МАРТенските ни душички украсяват коледни елхички!

• 8 143
  • 274
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Цеци,  Hug. Естествено на нас ще се оплачеш - нали повечето сме в същото положение, ще те разберем. Иначе съвет за захласването не мога да дам.  newsm78

Дано всички болни бебоци се оправят бързо.   Praynig Hug И болните мами и татковци, също.

Пиле, ти ме застреля с цели 3 незабелязани зъбчета. Аз проверявам по няколко пъти на ден и сигурно затова нито едно не ще да се покаже. Ще спирам да проверявам, пък дано се пресрамят. Simple Smile

Хубав ден на всички.

# 181
Цеци, и Маги се захласва от време на време, но обикновено го прави от инат. Като си реве нормално, т.е. нещо я боли, спи й се или нещо такова си реве нормално. Но, когато реве, защото просто не е станало нейното, тогава са най-голямите ревове и тогава се захласва  ooooh! Но си се оправя самичка след 2 секунди. Като види, че не й минава номера и спира със захласването. Ако не може сама да се оправи я потупвам малко по гръбчето и тя се отпуска и започва пак да си реве  Laughing

А иначе за нервите е нормално да ти избият от време на време. И мен ми избиват, но аз си рева на поразия и ми минава  Mr. Green Мен напоследък основно мъж ми ме ядосва, защото е зарязал всичко и за всичко аз трябва да мисля и да се сещам. Но, като ми писне и го строя в две редици и обратно и му се навикам и ми мине  Mr. Green То тва мъжете от намеци не разбират. Или му казваш "право куме в очи" или се правят на приятно разсеяни и паднали от Луната - не съм от тука и съм за малко. Еми и на мен ми писва да мисля и за него. Все пак и той си има глава на раменете  Crossing Arms Така, че намери начин да се разтоварваш от насъбралите се емоции, защото иначе ще си го отнесе най-неподходиящия човек.

# 182
  • Русе
Цитат на: galia2006 link=topic=150153.msg2882536#msg2882536 date=1166437104
[b
Пиле[/b], ти ме застреля с цели 3 незабелязани зъбчета. Аз проверявам по няколко пъти на ден и сигурно затова нито едно не ще да се покаже. Ще спирам да проверявам, пък дано се пресрамят. Simple Smile
Галче тя не дава моята дивата дъщетря да и пипаш устата върти се като шило и аз се отказах то е сложна процедура да я заклещя някъде че да видя, но снощи ми захапа пръста и аз  Shocked О зъби!!!!!!!!

# 183
  • София
Добро утро, милички  Hug
Гледах снимките от партито и направо ми идваше да скоча в монитора да им нащипя бузите Laughing
Абе Цеци, извинявай, миличка не искам да те плаша, обаче ако това, което пишеш е вярно, според мен се нуждаете от спешни мерки.
Дано не съм те разбрала правилно, но аз не разрешавам в къщи никакви резки шумове, камо ли да крещя пред детето, ама знам ли, всеки си знае. Звучиш ми като на "ръба" и ти казвам съвсем сериозно да се организираш да оставиш детето на някой и да се успокоиш и починеш ти на първо място, после това ще се отрази и на малката, както и обратното. А това с тиковете си плаче направо за невролог, аз, поне на секундата бих отишла, най-малкото се консултирай с педиатъра и виж после какво ще правиш. На мен поне, цялата ситуация много притеснително ми звучи, но пак казвам- при всеки е различно  Hug
Силве, даваме попара, как да не даваме  newsm78 Бояна много обича.
Ние днес сме на консултация и ще докладвам за параметрите на дъщеря си утре.
Целувки и викам да мислим около Коледните празници за безбебешка среща пак  Twisted Evil на мен нещо много ми хареса   bouquet

# 184
И ние даваме попара - голям фен й е Криси...

# 185
  • София
Цеци,никога не се е захласвал Дани newsm78,наистина посъветвай се с педито,питай я дали е нормално.Много мъчно ми стана за вас Cry,наистина трябва малко да се разтовариш,ама така е ,като е болно детенце е още по-голямо напрежение и нерви.Дано по-бързо се нормализират нещата при вас! Praynig
Теринка,мила,няма за какво да ми се извиняваш,няма от къде да знаеш,че сме имали имен ден,все пак това не е един от популярните именни дни като Иванов,Йорданов и т.н. и ако не си кажем няма как да разберете Simple Smile.Благодаря още веднъж на всички за поздравите! Hug
Ази,а ти защо не доведе Боянка на партито?
Ади,забравих да ти кажа,че снимките ти пак не ми се отвориха и неможах да я видя твойта хубавица.
Всички болнички дечица и мами да оздравяват бързо! Hug

Последна редакция: пн, 18 дек 2006, 13:18 от tasia

# 186
  • София, център
 Цеци за захласването точно четох в Спок, ей сега ще го препиша... ама май е малко дългичка !

Преди това да кажа, че захласването се оправя при нас с рязко духване срещу нослето на бебето, това го знам от медицинската сестра на педито... защото ние сега не се захласваме, но като се родихмеееее беше много често!

Д-р Спок: Грижи за бебето и детето стр. 88

Задържане на дишането. Когато се ядосат, някои бебета изпадат в толкова силна ярост, че се разплакват, задържат дъха си и дори посиняват. Когато се случи за пръв път, родителите направо обезумяват от страх. Това рядко е показателно за нещо друго, освен за темперамента на детето. (Често се случва при деца , които през останалота време обикновенно са спокойни и щастливи.)Бъдете сигурни, че никой не може да задържи дъха си достатъчно дълго, за да умре. В най-лошия случай бебето спира да диша, докато не припадне, тогава организма му поема нещата в свои ръце и то отново започва да диша. Някои бебета задържат дъха си толкова дълго, че не само припадат, но се появяват и гърчове. Гледката наистина е ужасна, но няма нищо опасно.
Когато се стреснат или изпитат внезапна болка, други бебета само изплакват веднъж и с това въпросът е приключен. Това е различна форма на задържане на дишането.
Трябва да уведомите лекаря си, за да може да регледа детето и да се увери, че физическото му състояние е нормално. Не е нужно да предприемате нищо повече. Понякога пристъпите на задържане на дъха се появяват при някои деца, защото са анемични. Желязо на капки бибило от полза в този случай. Ако искате да попречите на бебето да задържа дъха си , може да се опитате да отклоните вниманието му, но и това не винаги помага. Помнете, че задържането на дъха не е опасно и престава, когато детето тръгне на детска градина.

Иначе ти се за дискотека с много алкохол ако ме питаш мене... Mr. Green

Ей изписах си писането... така, че спокойно!!!

Айде лек ден

# 187
Привет!
Незнам какво става с това yahoo.Направих си нови албуми със снимки. Дано сега да може да ги виждате вече.
Ади, Вики също веднъж падна от спалнята. Изживях такъв ужас и толкова гадно се чувствах. Важното е че нищо й няма на малката сладурана, сега просто ще трябва да внимаваш повече къде я оставяш.
За храненето - ние се храним 4 пъти:
8-8,30 - попара, каша или кисело мляко с плодове и бисквита, кус-кус
12,30 - зеленчуково с жълтък или месно
16,30 - плодово с бисквита, грис, каша, кисел, крем.
20,00 - АМ
Това е нашия режим. Тя сама си го направи и си го спазва много стриктно.
Сега по повод захласването - аз съм се захласвала до 4-ри годишна. Няколко пъти съм посинявала от рев и съм си гълтала и езика. Какъв ужас са изживели мойте родители - само те си знаят. Вики също на няколко пъти тръгва да се захласва. Незнам дали е наследствено. Но майка ми и баща ми ме предупредиха, че е опасно и да не я оставям да реве дълго. Че е опасно, опасно е ако е като мен.Дори баща ми ми обясни и как да й извадя езика ако си го глътне. Дано никога не ми се случва.Та захласването хич не е шега работа и по лекари са ме водили.
До скоро

Ето снимки: http://snimka.bg/album.php?album_id=86220&photo=3
http://snimka.bg/album.php?album_id=86220&photo=6
http://snimka.bg/album.php?album_id=86220&photo=7
http://snimka.bg/album.php?album_id=86219&view=1&photo=9
http://snimka.bg/album.php?album_id=86219&photo=14
http://snimka.bg/album.php?album_id=86233&photo=5
http://snimka.bg/album.php?album_id=86233&photo=13

# 188
Привет мами

Партито беше просто невероятно! Снимките са страхотни, браво на фотографите  !!!   bouquet Мартеничетата са най-хубавите децица Simple Smile! Hug
Трябва да правим такива събирания по-честичко ! Едвам я приспах моята девойка след партито, толкова беше превъзбудена.

Честит имен ден на патерица на именяците!   bouquet

Цунки

# 189
Писах , писах и Ели с един замах изтри всичко ooooh! Joy
започвам пак:
Много благодаря за подкрепата и инфото по повод захласването.Междувременно и аз изчетох доста по темата и се оказа че наистина е нормално състояние при бебетата.В действителност детето ми е сравнително спокойно ,и доста весело. поне така казва , който я види . Може би сега е кофти период заради зъбите.А по повод тези тикове(потрепервания) , прочетох и си спомних , че съм виждала доста деца , които потреперват дълго след продължителен рев.То голям човек се разтриса от рев и се успокоява след 1 час , а какво остава за тези душички , които не знаят още какво се случва с тях.Все пак утре сме на консултация и ще питам педито , но не мисля че сме за невролог(детето) или за психиатър(Аз)както намеква АЗИ.
Адиленд е права , че ми трябва една дива нощ на дискотека .Защото не знам откога не съм излизала без детето. Laughing , така , че когато се заформи нова среща , просто няма да си търся извинителни причини , а ще дойда.......
Хайде чао засега.Ели ми заспа в скута, отивам да я сложа в легълцето

# 190
здрасти маминки Hug
Цеци миличка,идеално те разбирам-преуморена си.аз не се карам а рева и това ми е отдушник Embarassedказах на мъжо да ми купи боксова круша за нервите Mr. Green
Боби веднъж се захласна от яд,че го обличам а му се спи-изкарах си ума и му духнах в гърлото за да поеме въздух-така ми бе казало педито,че се прави при силен рев с опасност от захласване.
а тикове Боби няма ,но аз имам Crazyдаже вчера съм изкарала на баща ми ъкъла,видял ми някакъв тик(аз незнам точно какво правя-май нещо хъмкам или скимтя Mr. Green) и сега дори обмислят с мама да ми помагат Mr. Green
Цеци Hugрешениетои е да търсим максимално възможности да ни отменят Hug
днес бавачката бе почти цял ден у нас и аз предпочетох вместо да изляза да легна да спя-най ми липсва съня Rolling Eyes

за режима-ние сме си на 5 кърмения през деня и едно пюре на обед
щеше ми се да му дам коричка хляб да се учи да отхапва ама нали изчаквам с глутена и
една мама февруарка ме светна че има оризови бисквитки (в диетичните щандове на Била(там бисквитите са Хам Лет )и в магазините СВА КОМЕ там бисквитите са Рацио-чешки)и аз пробвах да дам на дреба ама той яко гризе и после се дави и повръща Shockedвашите бебовци как се справят с бисквитки newsm78

за обувчиците-на Минимен няма за толкова малко краче и затова взехме КИК

Габи  HugБобката май е забравил какво го е научила Симонка Hug 
Ади прекрасно ти е детенцето Hug-пу пу

# 191
имаме си зъбче Laughing Laughing Laughing, най-после долно ляво
тази нощ малко повече се въртя и мрънка, ама си мислех че нещо се е превъзбудил от ходенето на пазар.
а сега като ме ухапа и ми боцна нещо на пръста Laughing Laughing
за захласването, Благо няколко пъти се е захласвал на ваксините и ако се удари много силно, но духам в лицето и се оправя.
бисквити не съм му давала, а корички хляб, яде си ги, половината са на земята де....
а Цеци задължително на дискотека, и безброй водки, много разтоварва...
лека вечер

Последна редакция: пн, 18 дек 2006, 18:14 от tanyta25

# 192
Цеци, тези тикове, за които говориш, аз им викам "хлипане". Като реве който и да е продължително и после се получава така. Не е нищо страшно, ако е това. Дано да е това.
Със сигурност не си за психиатър. Аз също онзи ден бях се скапала нещо и си го изкарах на мъжа ми  Embarassed Той малко ми се разсърди, но се оправихме много бързо. Добре че ме разбира че съм изнервена...

Е, днес поизлязохме на час и половина по обяд. Много се разтоварих. Да не повярваш - само една обиколка на квартала и съм нов човек Wink

# 193
Цеци, тези тикове, за които говориш, аз им викам "хлипане". Като реве който и да е продължително и после се получава така. Не е нищо страшно, ако е това. Дано да е това.

Да , точно хлипане е  , но не знаех как да  го обясня.След като мина време и размишлявах над нещата си казах , че май съм се стреснала малко повече от колкото трябва , а все пак ,тепърва се започва с ревове , температури и безсънните нощи.Май Туити беше права , че сме се разглезили докато децата бяха спокойни между коликите и зъбите.
Аз ще се оправя с як купон , но На Ели и остават още 22 зъба #CrazyГоркото дете ако знае какво я очаква.Сигурно и тя ще свикне Rolling Eyes
Даже аз вече съм щастлива , защото след дълго търсене намериХ  точно този цвят количка   http://www.chipolino.com/showimage.php/420x/alba_pink.jpg                        в един склад в Ст. загора и чакам да ми я изпратят.Пак за детето , но аз съм по-щастлива

# 194
здравейте мами  Grinning
партито наистина беше страхотно и затова съм твърдо "за" общ рожден ден  Hug

аз се включвам с нещо тотално не по темите напоследък, но пък ми се стори много полезно и реших да споделя тук  Grinning понеже сега чета за киселите млека и сиренето и кога да бъдат въвеждани (ние нали сме от "по-бавните" по отношение на храните  Laughing) и попаднах на една статия, която казва, че до 2, даже до 3 годинки трябва да се дават само пълномаслени кисели млека, а не low fat разни. вие сигурно си знаете, обаче аз си спомних, че беше обсъждано по едно време, но нали не ми беше до главата и хич не обърнах внимание тогава  Embarassed така, че дано да е полезно за мамите, които евентуално са се чудили. а това е линка - на него има и разни други  неща за млечните продукти. http://www.wholesomebabyfood.com/dairy.htm#When%20and%20how%20ca … ntroduce%20yogurt

Цеци, ти този уикенд си разпределена задължително за дискотека! Heart Eyes
целувки на бебоците, всички наистина са големи скици  Hug

Общи условия

Активация на акаунт