МАРТенските ни душички украсяват коледни елхички!

• 8 217
  • 274
  •   1
Отговори
# 45
Честита нова тема и от мен!
Ади, за прясното мляко знам че е хубаво да го въведеш след 1 годинка тъй като е много алергенно. Аз смятям да изчакам до тогава и за това се колебая и за детската кухня.
Репетицията за КП в Tweety е много миличка, всички бебоци са големи сладуранчета, но и аз като майка на момченце, останах очарована от Ива на Галя.
Pile честита ви месечинка.
Кетито мисля че Милумил е по гъсто, защото е подходящо за бебета които често се оригват или повръщат. Аз ползвам Аптамил 3 и съм доволна.
Силвето аз от 4 месец купих чаша на Avent, но и досега Илин пие от нея само ако аз му я държа, той само си чеше венците с нея.
На всички болни бързо оздравяване.
Макар от скоро да съм във форума, нямам търпение да се запознаем. В момента където живея не познавам никого и се радвам че поне тук мога да си побъбря с други маминки и то пък с едни възрастови / бебешки / интереси.

# 46
Аз смятям да изчакам до тогава и за това се колебая и за детската кухня.

Аз за това ще отрежа десерта от кухнята и ще го давам на татито  Mr. Green

# 47
...обаче, като бъдеща свекърва да се изкажа, че внучето няма да го слагаме на 8 месеца на гърне  Wink 

Нямаш проблем, бе, Кате  Laughing Но ти ще го навиваш на 2год да зареже памперсите и да се хране с гърнето  Mr. Green
Joy за 1 седмица ще го науча  Praynig стига само да имам свободен достъп до него, че както съм почнала да изперквам децата няма да ме искат  Rolling Eyes

# 48

Много обича прахосмукачката влюбена е в нея като я извадя почва да я милва и сяда отгоре й и се почва едно пищене кеф  hahaha  Joy

Подушвам,4е нашите деца са от една порода.Лиубимата "игра4ка" на Дани е прахосмука4ката JoyИмитира ме,прави се,4е 4исти,на вси4кото отгоре е и 4ервена,лиубимия му цвят Laughing
Кате нали затова се пазарих,ако не му хареса да го върна,ама все си мисля,4е ще му е интересно,все пак има музики,светлинки,а и може да седне отгоре и да се вози.
А за гърнето си мисля,4е то детенце само ще си покаже кога е готово,аз винаги съм се водила според него,мисля си евентуално към годинката да купя едно пък ще видим.Аз също съм против де4ица на 3 годинки с памперс,но и сега им е рано.

# 49
Здравейте  Hug

Днес съм много щастлива. Една приятелка ми се похвали, че е бременна (от доста време се мъчат и все не ставаше) и то по всяка вероятност не с 1 ами с 2  Peace Но това щяло да стане ясно със сигурност другата седмица. Дано да е наред всичко с нея и с бебчето/бебчетата.  Heart Eyes

Днес купих на Кристина Ненедент Бебе и мисля тази вечер да й измия зъбките. Обаче не знам кога  newsm78 Нали обикновено се мият зъби след хранене, ама тя заспива на гърдата. При това положение дали да не й ги измия сега, след като си изяде следобедната закуска  newsm78 Вие как ще ме посъветвате?   newsm78

Виждам, че сте на тема "гърне". Аз още не съм купувала, но мисля да купя и като наближи годинка да почна да я слагам, за да свиква че има такова нещо. А от друга страна и аз, както дейзи беше писала, искам да седи повече време с голо дупе като й сменям памперса, а тя все намира начин да се изпишка през това време. Аз подлагам нещо под нея, но тя постоянно се движи. Вече свикнах да я обличам и да слагам памперсите във всевъзможни пози - по корем, настрани.... Ужас!  Crazy

Още не съм украсявала вкъщи. Не смея да си мисля какво ще се случи на гирляндите, топките и свещите. А елхата къде да сложа newsm78 В една такава предколедна чуденка съм Simple Smile

Дано през уикенда да е хубаво времето, че ще ходим малко по гости  Simple Smile

# 50
за да свикне детето по-лесно с новото си задължение да го наречем, е много важен примера /колкото и абсурдно да звучи в тази ситуация/. Значи роднината ми си записа щерката на градина на о/о 2год, като до тогава безуспешно се лъжеха и обясняваха на дълго и нашироко какво трябва да прави с него и защо. .................Това го четох и в една тема за приучаването на гърне. Една майка беше писала, че като тръгнали да се обясняват с детето за гърнето и тя му показвала точно по същия начин какво трябва да прави с него   Laughing Не знам как ще стане да клеча на тоалетната чиния, а Маги до мен на гърнето и да си обясняваме, но май това е начина.

Колкото и да ми е неудобно  , ще ви споделя нещо , което май потвърждава написаното от Веси.Понеже сме абсолютно сами по цял ден с Ели , а както споделих , тя е в такава фаза ,че постоянно трябва да е на една ръка разстояние от мен , се принудих да я слагам в столчето за хранене в коридора и да се къпя и........... Embarassed всичко останало на отворена врата.На нея и е много забавно всичко това , но забелязах , че като се заседя на т.чиния и тя напълва памперса.Отначало мислех , че е съвпадение , но това се повтаря всеки ден и всеки път , когато вляза в тоалетната.
По този повод си мислех вече да и купя гърне , защото така или иначе вършим всичко заедно , но чух и прочетох доста противоречиво мнения и повечето клоняха против ранното приучване .Доста познати с опит споделиха , че отначало на децата им е забавно , но след известно време категорично се отказвали , така, че ранните опити били неуспешни.
В крайна сметка се отказах от гърнето.Продължаваме да си се изхождаме заедно  Joy, но засега тя го прави в памперса.Мисля си , че това пак е един вид приучване.........само дето в последствие ще включим гърнето и  тъкмо ще е по-доволна , че напълно участва в действието
Така , че Весе май не е никак абсурдно.Те така или иначе след време ще ни ходят по петите и няма да ни оставят да отидем до тоалетната , ами поне да вършат нещо докато висят при нас.Мислех , че може да е нож с две остриета , но след време те сами от срам ще искат да се осамотят......Поне аз си спомням как тичах подир фустата на майка си и веднъж я засрамих пред гости Embarassed.................няма да кажа как Laughing , но всичко е отшумяло от самосебе си.

# 51
Maй както със всичко останало така и с гърнето гледните точки са няколко а примерите безброй. Затова мисля ,че неможе да се ръководиме от това на кой какво му се е случило защото със всеки е различно / и аз не мисля ,че всички проблеми на детето за което пише Катето му идват от гърнето/ ето мен например майка ми ме е учила на гърне от 5 месечна възраст , после не съм се отучвала ходила съм си без проблем в него и все си мисля ,че и психични проблеми нямам  newsm78
А дъщеря ми от чист мързел я влачих до 2 години и 2 месеца с памперс и пак майка ми се организира да я научи на гърне или по скоро направо на тоалетната май я беше научила със детски капак и също не съм имала проблем с напикаване и каквото и да е било друго в тази област. За мен това е достатъчно доказателство ,че общо взето няма значение кога въпроса е да имаме малко търпение . Както всяко дете в различна възраст се светва как да лази да ходи да говори да пие с чаша и т.н така е и с гърнето.

# 52
Здравейте  Hug

Тези дни и аз като Зори откачам от работа.

Много ми е мъчно за болничките дечица, дано скоро оздравеят  Praynig
За съжаление и Сенорита няма да дойде на КП, защото Кари и Алис са хремави  Sad

Да ви се похваля преди малко Лора почна да лази на 4 крака, досега само се придърпваше с ръчички като червейче по пода  Joy Аз много се радвам, защото много исках да лази. Е малко е тъпичко да разправям, че лази като се има предвид, че някои вече тичат  Joy ама много се зарадвах.

Днес си мислех дали на КП дечицата няма да прихванат едно от друго и да почнат да правят разни номерца, които са научили от другите дечица.  newsm32

Току що ми се обади една мартенска мама Мимето с бебе Саня /родена  на 26.02.2006/, която много иска да дойде на партито и да се запознае с нас. Моля те, Тася, включи я в списъка  Hug

И аз като Галя не съм имала проблеми с Аптамила просто в по-топла вода се разтваря.

Hug Hug Hug

# 53
Забравих да кажа, че Драганов каза да не се притесняваме, че Лора стъпва на пръсти още и че много деца в началото стъпват на пръсти. Каза спокойно да й дадем време на детето да си стъпи на цялото стъпало.

# 54
здрасти милички Hug
Герчо Hug много мъчно ми стана за вас-стискам палци бързо да оздравявате Praynig
Катенце  Heart Eyesмерси за статиите за гърнето,аз досега не бях чела нищо по въпроса Embarassed
Ади  Simple Smileаз също бих те посъветвала да изчакаш с прясното мляко  Peace
Мики Hug, това което бе писала ,за как си се натъжила,виждайки два пъти ,майка ти да плаче и как си решила да се сдържаш пред децата много ме впечатли и си мислих по въпроса newsm78,но просто няма как да стане при мен Embarassedаз неплача нарочно,просто като ми стане мъчно и пред 10000000000000000 човека да съм и да искам да не ревна пак неуспявам Embarassedявно съм голяма лигла Embarassed
но това което ти написа ме накара ди си помисля,какво като дете не съм харесвала в мама и тате и да се опитам да го спестя на Боби.
мами вие мислили ли сте си кои грешки на родителите си искате да избегнете newsm78
за моите родители  Sadнай гадното бе,че те се караха пред нас Sadи ние със сестрами се скъсвахме от рев и ни беше страх да не се разведът.мисля ,че това може наистина да ни е повлияло психиката.
друга гадно бе,че те никога не са ни купували играчки които искаме а които те намират за подходящи(според мама например куклите Барби били простотия)съответно колкото и писма да пишехме до Дедо Мраз(тогава нали бе Мраз а не Коледа( не ни подариха и другите момиченца с кукли Барби не ни канеха да играем заедно Sadкоето тогава на 8 години изживявах ,като супер трагедия Sad
абе доста черни точки имат моите Confused

мами да се оплача,явно нямам хич късмет защото ме тресе мигрена,вие ми се свят и ако утре съм още по зле може и да не дойдем Sad

# 55
  • София
УТРЕ Е ПАРТИТО
Купих на Дени ризка  newsm44 синичка, като оченцата му Wink Утре ще ви се изфукаме Blush

Някой, ми беше казал,  че има в БОКАЛ   bouquet Мерси  love001 /забравих кой е  Blush/

После ще прочета какво сте писали и ще се включа Wink

Чао засега!

Последна редакция: пт, 15 дек 2006, 23:51 от ketito

# 56
Ох, аз ги приспах моите - татито ни е болен и го сложих да спи с Али, дано не е заразно Praynig

все се каня да ви кажа, че взех от мокрите кърпички на памперс с лавандула и детенце се обрина, та да не правите тази грешка Naughty

Нямам търпение да дойде утре  bigdance2

# 57
  • София
И моята душичка заспа  Heart Eyes Татито го пратихме на кръчма с кума - да се гледат по мъжки, а аз ще си почина самичка  Simple Smile
Дейзи, дано Али не се разболее  Hug
Кетито, честита ризка на малкия синеочко  Simple Smile Аз от Бокал съм купувала ризка за подарък за един малчо, та от опит знам че там има Wink 
Миличка, никакви мигрени не се разрешават за утре  Naughty Стискам палци бързо да минава главоболието и утре да се събудиш отспала и отпочинала  Hug

Да ви кажа Ема напоследък какъв номер ми прави като я снимам - не знам дали е заради светкавицата, но затваря очи, стиска ги и се ухилва до ушите - в следствие на което на всички снимки жуми. Ето да видите:
http://snimka.bg/album.php?album_id=85234&photo=3
http://snimka.bg/album.php?album_id=85234&photo=6
http://snimka.bg/album.php?album_id=85234&view=1&photo=9 - тук почтиии гледа Simple Smile

Ех мами, хем нямам търпение да дойде утре, хем ми е малко притеснено май  Embarassed Rolling Eyes

# 58
Алис ме привика да си досуче и докато си лежах на тъмно се размислих над думите на Прасенце за грешките на родителите. За себе си мога да кажа, че бях много затворено и комплексирано дете, вечно ми се подиграваха на ръста, а и бях много слаба, името ми беше странно, баща ми чужденец, нашите се разведоха като бях на 5, баща ми спря да се интересува от мен, случиха ми се и други травмиращи случки и пр. Като основна грешка на майка отчитам, че ме даде на отглеждане на баба ми и дядо ми, взимаше ме 1 път в седмицата или през седмица, това много ме натъжаваше. Подаръци много рядко ми се купуваха - само за празници, но и бяха тежки времена, въпреки че имаш ли желание и две дъвки са изненада за детето. Всички правим грешки, ние ще направим своите, отглеждането и възпитанието е много тежка задача, изисква се голям самоконтрол всяка секунда за да не се засегне детската душичка.

С-мира, Ема е прекрасна, много красиво дете е  Hug

# 59
Аз съм взимала от нормалните кърпички на Памперс, но спрях, защото бяха много сухи. Сега взимам от тези Сенситив и съм много доволна  Grinning Дори са малко по-мокри от очакваното, но така е по-добре. Аз такива с разни аромати не взимам. Не обичам да ми миришат кърпичките каквито и да са.

Аз имам доста какво да взема, като антипример от майка ми специално. Доста често съм си мислела да си записвам всяка разтроила ме случка и след време да си ги чета, за да си знам какво да не правя с моите деца. Изключвам естествено неизбежния момент с препирните кога да се прибирам след дискотека или купон и кога да излизам и кога не. Въпросът е, че и до ден днешен собствената ми майка не знае какъв подход да има към мен  Tired Тя от 13год ми възраст е решила какво нещо трябва да съм и всячески се опитва да ме вкара в релсите, които тя е определила. А мен това винаги ме е влудявало и за това от край време с нея сме с припирни  Tired Чудно ми е само защо със сестра ми нямаше този момент, а се захвана от мен "да прави човек"  ooooh! Естествено, че аз, като по-голяма, трябваше до пробивам пътя, така да се каже, и основните караници по тази причина бяха между двете ни. Явно от тогава е решила, че аз нищо не правя както трябва /т.е. както тя иска/ и продължава да ми налага каквото се сети. На всеки празник ми подарява дрехи, които никога не съм носила просто, защото аз не нося такива дрехи, но тя е решила, че това е за мен. А на сестра ми подарява страхотни неща. И наскоро, като си харесах едно потниче на сестра ми се оказа, че майка ми го е взела, а на мен ми вика - Аз не ти купих нищо, защото си с много специален вкус, а на сестра ти взех това потниче  Tired Е, как не разбра, че между мен и сестра ми няма особени разлики нито във вкусове, нито в желания и в каквито и да е други неща  Tired И още такива подобни примери колкото щеш  Tired
Много се надявам да си спомня това в подходящия момент  Tired

Но стига повече глупости преди партито  Grinning Сега отивам и аз да слагам Маги да си пие млякото и да спи и мисля да се занимая малко с още украса  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт