С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 37 051
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
Чакайте малко, че нещо не ми стана ясно. Ариел в момента учи и работи като продавачка?
В Германия се учи за продавачка 3 години?
Не мога да си представя на какво тогава казват неквалифицирана работа – на чистачката ли? Или и за чистачка се учи?
Сериозно питам, не са ми ясни порядките в Германия.
Освен издигане в йерархията, тук много харесват специализацията дори и на ниско ниво. При търсене на работа, тези с тапията, винаги са с едни гърди напред.

# 46
Ариел, немските баби внуци не гледат. Немските пенсионерки знаят как да си живеят живота и го правят прекрасно. Като проумееш това, като пораснеш ментално и като се научиш да разчиташ само на себе си, ще ти стане много по-добре.

Лютиче, аз цял живот разчитам само на себе си. От 20 и няколко годишна съм изритана сама на улицата. Имам си пълното право да се оплаквам от това. Имам си своите проблеми, но работя като кон (това всички са ми го казвали). Може да не съм особено умна, но опъвам достатъчно каиша.
Нормално е да се дразня от това, че от никъде няма протегната ръка за нищо, а само прътове в гърба.
Като си сам - постигаш толкова.

Последна редакция: нд, 27 ное 2022, 11:15 от Arielle

# 47
А не може ли просто да ги зарежеш тези шваби и да си търсиш щастието другаде ?

# 48
А не може ли просто да ги зарежеш тези шваби и да си търсиш щастието другаде ?
И аз това се питам през цялото време. Като не ги харесваш, защо седиш с тях?

# 49
Ама то наистина голямо мрънкане…
Човеко, като не ти е добре, хващай пътя! Нали можеш сама да се оправяш? Ще смогваш ли финансово, ако си сама? В България с немски, на доста места можеш в кол център да работиш, за МНОГО добра заплата. Ако изкараш и курс, свързан с технологиите ( QA ПРИМЕРНО), цена няма да имаш. Ако пък не те влече - този език за всичко ти е ценен.
Това обучение, което караш в момента , към някоя сфера на работа ли е конкретно или общи познания? Наистина не го знам. Аз работих за И.Т фирма с английски и подобно нещо не ми е трябвало..

# 50
Според мен поработи над преценката за себе си , сама се поставяш в кофти ситуация , не може и родителите ти лоши , и майките на приятелите ти , а самите мъже-мамини синчета.
Ако искаш да обвиняваш друг -Ок , но поне пред себе си си признай , че очевдино има и нещо в теб, с което да предизвикваш .

Edit- мисля , че от ниската ти самооценка не привличаш мъже , които да ти помагат и да се грижат за теб .

Последна редакция: нд, 27 ное 2022, 11:29 от Candy_girl

# 51
Ариел, много хора имат тежка съдба, загубили родители рано, не успели да се изучат, проблемни семейства и т.н.
Оплакването не води до нищо позитивно. Какво ме грее мен, че на моята приятелка са й купили кола, апартамент и я дундуркат до 30, като при мен ситуацията не е такава? Ами спирам да мрънкам и се опитвам да си подобря статуса. Ако сте двама в това(имаш истински мъж) е по-лесно, но не е задължително условие.

Това, че вашите са те изритали на 20 да се оправяш сама, не прави длъжна свекърва ти да ти помага, когато си на 35.

Светът не е еднакъв и хората не са равни. Това е положението.

# 52
  • Варна
Аз се чудя защо искаш деца след като за теб гледането им се свежда до "да ги метнеш" на някой да ги гледа. И, да, правилно казаха, бабите германки внуци не гледат.

# 53
  • някъде в орбита...
Имам си пълното право да се оплаквам от това.
Имаш абсолютното право да си мрънкаш, но когато ти стане житейска философия, не се шокирай че другите те оценяват не особено приятно.

Не си на 10г, и ти сама вземаш решения за живота си, и постъпките ти са твое дело. Така че имаш ли проблем, тогава търсиш решение, сондираш мнения и гледни точки, преценяваш, и решаваш някакви действия. Да, естествено е да промрънкаш, щото не е лесно, ама нито мъжа ти те държи насила в тази връзка, нито свекърва ти те принуждава да съобразяваш живота си с нея.

# 54
  • Варна
Ариел, само да ти кажа, че няма шанс мъж да премине психически през АР, ако дори не иска да направи първата крачка. Това е изгубена кауза.

# 55
  • Варна
Пропуснала съм началото на разговора, но от това, което прочетох в тази тема, разбрах, че от толкова гледане другите какво са или не са направили, Ариел не вижда себе си.
Свекървата това, мъжът ѝ нова, брат му еди какво си, пък приятелката на брата на мъжа ѝ..... Абе алоо?!? Не е истина просто!

И това, че майка ѝ я изритала на улицата на 20 ?!? На 20 сам трябва да се изриташ и да се вземеш в ръце, не да чакаш на вашите да ти плащат квартира или да ти оправят леглото в детската и да ти оставят джобни на нощното шкафче.

Не виждам грам амбиция в тази 35 годишна жена. Но в това всъщност няма нищо лошо. Не може всички хора на света да са еднакво адекватни и ориентирани. Обществото се нуждае и от "масовка".

Последна редакция: нд, 27 ное 2022, 15:48 от Didi168

# 56
Не виждам грам амбиция в тази 35 годишна цена. Но в това всъщност няма нищо лошо. Не може всички хора на света да са еднакво адекватни и ориентирани. Обществото се нуждае и от "масовка".
Ариел, прочети го няколко пъти Wink

# 57
  • Варна
Ха, объркала съм... техническа грешка.

Понеже темата е за свекърви - моята е цвете. Със съчувствие чета какво се случва при вас и тихичко си благославям моята.

# 58
Блазе ти!

# 59
И аз моята наум я "благославям", ама по другия начин... Wink

Общи условия

Активация на акаунт