но беше преди около година. Да не би да има нещо ново?
Да. Новото е, че подчертаната част вече не важи и се пропуска.

# 1 143
Откажи този етикет. Генерирай си нов етикет с връщане от България , след това изпрати етикета на  Спиди dhlreturn@speedy.bg , в отговор ще ти върнат мейл с номер на товарителница. Опаковаш , слагаш етикета,  а в Спиди диктуваш само номера на товарителницата.

И аз така връщам, никога не съм съгласувала предварително с Амазон, винаги са ми връщали парите в срок и без какъвто и да било проблеми или условности. Последно връщане преди около месец. Поръчвам до немски адрес на превозвач.

Ако вече товарителниците им се разпознават директно от Спиди, то е чудесно, спестява се една стъпка.

# 1 144
  • Варна
Естествено, че не се съгласува. То самата система автоматично ти дава тази опция на безплатно връщане. Ако не ти даде - тогава е драма Simple Smile Генерираш си етикета и директно в Спиди.
Отпадна писането на мейли до DHL Returns

# 1 145
Ако връщаш пратка от България, получена в Германия чрез превозвач, за стока без дефект, трябва да пишеш на Амазон предварително, това имам предвид. Кой както иска всъщност. Не във всички случаи има възможност да си създадеш етикет, "системата" не винаги ти дава тази възможност, от търговеца също зависи.

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 10:40 от Rosita

# 1 146
  • Варна
Rosita, няма значение къде си я получила, има значение единствено кой е търговеца. Убедена съм, че всички говорим за стоки купени от продавач Амазон. Може би не си забелязала, че на едно от последните стъпки ти дава възможност да промениш адреса, от който връщаш (залага автоматично превозвача, но можеш да го смениш) и оттам идва твоето объркване.

# 1 147
Toni_baraboni, изобщо нямам объркване, от много години пазарувам и съответно връщам в Амазон. В някои случаи не съм успявала и тогава Амазон отговориха, че те трябва да направят промяната, ще потърся писмото.

# 1 148
  • Варна
Не си губи времето да търсиш, разреши се казуса Simple Smile

# 1 149
  • Luxemburg
Може ли да ми кажете защо тези обувки от един и същ превозвач, само номера е различен излизат на различна цена, и то не малка разлика?

# 1 150
Може ли да ми кажете защо тези обувки от един и същ превозвач, само номера е различен излизат на различна цена, и то не малка разлика?
Скрит текст:

Нормално е за Amazon.

# 1 151
  • Където е сърцето
Благодаря на всички за отговорите за връщане,долу горе посветна ми малко.Говорих със служител от центъра на Амазон и ми генерира направо етикет за връщане от БГ,защото Габиели ме изнервиха много не искаха да свалят пратката.Сега чакам продукта за да го върна.И да питам някой ,поръчвал уреди от Амазон склад получавал ли е ползван уред,все си мислех че там само са с нарушена опаковка ,но чак ползвани за това ще връщам само да дойде уреда.Мога ли да си поискам и възстановяване на разходите по транспорта в БГ,кое трябва да им изпратя касовия бон ли?Много неприятна ситуация ,за първи път копувам уред,даже не разбрах че е от складовите и така и не видях къде пише състоянието.Някой да помогне къде се гледа?

# 1 152
  • Сф
Отстрани пише в какво състояние са нещата от склада. Има и само с нарушена опаковка, има и ползвани.
Не мисля, че е основателна причина за връщане това, че ползвани, все пак са от склада.
Много от нас получиха епилатори с косми и кафемашини с остатъци от кафе, ама това е рискът на складовите поръчки.

# 1 153
  • софия
Какво пише в описанието на продукта от склада?
Не съм получавала нищо ползвано, но не съм поръчвала нещо с различно състояние от "като нов" или "много добро", като винаги чета описанието. Ако има 3 продукта с едно и също състояние, описанието за всеки може да е различно.

Това, че е купено нещо, без да е разбрано какво е, къде се чете, не е проблем на Амазон, а на задекранното устройство. В подобни случаи не мога да отгатна причина, поради която Амазон следва да възстановява транспортни разходи.

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 18:17 от zvаnchе

# 1 154
Благодаря на всички за отговорите за връщане,долу горе посветна ми малко.Говорих със служител от центъра на Амазон и ми генерира направо етикет за връщане от БГ,защото Габиели ме изнервиха много не искаха да свалят пратката.Сега чакам продукта за да го върна.И да питам някой ,поръчвал уреди от Амазон склад получавал ли е ползван уред,все си мислех че там само са с нарушена опаковка ,но чак ползвани за това ще връщам само да дойде уреда.Мога ли да си поискам и възстановяване на разходите по транспорта в БГ,кое трябва да им изпратя касовия бон ли?Много неприятна ситуация ,за първи път копувам уред,даже не разбрах че е от складовите и така и не видях къде пише състоянието.Някой да помогне къде се гледа?
Може да поискате да ви възстановят и разходите за бензина, който сте израходвали, за да си вземете пратката от офиса на Габиели. Снимайте фактурата от бензиностанцията и я им пращайте.

Общи условия

Активация на акаунт