Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 49

• 72 869
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
dilyanad , честит рожденик и именик! Да са живи и здрави. Много щастие и късмет пожелавам.
Вчерашния обяд - пържени картофи и кебапчета, които само изпекох.

# 661
# 662
Свинско с картофи и таратор

# 663
  • Под сянката на разлистените кактуси
dilyanad, аз ползвах тази рецепта

https://letthebakingbegin.com/ferrero-rocher-cake/. Ако ти трябва превод, свиркай

# 664
  • Някъде по Дунава
Добро утро! Менюто ни от събота: палачинки, гювечета и сладки гъсенички, направени с приставка за машинката за месо.

# 665
Привет! Simple Smile
По случай двойния празник у нас - рожден ден и имен ден:
Пай Банофи (без глутен):

и парченце:

Свински карета с мед и горчица, картофено пюре и салата от моркови:

От днес - едно кремче с извара и замразени плодове:

# 666
  • Mediterraneo
Пиле с картофи на фурна

Кошнички с кашкавал

Крем супа от тиква с крутони и топки моцарела

Деконструирани сарми Simple Smile

# 667
# 668
Благодаря, Марчева 💐
Кралските котлети.....тук уточнявам, че това е наименованието на самите котлети, така ги продават в магазинната мрежа - те са огромни, от 450 до 700 гр единия котлет 😁
Скрит текст:
мариновам с подправка за барбекю и скара + сух чесън + малко сос Уорчестър, леко  омазнявам за по-добър външен вид и след това пека на скарата, понеже са доста дебели и огромни и няма как да се опекат добре на нея, ги минавам за 3 до 5 минути в силно загрята на 230гр фурна....на барбекю се опичат перфектно и не ги минавам през фурната. Снимка от нета прилагам за да ги видиш какво представляват сурови  

Свински кебап с лук
Скрит текст:
трябва ни около килограм плешка и 4 големи глави лук. Избирам по мазна плешка, нарязвам на кубчета, слагам тенджера с дебело дъно на котлона, който е включен на макс, след като загрее добре тенджерата слагам малко олио и нарязаното на късчета месо. Изчаквам да се запечата месото и разбърквам, след като се разбърка месото, то почти веднага си пуска вода, пусне ли вода затварям с капак и намалявам на по-слабо котлона (при мен на 4 от възможни 9степени) .....за около 40-50 минути  е готово. Водата извира, а месото е крехко. Докато се задушава месото не отварям за щяло и нещяло тенджерата, общо взето за това време го разбърквам веднъж - два пъти и това е. Вода не добавям, водата, която си пуска месото е напълно достатъчна. Когато е готово месото, посолявам леко, разбърквам и махам от котлона.
В тефлонов или друг тиган с незалепващо покритие слагам малко олио и едро нарязан на полумесеци лук.... понеже каза подробно, прилагам снимка открадната от лидълските клипове , поръсвам лука с 1ч.л захар и като започне да се позачервява добавям малко сол.... когато е полуготов лука добавям месото. Пържа до зачервяване на месото. Това е.
Пускам тук, защото видях, че поста ти е лайкнат....

От вчера:
Печена свинска плешка с тъмна бира, сос Уорчестър, горчица, червен пипер, стрит чесън, черен пипер и т.н...печени гъби, надупени картофи, сос от печеното месо

Осо буко по рецепта на Пепи. Много вкусно 😋. Гледам снимките и ми изглежда мазно, но въобще не беше така 🙄

Хм, пускам поста, че нещо номера ми прави телефона
П.п допълвам....
Яхния от свинска плешка, праз лук и сухи чушки

Мезе ..... снимката на пачата е забегнала нанякъде

И понеже децата пача не ядат....онова рошавото кюфте е проба на бъдещата наденица

Пилешко със соев сос, пилаф

Спокойна вечер.

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 17:31 от polly

# 669
  • Варна
Копривена каша с гъби

Печени бутчета

Див пилаф - готова смес от К, която сварих. Хареса ни.

Салата цвекло и моркови с ябълка.

# 670
i_popi, честит двоен празник! Здраве и щастие пожелавам! 🌹

За вечеря приготвих баницата на Морена. Хареса ни, но не сложих всичкото масло по рецептата, че ми се стори много. Ще я правя пак, благодаря за рецептата. 🌹

# 671
  • софия
Тази вечер пилешки хапки и пържени картофи.

# 672

Ребърца на фурна (печени с риган, мащерка, прясно мляко, бира, соев сос) и богата салата за гарнитура (маруля, авокадо, репички, краставица, чери домати, зехтин).

# 673
  • In transit
dilyanad, i_popi, честит двоен празник! Да са живи и здрави празнуващите.

Магданозени бухти (с кашкавал)

Чорба де бурта (шкембе чорба по румънски). Уникална!

Ризото с горгонзола и печени орехи

и мариновано червено зеле

# 674
Поли, страхотно меню! Всичко е трепач Simple Smile Радвам се, че осо буко ти е харесало, това е една бавна манджа, но пък сама се готви. Кралски котлет видях и при нас в един месарски да продават.
Мики,
Скрит текст:
тези магданозени соленки ме натъжиха, това е последната рецепта в блога на Ели Драг, преди да почине и са в една зеленя чинийка...
Честито на празнуващите и техните семейства!
Суши правих сутринта Simple Smile https://pep-4o.blogspot.com/2014/10/blog-post_20.html но бях късна смяна.

Панетоне бисквитки - преди Коледа видях при една дама Ради, правих два пъти, толкова са лесни и вкусни, че в неделя пак замесих едно тесто за тях. https://pep-4o.blogspot.com/2023/01/blog-post_8.html

Общи условия

Активация на акаунт