Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 695
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
Аз да се оплача, че от 30.12 съм с някаква отвратителна афта в устата и вместо да минава с времето става още по-болезнена. На всичкото отгоре вчера ходихме до един парк и като се прибрахме към 6 мъжът ми започна да кашля от гадния въздух, уж... ама днес продължи, после болки в мускулите, тресе го. Мен пък през цялото време ме дразни гърлото да кашлям. И ми парят страхотно очите. Сега се чудя грип ли е, ковид ли е. И много ме е страх за бебето и каката. Sad

# 346
  • София
Jinx, еми на толкова горе долу им обръгва имунитета и не всяка настинка е болница и бронхит. Аз някъде към 6-7 видях слокойствие малко и спря да ми дреме като  кажеха боли ме гърло-викам им-знаете къде е спрея и взимайте и авирона и това е. Ама ся с малкия наново гадост...

# 347
Здравейте момичета, не съм писала скоро. За много години!
ММ всеки месец е болен, миналата седмица беше с температура, каза че всичките му колеги са били болни от този вирус.... Карам го да слага маска покрай децата, но не го гоня в другата стая, защото след 4:00 той храни малките, иначе няма лягане... Сега последния път нищо не пих, иначе при предишните му боледувания пиех биозин мама, за да не ме тръшне и мен, гледам че в другата група с бебета август, пишат че дават половин ампула витамин ц на бебетата, като някой покрай тях е болен, аз не съм давала, не знам дали помага, но биозина на мен, за сега ми помага на мен.

Flower90, преди време ме беше питала, като са с анемия децата и давам желязо, дали са почнали да се хранят нормално, но аз тогава не давах желязото редовно.... Еми сега от две седмици го давам редовно и направо ме е страх да кажа, но май децата почнаха да си се хранят, дано така останат нещата...

Самуил има зверски колики все още,  а на 19 януари, ще направят 5 месеца... Направо от няколко дни е трагично положението през половин час пищи, цяла нощ, взимам го на ръце , той се гъне, пръцка и реве още повече, едва го успокоявам. И съм вече като мумия, с огромни черни кръгове под очите и торбички...
По съвет на педиатърката, на Яна продължавам да мешам АМ и кърма, така яде повече... Първите дни и тя имаше колики, но вече са доста по малко, Сами не иска кърма... Той си е на Ам фризовом.
Продължавам да се цедя, но гледам да увеличавам интервала между цеденето и да намалява кърмата, защото фризера ми е пълен и на ден поне 600 мл кърма отиват в мивката...
 Вечер почнах да си пийвам половин чашка бяло вино и да хапвам шоколад (вечерната кърма отива в мивката)

Вчера ММ имаше рожден ден, облякох децата в бодита, на които пише "честит рожден ден, тати! Обичам те!" разплаква се от радост Hug миналата година за рождения му ден му дадох в ръката няколко положителни теста за бременност, а по миналата година на рд-то му ходихме на екскурзия до Рупите и Златолист, едно храмче на преподобна Стойна, там си пожелахме бебе и се люляхме на една люлка в двора, която била за плодородие! Съвпадение или не?!? Точно година по късно, положителен тест.. Blush след 4 години очакване.
Та май е това от мен, бързо оздравяване на болните!

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 00:40 от Lizi:) :)

# 348
  • София
Лизи, гледах си снимки от 3 мес на близначките- приличам на призрак...сега пак, обаче сега вече на тая възраст грам бе ми дреме, тогава бях съсипана. Но поне косата ми остана хубава. Сега изпада за една нощ-п8ловината. И продължава. Ама дреме ми, квото такова. Пресиян също е с жестоки колики и и изобщо не спим. Ни повит- квичи като че го колят, ни неповит-ще си издере очите, в мен се гъне като червей, тази нощ от 2-6 е будувал в подобен вид. После не знам спал ли е, но аз съм заспала като труп, защото отново съм болна. Нищо не помага за болестите само да ви кажа- аз не бих давала нищо на бебе. Даже тази панда я давам с неудоволствие,защото е имуностимулант,а такива за бебе са строго забранени-до 3 г трябва сами да изграждат имунната си система и подобни препарати пречат. Та давах я за запек уж, но той си го има и без това и повече не смятам да я давам.
Аз отново съм болна- преди 10 дни бях, сега пак. Като труп съм и цяла нощ ставах да пия лекарства и сега малко се окопитих, мм не носи маски, така че го ограничавам като е болен, но няма къде да иде, защото имаме само един хол. А и с другите деца. Реално в един момент разбираш, че не можеш да пазиш бебето нон стоп. Примиряваш се, че ще боледува и това е. Аз нося денонощно маска -дори спя с нея, щото забравям да я махам, заради децата и понеже са големи ги гоня нон стоп в другата стая, горките, обаче ето на- пак съм болна. Мен от ставането нощем ме пресича много-ставам потна,а държа що годе 22 градуса темп,за да не му цакам закаляването, дето го няма, и като мина през ледения коридор, където е 15, и вляза в кухнята, където също е студено, и вече съм болна. Това почти всяка седмица...нон стоп съм на парацетамкси и хюмекси. Това е- няма спасение- зимата е така. Лятото са рота вирусите. Стана дълго и накратко- скоро си спомних как са драйфали на по 1 година и двете близначки в леглата си нощем и аз сама с тях, те в истерия,аз тр да ги гушна оповръщани, аз цялата в драйфано, нося едната в банята, сменям чаршафи, доксто другатадрайфа на съседното легло, по пода, по мен и върху себе си и така цяла нощ. 😆та споко- вирусчета винаги има

# 349
Kanari, витамини някакви не пиеш ли? Аз почти целогодишно пия Вит. Д, че не излизам много, фолиева по една опаковка през месец, Б12 и магнезии като се сетя. Честно казано съм боледувала така по-сериозно Филип като тръгна на ясла, тази година още не съм, ММ беше болен 1 път.
И моята коса пак започна да пада, толкова хубаво беше като не падаше, сега пак косми навсякъде. И е под кръста вече, то като паднат 5 косъма и вече е топка косми. Трябва да отида да се подстрижа, от 2 месеца отлагам.
ММ снощи замина по работа за 2 дни, за сега оцелявам успешно, сутринта сложих бебето в раницата да изкарам кучето. Иначе станах преди децата, пих кафе на спокойствие, изкъпах се. Борис само яде към 6:30 и продължи да спи, станаха към 9 и двамата.
ММ сутрин като се размрънка го взима в хола да не ме будел и после се оплаква, че не спял. Не мога да му обясня, че при него не спи щото постоянно му е в ръцете или на краката. Аз го оставям директно в кошарата в спалнята и си спи. 🤷♀

# 350
  • София
В момента не взимам нищо, но аз винаги съм била кекла. Дори магнезия, на който имам дефицит, съм спряла. Със или без, постоянно съм болна от децата.а сега заради нощното ставане, освен децата. Бита карта😆 само дето аз не лягам да умирам като ми е зле, а продължавам с всички задължения. Докато мъжете нали знаете- само малко гърло да тръгне и мрат и край.

# 351
И моята коса пада ужасно много, тя по принцип си е тънка и не особено гъста, та положението е АД. Нямам търпение да свърши.
Май повечето бебета почнаха да спят по цяла нощ, само мойто се буди да яде 2 пъти, пък от 19 до 23ч, спи неспокойно.

# 352
Оказа се че съм с ковид Sad направих си комбиниран тест. Просто не мога да повярвам. Последното ми боледуване беше ноември 2020 от ковид и оттогава не бях боледувала. Сега ще се побъркам от притеснение.

# 353
При нас, мм си спи отатък , нямал темп, но го боли зверски гърба... усещам леко запушен нос при мен и се моля да ме подмине, уж рядко боледувам и все се хваля , че имам силна имунна с- ма... до преди 3 години като ми откриха високорисков чпв и ми обясни док, че е заради срив в имунната система🙄🤷🏼♀ и така де...
давам на бебо шуслерови соли, и без това е на ваксина след 7 дни, хем превенци от мм, хем заради ваксината. Как са бебетата със съня има ли вече някоя мама да се оплаче от всеизвестната регресия в 4 ти месец ? Ние ще се учим да спим в гнездо за сега, през ноща ще си го оставям при мен, въпреки че може да се окаже грешка, ама ми е толкова миличък като спинка върху мен

# 354
Много болни...Пожелавам на всички бързо възстановяване. Да чукна на дърво, засега ние сме добре. По-сериозно боледувахме в семейството точно преди 1 година, януари, когато изкарахме ковид. Е, някои не успяха Sad .
Относно съня на бебето. Днес правим точно 4 месеца. Единственото, което забелязвам от 10-тина дни е, че нощният сън на малкия е по-неспокоен и затова суче малко по-често (2-3 часа). Да не се хваля, ама снощи и предната вечер направи по-дълга пауза. Иначе сутрин е най-усмихнат и игрив, а най-неспокоен е през късния следобед-вечер. Най-често е изнервен, защото му се спи има и проблем със заспиването. Започна да прави и по-големи паузи на будуване - например вчера преди нощния сън не беше спал 4 часа. Това ни е рекорд. Иначе започна да будува по два часа-два часа и половина. Макар че часовете сън са горе-долу същите, както например преди месец. Събират му се 12-14 часа на денонощие.

# 355
  • София
Кои бебета спят???моето ми скъсва гъза по цяла нощ. Нямам повече от 15 мин цял сън, ако за цяла нощ имам 4 ч, е рай.ама накъсани нали, не накуп. И си яде твърдо 2 пъти, което е съвсем нормално за 3 мес бебе. Сега чувам, че следв месец ни чака и регресия, повече от това регрес, ще се гръмна.

# 356
Kanari, някакъв кошмар е при вас с това неспане. Няма ли кой да те отменя от време на време да си поспиваш? Аз с моите 6 часа на денонощие (и при мене накуп) в момента се чувствам зле, пък какво би било и с по-малко...
Няма да ти казвам, че ще става по-добре, защото ти вече знаеш как е Wink . Особено пък сега и с две по-големи деца и бебе...Не е лесно. Моята 12-годишна все по-малко ме занимава, но помагам от време на време за училище.

Оффф, одеве само дето се хвалих, че малкия е кторък поне сутрин. Ми днес реши да не е Grin .

# 357
Моята спи, затова не мога да се оплача, пу пу.
Прояде уж, ама се притеснявам, че яде по-малко от колкото трябва за възрастта й. Гледам я и че наддава по-малко този месец, но не я насилвам, че пак ще вземе съвсем да откаже...

Вече не сме на антирефлуксно мляко, пак сме на обикновения Аптамил, та поне коликите намалява, то беше някакъв ужас. С антирефлуксното обаче хапваше малко повече.

# 358
И Борис прави 4 месеца днес, за сега си спи, махна си нощните хранения, яде към 8-9 вечерта и после към 6-7 сутринта, след което пак спи до към 9.  Не се оплаквам.
Обаче не яде достатъчно, вече е на 5 хранения, но рядко изпива 180 мл, понякога са само 50-60, обикновено към 120-150. Наддава си, но Филип ядеше като ламя и ми е странно. То при Борис проблемът е, че пусне ли веднъж шишето - край. Тази сутрин например започна да яде, изака се, при което спря да яде и край. Понякога му правим 150 мл, изяжда ги, гладен е още, но ако му направим още 30 не яде повече. Така че правим 180 за всеки случай и хвърляме сума ти мляко.

# 359
Тес, точно така е и при нас. Пусне ли дотам.
Малката навърши 3 месеца на 01.01. Отдавна е на 5 хранения, но аз я и кърмя през деня и нощем нещо ако премрънка, което е рядкост.
От кърмата не смятам, че приема много ама все пак дано помага да доближим поне малко нужните количества.
Рядко изяжда 120мл, обикновено 100, даже често 90.... Като изяде по-малко я дебна и по-често я слагам и предлагам гърда.
Всъщност вероятно проблема е при мен, че аз очаквам да  яде колкото бебе само на АМ, но пък е факт,че този месец наддава значително по-малко. Ще видим на 10ти на консултацията.

Общи условия

Активация на акаунт