Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 49

• 72 577
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • В царството на игрите:)
- Класика

Соеви шницели

Варено пържени картофи

Салата от моркови, зеле, царевица, ролца от раци, маслини и майонеза

# 106

Готова импровизация на мусака за влизане във фурната. Добавила съм, освен обичайните заподозрени и 4 супер наситнени изостанали печурки. Ах, как мразя мусака, още от детството си. Дано злоядото дребосъче поне я оцени довечера. Като стане готова, може пак да я снимам. За трети път в живота си правя такова чудо, като предния, лятото(май съм за темата за муните) я направих и никой не яде, и я забравих във фурната 3! Дни! Докато се усетя от къде смърди така потресаващо, неописуемо гадно! На втората нощ, докато сън не ме ловеше, да разбера от къде мирише, ужас на следващия ден с маски и възможно най-малко дишане успях да я изхвърля. Сега пак се престраших, засега добре вървят нещата. Извинявам се за отклонението.

# 107
  • София
Пържени кюфтета, печени на фраера картофки и хляб.

# 108

Ами, ето. По по-различен начин си я представях, по-запечена, ама това успях да докарам. В единия край има и чадърчета.

# 109
Мусака

Печена тиква

# 110
  • София
SaSa, не толкова вода, бре Simple Smile Водичка има-няма един пръст (по хоризонтала) на дъното се слага - затова не ти се е запекла. Запържвам каймата преди да я сложа при картофите - огромна разлика прави. Мама не запържва и мусаката й никога не ми е била любима, но откак една съквартирантка преди години ми показа да я запържвам - любимо ястие Simple Smile И даже е супер лесно, защото каймата пуска водичка и няма нужда да доливаш от чешмата (най-много една чашка като за еспресо, т.е. 60-80 мл). Аз много я обичам с гъбки, дано я оцени дребосъкът!

# 111
Айде де, защо. Не знам. Иначе и аз първо запържих лук и морков, после към тях каймата,  след това вече прибавих картофите и уж малко вода, но след това и малко прясно мляко слагам, и явно от там ми дойде много течността.

# 112
Зеленчукови тай кюфтенца с тай къри и пуешки кюфтенца

и от обяд едни бао питки с гъби/купени/ и зеленчукови тай кюфтенца

# 113
Тиквеник

# 114
Пици "изчисти хладилник". Едната е пострадала от нетърпелива мишка. ☺️

# 115

Пица с лютеница

# 116
  • In transit
Честит Андреев ден!
Днес в тон с празника сме на орзото с домати и фета.

и любимото ми шкембе по римски

# 117
  • София
Крем супа от тиква

Тиквеник

# 118
Телешки пържолки

# 119
Айде де, защо. Не знам. Иначе и аз първо запържих лук и морков, после към тях каймата,  след това вече прибавих картофите и уж малко вода, но след това и малко прясно мляко слагам, и явно от там ми дойде много течността.
За първи път чувам да се слага прясно мляко в мусака 🤔

Общи условия

Активация на акаунт