С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 693
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Нещо не разбирам, темата се нарича "С какво ви дразнят свекървите". За какво друго да се пише тук?

# 496
  • France
Ама да ми се плясне някоя девойка и да нарича сина ми “мунчо”, защото ( дай Боже) имаме силна връзка - еми, мерси!!!
Тази девойка не е излязла от някоя ябълка като Неродената мома, а е съзнателен избор на сина ти. Тоест, не е твой проблем, а техен.

Цитат
Повтарям се - винаги в очите на снахата, нейната майчица е златна, мила и добра! Свекървата е истинско зло, натрапващо и себе си, и мнението си и всичко!
Много жени са програмирани да намразят свекървата, без дори да се опитат да я опознаят..
Това са си някакви твои екстраполации, които не ангажират никого освен теб.

# 497
има една поговорка "сит на гладен не вярва", а и тук има съфорумки, които говорят за свекървите и как не трябва да се нападат/ как свекървите не били разбрани и т.н.. Това го казват или хора, които са приети и уважавани от свекървите си или такива съфорумки, които все още нямат. И не казвайте, моля, ами ако ние се държим добре и свекървите ще ни отвърнат със същото, защото е пълна глупост. Хиляди примери за обратното!
Писала съм за моята, няма да се повтарям. Само ще кажа за незнаещите, опитвала съм всичко - канех я на гости, говерехме само по теми, по които тя можеше да се изкаже, интересувах се от нейните неща - църква, ансамбъл ит.н., търпях, обидите и, и не отговарях годиниии и.....

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 15:42 от Crissy

# 498
Ама да ми се плясне някоя девойка и да нарича сина ми “мунчо”, защото ( дай Боже) имаме силна връзка - еми, мерси!!!
Тази девойка не е излязла от някоя ябълка като Неродената мома, а е съзнателен избор на сина ти. Тоест, не е твой проблем, а техен.

Цитат
Повтарям се - винаги в очите на снахата, нейната майчица е златна, мила и добра! Свекървата е истинско зло, натрапващо и себе си, и мнението си и всичко!
Много жени са програмирани да намразят свекървата, без дори да се опитат да я опознаят..
Това са си някакви твои екстраполации, които не ангажират никого освен теб.

Яяяяя отворете оная тема за непоканената тъща на Бъдни вечер да видите там как майчичка се защитава.
Ако беше свекърва щяха да я хокат до откат, ама нали не е... ой милата.

# 499
  • при късмета
Вижте, не подкрепям идеята НЯКОЙ да се натрапва нежелан и непоканен.
Аз меря от моят аршин. Имам син. Един ден ще искам да се радвам на внуче така, както и майката на майката. Няма да ми е приятно да има повече време за нея, съжалявам. Сигурно звучи егоистично и подло, но това е моето виждане за взаимоотношенията.
ДНК-то е едно и за двете баби. И двете са родители на родителите. Не бива да има такова делене.
Пак сравняваш целия живот на внуците, с една седмица или 10 дни след раждането им. За цялостните взаимоотношения има значение как си подходила в първите 10 дни. Ако родителите нямат нужда от помощ, в повечето случаи и двете баби имат еднакъв достъп до внучето. Ако обаче майката има нужда от човек покрай нея в началото, освен мъжа си или вместо мъжа си, ако се тръшнеш, че не си ти, ще си усложниш занапред контактите и със снахата, а от там и с внуците. Нали разбираш колко различни са двете? И нали разбираш, че ако се разиграе втория сценарии, не снахата, а ти ще си виновна за това, че няма да виждаш внуците наравно с другата баба? Не може да ѝ се натрапиш, когато има нужда от помощ, защото никога няма да ѝ окажеш по-добра помощ от собствената ѝ майка или и за това ще спориш? И на майка си може да каже как тя иска да се случват нещата, ако го каже на теб, ще скочиш, че тя нищо не разбира ти помагаш, а тя не го оценява, но това няма да е помощ. Май не го разбираш обаче. Това е грешка на всички свекърви, ти просто добре го описваш. Хубаво е да го осмислят, за да няма недоразумения
И не, никоя не е програмирана за нищо, освен за изглед и представа за собственото си семейство. "Програмира се" от отношението на свекървата към нея.
Добре известно е, че повечето снахи имат притеснение как ще са приети от свекървата, а повечето свекърви смятат, че уважение и метани им се полагат по право. От тук идват проблемите и неравния старт на тези отношения. Макар, че за мен лично нямат никакво значение и за един брак/връзка не са дори второстепенни, а някъде доста по-назад

# 500
  • France
Ариел, минах и видях, че и там си показала творчество.

# 501
  • София
Според мен, Luellis, зависи от сина ти - дали се гледа детето или не. За мен това е основният критерий.
Е, след като вероятно издържа семейството, мъжът физически няма как да поеме 50% от грижите, обаче мантрата е, че е длъжен да прави и двете.

Наистина силната връзка е нещо относително и от различни гледни точки изглежда доста различно.
Чела съм в темата за Муньовците как се възмущават, че не искал да излезе с героинята в даден момент, защото щял да ходи на обяд у мама.
Най-вероятно не го издържа, защото жените в масовия случай получават майчинство.
П.П. Имам предвид, че не го издържа само той.

# 502
Вижте, не подкрепям идеята НЯКОЙ да се натрапва нежелан и непоканен.
Аз меря от моят аршин. Имам син. Един ден ще искам да се радвам на внуче така, както и майката на майката. Няма да ми е приятно да има повече време за нея, съжалявам. Сигурно звучи егоистично и подло, но това е моето виждане за взаимоотношенията.
ДНК-то е едно и за двете баби. И двете са родители на родителите. Не бива да има такова делене.
Пак сравняваш целия живот на внуците, с една седмица или 10 дни след раждането им. За цялостните взаимоотношения има значение как си подходила в първите 10 дни. Ако родителите нямат нужда от помощ, в повечето случаи и двете баби имат еднакъв достъп до внучето. Ако обаче майката има нужда от човек покрай нея в началото, освен мъжа си или вместо мъжа си, ако се тръшнеш, че не си ти, ще си усложниш занапред контактите и със снахата, а от там и с внуците. Нали разбираш колко различни са двете? И нали разбираш, че ако се разиграе втория сценарии, не снахата, а ти ще си виновна за това, че няма да виждаш внуците наравно с другата баба? Не може да ѝ се натрапиш, когато има нужда от помощ, защото никога няма да ѝ окажеш по-добра помощ от собствената ѝ майка или и за това ще спориш? И на майка си може да каже как тя иска да се случват нещата, ако го каже на теб, ще скочиш, че тя нищо не разбира ти помагаш, а тя не го оценява, но това няма да е помощ. Май не го разбираш обаче. Това е грешка на всички свекърви, ти просто добре го описваш. Хубаво е да го осмислят, за да няма недоразумения
И не, никоя не е програмирана за нищо, освен за изглед и представа за собственото си семейство. "Програмира се" от отношението на свекървата към нея.
Добре известно е, че повечето снахи имат притеснение как ще са приети от свекървата, а повечето свекърви смятат, че уважение и метани им се полагат по право. От тук идват проблемите и неравния старт на тези отношения. Макар, че за мен лично нямат никакво значение и за един брак/връзка не са дори второстепенни, а някъде доста по-назад

Hands Clap Hands ClapHands ClapHands Clap

# 503
  • София
има една поговорка "сит на гладен не вярва", а и тук има съфорумки, които говорят за свекървите и как не трябва да се нападат/ как свекървите не били разбрани и т.н.. Това го казват или хора, които са приети и уважавани от свекървите си или такива съфорумки, които все още нямат. И не казвайте, моля, ами ако ние се държим добре и свекървите ще ни отвърнат със същото, защото е пълна глупост. Хиляди примери за обратното!
Никой не казва това. Казваме, че едни и същи неща се интерпретират различно в зависимост от това дали става дума за свекърва или тъща. Накратко - говорим за двойния аршин.

Наистина силната връзка е нещо относително и от различни гледни точки изглежда доста различно.
Чела съм в темата за Муньовците как се възмущават, че не искал да излезе с героинята в даден момент, защото щял да ходи на обяд у мама.

# 504
Crissy, ама отвратителни роднини винаги има, може да си отвратителна снаха, отвратителна тъща или отвратителна свекърва. Но вече свекървата не изглежда толкова отвратителна, когато си личат двойните стандарти, някои потребителки дори не осъзнават как звучат - "тоя Мунчо ще говори ежедневно с майка си като мамино синче... ние с мама точно това обсъждаме всяка вечер по телефона, че не е нормално" Smiley

# 505
Никой не казва това. Казваме, че едни и същи неща се интерпретират различно в зависимост от това дали става дума за свекърва или тъща. Накратко - говорим за двойния аршин.

И аз това казвам, за това и толкоз беснеят. Защото за майчичка може, ма за свека не може.

# 506
  • при късмета

Не е едно и също. Майката има нужда от помощ, вика своята майка. Бащата има нужда от помощ и той вика своята майка. Защо да е двоен аршина?
Ти самата, ако си на мястото на младата майка със сигурност до своята ще опреш, а не до свекърва си, но тук можеш да триеш сол на главите на другите, защото правят това, което вероятно и ти самата би направила. Ето това е двоен аршин

# 507
не правя разлика в държанието между моята майка и свекърва ми, уверявам те. Даже проявявах повече толеранс към свекърва ми за определен период от време, ЗАЩОТО ИСКАХ ДА И ДАМ ВЪЗМОЖНОСТ ДА МЕ ОПОЗНАЕ и смятах че, се държи лошо с мен, защото не ме познава
Simple Smile сигурна съм че този казус имат и други момичета

# 508
  • София
Не правя разлика в държанието между моята майка и свекърва ми, уверявам те. Даже проявявах повече толеранс към свекърва ми за определен период от време, ЗАЩОТО ИСКАХ ДА И ДАМ ВЪЗМОЖНОСТ ДА МЕ ОПОЗНАЕ и смятах че, се държи лошо с мен, защото не ме познава
Възможно е и мога напълно да ти повярвам, че свекърва ти не е стока. Не че аз много съм случила, но след толкова години съм я преживяла и ми е все тая.
Обаче някои жени са си вече програмирани, че свекървата е зло, без дори да са я видели. Особено предвид, че хората се женят или събират по-възрастни - няма желание в напасване у никоя от страните.

# 509
Тази обсъждана свекърва със заплахата, че идва , без да чака покана, досега колко пъти и за колко години е канена на гости от снахата.
Наистина забравих на Шерилин ли свекървата обсъждате.
И дали се е самопоканвала, тоест, натрисала, колко пъти досега и за колко време.
Ако това е първи поред ултиматум, сигурно има логично обяснение и предистория

Общи условия

Активация на акаунт