Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 84

• 80 645
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Много благодаря!

# 121
Някой използвал ли е този серум за лице?
Попива ли бързо ,лек ли е за кожата?
Хидратира ли добре?

# 122
По етикета се вижда, че е за стягане на порите и ниацинамид за регулиране на смесена кожа. Т.е. предназначението не му е хидратиращ.

# 123
По етикета се вижда, че е за стягане на порите и ниацинамид за регулиране на смесена кожа. Т.е. предназначението не му е хидратиращ.
Взела съм го ,защото пише ,че свива порите и заради съдържанието му на Ниацинамид в състава ,който ако не се бъркам е на трето място.
Но това изобщо не пречи да има хидратиращ ефект.
На второ място в състава е глицерин ,който много добре овлажнява кожата.
Просто исках мнения относно този серум дали някой го е пробвал и с какви впечатления е и дали си заслужава покупката.
Изключително бюджетен е и ако върши не по-лоша работа от по-скъпите серуми ,защо да не го сменя с този.
Ако има доволни или недоволни ,няма значение ,ще се радвам някой да даде отзиви за този серум.
Вече нанесох на сгъвката на лакътя за да го тествам как ще го понесе кожата ми.
Искрено се надявам всичко да е наред.

# 124
С ниацинамид може даже да засушава някои кожи.

# 125
С ниацинамид може даже да засушава някои кожи.
Имам серум на Bioten Hyaluronic Gold ,който е Ниацинамид ,но никаква идея колко % е. Съдържа и хиалуронова киселина. Много добре се държи на моята кожа. Хидратира много добре ,попива бързо ,кожата ми изглежда по-жизнена.Цената му е около 20 лв.
Не съм засичала за какво време го изразходвам ,но май не е много икономичен.
Ако този на Essence ми допадне ,ще си купувам него.
Но ако както ти казваш ми идва изсушаващ ,ще си го пробвам пак за лятото.
Защото аз в момента използвам през ден сутрин серум с гликолова и млечна киселина ,а вечер нощен крем с Ретиналдехид. За сега съм намерила баланса за кожата си.
Пробвах с киселините и Ретиналдехид всеки ден ,но кожата ми реагира с едно хубаво зачервяване и пак минах на през ден.
Имам от серума на Bioten доста още ,защото скоро го отворих.
Така че серума на Essence ,ще се тества като свърши този на Биотен и ще споделям впечатления.

# 126
  • София
Здравейте!
Искам да попитам момичетата, които слагат масло на косата преди боядисване, цялата дължина ли омазнявате или от връхчетата до средата? А и трябва ли да се изчака или веднага се започва боядисването?

# 127
ММ е купил серията на Балеа плекс от Германия и ще бъде подарък- изненада за щерката за Коледа.

# 128
  • София
Здравейте!
Искам да попитам момичетата, които слагат масло на косата преди боядисване, цялата дължина ли омазнявате или от връхчетата до средата? А и трябва ли да се изчака или веднага се започва боядисването?

Която част от косата боядисвам, там слагам масла ( обикновено корен ) . Поне 1 час преди боядисване.

# 129
Някой използвал ли е този серум за лице?
Попива ли бързо ,лек ли е за кожата?
Хидратира ли добре?

Сега го ползвам. Попива бързо, лепне ми , не виждам свиване на порите - вероятно няма да подновя.

# 130
Момичета, имате ли отзив за този измиващ гел на VZK? Кожата ми е мазна със склонност за запушване на пори и акне. Търся нещо с максимално изчистен състав,  а тук проверих, че май няма комедогенни неща.

# 131
Аз сега ще задам един изключително тъп въпрос.
Задължително ли е да имаме в рутината си серум за лице?
И да се използва измивен гел ,тоник за лице ,крем и околоочен крем ,ако е сутрин се нанася и слънцезащита.
Не е ли достатъчно?
Може ли да не се използва серум?

# 132
Аз сега ще задам един изключително тъп въпрос.
Задължително ли е да имаме в рутината си серум за лице?
И да се използва измивен гел ,тоник за лице ,крем и околоочен крем ,ако е сутрин се нанася и слънцезащита.
Не е ли достатъчно?
Може ли да не се използва серум?

От теб зависи, няма нищо задължително

# 133
Точно така, много зависи от кожата. На някои кожи им идва тежко много неща. Човек трябва да пробва с кои и колко продукта се чувства добре.

Харесам гримовете на Essence, но честно казано серумите за грижа ме е страх да пробвам, защото имам акнетична и чувствителна кожа.

# 134
Точно така, много зависи от кожата. На някои кожи им идва тежко много неща. Човек трябва да пробва с кои и колко продукта се чувства добре.

Харесам гримовете на Essence, но честно казано серумите за грижа ме е страх да пробвам, защото имам акнетична и чувствителна кожа.
Моята кожа е супер чувствителна с разширени пори и склонна към образуване на комедони.
98% от козметиката ми е аптечна като по-голямата част е на Avène.
Преди обяд направих тест за алергия на серума Essence и кожата ми не реагира.
Единият ми серум е на Bioten Hyaluronic Gold ,другият който използвам през ден е на Avène Cleanance Women с киселини.
Не си правя по принцип експерименти ,защото ми излизат солени после.
Но при тест на свивката на на лакътя разбираш дали даден продукт е твоя.

Другото ,което се сетих е ,че мога да не използвам и тоник за лице ,защото пръскам с термална вода на Avène всеки път в рутината си.
Май ще съкратя покупките с два продукта - серум и тоник. 😌

Общи условия

Активация на акаунт