С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 672
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Аз съвсем не бих се натресла на никого. По-скоро ще съм от свекървите, за които казват "Тя си живее живота", сякаш това е нещо лошо Simple Smile
и за ще съм така, ще предложа помощ, но само толкова. Особено близки отношения със снаха си, няма да имам - не за друго, а за да не помисли че я шпионирам, или целя нещо. НО, ще се държа добре с нея - ще уважавам празниците и, няма да говоря лошо/пренебрежително с нея и няма да настройвам детето си срещу нея.
Ще си мълча. Ако не е това, което ще иска  сина ми, той ще вземе решение как да постъпи /аз при всички случаи ще съм до него / но това е.
Често висене у тях, даване на съвети за домакинството/децата или друго, особено на снаха -няма да давам, освен ако не ме питат. С мм ще си продължим живота си - пътувания, и други неща, няма да обсебвам детето си.

# 556
Най-добре е бащата да си ползва двете седмици „бащинство“ и да си се гледат тримата с бебето. Няма нужда от чужди хора в този толкова съкровен момент.
След това бабите могат да бъдат „на повикване“. Ако има нужда от някоя от тях, ще я повикат. Ако не я викат, значи младите се справят успешно и сами. Какво толкова има да му се мисли и мъдри, не разбирам.
Да, и двете двойки баба/дядо искат да си видят внучето, ама то на малко бебе какво точно да му гледаш – то повечето време спи. Да му се порадват за малко и да си ходят. Като поотрасне, ще дойде и тяхното време за по-дълго общуване и помощ.

# 557
Как Сийка, аз нвмам 30 години още, но и за мен си е вълнение, когато някой ми подаде едно малко вързопче. Има тръпка. Пък какво остава да е детето на твоето дете.

Въпросът е единствено и двете страни да са съгласни кога да стане това.
Майка ми е живяла дълго време при свекърва. Като съм се родила аз, и нейната майка пристигнала за 10 дни. С две баби, които час по час отварят вратата да гледат какво правят майката и бебето, нещата хич не са били розови.
На мен косъмът ми се изправя при такъв сценарий.

# 558
  • Пловдив
Например, как може да се попита - Много искаме да видим бебето (двойката баба и дядо). Кога ще е първия удобен момент да ви гостуваме? Колко можем да останем? Какво да донесем/ с какво можем да помогнем?

У нас какъв проблем стана с първото дете (първи внук за двете страни) когато аз обявих, че щ го кърмя и няма да давам НИКАКВА вода. Ама ей го, на 16 стана, неясно как оцеля при такава майка и тази сутрин успя да ми вдигне кръвното като се успа за училище.

# 559
Когато родих дъщеря ми, мама дойде /тежко раждане,едвам ставах от леглото/.Родителите на ММ живееха на отсрещната страна на улицата , по наше желание там си наехме квартира. Та , с мама през деня, свекърва ми идваше след работа . Ми какво да ви кажа, изтърпях 5 дни.Едната ми редеше шкафа с гащи до обяд, другата вечер пререждаше. На петия ден се разбрахме с ММ ,аз купувам билет на мама и я карам на автобуса, той се разбира с неговата , да се обажда преди да дойде.Нямаш сърдити, обяснихме, че искаме да се справим сами, и много повече ще са в помощ, ако ни подкрепят. В интерес на  истината , нито веднъж не отказахме визита на свеки , но тя се съобразяваше. Често си ходехме и при нашите, в друг град , те идваха.Звънят и казват -мъчно ни е за детето,може ли да дойдем?
   Сега вече имат правнучка - дъщеря ми често ходи в петък да вземе баба си и в неделя си я връщат.За 150 км разстояние става дума,другите са на 500 км.
   Между другото , и двете баби , и аз , и сестра ми , и моята най-близка приятелка, всекидневно очакваме и си настояваме за снимки на детенце.И си ги получаваме. Честно казано не знам след време снахата дали ще ни търпи.

# 560
  • София
Е, когато си настроена на нож и приемаш и най-невинната реплика като грубо вмешателство, наистина няма начин за нормална комуникация.
Събират се двете семейства и започват да си говорят....за времето или за политика, но сакън някой да не каже нещо за бебе/дете, маман да не се фръцне.
Наясно съм какви всезнаещи свекърви има, обаче и всезнаещите снахи не са рядкост.
А бебетата като анатомия и физиология не са се променили чак толкова от мое време, нито от времето на моята майка и баба.

# 561
  • при късмета
Но пък начина на гледане е променен из основи. И като някоя всезнаеща баба се фръцне, че тяхното е било правилното, няма никакъв начин за нормална комуникация

# 562
  • Пловдив
Мани, мен гласно и негласно всички жени ме обявиха за луда и как съм щяла да уморя бебето, как нанасям трайни психически и физически увреждания.

# 563
  • София
Но пък начина на гледане е променен из основи. И като някоя всезнаеща баба се фръцне, че тяхното е било правилното, няма никакъв начин за нормална комуникация
Из основи? Бебетата вече със спирулина ли се кърмят или ги захранват с чия?
Аз знам за фръцкащи се баби, както и знам за фръцкащи се майки.
В твоите представи всички свекърви са прости жени, които хабер нямат от новите тенденции.

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 12:01 от Cuckoo

# 564
  • France
Мани, мен гласно и негласно всички жени ме обявиха за луда и как съм щяла да уморя бебето, как нанасям трайни психически и физически увреждания.
Ами прави са били. Ако им беше давала водичка, сигурно сега нямаше да ти вдигат кръвното. Joy
Ох, съжалявам, не се сдържах Joy

# 565
-Бабо, ти как дойде при нас?
-С влака, моето момче.
-А мама защо казва, че дяволът те е домъкнал?

# 566
  • при късмета
Из основи? Бебетата вече със спирулина ли се кърмят или ги захранват с чия?
Аз знам за фръцкащи се баби, както и знам за фръцкащи се майки.
В твоите представи всички свекърви са прости жени, които хабер нямат от новите тенденции.
Не визирам всички и никога не съм го правила. Само тези в темата

# 567
Хахахаха! Як виц.
   Като ви чета, получавам раздвоение на личността. В един момент съм съгласна със защитниците на снахите, в друг съм от лагера на свекитата. Нещата никога не са черни и бели.
   За акълите, които даваме бабите - аз пък се страхувам да давам такива.Две деца съм отгледала, ама знам ли дали няма да му стане нещо на това бебе , и после да си мисля,че аз съм виновна. Е, не става дума за съвети като опъвай врата,или слагай сол във водата, или орехова шума. Ама относно захранване, сокове , режим - както кажат майката и таткото ,така правя. И питам -може ли да дам това, да приготвя еди какво си, винаги слушам. Свекърва ми лятото се възмущаваше,че преди да ни я оставят с нощувка, няколко дни репетирахме хранене.Ти,вика ,две деца отгледа, тия сега те карат да репетираш. Да,ама внучката не е като моите деца. Те изпиваха млякото с очи, аз не знам какво е злоядо  дете. А малката сега е друга. И аз ги молех, когато я гледам да ми правят списък с часовете за хранене, за сън, с милилитри - всичко.Никога не си помислих да импровизирам. На моите никога не съм следяла режимът на спане, дълга дрямка, къса дрямка. Ама сега, покрай внучката доста четох, видеа гледах и разбрах, че е важно за самото дете, остави я претенциозната майка.

# 568
марулета, късмет и благодат са баби като теб.
Ето тук е разликата - едни казват "Абе аз две деца съм отгледала. Тая ли (снахата) ще ми казва кое е правилно?", а други просто избират лесния път и следват инструкциите.

# 569
  • София
А, списък е най-добре и за двете страни. Не после да се обвиняват.
На малко бебе най-добре да се спазва режима.

Общи условия

Активация на акаунт