С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 684
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
  • при късмета
Изобщо няма нужда една жена да се напасва според свекърва си. Трябва да се напаснат двамата с мъжа помежду си. Свекървата изобщо я няма в картинката. От къде на къде с нея ще се напасва?

# 511
  • София
Е, тя свекървата е продавачката в супера, що пък да се съобрази с нея за каквото и да е?

# 512
Тази обсъждана свекърва със заплахата, че идва , без да чака покана, досега колко пъти и за колко години е канена на гости от снахата.
Наистина забравих на Шерилин ли свекървата обсъждате.
И дали се е самопоканвала, тоест, натрисала, колко пъти досега и за колко време.
Ако това е първи поред ултиматум, сигурно има логично обяснение и предистория

Драмата тръгна от моя свекър.
С ММ сме от 6 години заедно. Няма случай, в който той да е казал, че техните искат да дойдат и да съм отказала. Подарявали сме им и билети за поводи. Идвали са и с техни приятели веднъж. Последните две години на коледните празници сме заедно. По-рано през годината също идваха (макар не съвсем на гости). Но до сега никога не го е имало това "искаш или не, идвам".

# 513
Изобщо няма нужда една жена да се напасва според свекърва си. Трябва да се напаснат двамата с мъжа помежду си. Свекървата изобщо я няма в картинката. От къде на къде с нея ще се напасва?

Аз за мъжът си се омъжих,не за майка му ама то пуста простотия,не се разбира.

# 514
  • при късмета
Е, тя свекървата е продавачката в супера, що пък да се съобрази с нея за каквото и да е?
А що пък мъжа да не се съобрази с тъстовете, а кара жена си да се съобразява с майка му? Гледам, че изобщо не допускаш тази възможност, все жената трябва да се съобразява. Промениха се нещата, ако не си забелязала

# 515
Тази обсъждана свекърва със заплахата, че идва , без да чака покана, досега колко пъти и за колко години е канена на гости от снахата.
Наистина забравих на Шерилин ли свекървата обсъждате.
И дали се е самопоканвала, тоест, натрисала, колко пъти досега и за колко време.
Ако това е първи поред ултиматум, сигурно има логично обяснение и предистория

Драмата тръгна от моя свекър.
С ММ сме от 6 години заедно. Няма случай, в който той да е казал, че техните искат да дойдат и да съм отказала. Подарявали сме им и билети за поводи. Идвали са и с техни приятели веднъж. Последните две години на коледните празници сме заедно. По-рано през годината също идваха (макар не съвсем на гости). Но до сега никога не го е имало това "искаш или не, идвам".
Разбрах.
Значи свекървата е невинна, снекърът се е изказал , вероятто без въобще да си даде сметка колко инфантилно звучи отстрани

# 516
Не правя разлика в държанието между моята майка и свекърва ми, уверявам те. Даже проявявах повече толеранс към свекърва ми за определен период от време, ЗАЩОТО ИСКАХ ДА И ДАМ ВЪЗМОЖНОСТ ДА МЕ ОПОЗНАЕ и смятах че, се държи лошо с мен, защото не ме познава
Възможно е и мога напълно да ти повярвам, че свекърва ти не е стока. Не че аз много съм случила, но след толкова години съм я преживяла и ми е все тая.
Обаче някои жени са си вече програмирани, че свекървата е зло, без дори да са я видели. Особено предвид, че хората се женят или събират по-възрастни - няма желание в напасване у никоя от страните.
има всякакви хора, и за съжаление лошото държание и предубедеността могат да бъдат двупосочни, знам че е така. ПРосто казам че, понякога да положиш усилия, да дадеш шанс и да си мълчиш повече, НЕ ДЕЙСТВА ВИНАГИ.Това трябва да е двустранен процес, когато е само от едната страна - не се получава и накрая омръзва. Аз например,а съм убедена и други момичета в подобни ситуации СПРЯХ ДА ИСКАМ ДА КОНТАКТУВАМ С НЕЯ. Ограничавам контактите до мининум, не се интересувам повече от нея и определено вече не идва в нас и синът и не го желае. При всяко посещение създаваше проблеми или започваше да иска нещо.
Просто казвам че, разбирам момичетата, които търпят определено отношение. Но, вероятно си права - не при всички е така и може би някъде е въпрос на неприемане на свекървата от снахата. Може би, има и такива случаи

# 517
  • София
А що пък мъжа да не се съобрази с тъстовете, а кара жена си да се съобразява с майка му? Гледам, че изобщо не допускаш тази възможност, все жената трябва да се съобразява. Промениха се нещата, ако не си забелязала
Не, не е ВСЕ, както обикновено, твоите преувеличения са нелепи и смешни. Горкичките жени, които САМО се съобразяват. Поне в тази тема не виждам да сме такива.
А има и нещо, което срамежливо се пропуска - при една проста жена, която чака предимно на мъжа си, и прост мъж, който издържа тях двамата + детето, познай той как ще реагира на нейните претенции.
И двамата би трябвало да се съобразяват с родителите на другия, според случая. Но в един идеален свят, без надъхване от нито едната от страните.

Лютиче 2.0, щом си ги издържАла толкова пъти, явно се понасяте. Не го мисли много, може и да е само приказка, но си имай едно наум.

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 16:42 от Cuckoo

# 518
Аз мисля, че една мъдра свекърва, която е била също снаха, знае, че не е хубаво да се месиш на младите. Особено едно време се е налагало повчее да се съобразяват, защото често са живели заедно, дори по 2 семейства в апартамент. Сега е лесно, не ти скимва- изнасяш се. Препоръчително е даже преди това да си се изнесъл и да не даваш много кард бланш за намеса на която и да е рода.

# 519
Аз мисля, че една мъдра свекърва, която е била също снаха, знае, че не е хубаво да се месиш на младите. Особено едно време се е налагало повчее да се съобразяват, защото често са живели заедно, дори по 2 семейства в апартамент. Сега е лесно, не ти скимва- изнасяш се. Препоръчително е даже преди това да си се изнесъл и да не даваш много кард бланш за намеса на която и да е рода.

Ех, да, ама нямаше да я има тази тема да си чешем езиците… 😂

# 520

Ех, да, ама нямаше да я има тази тема да си чешем езиците… 😂

Така е. Пък моята свекърва все ревеше от нейната. До последният й ден. И не се усеща как понякога и тя се държи зле. Просто няма усет жената. Ама на 60 не очаквам и да го придобие.

# 521
Моята свекърва е уцелила джакпота - нейната свекърва е починала още преди да се омъжи за свекъра.
От нищо не се е получила - зетя е успял до отлъчи дъщеря й защото оная така и не се научи да си затваря устата и ние на там вървим - после и двете деца "имали кофти партньори".
Да, бе да...

# 522
Моята свекърва е уцелила джакпота - нейната свекърва е починала още преди да се омъжи за свекъра.
От нищо не се е получила - зетя е успял до отлъчи дъщеря й защото оная така и не се научи да си затваря устата и ние на там вървим - после и двете деца "имали кофти партньори".
Да, бе да...

Не смятам, че въобще нито свекървата, нито тъщата е редно да дават оценки. Изборът на партньор е нещо, което сам човек трябва да направи, а не да чака оценка от родителите си. И да не се харесвате взаимно, ако има малко акъл и мъдрост, ще има и приемане. Обаче за някои хора това е много трудно, дори невъзможно. Аз все пак твърдя, че ако не искаш да ти се месят, не споделяш. Освен за натрапване при бебе, понякога се чудя за какво толкова се мешат дъртите. Акъл дават, мрънкат, че грешно се готви или какво? Понеже аз вмешателството го разбирам да е по важните въпроси, тогава не бива да го има. Ама как е нарязана салатата, не ми дреме.

Моята свекърва е като тази на Креми относно кучетата. При нашите гледахме питбул, огромен и голяям. Тя мрази кучета. И един ден ми обясняваше как всяка къща, в която има куче мирише. Викам ами майка ми чисти и не мирише. Не знам в какви къщи си влизала… не знам нарочно ли го дрънка това да обиди кучкарите или просто си намира на приказка. Ама това е… за важни неща нито ще споделя с нея,  нито оценката й ми е важна. Има си дом, да командва там.

# 523
за мен има и нещо положително от цялата тази история със свекървата. Тя ми "помогна" да стана това, което съм сега - НЕ ПОНАСЯМ нарцисисти и не го крия, вече не. Защитавам себе си повече, не търся вината за тези отношения в себе си и определено не ме интересува дали ме харесва или не. Макар че, твърди че, много ме харесва -хахаххаха. Вече знам коя съм и отстоявам себе си. Simple Smile

# 524
  • при късмета
Аз все пак твърдя, че ако не искаш да ти се месят, не споделяш. Освен за натрапване при бебе, понякога се чудя за какво толкова се мешат дъртите. Акъл дават, мрънкат, че грешно се готви или какво? Понеже аз вмешателството го разбирам да е по важните въпроси, тогава не бива да го има. Ама как е нарязана салатата, не ми дреме.
Тя снахата е ясно, че не споделя със свекървата. Обаче пропускаш, че сина снася информацията. И тогава започва вмешателството. Чели сме какво ли не. Къде да е общия им дом, свекърва да дава наклон за обзавеждане (извън прословутия диван на Популе), децата вечно не са нахранени и облечени както трябва, защо ще ходят на почивка еди къде си и защо трябва да е толкова скъпа, снахата освен, че не е сготвила нещо правилно, защо изобщо това е сготвила, а не друго, вмешателства да искаш. Чели сме даже мрънкане от свекървата защо снахата записала да учи една специалност, като е трябвало друга, която тя е вменявала, все едно тя го учи и плаща. Не може и през ум да ти мине за какво могат да се бъркат. А това какво ще учиш е не само важен аспект, а и личен.
Имаше една, дето абсолютно всяка събота се натрисаше, да прави мекици у тях, уж на внуците, ама те не ги ядат, само синчето ги обича. И на всичко отгоре живееше в съседно населено място, девера нямаше търпение да изхвърли майка си при брат си. Но, като стане дума някоя събота да се отиде на гости на тъстовете, мрънкане защото тя се била ангажирала да идва в събота. Не, че някой я е канил, тя така си е решила. Но въпросната снаха имаше проблем и с мъжа си де, защото той го позволяваше. Толкоз, ако снахата разчита на мъжа си да разреши проблем със свекървата. Или се оправя сама с нея или разкарва и двамата. Аз лично бих избрала втория вариант с такъв мъж

Общи условия

Активация на акаунт