С каква храна храните котката си? - Тема 4

• 40 984
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Малко ви е котето за гранули, по мое мнение. Те са м-у другото, колкото да свиква с тях

# 496
  • София
И аз така мислех, но ветеринарят каза, че било достатъчно дорасло. Като го заведох даже бях готова дс му купувам мляко за котенца, но той каза, че нямало нужда

# 497
  • София
Я кажете как да разбера има ли нечитави съставки в тези консерви-
 Animonda Vom Feinsten Adult Mousse?
Пише, че не съдържат зърно и захар.
Знам че в подобните на Гурме голд има захар мисля и избягвам да ги купувам, макар точно този тип храна да и допада на Шепа. Взех за проба сега от АнимонтаФомФайнщен и те и допадат, но не знам дали не пропускам нещо.

# 498
Дали ще е проблем да питам тук за тоалетните за котета, тъй като никой не ми отговори в другата тема Sad
Кой вид предпочитате вие, коя се почиства по-лесно и мирише по-малко?
Засега сме с бетонит, защото ми се струва по-изгодна, но не зная правилно ли я почиствам - изхвърлям изпражненията и всеки ден събирам напишканото, но по малко остава в сместта и не зная на колко време трябва да я изхвърля цялата.

# 499
  • До морето...
Дали ще е проблем да питам тук за тоалетните за котета, тъй като никой не ми отговори в другата тема Sad
Засега сме с бетонит, защото ми се струва по-изгодна, но не зная правилно ли я почиствам - изхвърлям изпражненията и всеки ден събирам напишканото, но по малко остава в сместта и не зная на колко време трябва да я изхвърля цялата.
Аз съм купувала няколко вида постелки за тоалетната и най-предпочитаната остава бентонит. Взимам от ситния. Почиствам всеки ден и когато остане сравнително малко количество от сместа, хвърлям ,мия тоалетната и сипвам нов.🙂

# 500
  • Варна
И аз купувам бентонит, процедирам като Rox.
Чистя я сутрин и вечер, иначе голямо душене и заравяне пада.
като върна назад, на 3 седмици сменям изцяло.

# 501
Здравейте
От години сме на бентонит, но от този който е по дребен, слепва много добре.и пишканото се почиства идеално .напоследък гледам да вземам с надпис по малко прах ( да не им дразни)

# 502
  • София
От години сме предимно със соева тоалетна, на Weelitter и Stefo. Голям пакет от 18 л стига за около 2.5-3 месеца. Взимам различни видове аромати - праскова, лавандула, зелен чай, череша, кокос и т. н. Събирам в хартиен плик и изхвърлям в тоалетната един или два пъти на ден.

# 503
За мен най-удобни се оказаха пелетите за отопление. Пробвала съм различни постелки включително и наскоро препоръчаната тук от зооплюс. Като са дребни зрънца, винаги при излизане се разпилява малко по пода. Пелетите са по-едри и почти нищо не излиза извън тоалетната. Аките се изхвърлят в тоалетната. Котката заравя пишканото отдолу и на някакво време изсипвам всичко в един чувал и сменям.

# 504
  • София
Миналата година нямаше по магазините от соевите тоалетни за известно време и взимах някакви пелети временно, но те бяха слепващи и образуваха някакви топки, макар и не стегнати.

# 505
А това са обикновени пелети за печка или специални за котета? Кое е по-икономичния вариант се чудя?
А, и още нещо - за две котета трябват ли 2 тоалетни?

# 506
  • Варна
На кое казвате пелети?
Аз взех Tofu

Теодор не пожела да ги докосне, камо ли да свърши нещо в тях.
И понеже старата я бях изхвърлила, в чудо се видях. Ходи в тоалетната няколко пъти и не... накрая се изпишка до нея. Сутринта бях първа писта да си му купя Felin-a . В момента в който му я сипах в легенчето, свърши и двете работи, голямо стискане е било през нощта.

# 507
За печка да. Не мога да кажа кое е по-икономично. Предполам, че пелетите за отопление.
Едит: сега погледнах около 15лв за 15кг. Cat's best, която последно съм купувала от зооплюс, е била 18лв за 2кг. Дори да се слага по-малко, пак не издържа повече време.

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 17:46 от Дъждец

# 508
  • София
Аз съм взимала пелети на Oko Plus, които са специални за животни, и исках да са слепващи се, но не бях очарована. Някои си ползват обикновени за отопление.
Тази Tofu пише, че е от грахови фибри, предполагам е подобна на соевата. Елизка търпи и ползва всякаква тоалетна, която ѝ сервирам, хич не е капризна за такива неща.

# 509
И аз ползвам соева на weelitter, пробвах да сменя марката, не получих същия ефект и се върнахме на първото. Много съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт