С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 725
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
То самото заявяване на гостуването говори за неразбиране на момента. Стискам ви палци, всичко да мине добре!

# 406
То самото заявяване на гостуването говори за неразбиране на момента. Стискам ви палци, всичко да мине добре!

Ако не мине добре,ще ме гледате по телевизията,в крими новините Joy

# 407
То пък много страшно да кажеш директно каквото  е.
 Добре е да дойдат на изписването като сте от един град, после по колите и всеки у тях.
 При нас се правеше погача на седмицата, тогава и майка ми пристигна и други роднини , да хапнати  поднесат подаръци. бебето видяха за малко, колкото един поглед. Свекървата - при изписването ,но и живеехме заедно ,няма къде да отида. Не се е навирала, къпа първото седмица ,излезе на фризьор и  това чаках. Аз пренасям корито, постилам найлон в стаята, нося водите, тя само да го облее, ами мерси,  но няма как да откажа тогава.
 Това преди 40+години ,много вода изтече от тогава и все пак никой не се е навирал .
 При внуците бяхме до 2 часа със другата баба и  пак кой откъде  е. Въпрос -къпани ли са, да ,ние  ще си ги къпем бе достатъчен разговор.

Грешни сме всички ,грешим, но все пак една обща култура  е несменяема с годините.
 Какво ви пречи , че се нацупил някой , точно пък в този момент.
 Казвате кога  е посещението да видят и подарят каквото там и  край.

# 408
Еее, пак ли я зачекнахте тази тема?!  Снесло се "златното яйце" и драмите започват.

# 409
  • някъде в орбита...
Еее, пак ли я зачекнахте тази тема?!  Снесло се "златното яйце" и драмите започват.
Пропускаш проблема, и се концентрираш над повода.

А като "снасяла" вече да кажа, че ако парирате безпардонните натискания на роднини в началото още, после си спестявате много главоболия Hands Plus1

# 410
  • Пловдив
А като "снасяла" вече да кажа, че ако парирате безпардонните натискания на роднини в началото още, после си спестявате много главоболия Hands Plus1
Точно така. На изписването на третия син беше мъжа ми с двамата големи (ама големи, 4 и половина и 2 и половина, въшки дребни) и толкова беше цялото изписване. Заедно с нас изписваха още едно бебе - малка сватба, гледаха ни съжалително. И аз ги гледах съжалително.

Но още си спомням как за първия син майка ми!!!!!!!, а не свекърва ми, накарала мъжът ми да извади от приготвените за изписването дрешки бебешкото дънково гащеризонче и купила от отвратителните за мен "комплекти за изписване" (никакъв смисъл няма от тях, нищо не им харесвам, имах си и одеялце, и гащеризонче, всичко отделно, комбинирано според моя вкус). За втория и третия - нещата ги бях наместила и минаха както аз реших. И без повече комплекти за изписване.

Сега се замислих, повече от 16 години минаха от историята с изписването и комплекта - още ме боцка, много ми е било неприятно.

# 411
  • France
Тук просто те изписват. Няма музика, танци-манци, гости... но пък е традиция всякакви роднини и приятели да ти се натресат в родилното, и да стоят с часове 🤢 По време на пандемията майчетата се усетиха, че е по-приятно да нямаш 100 маймуни на главата. Ми добро утро!

# 412
Когато раждах точно група френски посетителки, от които познавах точно една - относително близка роднина, - ми се изсипаха в родилното. Голяма загадка ми беше, най-накрая разбирам, че за тях било нормално.

# 413
  • France
Да, нещо като традиция е. Нито смееш да не отидеш, нито смееш да им кажеш да не идват. Голямата драма Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз бях "привилегирована", защото всички живеят далеч. Мама и свекърите дойдоха за час, час и нещо последния ден и после отидоха ня ресторант с ММ. Но в съседната стая имаше жена с цезарово и постоянно имаше народ при нея. По цял следобед. Наистина не го разбирам.

# 414
Значи... голяма драма ще е, ако не видят бебе на няколко часа...
Мен до сега винаги са ме канили чак на погача на 40тия ден или даже и след това, когато е удобно в предварително уговорен час. Бебето се вижда за 30 секунди от ръцете на родителите и след това макс 1 час приказки с майката и кой от къде е.
Сега, ако става въпрос за бабата и дядото, разбира се, че ще го гушнат и ще постоят, но аз лично държа времето да е предварително уговорено.

Вкъщи бебе няма още, но миналата седмица се обаждат нашите и казват "Искаме да дойдем еди-си-кога. Говорете вкъщи и се обади да кажеш". Свекърите също питаха дали е удобно сега между празниците да дойдат за 2-3 дни.
Само не разбирам защо като се появи внучето и вече никой не пита дали е удобно, а директно се заявява.

# 415
  • France
Не мисля, че бебето е толкова важно в случая, за който разказвам. Някакъв вид на уважение към майката - да отидеш в болницата, да занесеш цветя... пак казвам, намирам го за глупаво и не се учудвам, че през пандемията имаше свидетелства на майки колко по-добре и по-спокойно им било без посещения.

Сетих се за случка от преди години. Бившата кандидат свекърва я оперират. Неприятна работа. Има ден-два престой. Естествено мъжът и децата ù я посещават. Аз не се натискам. Едно, че не обичам болниците, друго, че го смятам за неподходящо. Като се разделяхме с бившия ми беше напомнено "как не съм я уважила" Flushed
Културни особености

# 416
На изписването на внучката преди дена година , дъщеря ми каза,  че не иска никой освен съпругът и брат й. Тя свекърва няма,но има свекър. Изобщо не се обидихме с ММ, само дето не знам ако снахата един ден така каже, как ще реагирам. Надявам се да не съм съвсем изветряла и да реагирам без фасони и сръдни. Те живеят на втория етаж  над нас, аз направих украса, бях им направила някакви неща за хапване, питка, торта , мило послание за добре дошла на внучката. Вечерта ни звъннаха да се качим да вечеряме с тях, да видим бебето. Не си занесохме даровете, подържахме я ,казахме си по едно наздраве и айде всеки у дома си.
    ПрипадВах от въпроси на познати "Ти ли къпеш бебето?" - не , не я къпя. Не вися при тях непрекъснато, не я храня, те си създадоха рутина и всеки има задължения.Къпала съм я два пъти, защото ни я оставиха ,когато ходиха някъде за уикенда. И в басейна се къпем двете,но това е друго.
    Те все още живеят на втория етаж, скоро ще се изнесат. Не се натрисаме непрекъснато, канят ни понякога на обяд или вечеря, ние също тях. Питат ме мога ли да гледам детето, ако мога отивам, ако имам планове не отивам. Ето , днес следобед ще се гледаме, но това е уговорено още в неделя.
   Дано един ден и със снахата съм така!!!

# 417
  • Mediterraneo
На мен пък в родилното ми липсваше присъствие на близки. Имаше часове за свиждания, на една врата, на течение и с родата на още 10 жени. Ами по- добре в стаята, вижте се, поговорете, да видят бебето, тръпка е за всички.
Сестра ми като роди, отидохме още на следващия ден. И го гушкахме, и го пренасяхме от ръце на ръце. 15 минути и който откъдето е. При другата жена нямаше никого в момента.

# 418
  • France
Ако са наистина близки и за кратко няма проблем. Но след раждане не винаги си в най-добрата си форма и аз например не искам да ме виждат така. А и цяла сутрин са медицинските визитации и следобед е приятно да си отспиш. Ако пък се опитваш и да кърмиш е още по-стресиращо. Вярно, че французойките не кърмят.

# 419
  • София
Бившата кандидат свекърва я оперират. Неприятна работа. Има ден-два престой. Естествено мъжът и децата ù я посещават. Аз не се натискам. Едно, че не обичам болниците, друго, че го смятам за неподходящо. Като се разделяхме с бившия ми беше напомнено "как не съм я уважила" Flushed
Като споменаваш този бивш и близките му, които не са българи или дори балканци, се изумявам. Иска ми се да го прочетат повече хора, пишещи "само в България може...." и колко сме диви и изостанали.

Общи условия

Активация на акаунт