С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 637
  • 745
  •   1
Отговори
# 30
  • France
Да го изкарва тогава и да се свършва.

# 31
Аз можех да започна неквалифицирана работа на по-ниска заплата - това исках. Надигна се вой: Ама как така?
Ами така. Хем нямаше да ми се натяква, че не вадя достатъчно пари, хем вече можеше да съм излязла по майчинство.
Никъде не съм писала, че желанието ми е да легна на техен гръб.
Ама идеята да стане бързо баба хич не й хареса.
Дъщеря й е на 23 и току що завършила прави планове за бебе с приятеля си.
Него на какво го прави няма да разправям... как щял да й съсипе живота. И след като децата са такова съсипване на живота защо е родила цели две?! Много интересно. Или зетя и него нещо не го харесваме, нищо че е с висше и стабилна професия.

# 32
Скрит текст:
Щото и свекито в тоя смисъл е права да настоява за образованието - после хем ще трябва финансово да помага, щото доходите им няма да стигат, хем и да гледа децата, че да се образова снахата. Еми, и аз да съм, и аз ще бия отбой, дори много да я харесвам.

А като на свекито са й плащали образованието и са й гледали децата хич не е било проблем, а напротив добре дошло. Когато обаче проекто снахата го поиска - сакън дума да не става. Пак двоен аршин, нещо а?

Ариел, какво значение има кой е помагал на свекърва ти? Това са случки от минало време и не означава, че на теб ти се полага същата помощ.
Едно време и на майка ми са помагали две баби, млади, едната се пенсионирала за да се грижи за брат ми. Само, че 84-та не са имали автоматична пералня, прахосмукачка робот, памперси и не знам си какво. Само да го изпереш на ръце това бебе и вече си капнала. А майка ми е била на 21 с първо бебе и не е знаела какво да прави. До ден днешен говори как баба ми (свекърва й) е била със златни ръце, че й помагала толкова. Аз почти не я помня, почина като бях малка.

В днешно време не очаквам помощ от никого да ми гледа децата или да ми плаща магистратурите, образованието или да ми купи нещо си. Просто не е същият животът сега и преди години. Викам си, редно е и майка ми и свекърва ми да си починат малко, че доста болежки са ги налегнали.

И целият този рев за 3 (!!!!) години?! Аз си мислех, че става дума поне за 5-6. Нямам думи.
Аха. Това не е висше.

Благодаря, че разяснихте какво е това аусбилдунг!

Ариел, малко прекаляваш с това оплакване от ученето. Карам дълга магистратура 2 години, за неспециалист. Тоест преквалифицирам се. Работя на пълен работен ден в корпорация. След работа всеки ден лекции плюс събота и неделя по цял ден от 9 до 17 лекции. И това вече една година го правя. Имам колежки с деца. И доста от тях баби нямат в София. Всеки се оправя някак. И на мен ми е идвало нанагорно, но знам за какво го правя. Още една година ще избутам. Аз съм 2, а ти си 3 и явно вече си минала някаква част от обучението. Стегни се и го изкарай. Адски глупаво е да се отказваш. И да обвиняваш свекърва ти, че не ти помага. Жената вижда, че работиш нискоквалифициран труд и явно те е насочила към допълнителна квалификация, за да можеш да си по-стабилна финансово? Нима това е лошо?
Свекървата на моята свекърва е направила същото още преди 40 години. Посъветвала я е какво да учи, за да се махне от работата на смени в завод. Повярвай, едно от най-добрите решения! Свекърва ми я е послушала и има много добра професия, без да диша отровите в завода и да не знае ден ли е, нощ ли е. Не винаги свекървата ако даде съвет, се бута и се вре.

Да родиш на 23 е едно, на 32-35 е друго. И с тая по-ниска заплата от майчинството, щеше ли да имаш за АР? Или свека трябва да го плаща?

# 33
E какво значение има кой какво е плащал на свекървата ти ?

Еми може и да има. То и моето е плащано от родителите, ама защото бях на 20. Ако на 35 започна пак да уча, ще си плащам сама/ММ ще помага. Няма място за сравнение просто на кого как и кога са му плащали и как са му гледали децата.
Ариел, дъщеря й е на 23. Току що завършила с тооооолкова много години свободен живот пред себе си. Отново не разбирам защо се сравняваш с нея....
И ето пак. ТМ мрънкал и затова учиш. Ми тропни тогава с крак. Кажи му, че не искаш. Не те е вързал за стола.

Едит: И да питам и аз - кой ще ви плаща процедурите? ТМ знае ли, че трябва да сте женени за целта? Съгласен ли е? Говорила ли си с него пл темата?

Мрънкаш, оплакваш се, ама не отговаряш на въпросите. Защо ли...

Последна редакция: нд, 27 ное 2022, 10:41 от Лютиче 2.0

# 34
  • France
Аз пак да попитам ти къде бля, че на 35+ да си доникъде? И все някой друг ти виновен. Joy вече почва да ми става смешно. Какво да кажа аз, която съм следвала 6 години (3+2+1) и може още 2 години да доучвам. Ти за 3 години орева форума.

# 35
Чакайте малко, че нещо не ми стана ясно. Ариел в момента учи и работи като продавачка?
В Германия се учи за продавачка 3 години?
Не мога да си представя на какво тогава казват неквалифицирана работа – на чистачката ли? Или и за чистачка се учи?
Сериозно питам, не са ми ясни порядките в Германия.

# 36
Аз пак да попитам ти къде бля, че на 35+ да си доникъде? И все някой друг ти виновен. Joy вече почва да ми става смешно. Какво да кажа аз, която съм следвала 6 години (3+2+1) и може още 2 години да доучвам. Ти за 3 години орева форума.

Едно е да доучваш с родени деца. Друго е после да се надяваш на асистирана репродукция. Апропо имам вече едно висше дето не е признато.
Като нямаш гръб от никъде се опряваш сам до колкото можеш. Чудно, че мантрата как и без пари ставало, все от финансово подплатени хора я чувам. Много са ми забавни такива индивиди.

# 37
  • France
Да, много по-трудно е с вече родени деца. От собствен опит го казвам.
И кой е виновен, че не ти е признато следването? Филанкишията?

# 38
Чакайте малко, че нещо не ми стана ясно. Ариел в момента учи и работи като продавачка?
В Германия се учи за продавачка 3 години?
Не мога да си представя на какво тогава казват неквалифицирана работа – на чистачката ли? Или и за чистачка се учи?
Сериозно питам, не са ми ясни порядките в Германия.

Мда, понякога за продавачка също искат. Но тогава вече можеш да ставаш и мениджър и т.н. Магазини като Lidl и dm предлагат такива обучения, за да може да се издигнеш после в йерархията и да не си цял живот на касата.

# 39
  • France
Защото не си е работа цял живот на каса, чистачка, помощен персонал. Много добре са направили, че са я побутнали.

# 40
Добре де, Ариел, нали имаш висше от България? Ами върни се тук, където ще ти е признато и почвай работа по специалността.

# 41
Да, много по-трудно е с вече родени деца. От собствен опит го казвам.
И кой е виновен, че не ти е признато следването? Филанкишията?

Като имаш на кой да ги метнеш да ти ги гледа докато доучваш, едва ли. Свека нали и тя така е направила... ама сега е не ме гледай кво правя, слушай какво говоря.
Като нямаш пари учиш каквото и както можеш - за това и дипломата ми е такава. За това и в България не прокопсах с нея и си седях три години безработна докато не емигрирах.

# 42
  • София
Ариел, да си на 10, че все другите да са ти виновни, разбирам, но на 35 това са лигавщини....

# 43
Ариел, немските баби внуци не гледат. Немските пенсионерки знаят как да си живеят живота и го правят прекрасно. Като проумееш това, като пораснеш ментално и като се научиш да разчиташ само на себе си, ще ти стане много по-добре.

# 44
Ariel, не искам да звучи като прекомерно любопитство, но каква е дипломата от Бг? Не става ли с допълнителни изпити да тия признаят? А всъщност трябва ли ти, ако е нещо, което си учила просто, за да имаш висше и никога не си го ползвала? Явно сега си се хванала на друго хоро, което не искаш да изиграеш, но какъв е план Б? На 35г?

Общи условия

Активация на акаунт