Мнение за др.Красимира Желязкова

• 6 095
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте, дами понеже трябва да отида на гинекол и се спрях на др. Красимира Желязкова, може ли мнения и дали работи с направление?
Благодаря предварително!

# 1
Здравейте, момичета! Искам да споделя мнение за моето посещение при д-р Желязкова. Посетих я за фетална морфология в 21 г.с. След като приключи 3 часовия преглед, за който чаках 2часа, прекарах две безсънни нощи. Първо ми каза, че имам скъсена шийка на матката, критично скъсена и всеки момент може да получа контракции. Бях на преглед седмица преди това и нищо такова не ми казаха. Освен това видя проблем при бъбреците на едното дете/ бременна съм с близнаци/. Каза, че единия бъбрек е по-надолу, а в сърцето му видя петно, за което каза, че не знае какво е. На фетална бях преди това в 13г.с. при д-р Стоилов, който не откри никакъв проблем. Никакъв проблем със шийката на матката не откри  днес и гинеколога, който ме следи, сле преглед. След консулт с доцент патологична бременност и след като обясних какво ме притиснява, неговия въпрос беше-“ При д-р Желязкова ли бяхте? Тя на всички така казва” . Ужасно некомпететна, решила да изплаща скъпата си апаратура с въображаеми за нея диагнози. Сами преценете дали заслужава 180 лв. за тревогите, които създава. Даже и следващ час ми записа сама.

# 2
Здравейте! Може ли да кажете при кой доцент патологична бременност сте ходили? Съпругата ми днес ходи за втори път на ФМ при Красимира Александрова и определено няма да спи следващата седмица след нещата които и наговори и дори желае да я изпраща на специалист в София, а личния и гинеколог не вижда нищо притеснително в бременноста и

# 3
Тази жена се мисли за ,,голямата работа,,.
По препоръка на моя лекар се свързах с въпросната дама за запазване на час за фетална морфология.Трябваше да цитирам дословно за какво искам да си запазя час ,защото имам проблеми със учестен пулс и следваше да ми се направи друго изследване.
Още с вдигането на телефона ми се сопна(все едно как така съм нарушила мира в кабинета и)
След любезното ми обяснение в какво се съмнява лекаря ми и желанието ми да отхвърлим последващи затруднения с бременността- тя ми се сопва и ми казва " А,вие какво си мислите,че е феталната морфология?"
Как да обясня на начетен,интелигентен и образован човек - уж ЖЕЛЯЗКОВА.Че, аз съм бременна за първи път и за първи път чувам въпросните термини за изследвания.
Вече толкова и бях набрала,но нали съм бременна и не трябва да се ядосвам.Просто си запазих час и си я оставих да си чака.

Не знам защо,но точно такива лекари са ужас за търпене.Ти им звъниш с притеснение,а те ти говорят така,че да се почувстваш най долния на земята.

На въпросната госпожа мога само да кажа "НЕ СИ МИСЛЕТЕ,ЧЕ СТЕ САМО ВИЕ"

Тя е от тези ПРЕХВАЛЕНИ лекари

# 4
Здравейте! Темата е стара, сякаш не намерих по-нова. Някой знае ли скорошна информация дали др Желязкова следи бременност?

# 5
Стойте далече. Чака се много , а няма смисъл в града ни има много по-компетентни и добри лекари със сърца от нея !  Може да се приготвите да чакате с часове и на края дори болнични не издава ! Трябва сами да си търсите варианти.

# 6
Стойте далеч от това подобие на лекар!

Бременна с близнаци, реших за втора морфология да посетя така прехвалената д-р Желязкова. Първата морфология направих при д-р Стоилов – изключителен специалист!

След час и половина чакане най-накрая влязох в кабинета, развълнувана, че ще видя мъничетата си. Настроението ми обаче бързо се развали. Подадох документите от д-р Стоилов, но Желязкова дори не ги погледна, а просто ги захвърли с думите: „Това за мен не е никаква морфология“.

Започна прегледа, но през цялото време разговаряше със сестрата,обсъждайки грубо друга пациентка. Когато попитах дали всичко е наред, последва мълчание. Тогава бях в шести месец, а тя ми заяви, че близнаците са с една плацента – в пълен разрез с мнението на моята следяща лекарка и д-р Стоилов, които бяха категорични, че са с две.

Продължи с абсурдните си прогнози, твърдейки, че ще имам тежка бременност с повръщане (а аз изкарах бременността си леко, без да съм повръщала). После „откри“ петно в сърцето на едното бебе и ме стресна, че това било маркер за синдром на Даун. Попита ме дали съм правила Прена тест, а когато казах „не“, изрече с насмешка: „Е, ти три месеца какво си правила?“

Без да губи време, започна да ме насочва към „нейни“ колеги и веднага ми организира Прена тест в шести месец (!), като ми даде талон с оградени цени. Накрая ми записа час за следващ преглед при нея.

Излязох от кабинета смазана… Не знам как стигнах до изхода, но мъжът ми трябваше да дойде да ме вземе. Веднага се свързах с лекарката, която ме следеше – тя ме успокои и записа спешен час в София. Така в шестия месец ми се наложи да пътувам от Варна до София, за да се уверя, че всичко с бебетата ми е наред.

Преди месец и половина родих двете си здрави момиченца!

Не си причинявайте това, което аз преживях. Тази жена ме съсипа психически.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 19:41 от ЕлиСто

# 7
Стойте далеч от това подобие на лекар!

Бременна с близнаци, реших за втора морфология да посетя така прехвалената д-р Желязкова. Първата морфология направих при д-р Стоилов – изключителен специалист!

След час и половина чакане най-накрая влязох в кабинета, развълнувана, че ще видя мъничетата си. Настроението ми обаче бързо се развали. Подадох документите от д-р Стоилов, но Желязкова дори не ги погледна, а просто ги захвърли с думите: „Това за мен не е никаква морфология“.

Започна прегледа, но през цялото време разговаряше със сестрата,обсъждайки грубо друга пациентка. Когато попитах дали всичко е наред, последва мълчание. Тогава бях в шести месец, а тя ми заяви, че близнаците са с една плацента – в пълен разрез с мнението на моята следяща лекарка и д-р Стоилов, които бяха категорични, че са с две.

Продължи с абсурдните си прогнози, твърдейки, че ще имам тежка бременност с повръщане (а аз изкарах бременността си леко, без да съм повръщала). После „откри“ петно в сърцето на едното бебе и ме стресна, че това било маркер за синдром на Даун. Попита ме дали съм правила Прена тест, а когато казах „не“, изрече с насмешка: „Е, ти три месеца какво си правила?“

Без да губи време, започна да ме насочва към „нейни“ колеги и веднага ми организира Прена тест в шести месец (!), като ми даде талон с оградени цени. Накрая ми записа час за следващ преглед при нея.

Излязох от кабинета смазана… Не знам как стигнах до изхода, но мъжът ми трябваше да дойде да ме вземе. Веднага се свързах с лекарката, която ме следеше – тя ме успокои и записа спешен час в София. Така в шестия месец ми се наложи да пътувам от Варна до София, за да се уверя, че всичко с бебетата ми е наред.

Преди месец и половина родих двете си здрави момиченца!

Не си причинявайте това, което аз преживях. Тази жена ме съсипа психически.

А Стоилов дори не е сертифициран лекар по фетална морфология, и само да кажа бягайте далеч ,защото не съм единствената която си пати от него в момента.Детето ми се роди с тежка мозъчна аномалия, за която лечение няма.А той при 4 фетални морфологии не видя проблем, а е трябвало.Всеки път казваше детето е здраво.

# 8
Не не си заслужава да се посещава има и други много добри специалисти и най-вече добри хора в града ни . След преглед при нея веднага посетих друг лекар и опроверга съмненията й , които като цяло бяха и неоснователни, като цяло е добре да се знае истината  абсолютно е така ,но да се всява паника , не е нужно. Да не говорим за другите неуредици там като цяло.

Здравейте, момичета! Искам да споделя мнение за моето посещение при д-р Желязкова. Посетих я за фетална морфология в 21 г.с. След като приключи 3 часовия преглед, за който чаках 2часа, прекарах две безсънни нощи. Първо ми каза, че имам скъсена шийка на матката, критично скъсена и всеки момент може да получа контракции. Бях на преглед седмица преди това и нищо такова не ми казаха. Освен това видя проблем при бъбреците на едното дете/ бременна съм с близнаци/. Каза, че единия бъбрек е по-надолу, а в сърцето му видя петно, за което каза, че не знае какво е. На фетална бях преди това в 13г.с. при д-р Стоилов, който не откри никакъв проблем. Никакъв проблем със шийката на матката не откри  днес и гинеколога, който ме следи, сле преглед. След консулт с доцент патологична бременност и след като обясних какво ме притиснява, неговия въпрос беше-“ При д-р Желязкова ли бяхте? Тя на всички така казва” . Ужасно некомпететна, решила да изплаща скъпата си апаратура с въображаеми за нея диагнози. Сами преценете дали заслужава 180 лв. за тревогите, които създава. Даже и следващ час ми записа сама.
[/quote]

# 9
Изобщо не бих посетила отново въпросната д-р Желязкова. Има направление за женска консултация и при запазване на час искаха веднага да отида. Разбира се, отидох чаках около 2 часа и когато казах че си тръгвам, тъй като нямам повече свободно време, въпросната лекарка веднага ме прегледа. Казаха ми, че направлението, не може да бъде използвано. Ако искам час с направление след 3-4 седмици. Разбира се заплатих си прегледа, бременна в 3 месец и ми взеха микробиология и цитонна маска. Още вечерта бях в спешното с прокървяване. Стреса,който преживях благодарение на въпросната Желязкова беше огромен. След това ми звъняха да ме питат за час за Фетална морфология и дали те ще ми водят женската консултация. Не бих стъпала там, надменна жена, която говори само теория/излишна/ стресира жените без основание. За мен да “цитираш учебник” не те прави специалист.

# 10
Не не си заслужава да се посещава има и други много добри специалисти и най-вече добри хора в града ни . След преглед при нея веднага посетих друг лекар и опроверга съмненията й , които като цяло бяха и неоснователни, като цяло е добре да се знае истината  абсолютно е така ,но да се всява паника , не е нужно. Да не говорим за другите неуредици там като цяло.

[/quote]

Аз не искам да ви плаша ама само да кажа,че в момента си патим от Стоилов.Цяла бременност и при 4 фетални всичко беше наред, думите му бяха радвайте се чакате здраво дете и накрая детето се роди с най-тежката и нелечима мозъчна аномалия.Като всичко се е виждало в самото начало ама кой да види... И понеже лежим много по болници и се занимавам и с адвокати и се разбра,че той си е обикновен гинеколог няма нито кетап нито нищо за фетална морфология. То и няма лекар който да няма пропуски, ама неговите са много , не сме само ние.

# 11
Имам въпрос към тези които са се следили при д-р Желязкова. В момента се следя при нея и съм в средата на 5м.,знам че е рано ама как и кога се избира лекар за раждане, тя съдейства ли по някакъв начин? Предполагам,че когато напреднат месеците се записва час при избрания лекар и после при двамата ли се ходи на прегледи? В края на този месец съм на консултация при Желязкова,но сякаш ми е рано да я питам директно,а искам да съм подготвена.

# 12
Избирате си някой и отивате при него да се уговорите. При Желязкова си ходите до края, паралелно и при другия лекар, както той прецени. В последните седмици Желязкова ще ви вика на тонове на 1-2 седмици според ситуацията ви.
Аз отидох при избрания лекар към 34-5 седмица. Ходех всяка седмица за преглед или тонове. Както и при Желязкова на тонове всяка седмица до раждането. Имах и преглед при нея в 38гс мисля, а в 39 родих.
Според мен за вас още е рано да се уговаряте с лекаря за раждане.

# 13
Избирате си някой и отивате при него да се уговорите. При Желязкова си ходите до края, паралелно и при другия лекар, както той прецени. В последните седмици Желязкова ще ви вика на тонове на 1-2 седмици според ситуацията ви.
Аз отидох при избрания лекар към 34-5 седмица. Ходех всяка седмица за преглед или тонове. Както и при Желязкова на тонове всяка седмица до раждането. Имах и преглед при нея в 38гс мисля, а в 39 родих.
Според мен за вас още е рано да се уговаряте с лекаря за раждане.

Знам, че е рано.Просто времето лети и искам да съм подготвена от рано с всичко.

Общи условия

Активация на акаунт