Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 689
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
Биозин мама личната преди 2 дена ми предписа 2х1.

# 376
  • София
Можеш да смучеш само исла-та и още едни, адски гадни. Аз лично отдавна не смуча нищо при болки в гърлото, защото колкото и да смуча, и да не- минава за едно и също време!
Относно враждите- навсякъде пише да се оставят да си ги решават сами, но мен това постоянно дракане ме изкарва извън нерви и получавам малки мозъчни аневризми, кълна се- и започвам да крещя и да раздавам правосъдие. Така били самите деца като родители...

# 377
  • Варна
За гърло и аз не вземам нищо. Витамин с ампула и евентуално виброцил ако е запушен носа.
Нас ни изписаха от болницата вчера като два дена бяхме стационар вкъщи. Това също беше кофти, щото трябваше да се носим по три пъти на ден до болницата
Обаче попаднахме на супер док втория път. Оказа се че половината отделение е пълно с респираторни,а другата с бъбречни инфекции. Та втория път уцелихме много мила,отговорна и разбираща от работата си докторка-д-р Калина ганева.(детски кардиолог и педиатър в УМБАЛ Св Марина Варна) Такова отношение към пациент не бях виждала. Та тя ми каза да не бързам с инхалатора, че е здрав и засега не му се налага да прави инхалации вкъщи. Разбира се ще взема по нататък. Благодаря ви за препоръките.
Иначе малкия тотално се обърка. Не знае къде е. 10 дена там. Изнервен, реве, не иска да спи,а му се спи. Иска на ръце... въобще пълен поврат.и нон стоп е гладен. Иначе много се разбърбори. Изобщо не виждам как ще се оправям, а исках и нощното хранене да махам някак ....не знам. Иначе благодарение на док е здрав.

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 20:39 от MamMaMia22

# 378
Само лукчета става за смучене…
Биозин съм пила по две на ден, докато бях бременна. По принцип май е по едно.
10 капки е симплексът.

# 379
Може би ми даде биозин х 2, защото съм с ковид.

# 380
Взех си хомеопатични хапчета за смучене, въобще не ме облекчават, усетих че много бързо се развива болестта и започнах да взимам хексорелетен и нурофен стоп колд, извадих замръзена кърма за утре и без това има замръзена голямо количество, няколко дни ще я давам докато се  оправя и се изчисти кърмата.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 00:07 от Lizi:) :)

# 381
  • София
Добро решение,Лизи,щом имаш вариант.
Аз също взимах по 1 биозин като бях бременна и с ковид. Може би сега като само кърмиш, може по- висока доза.

# 382
Ами ако се стоваря много болна, ще ми е много трудно с децата...няма кой да ми помага. По добре да ми мине за два, три дни. Пък тъкмо после ще подновя кърмста във фризера, вместо да я хвърлям в мивката, чисто разхищение си е и така няма стимул да се цедя.

Редактирам за да се оплача, днес излязох да се подсрижа, не съм излизала сама от повече от месец, оставих децата на свекърва ми и мм, докато се върнах казаха, че момчето се е съдрало от рев, аз като се прибрах ми се смееше , после вечерта майка ми и баща ми дойдоха и реших пак да кръшна, под претекст, да си взема хапчета, влезнах в кауфланд и да напазарувам, майка ми ме изкара на пушка, Самуил повръщал и не може да го успокои, никога не бил ревал така, " прибирай се бързо" , прибирам се аз той ми се смее...
Май ни прави всичките на маймуни!
Добро решение,Лизи,щом имаш вариант.
Аз също взимах по 1 биозин като бях бременна и с ковид. Може би сега като само кърмиш, може по- висока доза.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 00:18 от Lizi:) :)

# 383
  • София
Лизи, това е съвсем нормално- заучавай ги по- често да седят с други хора, иначе наистина ще те манипулират, защото мама е всичко. При мен беше същото, и хората отказваха и да ги гледат и изпадах в безизходица. Но не чувствай вина и не се предавай- бабите и дядовците и бащата трябва да свикават- ще реват,да, ще се задушават,да, ще истерясват,че искат само теб,да- да се оправят- и те са близки роднини 8 ти си човек. Моите като стнаха на 2 имаха един отвратителен период, в който ако ги оставех при майка истерясваха с искам мамаааааааа, акп останеха при мен, истерясваха с искам татииииии (безумно,защото той никога не ги е гледал), а ако ги оставех при дядо им, почваха- искам бабаааааа искам мамаааа и така манипулираха възрастните, че майка вика ще си седиш при децата, само се мъчат. НИЩО ИМ НЯМА!!!! Добре са си даже много. Просто започват да осъзнават разни неща и пробват граници. И не им ли ги поставиш, загубена си.
Та така- познат ми е тоя ужас и съчувствам, но определи време всяка седмица само за теб и да се знае. После 2 пъти в седмицата. И така...аз тогава нямах. Сега имам малко и какво правя? Чистя! Пазарувам! Така се мразя за това, изобщо не си почивам. Но при мен си е на психическа основа.
А да-по едно време след развода ги взимаше баща им за час седнъж в седмицата и ми ги връщаше след 10 мин с думите:юи те реват за теб. И аз от жал тогава си ги прибирах-голяма грешка пак....ама човек се учи.
Само да мрънна и аз- пресиян не спи изобщо вече, смао се гърчи пръцка и плаче- днес съм отчаяна и ще взема онова мляко с царевичното нишесте-новалак. И ако и то не облекчи, просто ще спра АР-ите и ще драйфа. Не е човешко това....и детето не спи адекватно, и аз пък съвсем.

# 384
Канари, ако искаш кажи къде да ти го донеса, ако не ти пречи, че е отворено и ползвано 2 пъти, имам цяла кутия. Само ще проверя кога го отворих, но не е минал месец. Отвратително е, мирише и има вкус на брашно, бебето може и да не го хареса. Малката като го опита след това 4 часа нищо не искаше да яде, само рев. Ама ние си имаме такива моменти с яденето.  Сега сме на обикновен Аптамил, връща си, но не както преди на фонтан (поне за сега),  а значително по-малко, не знам дали е възможно да е поизрастнала рефлукса... Коликите поотшумяха няколко дни след като спряхме АР млякото.

Лизи, това е съвсем нормално- заучавай ги по- често да седят с други хора, иначе наистина ще те манипулират, защото мама е всичко. При мен беше същото, и хората отказваха и да ги гледат и изпадах в безизходица. Но не чувствай вина и не се предавай- бабите и дядовците и бащата трябва да свикават- ще реват,да, ще се задушават,да, ще истерясват,че искат само теб,да- да се оправят- и те са близки роднини 8 ти си човек. Моите като стнаха на 2 имаха един отвратителен период, в който ако ги оставех при майка истерясваха с искам мамаааааааа, акп останеха при мен, истерясваха с искам татииииии (безумно,защото той никога не ги е гледал), а ако ги оставех при дядо им, почваха- искам бабаааааа искам мамаааа и така манипулираха възрастните, че майка вика ще си седиш при децата, само се мъчат. НИЩО ИМ НЯМА!!!! Добре са си даже много. Просто започват да осъзнават разни неща и пробват граници. И не им ли ги поставиш, загубена си.
Та така- познат ми е тоя ужас и съчувствам, но определи време всяка седмица само за теб и да се знае. После 2 пъти в седмицата. И така...аз тогава нямах. Сега имам малко и какво правя? Чистя! Пазарувам! Така се мразя за това, изобщо не си почивам. Но при мен си е на психическа основа.
А да-по едно време след развода ги взимаше баща им за час седнъж в седмицата и ми ги връщаше след 10 мин с думите:юи те реват за теб. И аз от жал тогава си ги прибирах-голяма грешка пак....ама човек се учи.
Само да мрънна и аз- пресиян не спи изобщо вече, смао се гърчи пръцка и плаче- днес съм отчаяна и ще взема онова мляко с царевичното нишесте-новалак. И ако и то не облекчи, просто ще спра АР-ите и ще драйфа. Не е човешко това....и детето не спи адекватно, и аз пък съвсем.

# 385
Канари, пробвала ли си с капки Санколик? Само те май имат някакъв магически ефект. Имат анасон и бебето направо се размазва от кеф като види капкомера. И после примлясква блажено и си заспива. Давам по един пълен капкомер. Гастроентеролог ни го предписа преди всяко хранене, но аз давам като истеряса нещо и рита с крака и има газове.

# 386
При нас както си спеше по цяла нощ, заспиваше около 23-00 и откарваше до 7:30 някъде, сега от оня ден започна да се буди. Първия ден се събуди 3 пъти 😳😳 това никога не е било, но успях да го залъжа всеки път с бибата и си заспиваше. Снощи обаче се събуди в 3:00 и не искаше да заспива, докато не му дадох да яде. Яде като не виждал 🙄 за първи път да имаме хранене през нощта...
Съмнявам се дали не е тази прословута регресия или пък е скок в растежа, знам ли 🤷‍♀️ само се надявам да е временно.
Иначе имах и лека хрема няколко дни, малкия вдигна температура единия ден, беше омарлушен, ама на другия ден си беше свежарка. Масово в момента са болни... ужас е.

# 387
Отзив за косопада, ей това взех (ще кача снимка) и мисля, че има подобрение. Майка ми също се маже с него и казва, че още от първото мазане е спряло да и пада косата.... Аз се мазах  три пъти, не е спряло да пада, но има значително подобрение!

# 388
  • София
Мерси, момичета- ще пробвам всичко, отчаяна съм и наистина мисля, че е от антирефлуксните млека, обаче без пък връща адски много и не мога да смогна постоянно да пера и сменям дрехи. В крайна сметка не взех новалак, а на ХИП, което е със сгъстител гума. Реших първо с него да пробвам преди царевичното нишесте на новалак-а. Дадох още сега 2 лъжички и останалото обичайния НАН. Ако имаме късмет да е ок с него, поне да спра да мешам. Мирише много хубаво. Той си го изпи с кеф. Пак върна, но малко засега. До утре ще гледам да заменя още едн лужичка. С фризовома освен всичко, имаше и адски запек, то не е рочно запек, защото ходи през 2 дни, но се мъчи и особено нощем, като го гушкам и усещам корема му и газовете и определено си личи, че има проблем.
Flower, благодаря, ако с това мляко до няколко дни няма подобрение, ще взема опаковката-щом не е минал месец, няма проблем. Ще се срещнем някъде.
Труп съм. Спи ми се. Косата ми е леш😆 ама пък днес ядох торта и малко сладост на душата...

# 389
Взех си хомеопатични хапчета за смучене, въобще не ме облекчават, усетих че много бързо се развива болестта и започнах да взимам хексорелетен и нурофен стоп колд, извадих замръзена кърма за утре и без това има замръзена голямо количество, няколко дни ще я давам докато се  оправя и се изчисти кърмата.
Лизи, сега ми хрумна, че за съвместимост с кърменето винаги проверявам е лактансиа. Според нея и хексоралетен и Нурофен са ок.
Търси се по активна съставка на лекарството. В твоя случай като имаш замразена кърма е супер, но някой път ако не искаш да спираш кърменето можеш да хвърляш едно око.

https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/nurofen/tradename/

Общи условия

Активация на акаунт