С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 767
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Аз ще се включа с реплика от свекъра от миналия ден:
"Като се роди внучето, със или без покана, ще дойдем за два дни да си го видим"
Не реагирах. Няма смисъл Grinning

# 361
аз този проблем със свекърва ми -нямам, имам други. Тя е на принципа, важната е тя, нейното благополучие, ако е възможно -друг-първородния и син и снахата /аз/ да и осигурим това, което желае и нищо да не очакваме от нея. Нейните нужди/потребности/ проблеми трябва да се център на вниманието за нас. Ако купим нещо/постигаме/ или пътуваме, трябва да го крием от нея, иначе  тя автоматично приема че, трябва да се възползва от това и започва да ни натоварва какво иска. Ако това не се случи, става заядлива, агресивна и търси начин за всякакви обиди-директни и индиректни. Ами не я уважавам/не я харесвам/ограничили сме контактите с нея, хайде сега ме нападнете!  И ако ми кажете, дано да ми се падне снаха като мен, аз съм ок с това. Аз няма да търся издръжка от детето си и да му вменявам че, след като съм го родила, той ми е длъжен и трябва да ми е благодарен и че неговото благополучие не е важно, трябва да мисли само за моето. Още по-малко ще се унижа да търся обгриждане/пари и т.н. от снаха. Дано и моята снаха да не обича конфликтите като мен и ако не съм и приятна или се държа обидно с нея- нека ограничи и тя контакта с мен.

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 12:43 от Crissy

# 362
Аз ще се включа с реплика от свекъра от миналия ден:
"Като се роди внучето, със или без покана, ще дойдем за два дни да си го видим"
Не реагирах. Няма смисъл Grinning

Моята пък си оставила 5дни  от старата отпуска да ми гостувала,като родя и щяла да ми се "натриса" без значение дали я искам.... Нахалство до без край.....Triumph
Добре,че мъжа ми ще си вземе две седмици да е у дома и няма да й се получи!

# 363
А къде ги слагате да спят като се натресат? Стана ми интересно, понеже в един апартамент не винаги има място за гости с преспиване...

# 364
Аз съм заявила, че не ща никого вкъщи в първите дни/седмици. Който ще идва, на хотел (ще поема нощувките, не е проблем).
Много ясно, че ще ги поканя, ама такива заявявания на позиция тип "не ме интересува ти какво мислиш" при мен не минават.

# 365
Не знам какъв е тоя зор за това натрисане, особено с малко бебе...

# 366
Поне не е заявила, че ще дойдат за месец, два или три и само с билет за отиване, но не и за връщане. Защото познавам такива случаи. Два дена не е много, ако и ви дадат малко време да свикнете да сте трима вярвам, че няма да има проблем!

# 367
Аз съм заявила, че не ща никого вкъщи в първите дни/седмици. Който ще идва, не хотел (ще поема нощувките, не е проблем).
Много ясно, че ще ги поканя, ама такива заявявания на позиция тип "не ме интересува ти какво мислиш" при мен не минават.

Първо,че нямам къде да я сложа да спи,второ никой не я канил,дори синът й няколко пъти й каза,че няма как да дойде,едно бебе колко човека ще го гледаме?! Две години телефона не е вдигнала да се обади да се поинтересува от нещо,а сега мн загрижена!

# 368
Ако една свекърва непрекъснато дава съвети означава, че не харесва снаха си, меко казано. Иначе всяка свекърва би трябвало да знае, че не е хубаво да си вре носа при младите. Щом го прави е ясно.

# 369
  • Blondeville
Аз още с първото дете си говорих и с майка ми и със свекърва ми - казах им, че с мъжа ми предпочитаме да се справим сами в началото, за да си изградим рутината с новия член на семейството, да се стиковаме и да придобием самочувствие.

И двете бяха съвсем ок, даже според мен майка ми си отдъхна 😁 Същият разговор имахме и като се появи второто бебе.

За съветите и коментарите - като разбраха и двете, че не давам вода на бебето, хлъцнаха, свекърва ми ме попита “ама как ще оцелее така” - обясних им защо така съм решила, не са коментирали повече. Баба ми беше най-шокирана, каза нещо в стил “Вий младите все много знаете” Grinning От това ми става мило и забавно, не може да ме подразни, като знам колко много ни обичат, и че не ни мислят лошото.

Много ми е странно как хората не успяват да се разберат с нормален разговор, наистина.

# 370
Новородено би ме било страх да видя за повече от половин час. Наистина се учудвам как свекървите искат да присъстват точно в този период. Не бих си го причинила, освен да го зърна и да дам подаръците. Прекалено са малки и крехки, за да се тълпят и роднините край тях.

# 371
Това с бебетата е малко на кантар, поне за мен!
Да, натоварващо е по-скоро за майката, някой да й си върти на главата, но ги разберете и тях - внуци са им. Казват даже, че са им по-мили от децата. Напълно естествено е да искат да ги видят и да м се порадват. Не бъдете чак такива майки орлици..

# 372
  • София
Разбира се, че трябва да ги видят. Само да се разберат кога е удобно, особено когато става въпрос за гостуване с преспиване, а не за няколко часа.

# 373
Така де, искам да го видя и да му се порадвам Simple Smile Няма да се пречкам на родителите да си го гледат, хранят и къпят.

# 374
Това с бебетата е малко на кантар, поне за мен!
Да, натоварващо е по-скоро за майката, някой да й си върти на главата, но ги разберете и тях - внуци са им. Казват даже, че са им по-мили от децата. Напълно естествено е да искат да ги видят и да м се порадват. Не бъдете чак такива майки орлици..

Ами не може ли да дойде когато е удобно? Всмисъл ти се натрапваш в чужда къща,с друг маниер и навици от твоите. Нито сме близки,нито има какво да си кажем. Като дойде 5 дена след раждането ще го кърми ли тва бебе,какво ще го прави. Отделно в сезона на вируситр някак не е окей. И най-вече е наглостта-аз съм жена,Ами може да искам майка ми да е до мен като по-близка. Нямам право на това ли? Или не е възможно свекървата да се съобрази!

Общи условия

Активация на акаунт