Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 23

• 53 350
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Neddiry , не се шегуваш , нали ? Переш всичко , включително чаршафи , кърпи и бельо на 30 минути ?
Предполагам и с гел или капсули ?

# 151
Neddiry , не се шегуваш , нали ? Переш всичко , включително чаршафи , кърпи и бельо на 30 минути ?

Да, точно така. Чаршафите ги отделям от дрехите и ги пера на 40 градуса, вместо на 30, отново на кратка програма. Когато пералнята е почти празна, всичко се изпира безупречно и за кратко време на по-висока температура, но също така го правя и често. Тъй като имам малко дете вкъщи, пера с бебешки прах - редувам гел и прахообразен. Капсули не използвам, поради това, че пералнята не се пълни достатъчно и няма как да ги разделя на 2.

Здравейте!

Има промоция на два модела сушилни Миле и ще се радвам да препоръчате коя да взема. Като цяло не мога да разбера какви са разликите (освен в кг на прането) и защо цената на едната е доста по-ниска. Пералнята ми е модел WWD 120 и искам да се монтира върху нея. Общо взето пера всичко на експресна програма за 30 минути и винаги пълня пералнята наполовина, че и по-малко. При това често пране, предполагам и сушилня с по-малко кг би ми свършила работа. Също така, има ли значение какъв кит ще избера?

https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-tca230wp-active-7kg
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twd260wp-8kg

Препоръчвам 2-рата. От към визия ще е като пералнята Ви, килограмите са важни, по-добре е да са 8(според мен). Аз лично не харесвам плътни врати, да не виждам вътре(не, че има нещо за гледане, но.... Grinning ) Втората се свързва с приложението, ако и пералнята ви се свързва е удобство. Купете ги от официалния сайт на миеле. Кит също от там, 120лв струва точно за моделите ви, малко по-нагоре сложих видео как се монтира кита. Дупчи се пералнята, което е тъпо.... но крайния резултат е хубав. Щом и двете машини са Миеле, кита е лесен. Успех!
Този кит нещо не ми допадна, особено заради дупченето. Бях си харесала друг с издърпваща дъска, на която да сгъвам дрехите. Иначе за съжаление пералнята ми няма връзка с приложението и може би и по-евтината сушилня ще ми свърши работа. Проблемът при мен е, че ще блокирам достъп до водомери и спирателни кранове. Измислила съм невероятна схема как все пак да се сложи този уред и в тази връзка ще трябва да намеря начин лесно да го свалям и качвам, когато се наложи. Ще монтирам нови дистанционни водомери и ще измествам спирателни кранове, та китът трябва да е "мобилен".

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 00:22 от Neddiry

# 152
Цитат
Този кит нещо не ми допадна, особено заради дупченето. Бях си харесала друг с издърпваща дъска, на която да сгъвам дрехите. Иначе за съжаление пералнята ми няма връзка с приложението и може би и по-евтината сушилня ще ми свърши работа. Проблемът при мен е, че ще блокирам достъп до водомери и спирателни кранове. Измислила съм невероятна схема как все пак да се сложи този уред и в тази връзка ще трябва да намеря начин лесно да го свалям и качвам, когато се наложи. Ще монтирам нови дистанционни водомери и ще измествам спирателни кранове, та китът трябва да е "мобилен".

Значи може и без кит, просто плоскост, както на мен препоръчаха по-назад. Издърпващата дъска за мен не е опция, излишна е, няма да се ползва. И все пак продължавам да препоръчвам втората, и заради визията и заради килограмите. Детето ще порасне, и за в бъдеще може да си ползвате пълния капацитет на двете машини. При всички положения винаги е по-добре пералнята и сушилнята да са с еднакви кг, или ако са различни, то пералнята трябва да е с по-малкото кг.....

# 153
  • На брега на реката
Абе как ще си дупчите машините, бе момичета? А гаранцията, ще важи ли за надупчената машина?

Не погледнах коментирания кит, но моите машини са Миле и стоят една върху друга, без кит и са си супер устойчиви, не мърдат!
Миле са тежки машини и ако са нивелирани правилно, няма да мръднат. То не е като някаква лекичка пералня, която при центрофуга се разхожда из помещението!

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 08:18 от Бубoлина

# 154
Тези свързващи китове не са нищо повече от допълнителен разход. Абсолютно ненужна "екстра", а това с издърпващия се рафт, на който да сгъваш дрехите, е тотална бутафория. Кой си сгъва дрехите пред самата сушилня първо и второ - след няколко сгънати дрехи или чаршафи, височината на натрупаните дрехи вече опира до вратата на сушилнята. Не си давайте парите за подобни глупости.
При добра нивелация на пералнята на солидна повърхност, няма абсолютно никакъв проблем сушилнята да се сложи отгоре без каквито и да било свързващи китове, пристягащи колани, антивибрационни шайби за крачета и разни други допълнителни укрепвания. Особено пък при съвременните уреди, където вибрациите са сведени до минимум. Отделно, че повечето перални са с леко издаден борд по всички страни отгоре, тъй че за да тръгне да излиза сушилнята от тях, ще е нужна брутална вибрация. Практически е невъзможно.
Ползвал съм 12 години сушилня върху пералня стари модели без съвременни антивибрационни системи, отскоро съм с нови уреди пак без допълнителни скачвания (прикачил съм снимка от монтажа) и съм нямал, нямам и съм сигурен, че няма и да имам абсолютно никакви проблеми. Ако чак толкова ви е притеснено, сложете си един лист от пресован каучук между двете (струва десетина лева в Техномаркет, предполагам и в другите вериги предлагат) и толкова. Не се вкарвайте в излишни филми и разходи.

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 10:52 от Sisq0

# 155
Абе как ще си дупчите машините, бе момичета? А гаранцията, ще важи ли за надупчената машина?

Не погледнах коментирания кит, но моите машини са Миле и стоят една върху друга, без кит и са си супер устойчиви, не мърдат!
Миле са тежки машини и ако са нивелирани правилно, няма да мръднат. То не е като някаква лекичка пералня, която при центрофуга се разхожда из помещението!
В такъв случай кит не ми трябва въобще.
А относно сушенето и свиването на дрехите, как се представя Миле? Подозирам, че ще използвам една програма за смесени тъкани и също ми е интересно за колко време суши.

# 156
  • На брега на реката

Значи може и без кит, просто плоскост, както на мен препоръчаха по-назад. Издърпващата дъска за мен не е опция, излишна е, няма да се ползва.

Никакви плоскости! Освен ако не е тип рафт, който е захванат на стените, а не просто поставено в/у пералнята!
Ненужни разходи и усложняване на живота!

Сиско много добре го е описал!

Допълвам:
Използвам различни програми, в зависимост от вида на дрехите и количеството пране!
Дължината на програмите е право пропорционална на количеството пране!
На смесената програма, не можете да сложите много дрехи, има си макс к-во за всяка програма, за да е ефективно и да не са смачкани дрехите!

# 157
Здравейте!

Има промоция на два модела сушилни Миле и ще се радвам да препоръчате коя да взема. Като цяло не мога да разбера какви са разликите (освен в кг на прането) и защо цената на едната е доста по-ниска. Пералнята ми е модел WWD 120 и искам да се монтира върху нея. Общо взето пера всичко на експресна програма за 30 минути и винаги пълня пералнята наполовина, че и по-малко. При това често пране, предполагам и сушилня с по-малко кг би ми свършила работа. Също така, има ли значение какъв кит ще избера?

https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-tca230wp-active-7kg
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twd260wp-8kg
Извинявай, но това не е пране. Това са програми за освежаване. Даже и водата не се топли.
Втората сушилня е по- добра. Кит не е нужен.

# 158

Да, точно така. Чаршафите ги отделям от дрехите и ги пера на 40 градуса, вместо на 30, отново на кратка програма. Когато пералнята е почти празна, всичко се изпира безупречно и за кратко време на по-висока температура, но също така го правя и често. Тъй като имам малко дете вкъщи, пера с бебешки прах - редувам гел и прахообразен. Капсули не използвам, поради това, че пералнята не се пълни достатъчно и няма как да ги разделя на 2.
С този начин на пране нищо не правиш - първо, експресната програма е за около 2 кг пране, второ, за нейната краткост нищо не изпираш. Експресната програма е за освежаване на нещо НЕНОСЕНО, а не за пране. Ще си развалиш хубавата пералня от едно непочитане на коя програма какви кг се перат и за какво служи.
Бебешкия прах е мижи да те лъжем. Купи си качествена марка прах за пране и ползвай програмите по предназначение, ако щеш - точно заради малкото ти дете.

# 159
  • София
Извинявам се, че леко ще отклоня темата. Събота сутрин някой е много развълнуван за новата придобивка, която ще дойде в понеделник и разместих всичко, за да направя място Grinning

Понеже сушилнята ще стои до пералнята, да ви попитам колко горе долу трябва да е разстоянието между двата уреда? И още нещо - мога ли да сложа от тези като покривките, които са за повърхността на сушилнята? Не знам как се казват, с ластик са и просто покриват отгоре пералнята/сушилнята

# 160
При мен пералня и сушилня Миле са на 3 см една от друга. Не помръдват.
А тези покривчици за какво са ти - да събират допълнително прах…
Аз ползвам повърхността на двата уреда, за да сгъвам изсушеното пране.

# 161
  • София
За мое огромно съжаление сме на квартира и буквално правя чудеса от храброст, когато става дума за нов уред, правене на място и тн и върху пералнята ми стои кафе машината, която абсолютно няма къде да държа и се налага да е там, иначе много добра идея. Ще си я открадна и ще сгъвам и аз дрехите върху двата уреда Blush

# 162

С този начин на пране нищо не правиш - първо, експресната програма е за около 2 кг пране, второ, за нейната краткост нищо не изпираш. Експресната програма е за освежаване на нещо НЕНОСЕНО, а не за пране. Ще си развалиш хубавата пералня от едно непочитане на коя програма какви кг се перат и за какво служи.
Бебешкия прах е мижи да те лъжем. Купи си качествена марка прах за пране и ползвай програмите по предназначение, ако щеш - точно заради малкото ти дете.

Никъде не пише, че водата не се нагрява, или че се перат чисти дрехи. В нашето семейство не носим едни и същи дрехи по цяла седмица. Ако беше така, файда, че се перете въобще. Пера така от години и нямам проблем нито с дрехите - винаги са чисти и добре изпрани, нито на някой нещо му е станало от този начин на пране. Аз пък не разбирам защо дреха, носена за малко време, трябва да се върти по 2 часа в пералнята.

# 163
  • ...на безопасно
И чаршафите ли сменяте на два часа?
Несериозно е да ползваш пералня само на 30 Мин програма. Надявам се, не сте алергизирали вече детенцето си.
Не критикувам и поучавам, но:

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 15:03 от а Kеа?

# 164
Neddiry, темата е за сушилни и за да не я спамя, ще ти отговоря за последно.
Със съпруга ми работим на бюро, имам предвид, че професиите ни са чисти. Преди да се облечем, вземаме душ. След като се приберем, слагаме дрехите за прене, не ги обличаме повторно. Пера ги на 60С и на двучасова програма. Всичко друго за мен е неизпрано пране. Пера само с прахообразен Ариел.
Има специализирани теми във форума за перилни препарати (откъдето можеш да разбереш защо не се препоръчват течни перилни) и за перални машини (за да разбереш защо трябва да се пере на правилните програми). Ако решиш, можеш да прочетеш, за да разбереш защо всъщност ти не переш, а само мокриш прането.

Общи условия

Активация на акаунт