Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 72

• 39 501
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
catty m ти сега за първи път ли ще ходиш при Недялкова, хайде после сподели, че нали много я хвалят

# 541
Бонго, ти сигурна ли си, че е цистит? Защото и аз дълго време мислех, че е това, пък то се оказа от кръста, и ми мина от Милгама.

# 542
Бонго, а как са ти феритинът и ЖСК? Аз вече отдавна не гледам само желязото и/или хемоглобина. Просто при мен желязото не се вдига никога до някакви много високи граници (даже и при хубав феритин е някъде под средата на нормата или дори почти към долните нива на нормата), но пък ако феритин, ЖСК и хемоглобин са ок, приемам, че за мен това е нормалното ниво и другото отива "на склад" или се усвоява само малка част.
Не си спомням дали в моите изследвания има PCT, ще погледна...
Siya, доколкото знам, Хашимотото не изчезва, даже и антителата да са в норма. Така че не е толкова странно, че имаш все още симптоми.
Стела, увеличих на 5,2 мл Аку-тирокс. Ще видим...Ще ми е интересно някой да се включи относно това как да дозираш Т3 (макар че на този етап не ми е на дневен ред).
Леми, дай малко подробности? Как така от кръста...болки като при цистит? Или други са били симптомите? (Защото аз моя цистит не мога да го объркам с друго и гледам да го пресичам, докато е време, че иначе става лошо...)

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 00:50 от dolce miele

# 543
Феритин не съм пускала. Жск от вчера е 63.
Да, цистит е, защото се развива буквално за 2-3 часа зверски, и то с кръв в урината. 4 часа след аб утихва и кръвта изчезва. Абе, с тоя стрес и недоспиване явно яко си сринах имунната.

# 544
Здравейте,

Преди 6 месеца ме диагностицираха с Хашимото, като извън норма бяха само МAT - антителата.
Скрит текст:
Днес пусках контролни изследвания в друга лаборатория и излиза, че вече антителата са в норма:
Скрит текст:
Възможно ли е при положение, че продължавам да имам симптоми(силна непоносимост към студ, суха кожа, косопад, сърцебиене) резултатите да са адекватни?

Накратко - резултатите ти, всъщност, не са добри. Оплакванията винаги идват от самата хипофункция, каквато ти имаш, не от антителата.

# 545
Забравих да кажа какви небивалици четох тези дни.😅 В 99% от случаите само ТСХ бил достатъчно надежден маркер за дозиране на хормона и за определяне на състоянието на жлезата...По тази логика, тук сме се събрали от останалия 1%...😃🤣

# 546
Значи сме кът викаш, само 1% Simple Smile

От последната книжарска промоция се сдобих и с книгата "Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези" , само дето време нямам да чета. Предполагам с моя стрес яко съм ги "повредила"та ми се ще да прочета какво що.

Аз противно на какво знам и препоръчвам, започнах селен по препоръка на лекарката без да се изследвам. Изписа го с идеята да повлияя малко завишения ми ТАТ и да помогне евентуално и на конверсията. Но имам чувство, че ме боли стомах от него. Каза да го пия след хранене, така й правя...та да питам, някой с подобен опит?

# 547
  • София
catty m ти сега за първи път ли ще ходиш при Недялкова, хайде после сподели, че нали много я хвалят

Да, за първи път ще ходя. Ще споделя.

Интересно, че когато феритинът и желязото ми бяха под долна граница, PCT е бил в границите.

# 548
Мибобо, пила съм селен, не съм имала оплаквания. Вечер съм го приемала, час - два след храна.

# 549
Аз също не съм имала проблем при пиене на селен (едно шишенце само съм пила), но по принцип нямам чувствителен стомах и не помня от някаква добавка да съм имала болки...
Като гледам колко хора с "ТСХ в норма" се оплакват от симптоми и имат неоптимални Т3 и Т4, няма да сме чак толкова уникални и едва 1%...😁

# 550
И аз принципно нямам оплаквания от добавки, само от един Бял трън преди време така ме болеше. Дано е нещо друго от седмица го пия, ще проследя как са нещата.

# 551
Леми, дай малко подробности? Как така от кръста...болки като при цистит? Или други са били симптомите? (Защото аз моя цистит не мога да го объркам с друго и гледам да го пресичам, докато е време, че иначе става лошо...)
Точно така, болки като при цистит, възпаление на яйчниците.....
Ами така, имала съм проблеми с гръбнака, без да зная, тези болки и симптоми са били от там. То хода на нервите от едното ниво на прешлените минават отпред точно по линията на дебело черво, яйчник и надолу към пикочният мехур. И ти си мислиш, че или те боли червото, или яйчниците, или имаш цистит, защото те ръчка там отпред.

# 552
Потвърждавам твърдението на Леми. Аз също имам болки вляво в кръста, които лъжат, че боли в областта на дебелото черво. След масаж с лекарство всичко утихва.

Докладвам резултати. Според мен, важни. Повечето от вас знаят, че детето ми освен хаши вече е и диабет тип 1. Та, преди 1 седмица много рязко й спадна дозата и на болусния, и на базалния инсулин. Болусният (за хранене) буквално на 50% надолу. В чудо се видях, че последните 6,7 дена яде непрекъснато, докато падне нивото и на базалния, че нейният е с 3-дневно действие и трябва време докато спадне, а през това време дърпа кръвната захар надолу през 40 мин. Да се върна. Започнах да мисля трескаво какво се случва. И се сещам, че нейното тсх преди 30 дни беше 11 при т4 20, т3 4,8. Вдигнах й дозата от 100 на 103 мкг, защото на 106 мкг вече трепери. И ми светна, че нуждите от инсулин така рязко спаднаха най-вероятно заради спаднало тсх. Днес пуснах изследвания и действително тсх е 3. Нещо, което не можехме да постигнем последната близо година.
Та, за борещите хашимотки с ир. Докато не си вкарате тсх в норма, не очаквайте да повлияете ир бързо и лесно било с храна, било с движение, защото метаболизмът не работи. Сега схващам как високият инсулин се влияе от високото тсх, а от там скапва и половите хормони и води до поликистозни яйчници. Т.е високото тсх е основен фактор за провокиране на ир. Заспал метаболизъм = на отчаяни опити на тялото да го компенсира с повече инсулин = глад+още храна=затлъстяване и невъзможност на клетките да реагират на инсулина. Омагьосан кръг, който всички знаем наизуст.

# 553
Здравейте, момичета !

Предстои ми инвитро трансфер, но на изследването ми откриха повишен ТСХ. За съжаление, аз съм алергична към Еутирокс и Л-тироксин и единствения вариант, който ми препоръчаха е Аку-тирокс. От него нямам чак такива обриви, както при Еутирокс и Л-тироксин, но пак си ме сърби леко. Пия Зиртек, но при положение, че ми предстои бременност, не знам дали бих могла дълго да го пия. Обривите външно приличат като на пъпки от варицела и се простират по тила, шията, ръцете и деколтето. Много сърбят и ги мажа с охлаждащ гел. Ендокринолога ми твърди, че не съм алергична към активната съставка Левотироксин, а към помощните вещества. Да, но доколкото знам, те са различни при трите вида лекарства, а мен продължава да си ме сърби. Засега продължавам Аку-тироска, защото от него най-малко странични ефекти имам. Въпросьт ми е, имали ли сте алергия към тези лекарства и ако да, как се проявяваше при вас? И ако забременея и тези обриви продължат има ли някакъв турски или гръцки вариант да ми се смени лекарството, по-скоро активната съставка (левотироксин), защото пиенето на Зиртек през бременността не знам колко е позволено, а и не бих казала, че много ми помага?

# 554
Защо не пробваш с Тирозинт? От Гърция, през аптека Промахон се поръчва.

Бонго, във връзка с последния ти пост - радвам се, че проблемът с детенцето се е разрешил Flowers Four Leaf Clover
И се замислих - аз съм с ИР и хипо. С ниски т3 и Т4, както съм споделяла. Но съм много слаба. Може ли причината да е в моето ниско ТСХ? От последните ми изследвания преди 10 дни беше 0,2.

Общи условия

Активация на акаунт