С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 724
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • при късмета
Естествено, че ако някой идва изобщо да помага, майката предпочита собствената си майка. Като се съобразяваш и с чужд човек, не е помощ, а допълнително натоварване.
Но, назад някой вече писа, най-добре да не учите татковците, че някой друг ще помага вместо него. Даже от него не е помощ, а поемане на собствените у задължения.
И после защо свекървата не ме обича.
Искаш да кажеш, че свекървата започва да не обича снахата, чак когато се появи бебе и не я пуснат да се натресе на младите като се прибере бебето вкъщи? Доооообре! Свекървата, ако не обича снахата, това е от много педи да се появи внуче и това е поредното изсмукано от пръстите оправдание за това

# 436
Споменавала съм още преди да забременея. Свекървата също знае, че ако някой изобщо ще идва да помага, това ще е майка ми.
До раждането има тоооолкова много време още, че няма смисъл от сега да коментирам. Като наближи, ще изговорим нещата точно и ясно с родителите, всеки ще си изкаже желанията и ще намерим среден вариант. Пък и тогава ако някой се сърди, ще не става на неговото, здраве да е.

Започвам да работя за момиче, че с този син ще видя малко внуче на куково лято😂😂
  Определено , започвайте Laughing
Масовата нагласа е такава. Всъщност нормално е жената да желае повече майка си , особено след раждане. Но да се заявява демонстративно, че другите родители са някакви нежелани натрапници в такъв момент и тя ще решава кога и за колко да си видят внучето е прекалено. Желанието е явно да го видят на абитуриентския бал и  за кратко - предостатъчно е.
  Майтап , но двойните стандарти са много гадна работа във всяка сфера . А в семейството съвсем. Поне някаква реципрочност трябва да има . Но наистина колелото се върти и идва нашия ред по-бързо отколкото си представяме.

# 437
Естествено, че ако някой идва изобщо да помага, майката предпочита собствената си майка. Като се съобразяваш и с чужд човек, не е помощ, а допълнително натоварване.
Но, назад някой вече писа, най-добре да не учите татковците, че някой друг ще помага вместо него. Даже от него не е помощ, а поемане на собствените у задължения.
И после защо свекървата не ме обича.
Искаш да кажеш, че свекървата започва да не обича снахата, чак когато се появи бебе и не я пуснат да се натресе на младите като се прибере бебето вкъщи? Доооообре! Свекървата, ако не обича снахата, това е от много педи да се появи внуче и това е поредното изсмукано от пръстите оправдание за това

Свекървите от ревност не обичат снахите си от първия поглед. Хич да не си измислят! Големи манипулатори мале мале

# 438
И защо трябва да се обичат чак, не стига ли да спазват нормални отношения?

# 439
Така де, те пък снахите, защото умират за свекървите. Това си е някаква многовековна ревност и омраза, която се предава с поколенията , особено по нашите китни балкански ширини. И не започва с бебето , а си се култивира с гените сякаш . Има еднорожки, разкъсали бремето , но наистина започвам да мисля, че са специална категория жени. Масовката , независимо от ценз , образование е за "на нож". Първо като снаха , после като свекърва. Няма как недиалогична снаха да стане сговорна свекърва . Дано стане тъща такъв човек, че зетьовете не се вторачват в хорските слабости толкова.

# 440
Аз не разбрах къде съм написала, че моите родители могат да идват, а свекърите не. Нито едните искам, нито другите в началото. Като се организираме вкъщи, кято разберем как да си гледаме детето и като се стиковаме като семейство, да заповядат на кратко гости. С уговорка!!!
 Но ако се наложи, ще дойде майка ми. И това свекървата го е казала на майка ми. Аз изобщо не съм го коментирала с никого.
И да добавя, пе свекърва ми е изключително свястна жена и сме в прекрасни отношения.

# 441
  • при късмета
Скрит текст:
Споменавала съм още преди да забременея. Свекървата също знае, че ако някой изобщо ще идва да помага, това ще е майка ми.
До раждането има тоооолкова много време още, че няма смисъл от сега да коментирам. Като наближи, ще изговорим нещата точно и ясно с родителите, всеки ще си изкаже желанията и ще намерим среден вариант. Пък и тогава ако някой се сърди, ще не става на неговото, здраве да е.

Започвам да работя за момиче, че с този син ще видя малко внуче на куково лято😂😂
  Определено , започвайте Laughing
Масовата нагласа е такава. Всъщност нормално е жената да желае повече майка си , особено след раждане. Но да се заявява демонстративно, че другите родители са някакви нежелани натрапници в такъв момент и тя ще решава кога и за колко да си видят внучето е прекалено. Желанието е явно да го видят на абитуриентския бал и  за кратко - предостатъчно е.
  Майтап , но двойните стандарти са много гадна работа във всяка сфера . А в семейството съвсем. Поне някаква реципрочност трябва да има . Но наистина колелото се върти и идва нашия ред по-бързо отколкото си представяме.
Точно така свекървите изопачават нещата и това е причината да са нежелани, а не друга. Никой не е казал, че ще си видят внучето на абитуриентската. През цялото време не се говори за това дали ще го видят след изписването, а дали някой ще виси при него "да помага". Недуразумението идва от това, че свекървата не разграничава идване за час като го изпишат или на самото изписване в болницата и за няколко дни. А разликата е огромна. Докато не започнат да разбират разликата м/у съвсем елементарни понятия, все за нещо ще се тръшкат. Но това не значи, че снахата не е права или е виновна. Сами си го правят

# 442
 Ох , ма ко , какво да се говори с човек буквалист , без милиграм чувство за хумор . Пу-пу , само ще кажа  и ще замълча нататък, че то с "радио" диалог не се води.

# 443
  • при късмета
Когато общуваш писмено, буквализма е нещо напълно в реда на нещата. Не можеш да видиш езика на тялото, не чуваш интонация и т.н. Може евентуално да доловиш ирония, но постовете ти със сигурност не са иронични, и това не е същото като чувство за хумор. Него пък изобщо го няма, колкото и да охкаш. А радиото за пореден път доказваш, че го чуваш, но не го разбираш, защото и това са различни понятия. И пак доказваш, че тръшкането на свекървите идва от там

# 444
  • София
Но, назад някой вече писа, най-добре да не учите татковците, че някой друг ще помага вместо него.........
Искаш да кажеш, че свекървата започва да не обича снахата, чак когато се появи бебе и не я пуснат да се натресе на младите като се прибере бебето вкъщи?
А ако бащата адекватно поема своя дял от гледането, позволено ли е да повика своята майка?
Не искам тиради как трябва двамата да си го гледат, питам позволено ли е изобщо.

Трещерица е права, че след хиляди ограничения за виждане, свекървата няма да прелива от добри чувства към снаха си. Но ти едно си баеш, въпреки липсата на свекърва и оттам - липса на конфликтни точки с мъжа ти. Зълвата изобщо не е същото.

# 445
Но, назад някой вече писа, най-добре да не учите татковците, че някой друг ще помага вместо него.........
Искаш да кажеш, че свекървата започва да не обича снахата, чак когато се появи бебе и не я пуснат да се натресе на младите като се прибере бебето вкъщи?
А ако бащата адекватно поема своя дял от гледането, позволено ли е да повика своята майка?
Не искам тиради как трябва двамата да си го гледат, питам позволено ли е изобщо.

Трещерица е права, че след хиляди ограничения за виждане, свекървата няма да прелива от добри чувства към снаха си. Но ти едно си баеш, въпреки липсата на свекърва и оттам - липса на конфликтни точки с мъжа ти. Зълвата изобщо не е същото.

Позволено е само и единствено, ако и двамата партньори са съгласни. И това се отнася за всеки, който идва в дома.

# 446
  • при късмета

Вие свекървите, само се заяждате или наистина не разбирате, че не става дума за самото викане? А за колко време ще остане повиякания. Разграничението м/у двете понятия е много ясно, не предполагах, че трябва допълнително разяснение, натъртване или обяснение. Наистина. Защото извиканата да помага, да обикновенно е жена, т.е. някой от бабите, но ако ще остава за повече време, с някакъв престой или ежедневно идване, решава този който ще гледа бебето през повечето време. Ако таткото остане вкъщи от първия ден и той поема изцяло грижите по бебето, да, той ще реши от чия помощ има нужда, ако жена му ще е с бебето само вечер. Ако ще си го гледа майката обаче, колкото и да е ангажиран и адекватен таткото и имат нужда от помощ от още 1 човек, тя решава кой да е. Кое по ягодите не е ясно, повече от елементарно е.
А ако е за виждането на внучето, като се прибере вкъщи, все пак трябва да се съобразят и с бебето и с майката и да е удобно за всички, пък нищо, че е за час, два. И това според мен е напълно ясно, поне от елементарно възпитание. За което м/у другото свекървите претендират да имат в пъти повече от снахата, а нещо не си личи

# 447

Вие свекървите, само се заяждате или наистина не разбирате, че не става дума за самото викане? А за колко време ще остане повиякания. Разграничението м/у двете понятия е много ясно, не предполагах, че трябва допълнително разяснение, натъртване или обяснение. Наистина. Защото извиканата да помага, да обикновенно е жена, т.е. някой от бабите, но ако ще остава за повече време, с някакъв престой или ежедневно идване, решава този който ще гледа бебето през повечето време. Ако таткото остане вкъщи от първия ден и той поема изцяло грижите по бебето, да, той ще реши от чия помощ има нужда, ако жена му ще е с бебето само вечер. Ако ще си го гледа майката обаче, колкото и да е ангажиран и адекватен таткото и имат нужда от помощ от още 1 човек, тя решава кой да е. Кое по ягодите не е ясно, повече от елементарно е.
А ако е за виждането на внучето, като се прибере вкъщи, все пак трябва да се съобразят и с бебето и с майката и да е удобно за всички, пък нищо, че е за час, два. И това според мен е напълно ясно, поне от елементарно възпитание. За което м/у другото свекървите претендират да имат в пъти повече от снахата, а нещо не си личи

Всичко мн добре им е ясно. Нарочно го правят и се правят на луди. Аз съм потресена честно. Всичките са били снахи и вместо да гледат да не причиняват същото,те все едно с още по-голяма сила ги правят нещата,които ги дразнят или обиждат. Само,че сега са млади и могат всичко сами. Един ден,когато имат нужди, незнам с какви очи ще ме погледне моята свекърва и ще ме помоли за нещо. Възмотена и потресена съм честно. Радвам се и че синът й вижда всичко и стои за мен неотлъчно в тая тяхна измислена война. Живи и здрави да са!

# 448
Съобразителност и тактичност са добродетели, непознати за много хора!

# 449
Трещерица тъща беше, не свекърва, доколкото си спомням.

Общи условия

Активация на акаунт