Манго- тема 19

• 113 271
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 960
  • София
 Чета ги аз, но за връщане по пощата има седния текст:

"Моля, имайте предвид, че в този случай ние няма да поемем разходите за връщане или каквито и да било разходи произтичащи от него."

Та ако има някоя врътка, кажете.

# 961
Аз съм носила в офис на Еконт. Показвах номера, който се генерира в профила ми при заявката за връщане. Нямаше проблем, получих сравнително бързо парите по сметката.
Занесох го в Еконт, но казаха да чакам куриер, щом съм заявила. Rolling Eyes
Аз бях питала предварително в офиса на Еконт, мога ли донеса при тях пратката, а да не чакам куриер в къщи. Казаха ми, че трябва първо да си направя заявка за връщане, да излезе номер на заявката и тогава да занеса пратката при тях. Именно това чакане на куриер исках да избегна. Но съм връщала в началото на миналата година, не знам дали нещо се е променило от тогава

# 962
  • 1st floor
Аз съм носила в офис на Еконт. Показвах номера, който се генерира в профила ми при заявката за връщане. Нямаше проблем, получих сравнително бързо парите по сметката.
Занесох го в Еконт, но казаха да чакам куриер, щом съм заявила. Rolling Eyes
Аз бях питала предварително в офиса на Еконт, мога ли донеса при тях пратката, а да не чакам куриер в къщи. Казаха ми, че трябва първо да си направя заявка за връщане, да излезе номер на заявката и тогава да занеса пратката при тях. Именно това чакане на куриер исках да избегна. Но съм връщала в началото на миналата година, не знам дали нещо се е променило от тогава
А къде се вижда този номер на заявка за връщане, че е излязъл? Smile

# 963
  • София
Аз вчера не успях да се вместя с  връщането в указания час, но звъннах на куриера и се разбрахме след 18:00 часа, та дойде чак в 20:00. Но, отървах се... Сега остава и парите да ми върнат и тоя сайт го задрасквам. Евентуално ако харесам нещо през Абаут Ю, бих взела Манго, но с тия опции за връщане ме изгубиха.

# 964
Аз също започнах да преподчитам да пазарувам от сайтове с лесно връщане. Почти съм спряла да пазарувам от Амазон например, защото в килера ми все още има обувки, които не ми стават или не ми харесват. Връщането е бавно и скъпо, през фирма за доставка от чужбина.

За връщане към аутлета на Манго пък платих над 70 лв. Но сумата, която трябваше да ми върнат беше по-голяма и го предпочетох пред това да ми се мотат някакви парцалки и да се чудя къде и как да ги разменя или продам.

От Бест Сикрет също не поръчвам, защото макар и връщането да е безплатно, не харесвам как работят БГ Пощи и никак не ми харесва да получавам или връщам през тях. Не знам колко години трябва да минат, за да стигнат тези хора поне нивото най-посредствените куриерски фирми. За да взема пратка на мъжа ми, трябва да нося бележка-пълномощно с ЕГН-та, номера на лични карти, супер досадно е попълването им за един смотан кабел от Али Експрес. Пък добавете ID на пратка, нещо... Не, живеем в миналия век и това си е.

# 965
Аз вчера не успях да се вместя с  връщането в указания час, но звъннах на куриера и се разбрахме след 18:00 часа, та дойде чак в 20:00. Но, отървах се... Сега остава и парите да ми върнат и тоя сайт го задрасквам. Евентуално ако харесам нещо през Абаут Ю, бих взела Манго, но с тия опции за връщане ме изгубиха.
Брой 2 седмици поне, преди все в четвъртък връщаха суми. Аз също не поръчвам повече от техния сайт. Има техни продукти и във ФД и Аб Ю, и връщането не е suspense с елементи на horror Simple Smile

# 966
Барбалена, БС не доставят с Български пощи.

# 967
Връщането не е ли с БП?

# 968
Да, но ти понеже пишеш, че не ти харесва "връщането и получаването да е с БП", затова уточних.

# 969
  • 1st floor
Аз до сега с връщането не съм имала проблем - идват след един-два дни, след заявката. Самата заявка идва от Манго към Еконт и понякога може да се забави и повече, напр. 5 дена. Това куриер ми го сподели.
РРР, дойде ли някой за пратката, какво стана?
Аз заявих на 04,01 връщане и все още не са дошли от Еконт да я вземат. Да чакам, да я занеса в офис на Еконт, да пиша на страницата във ФБ на Манго или друго?

Писах им 3 пъти и най-накрая днес имам известие, че ще дойде куриер. Това е вече 11 дни чакане. Проблемът е, че аз не съм на адреса, помолих майка ми, но и тя няма да е цял ден, не знам какво ще стане. Но повече НИКОГА Манго онлайн. Веднъж да си взема парите и никога повече...
Къде им писа? Аз писах на ФБ страницата - стои чек, че е получено, не знам някой дали го гледа. Отговор няма.

# 970
  • София
Чета ги аз, но за връщане по пощата има седния текст:

"Моля, имайте предвид, че в този случай ние няма да поемем разходите за връщане или каквито и да било разходи произтичащи от него."

Та ако има някоя врътка, кажете.

Текстът явно важи, ако не е ползвана безплатна доставка  или когато връщайки артикули сумата падне под 100 лв
Ето при мен как е било - безплатна доставка и безплатно връщане чрез Еконт.
Скрит текст:

# 971
  • София
На мен въпросът ми е как се генерира етикет за връщане от сайта/приложението, защото вие това писахте.

Нали единият вариант е да се извика куриер, а другият чрез "връщане по пощата". Ако от това връщане чрез пощата се генерира етикет, които е всъщност важи за Еконт е прекрасен вариант. Мислех, че нещо такова ще обясните.

# 972
  • София
https://shop.mango.com/bg/help/returns/returnByPost/blt9647d99240c0fc19

Изтеглила съм го, добре, не съм го генерирала.

# 973
  • София
Да, наистина няма значение изтеглен, генериран все тая... но аз единствено мога да изтегля формуляр за връщане.
Междудругото веднъж ми дойде една пратка и с лепенка етикет за връщане, но точно от тази поръчка нищо не ми се наложи да връщам.

# 974
  • София
Аз до сега с връщането не съм имала проблем - идват след един-два дни, след заявката. Самата заявка идва от Манго към Еконт и понякога може да се забави и повече, напр. 5 дена. Това куриер ми го сподели.
РРР, дойде ли някой за пратката, какво стана?
Аз заявих на 04,01 връщане и все още не са дошли от Еконт да я вземат. Да чакам, да я занеса в офис на Еконт, да пиша на страницата във ФБ на Манго или друго?

Писах им 3 пъти и най-накрая днес имам известие, че ще дойде куриер. Това е вече 11 дни чакане. Проблемът е, че аз не съм на адреса, помолих майка ми, но и тя няма да е цял ден, не знам какво ще стане. Но повече НИКОГА Манго онлайн. Веднъж да си взема парите и никога повече...
Къде им писа? Аз писах на ФБ страницата - стои чек, че е получено, не знам някой дали го гледа. Отговор няма.

Имат контактна форма на сайта. Потърси я.

Общи условия

Активация на акаунт