Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 695
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
Момичета Сами си слага всичко в устата, явно го сърбят венците и то така настървено натиква, че си бърка в гърлото и някой път и повръща.  За храненето сме по същия начин, и двамата ядът всеки ден различно   изхвърлям мн мляко.
Мисля да взема гел за венци, само натъпква нещо в устата си и реве, а не е гладен.

Редактирам, за регресията, преди две седмици Яна ревеше нощно време,  събуждале се с истерия , при нея не знам от какво беше сигурно регресия, сега се събужда цяла нощ с истерия, но доста пръцка, може да са колики, не знам, но дано скоро мине, като мумия съм, трябва ми спешно сън Joy

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 13:20 от Lizi:) :)

# 361
  • Варна
Оги ми е страхотно бебе, на 18ти ще стане на 4м, спи почти цяла нощ - от 20ч до към 5-6ч сутринта и после пак до 8ч. Хапва стабилно по 210мл на ядене.
Обаче с баткото е голям зор. Sad От няколко дена е непоносимо. Тръшка се, реве супер много, търкаля се по земята от рев. Ходи да бие бебето, а то вече е голямо да стои само в кошарата. Там поне е в безопасност, но сега будува по 1ч30-2ч и няма как да стои само там. Днес до обяд няколко пъти яде шамари от батко си по необясними за мен причини. Сложила съм го в шезлонга, баткото си играе, аз мия шишета и изведнъж чувам пляс-пляс направо през лицето на бебето. Sweat Замерва го с играчки, блъска шезлонга с всичка сила, докато то е вътре. Просто тотален терор от него. Мисля да му спра детските, но това значи пък да нямам 5 мин на спокойствие. Все още ходи по 1 час на ясла, които ги ползвам да готвя. На обяд почна да не спи или спи малко. Поне вечер си ляга рано и той, но ми е много криво, че му избива такава агресия към братчето му.
В същото време иска и да го гушка и целува. Просто характера му е абсолютно биполярн в момента. Weary
На мен пък нон-стоп ми се яде шоколад и мога да издумкам 2 за един ден без проблем.

# 362
И нашата кака беше така. И сега понякога се случва да издере бебето по главата, като се ядоса нещо, но е много по-добре от преди.
За съня, каквото и да ми казват аз съм се убедила, че кърмените бебета се будят по-често нощем от тези на ам. Каката я кърмех, но додавах вечер по 210мл амни спеше цялата нощ. А това бебче се буди дори всеки час Sad пределно ясно, че е гладна и не ѝ стига кърмата. Денем спи по 30 минути накуп. Не успявам да я приспя буквално с часове, после спи 30 мин.

# 363
  • Варна
Alegra03, дано и при нас се оправят нещата с баткото скоро. Sad
Иначе за спането и храната - големия никак не спеше. И с АМ пробвах и с кърма, все се будеше по 5-6 пъти на вечер. При него засищането не беше фактор. Не знам какво беше, режим ли нямах, къде бърках, но това дете не спеше въобще. Сега малкия няма нищо общо с брат си. Още като бяхме на кърма първите 2 месеца си спеше добре.
Иначе и аз забелязвам тенденцията, че бебетата на АМ спят по-добре, но при моите синчета май си е до характер.

# 364
До бебе си е, Филип и на кърма и на АМ спеше като пън. Когато си махна нощните хранения още беше на кърма. Борис спи значително по-малко.
Jinx, малък е още баткото, за това е така. Като знам Филип какъв беше на тази възраст… той агресираше към нас понякога. Просто грам не можеше да си управлява емоциите, истериите идваха от нищото. Малко по малко отминава. Яслата също оказва влияние. Той е като изтърван след градина или след като е бил при някоя баба. Там се държи добре и вкъщи компенсира. Към бебето не е проявявал агресия, случва се да го удари като се мята, но едва преди няколко месеца започна да внимава с кучето и да не го удря. По едно време направо не смеех да ги оставя сами в една стая.

# 365
Честита Нова година момичета. Не можах да прочета всичко ,но на тези които са болни да оздравяват бързо и на всички пожелавам здраве !
Аз не съм се вкл от 24. Декември, понеже тогава си изтървях телефона в тоалетна така хубаво се набълбука ,че за нищо не става .Най много ме е яд за всички снимки в него и че не можах да ги сваля на време . А си мислех да го направя няколко дни преди това.
Иначе бебка вече започва да  е доста активна и много смешна.

Ние си имаме своите моменти понякога спи и яде по учебник  ,но има дни в които просто не се търпи. Сега най-новото е заспиването вечер голям драма е .Другото което е че отказва да суче от дясна та гърда блъска рита дере се докато не и дам лявата.

# 366
И моя телефон си пийна водица Grinning Падна в кофата с мръсна вода. Изключих го, зарових го в ориз и на другия ден се оказа, че работи. Много се ядосвах, че не съм си свалила всички снимки. И сега откакто работи все още не съм ги свалила .... Mummy brain Grinning

# 367
Оказа се че съм с ковид Sad направих си комбиниран тест. Просто не мога да повярвам. Последното ми боледуване беше ноември 2020 от ковид и оттогава не бях боледувала. Сега ще се побъркам от притеснение.

И ние с бебчо изкарахме ковид миналия месец, аз също още не мога да повярвам, толкова се пазя и накрая хоп за втори път ковид. Първия път като бях бременна в третия месец, сега бебчо в третия месец болни  Той се разболя малко след мен. И Слава Богу много по- леко от мен, 3 дена с температура и лека кашлица. Аз бях като парцал и от недоспиването, и много зле от вируса. Но тогава мислех единствено за детето си, ядях насила, за да имам сили да се грижа за него. Още не знам защо 10 дни бях с маска денонощно, спях с нея, а бях с отвратителна кашлица и хрема, въпреки че и той беше заразен. Какво нещо е да си майка ❤❤❤ Дано твоето не се зарази, казват, че бебчетата лесно го изкарват и при нас беше така. Така, че не се притеснявай, ще мине и това, знам за какво притеснение става на въпрос, но трябва да си силна. Бързо възстановяване!

Вчера момченцето ми навърши 4 месеца и бяхме на ваксини. Вдигна и този път температура, както и очаквах, днес също има. Но ме притеснява, че започна да кашля след ваксините. Случвало ли се е при вашите деца след ваксина да кашлят? Само дано не е пак някакъв вирус 🤔🤨

# 368
Мойто кашляше след 6 валентната ваксина и още една му биха с нея, но нз коя.  Бързо оздравяване на болните!

Оказа се че съм с ковид Sad направих си комбиниран тест. Просто не мога да повярвам. Последното ми боледуване беше ноември 2020 от ковид и оттогава не бях боледувала. Сега ще се побъркам от притеснение.

И ние с бебчо изкарахме ковид миналия месец, аз също още не мога да повярвам, толкова се пазя и накрая хоп за втори път ковид. Първия път като бях бременна в третия месец, сега бебчо в третия месец болни  Той се разболя малко след мен. И Слава Богу много по- леко от мен, 3 дена с температура и лека кашлица. Аз бях като парцал и от недоспиването, и много зле от вируса. Но тогава мислех единствено за детето си, ядях насила, за да имам сили да се грижа за него. Още не знам защо 10 дни бях с маска денонощно, спях с нея, а бях с отвратителна кашлица и хрема, въпреки че и той беше заразен. Какво нещо е да си майка ❤❤❤ Дано твоето не се зарази, казват, че бебчетата лесно го изкарват и при нас беше така. Така, че не се притеснявай, ще мине и това, знам за какво притеснение става на въпрос, но трябва да си силна. Бързо възстановяване!

Вчера момченцето ми навърши 4 месеца и бяхме на ваксини. Вдигна и този път температура, както и очаквах, днес също има. Но ме притеснява, че започна да кашля след ваксините. Случвало ли се е при вашите деца след ваксина да кашлят? Само дано не е пак някакъв вирус 🤔🤨

# 369
Синфлорикс и Пентаксим са на първата ваксинация. На Дребната ѝ ги биха на 15-ти декември. Нямаше кашлица, нито температура, но тя и кака ѝ така ги понасяше. И да споделя колко съм зле - имаше около милиард човека в коридора пред кабинета на 15-ти декември. Влязохме, изтегли я, измери я, би ѝ ваксината педиатърката и аз бързам да облека бебето и да се махаме - хем да не задържаме опашката, хем да не седим още сред болни. И на това бързане, запомням, че следващата консултация е на 15-ти Януари. Днес видях, че.. 15-ти е неделя. Grinning

За по-големите деца, в книгата "Как да говорим така, че малкото дете да слуша" има глава за това. Качвам снимки на резюмето на главата. Не са най-добрите, но бебето искаше да помогне със снимането.

# 370
Gripping, ама защо пентаксим? На моето бебе сложиха хексацима - 6 валентна. А пентаксим сложиха на каката на 1.5г.

Angel_star И голямото детенце се разболя 3 дена след нас Sad с температура 39 - 39,5
Дано бебето не се зарази.
Да се оправя бързо твоето бебче от ваксината.

# 371
  • София
Оф и аз имам 100 книги за враждата между събратя и нищо не помага. Близначките се изтребват още от бебета и до ден днешен. Аз като само дете това ме влудява и крещя непрекъснато. Приятелят ми, който има сестра, казва- ти просто не знаеш как е- нормално е. Той пък е налагал майка си, задето е дивлякла сестра му у тях....

# 372
Ох, Alegra03, значи съм объркала ваксините. Нали ви казвам, че съм много зле... Blush
Ние с брат ми имаме 10 години разлика, в моя полза, и е все едно съм била едно дете. Grinning Иначе при нас голямата още удържа положението, с изключение на моменти. На Коледа например се вкисна, че бебето получи 1 подарък, на фона на нейните около хиляда, не знам дали писах вече. Сега си мисля да се намесвам, само когато положението стане сериозно, ама дали ще успея не знам. То теорията не е като практиката.

И да допълня за 7-мата точка от резюмето - идеята е да се стимулира голямото дете да даде различни възможни решения и заедно с родителя да избере работещото.

# 373
хахаха, много ми стана смешно за това, че се е вкиснала заради единия подарък на бебето. Много са забавни.

# 374
Момичета, боли ме гърло Confused
Какви хапчета за смучене бяха подходящи с кърмене?
И биозин мама по колко се пиеше на ден?
И още един въпрос имам sab simplex от Германия, но съм изхвърлила листовката, някой знае ли как и по колко се дава?

Общи условия

Активация на акаунт