С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 720
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
  • France
И защо трябва да се обичат чак, не стига ли да спазват нормални отношения?
Именно! Hands Clap Но явно тук присъстващите обичат да се самонавиват.

# 451
  • София
Всичко мн добре им е ясно. Нарочно го правят и се правят на луди. Аз съм потресена честно. Всичките са били снахи и вместо да гледат да не причиняват същото,те все едно с още по-голяма сила ги правят нещата,които ги дразнят или обиждат. Само,че сега са млади и могат всичко сами. Един ден,когато имат нужди, незнам с какви очи ще ме погледне моята свекърва и ще ме помоли за нещо. Възмотена и потресена съм честно. Радвам се и че синът й вижда всичко и стои за мен неотлъчно в тая тяхна измислена война. Живи и здрави да са!
Така е, мн Simple Smile ни е ясно. "Незнам" от такава напориста снаха какво добро бих могла да очаквам и не бих търсила... Хич не съм възмОтена, само бих казала на сина си, че винаги има място за него, ако прецени... То само една жена  на тоя свят.
Наблюдавам, че обикновено снаха и свеки са се намерили, като гърне и похлупак.

Лютиче 2.0, въпросът ми беше към главния адвокат на снахите, за когото всяка свекърва изначално е лоша и нахална. А че просто иска да види детето на своето дете - откъде накъде, той синът й вече е само на жена си и родители няма.
Тъй като стана дума за продължителност на престоя - няма да е зле снахите да уточняват дали живеят в чужбина, защото има значение. Свеки може да е вещица, но няма летяща метла и не може да фърчи над Европа за по 1-2 дни. Пък и покрай войната може някой безпилотен самолет да я уцели, за радост на снахата Simple Smile

# 452
  • при късмета
Трещерица тъща беше, не свекърва, доколкото си спомням.
Тя и Cuckoo е по-близо до тъща и Абсурт е тъща, отказва да се признае за свекърва само защото сина ѝ няма брак, не защото не е в семейни отношения, но това не им пречи винаги да са на страната на свекървата. Много пъти съм се питала дъщерите си за нищо ли ги нямат и така ли са ги възпитавали да мълчат, да се съобразяват с чужда жена и да нямат право да се обидят или разсърдят за нещо. Дори да не се чувстват добре, никакво роптаене с/у свекървата. Главата не ми го побира

# 453
Така е, мн Simple Smile ни е ясно. "Незнам" от такава напориста снаха какво добро бих могла да очаквам и не бих търсила...
Хич не съм възмОтена, само бих казала на сина си, че винаги има място за него, ако прецени... То само една жена  на тоя свят

Лютиче 2.0, въпросът ми беше към главния адвокат на снахите, за когото всяка свекърва изначално е лоша и нахална. А че просто иска да види детето на своето дете - откъде накъде, той синът й вече е само на жена си и родители няма.
Тъй като стана дума за продължителност на престоя - няма да е зле снахите да уточняват дали живеят в чужбина, защото има значение. Свеки може да е вещица, но няма летяща метла и не може да фърчи над Европа за по 1-2 дни. Пък и покрай войната може някой безпилотен самолет да я уцели, за радост на снахата Simple Smile

Мда истината боли Simple Smile Ами сама го каза-има място за него,но снахата и детето не се споменават. Не е удобно нали? Само че синът й пита кога ще ходи при моята майка,а не при неговата. Това е много показателно. Но избираме да мислим и коментираме само което ни е угодно. Joy

# 454
  • France
Да ви кажа... ако едно мамино детенце реши да си напусне семейството за да се върне в обятията на мама... най-големият печеливш е тъкмо бившата му жена. Светът е пълен със свестни мъже.

# 455
Cuckoo, живеем в чужбина, да. Билетите са сравнително евтини и спокойно може да се дойде за 4 дни. За мен това обаче не е проблем. Нека дойдат, ще ги настаним близо до нас, всичко е на оешеходно разстояние. Ше идват по няколко пъти на ден, ще си видят внучето. Отново - не е проблем.
Дразни ме единствено, че директно в лицето ми се заявява, че не ги интересува ние дали искаме или не. Ми хубаво, щом тях не ги интересува, и мен не ме интересува дали те искат да си видят внучето или не.
Двупосочно е.

# 456
И като си далече какъв е проблемът да съобщите за раждането три дни след това примерно, или като си готова да приемаш. Няма да дойде предварително все пак,  няма и да знае  кога ще  е. Като научи ,докато вземе билети и тръгне - ето удобен момент.  То лесно това. Обяснение - заети, задачи,  пък да се чупи ,преценете колко време ви трябва ,колко и на нея  да тръгне и ще стане.
То голямо вдяване за всичко. Ще те изпишат след седмица и толкова.
 А най-лесно е ще приемаме гости от 15 примерно.

# 457
Но, назад някой вече писа, най-добре да не учите татковците, че някой друг ще помага вместо него.........
Искаш да кажеш, че свекървата започва да не обича снахата, чак когато се появи бебе и не я пуснат да се натресе на младите като се прибере бебето вкъщи?
А ако бащата адекватно поема своя дял от гледането, позволено ли е да повика своята майка?
Не искам тиради как трябва двамата да си го гледат, питам позволено ли е изобщо.

Това МНОГО ми хареса!

Много момичета раждат, въпреки че не са си скъсали пъпната връв още с майка си и не позволяват на друга такава копче да им каже!
Посмее ли - става зло чудовище, вирещо си носа навсякъде и даващо непоискани съвети.
Лигава история ми е това. Деленето пък ме вбесява.

# 458
  • София
Дразни ме единствено, че директно в лицето ми се заявява, че не ги интересува ние дали искаме или не. Ми хубаво, щом тях не ги интересува, и мен не ме интересува дали те искат да си видят внучето или не.
Двупосочно е.
В твоя случай съм съгласна, но явно хората са си такива. Ти си ги познаваш, но ми се струва, че са го казали по-скоро на шега. И аз понякога се бъзикам, че ще направя нещо, което принципно не бих.

Philomena, гледам, че жените се връщат при родителите си, та защо един мъж да не може? Още повече, че много по-чест е случаят мъжът да остане без жилище.
Смятам, че е повече от ясно, че не става дума да напусне жена си заради майка си, а защото не се чувства добре с жена си. Мъжът има същите права като жената по отношение на контактите с родители.

# 459
  • France
Да напускат, не ми пречат. Всеки трябва да си извоюва щастието.

# 460
  • при късмета
Майка ми прелита над Европа, за да помага за децата на сестра ми. Заминава след нова година, за втори път за 3 месеца. Първия път стоя повече, сега ще е за около 10 дни. Когато се налага, даже и прелитането не е проблем. Преди прелиташе свекървата, но сега тя има школа за уроци след пенсионирането и е заетата, та прелита майка ми. И при тях сега, когато поотраснаха децата има нужда от повече помощ, отколкото като бяха малки. Разминават се, единия е на градина, другия на у-ще и си трябват двама човека нон стоп. Като единия трябва да отсъства, става страшно. Гледат да не ангажират бабите, но понякога се случва буквално от днес за утре и нямат време да намерят професионална гледачка
Cuckoo, ако нечии родители са причина някой във връзка да не се чувства добре, то изначало не е било връзка. Ако на мъжа това му е причината
Смятам, че е повече от ясно, че не става дума да напусне жена си заради мен, а защото не се чувства добре с нея. Може пък да е защото тя не допуска родителите му
то уведомил ли е предварително жена си, че не влиза в двойка, а е притурка на някакво чуждо семейство? Защото, ако не е, не е виновна жената, че тази връзка няма да прокопса. Всяка нормална жена, си взима мъж, който с нея ще съобразява ежедневието и битовизмите си, не с родителите си. И ако действително не са допускани умишлено, то вероятно има много основателна причина за това

# 461
Нормално е една жена да е по-близка с майка си, отколкото със свекърва си. Обратното би било странно. Това не означава свекървата да е изолирана и да не се допуска до бебе, син и тн.

За хармонични взаимоотношения се изисква добро поведение и от двете страни. Даже ми се струва идеално ако младите са далеч, на другия край на държавата или в чужбина. Така много по-рядко ще са обект на досаждане от която и да е страна.

Като цяло самопоканването в чужд дом не е особено прилично.

Понеже ме хейтвате, че кастря свекърва си, да ви кажа, че и с майка ми не е лесно. Като почина баща ни, се беше притеснила, че брат ми нямало да избере хубави дрехи за опелото. И започна да пита постоянно за тия пусти дрехи. Много се ядосах, защото брат ми отнесе всичко около смъртта на татко и направи абсолютно сам цялата организация. Каквото избрал, това, не съм мислела, че може да сбърка с дрехите. Даже не съм го и мислила в тоя момент.

И я питам майка ми защо досажда с тоя въпрос. И тя каза, че се съмнява в способността на брат ми да избере читава дреха. Викам супер, брат ми е на 38. Ако утре има бебе, ще ходиш ли през 2 ч ти да го преобличаш, че баща му не умее да подбере дрехи??? Понеже за бебето ми се струва важно да умееш да го обличаш подходящо. И тя млъкна…

Таа аз съм с две свекърви. 😁

# 462
  • София
Всяка нормална жена, си взима мъж, който с нея ще съобразява ежедневието и битовизмите си, не с родителите си. И ако действително не са допускани умишлено, то вероятно има много основателна причина за това
Не знаех, че мъжът трябва писмено да уведомява бъдещата си жена, че има родители и иска да общува с тях дори след брака (ако има такъв) и да виждат внуците си.
Много добре си болдвала причината - "тя не допуска родителите му", смятам че съм се изразила достатъчно ясно.
Това в червеното... е еманацията на свекървофобията и извъртането на нещата.
Ако той се обиди на тъстовете и забрани да стъпват вкъщи, в общия случай ще го изядат с парцалите.

Sherilyn, аз не се имам особено със свеки. С майка ми....бяхме на приливи и отливи, в началото на брака ми тя се е държала с мен бетер свекърва.

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 14:33 от Cuckoo

# 463
Майка ми прелита над Европа, за да помага за децата на сестра ми. Заминава след нова година, за втори път за 3 месеца. Първия път стоя повече, сега ще е за около 10 дни. Когато се налага, даже и прелитането не е проблем. Преди прелиташе свекървата, но сега тя има школа за уроци след пенсионирането и е заетата, та прелита майка ми. И при тях сега, когато поотраснаха децата има нужда от повече помощ, отколкото като бяха малки. Разминават се, единия е на градина, другия на у-ще и си трябват двама човека нон стоп. Като единия трябва да отсъства, става страшно. Гледат да не ангажират бабите, но понякога се случва буквално от днес за утре и нямат време да намерят професионална гледачка
Cuckoo, ако нечии родители са причина някой във връзка да не се чувства добре, то изначало не е било връзка. Ако на мъжа това му е причината
Смятам, че е повече от ясно, че не става дума да напусне жена си заради мен, а защото не се чувства добре с нея. Може пък да е защото тя не допуска родителите му
то уведомил ли е предварително жена си, че не влиза в двойка, а е притурка на някакво чуждо семейство? Защото, ако не е, не е виновна жената, че тази връзка няма да прокопса. Всяка нормална жена, си взима мъж, който с нея ще съобразява ежедневието и битовизмите си, не с родителите си. И ако действително не са допускани умишлено, то вероятно има много основателна причина за това

Абсолютното. Ако ме беше предупредил,че в брака ще сме трима хич нямаше и да го започвам!

# 464
  • София
Да беше търсила човек с починала майка... Сигурното си е сигурно

Общи условия

Активация на акаунт