С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 726
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
  • France
Защо се изумяваш? Човешката природа е еднаква навсякъде. Единствената разлика е културно-традиционният грунд. Който е по-общ за южните народи. Иска ми се да добавя "за съжаление". Няма перфектно място и перфектни хора.

# 421
  • София
Е, все пак по соцвреме Западът и хората там се идеализираха, закачила съм все нещо. А в днешно време много българи, живеещи в чужбина, начукват канчета какви сме изостанали. Все си мислех, че този култ към "мама" и родата, е южняшко явление.
Не идеализирам българите, не съм патрЕотка, опазил ме Господ. Сега, когато имам отделно живееща дъщеря, напълно разбирам народите, в които отиваш на гости с предварителна уговорка, а преди години ги плюех, че са студени. Мама си има и други занимания, освен да посреща "децата", а не искам да седим на масата като коне на празни ясли.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 17:23 от Cuckoo

# 422
Според мен не са само културни различия. От човек до човек има огромна разлика. Ето, тук някои казаха, че предпочитат компания, други искат да ги оставят на мира... Едни обичат да включват цялата рода в отглеждането, и възпитанието, други да си гледат децата сами.
Намирам всичко за нормално, докато човек се чувства добре. Редно е и останалите да се съобразят без да се цупят и да правят коментари.

# 423
  • France
Според мен не са само културни различия. От човек до човек има огромна разлика.
Така е Hands Clap от французин до французин може да има точно толкова голяма разлика, колкото между българин и българин. Затова избягвам слагането под общ знаменател.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 13:15 от Philomena

# 424
До човек е, последното, което искам докато съм в болница, е да ми се влачат посетители.

# 425
  • France
И на мен няма да ми е приятно. Особено ако става дума за нещо сериозно. Да ме гледат жълта, омаломощена и уплашена - не, мерси. Но тук е един вид свидетелство, че ти пука. И по филмите виждаме как носят цветя, плюшки и тн. Например се случи да сме в България, когато татко беше хоспитализиран по спешност. Стана ми много чудно, че бившият буквално настоя да се качи и да го види. Но в неговото съзнание това е беше проява на уважение и загриженост, за нас още един човек в стаята и повече тарапана от необходимото. Хубавото е, че се научих да комуникирам по-директно и да избягвам подобни недоразумения.

# 426
  • София
Е, извинете, но ние сме социални животни. Ето, Филомена казва, че други народи го възприемат като загриженост, а у нас се смята за нетактичност. Все пак човек не е остров, расте и попива каквото е видял.
Всъщност, преди няколко дни колежката ми (от Родопите) каза, че при тях е нормално да се ходи на гости на човек, който боледува вкъщи. Не знам дали важи за всякакви случаи, но това е приетото

# 427
Cuckoo, преди години, още ученичка, си счупих крака, претърпях 3 операции и повече от 2 месеца бях по болници и вкъщи. Приятелки и съученички ми идваха на гости, носеха ми списания, книги.
Баба и дядо след сърдечни операции също бяха посещавани от роднини и съседи.
Баба ми вече не е сред живите, но преживе също наобикаляше болни съседи, роднини, съселяни.
Никога не съм се замисляла дали е нормално. Явно така се показва съпричастност.
Но говоря за незаразни болести.

# 428
Лютиче, а ти изразила ли си своите предпочитания пред свекърите?
Не би трябвало да е проблем човек да каже кога и как приема гости, колкото и близки да са те.
Недоумявам премълчаването в такъв случай, тъй като после то преминава в пасивна агресия или поне яд, нещо което човек лесно може да си спести.

# 429
Споменавала съм още преди да забременея. Свекървата също знае, че ако някой изобщо ще идва да помага, това ще е майка ми.
До раждането има тоооолкова много време още, че няма смисъл от сега да коментирам. Като наближи, ще изговорим нещата точно и ясно с родителите, всеки ще си изкаже желанията и ще намерим среден вариант. Пък и тогава ако някой се сърди, ще не става на неговото, здраве да е.

# 430
  • някъде в орбита...
Откачам да ми стоят куп народ на главата, особено когато не са ми всичките говеда. В болницата всеки път с мен стоя мъжа ми, и той ми беше единственият, от когото имах нужда на и около този момент. Естествено, имаше сърдити първия път. Не беше наш проблем обаче, че някой си е решил да прави планове за чужд живот и дом. Всички след това така или иначе видяха бебето. Със следващото вече си знаеха.

# 431
Споменавала съм още преди да забременея. Свекървата също знае, че ако някой изобщо ще идва да помага, това ще е майка ми.
До раждането има тоооолкова много време още, че няма смисъл от сега да коментирам. Като наближи, ще изговорим нещата точно и ясно с родителите, всеки ще си изкаже желанията и ще намерим среден вариант. Пък и тогава ако някой се сърди, ще не става на неговото, здраве да е.

Започвам да работя за момиче, че с този син ще видя малко внуче на куково лято😂😂

# 432
Sob

Започвам да работя за момиче, че с този син ще видя малко внуче на куково лято😂😂

Така  са свекърите и свекървите-втора категория родители!:smiley:

# 433
И после защо свекървата не ме обича.

# 434
  • София

Аха. Никакви компромиси, само каквото свекърите решат.

Общи условия

Активация на акаунт