Красивата Монтана в снежна е премяна!

• 13 893
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА АЗ ОТ НЯКОЛКО ДНИ НЕ МОГА ДА СЕ ДОБЕРА ДО КОМПЮТЪРА.
ПРЕДИШНИТЕ ДНИ БЯХМЕ НА ГОСТИ ПРЕЗ ДЕНЯ А ВЕЧЕР НАШИЯТ ТАТКО КАТО СЕДНЕ И НЯМА ВДИГАНЕ.
А ДНЕС НИ БЕШЕ КОЛЕДНОТО ПАРТИ НА МАЛКИТЕ БЕБЕТА ОТ ЛЮЛИН.
ИЗКАРАХМЕ СИ МНОГО ВЕСЕЛО А МАЛКИЯ ТАКА СЕ УМОРИ ЧЕ СЕГА КАТО СЕ ПРИБРАХМЕ ВЕДНАГА ЗАСПА.
МАТЕАТЕ БЪРЗО СЕ ОПРАВЯЙ . СТИСКАМ ПАЛЦИ ДА СЕ ПОДОБРИШ.
 А МОГА ДА ВИ КАЖА ЧЕ ОНЗИ ДЕН СРЕЩАТА С ПЕТЯ МИНА ТАКА БЪРЗО ЧЕ МИ СЕ ИСКАШЕ ОЩЕ ДА СИ ГОВОРИМ. ПЕТЯ ПОЗДРАВИ НА МАЙКАТИ ОТ МОЯТА.

# 76
Момичета аз май ще пропусна срещата  Cry ... не ми се сърдете много моля ви Embarassed.
Днес на обяд ходих да си купя лекарства и бях добре...
След обяд Светли заспа и като се събуди беше с запушен нос Cry и хрема. Бегом до поликлиниката от там бегом да търся аптека да ми направят капките. Явно съм се стегнала и не съм усетила слабост докато обикалях аптеките но като се прибрах и седнах направо се свлякох от стола. Мъжа ми едвам ме вдигна (нали съм възпълничка Embarassed). Като се съвзех се обадих на личната и тя каза да пазя леглото това било от загубата на кръв и при първа възможност да ме заведе мъжа за направление и преглед Shocked. Сега мъжа ми обмисля дали да не викнем баба и дядо да ме вземат с детето и на Берковица (баба да гледа Светли). Не знам. До преди малко спах но се чувствам така все едно е минал трактор през мен...

# 77
  • нейде там, където ....
Маатете! Не се познаваме, може би, но ти стискам палци да се възстановиш по-бързо и да няма повече проблеми, макар да е по-трудно, като има по-голямо дете.
Позволявам си да се вмъкна в тази тема, макар да не съм спала и една вечер в Монтана.
Да ви се представя. Майка ми е от едно китно селце, май разположено еднакво близо до Монтана и Берковица - Гаганица. Няколко от най-хубавите ми лета преминаха там. Има шанс отново да зачестят посещенията ми в региона. Сега живея в София, но не съм особено доволна от това. Имам 2 деца - на 8 месеца и на 4 години и 5 месеца. В свободното си време си търся правата като български гражданин най-общо и като българска майка юнашка - в частност Simple Smile. По едно време писах родословно дърво, та знам, че имам братовчеди поне в Монтана и Берковица, но нямам координати.
Някой чел ли е последните промени от август в кодекса за социалното осигуряване и какво мисли за тях? Знам, че идват празници, но последствията от тях ще се усетят още от 01.01.2007.
Ако проявявате интерес, ще се радвам да чуя и нечие мнение, необремено от досегашните дискусии във форума по темата. Може и на адрес kitka10@abv.bg. Пишете там и ако Борис Даскала ви говори нещо Simple Smile
Ето и текстовете, за които питам за вашето мнение
От КТ:
Отпуск за отглеждане на дете до 2-годишна възраст (Загл. изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.)
Чл. 164. (1) След използуване на отпуска поради бременност, раждане или осиновяване, ако детето не е настанено в детско заведение, работничката или служителката има право на допълнителен отпуск за отглеждане на първо, второ и трето дете до навършване на 2-годишната му възраст и 6 месеца за всяко следващо дете.
и от КСО:
Обезщетение при отглеждане на малко дете
Чл. 53. (1) (Изм. - ДВ, бр. 1 от 2002 г.) След изтичането на срока на обезщетението за бременност и раждане през време на допълнителния платен отпуск за отглеждане на малко дете на майката (осиновителката) се изплаща месечно парично обезщетение в размер, определен със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване.
. . . . . . . . . . .
(4) (Предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 69 от 2004 г., бр. 68 от 2006 г.) Паричното обезщетение по ал. 1, 2 и 3 не се изплаща при смърт на детето, даване за осиновяване или при настаняване на детето в детско заведение, както и при отглеждането му от безработно лице по програмата "В подкрепа на майчинството".

# 78
  • София , Монтана
maatete оправяй се по бързо,ще ни липсваш.Почивай си повече.Стискам палци да се възтановиш по бързо.jd ще ти отговоря друг път че сега ми се спи.poliral давай все така по купони ,и на мен ми се ходя но нали си имам бебе и съпруг.

# 79
  • нейде там, където ....
ще се радвам много, ако отговора е за Борис Даскала, честно.  Simple Smile

# 80
  • нейде там, където ....
а старата тема още не е заключена, дали не е най-добре някой да използва опция информирай модератор, за да се заключи и да не стават грешки? някой от най-активните в темата, за да не си помислят, че някой си прави майтап

# 81
  • Монтана
petj-как се изрази само,сякаш аз нямам съпруг и дете.Но не ..............Трябва да се грижим и за себеси и да отделяме достатъчно време зада се чувствме добре.За мен съпруга и детето са на първо място и най ценното и необходимо нещо,но само се замисли че всичко е до време и ще дойде един момент когато ще останем сами,ами.................. тогава,за къде сме?
Никога не бих се лишила от удоволствията от който може да се възползваме
На всички ВАС който сте  болни -ВИ пожелавам скорошно оздравяване-В нашето семейство всички сме болни

# 82
Jp-аз ще информирам модераторите,мерси за осведомяването.
Аз съм в пас относно твоите въпроси,но само да вметна,че с страната,която живея няма детски,а отпуската по майчинство е 40 дена.В родината на мъжът ми също няма детски-а хората обикновенно имат по 3-4 деца.Така,4е системата ни не е толкова зле,все пак я има(аз бих се радвала и на 15лв месечно,въпреки,че са смешни.)Според мен проблемът е в безработицата-ако мъжът ти има нормални доходи,няма и да се сетиш за парите,които БГ отпуска...Бори се,дано държавата се сети вместо за изкуство да пренасочи парите за майчински-както се пееше в една песен:не умирам без Хамлет,а умирам без хляб!
Маатетеbouquet  bouquet  bouquetоправяй се скоро!Почивай си,яж добре,вкл.шоколад.Аз когато се свлякох в кухнята,докторката ми предписа желязо+нещо за кръвните телца,което веднага ме вдигна на крака.Пий витамини и помисли не е ли по-добре да идеш на Берковица-малко чист въздух може да ти дойде добре.Хайде като се оправиш ще си поговориме за диети(щом си ,,възпълна)и аз съм доста тежичка. Sad
Йони-значи вие с Петя си станахте приятелки-браво!чак ви завидях на теб и Полирал,че ходите по купони и на гости,а моя мъж е зает и не се сеща,че жена му още не си е обувала новите обувки,нямало е повод досега Sad
Jp-сетих се,че имах съученик от Гаганица-Георги,80-ти набор,един рус и много висок и си падаше иманяр май Winkто и селото ви е известно с разни находки,нали?

# 83
Мили майчета кажете на вас преведоха ли ви детските надбавки? Светли има да взима двойни детски + пенсията инвалидна+ още пари по закона за интеграция на хората в неравностойно положение. Общо около 170лв. Разчитам на тях а не са ги превели като миналата година същата история беше и тогава.

# 84
  • Монтана
инвалидна пенсия-но на кого,и защо???????????????/
Боже опазил ни всички господ

# 85
Дами, аз тръгвам таз лунна нощ  Laughing В петък 14.30 на подлеза отивам, ако има някакви промени, моля уведомете ме своевременно  Hug

# 86
  • Монтана
тъй като сме без деца промяната е 14,30ч-пред сладкарницата на воинов

# 87
maatete pyrwo s teb da po4na kakwo stawa s teb be mila ,water lily e prawa jelqzo,witamini i mnogo 6okolad,dano wsi4ko da e ok i byrzo da se oprawq6,kaji sega kakwi sa i tiq inwalidni i tezi po zakon za horata w nerawnostoino polojenie,ne6o ne sym w 4as,no ne mi hareswa towa  Thinking

koreto,plemenicata mi se kazwa desislawa,w momenta u4i w ikonomikata,a uikendite e w magazina ni na selo,tam pomaga deteto  Mr. Green ina4e ako si naqsno s seloto,magazina ni e w na4aloto predi pyrwata spirka o6e wivda se ot pytq  Laughing sega kato si ida 6e razpitam deskata da me swetne koi koi be6e  Joy

petia koga ti e rodena malkata be skoro widqh 4e ste i w qnuarcite 2005 nie sy6o sme tam  :mrgreen:ne6o ne mojah da smetna ot lenti4kata  ooooh!

poliral na teb ti se kefq maksimalno kak misli6,naprawo 6e me skysa6 ot smqh-kakwa e logikata na towa 4e wsi4ko e do wreme i kato ostanem sami-za kyde sme i poradi towa sega trqbwa da se razbiem ot jiwot li?/takyw de kuponi,kry4mi,priqteli,towa imam w predwid/

haide i nakaraq da wi povelaq mnogo hubawo na sre6i4kata i da ne si zabrawite fotoaparatite  Mr. Green

i kato za posledno i za krai da se izwinq za towa 4e ne pi6a na kirilica ama tuk nqmam  Naughty

# 88
инвалидна пенсия-но на кого,и защо???????????????/
Боже опазил ни всички господ

Светли е инвалид първа група. Но не му личи. В смисъл ако не кажа никой няма да заподозре.

# 89
И какво му има на Светли-аз му видях снимките-хубаво здраво детенце изглежда.Това необратимо ли е?
Хай Петя-виждам,че не спиш!

Общи условия

Активация на акаунт