Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.) - 10

• 75 317
  • 747
  •   1
Отговори
# 450

Някой срещал ли е тезата, че пигментните петна се дължат на липса на мед Сu в организма?

В един руски клип видях, че твърдят това.

Един американски блогър/влогър, който говори основно за лечение на тялото, в едно от клипчетата говори за това. Обяснява го, доколкото разбрах, че липсата на желязо в кръвта, означава, че желязото ке натрупва в тъканите, и при провокация - например слънчева светлина, петната избиват. А в същото време, ниското желязо в кръвта, означава ниска бионалична мед, и дава препоръки...та в този контекст и аз съм чела тази теория.

Смятам, че е вярна, тъй като заедно с петната, които изнеднъж неочаквано много избиха, имах и др. здравословни проблеми.

И в тази връзка, лятото, какво може да се ползва освен вит.с, алфа арбутин и ниацинамид, и слънцезащита разбира се?
Да разбирам ли, че пигментни петна се появяват при анемия?

# 451
  • Стара Загора
Поне от казанато, аз разбрах, че двете състояния могат да вървят заедно, тъй като има общ корен.
Както за анемията, така и за петната, сигурно има и др.фактори, но това е част от пъзела - липса на бионалична мед - церулоплазмин.  Което, пак според този автор, влияе и на много др.процеси в организма, но да не се отклоняваме от темата.

# 452
Може ли линк на клипчето Simple Smile

Поне от казанато, аз разбрах, че двете състояния могат да вървят заедно, тъй като има общ корен.
Както за анемията, така и за петната, сигурно има и др.фактори, но това е част от пъзела - липса на бионалична мед - церулоплазмин.  Което, пак според този автор, влияе и на много др.процеси в организма, но да не се отклоняваме от темата.

# 453
И в тази връзка, лятото, какво може да се ползва освен вит.с, алфа арбутин и ниацинамид, и слънцезащита разбира се?
Астаксантин,витамин Д,цинк вътрешно.Ползвай си какъвто серум искаш,те и без това не оказват влияние на петната

Да разбирам ли, че пигментни петна се появяват при анемия?
Аз съм с анемия от много години,ползвам SPF основно на плажа или при много силно слънце,което при нас се случва рядко.Имам 2 мънички петънца от преди 15-20г.,нови не са се появявали...

# 454
  • Пловдив
Момичета, хидратацията преди или след серум с бачикуол трябва да слагам?
За сутрин си взех вит.С и после слънцезащита, въпреки, че съм по цял ден в офиса...

# 455
Аз на слънце се вясвам само на обедната, но съм хванала тен и  петната са изравнени. Много се наслаждавам на липсата на мустаци, все едно гледам друг човек в огледалото 😆

# 456
  • софия
Аз на слънце се вясвам само на обедната, но съм хванала тен и  петната са изравнени. Много се наслаждавам на липсата на мустаци, все едно гледам друг човек в огледалото 😆
Чудесен резултат! А с какво ги пребори? Blush

# 457
Не съм...ползвам си само крема на Фитокод и слънцезащита. Просто те някакси не станаха по-тъмни и като съм хванала тен, все едно ги няма.

# 458
Кой е този крем на Фитокод?
Реве ми се, връщам се след море, с мустаци съм. И лунички, и всичко. Един белег, който цяла зима мажа на крака пигментира веднага.
Изобщо…
Направо като се погледна в огледалото, искам да взема един парцал и да избърша тия пигментации.
Иначе - аз не съм с анемия, но имам ниско желязо и феритин. Компенсирам ги с вливки, но може пък и да има някаква връзка. До преди 4-5 години нямах никакви пигментации такива, но… отмъщението на слънцето.
Между другото, струва ми се, че откакто си направих 2 лазера преди година и нещо, още по-лесно пигментирам.
Оф, има ли някакъв вариант да взема да ги позалича СЕГА, а не на есен? Чудех се за витамин C, ама съм с толкова чувствителна кожа, че просто не ми се рискува.
Май ще си ходя като Хитлер и това си е…

# 459
Ето този
https://www.phytocode.bg/produkti/kozmetika-za-lice-seriq-rose-k … ht-krem-44-detail

Извинявам се и аз за вметката, но анемията и желязото са отделни неща. Чак с втората бременност ме тестваха за таласемия и се оказа, че точно това имам. А желязото ми е на горна граница и не трябва да го приемам. А като се сетя колко желязо съм изпила през годините, щото "хемоглобинът ти е нисък".

# 460
Изглежда обещаващо този крем.
Но не е ли противопоказано да се използва през лятото?

# 461
Нямам представа, аз го ползвам целогодишно вече повече от 1г., мажа слънцезащита само сутрин. Много добре ми изглежда кожата от техните продукти. От време на време залитам по нещо по-модерно, но пак се връщам.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 13:54 от Г-жа Шантал

# 462
  • Стара Загора
Ще го пробвам този крем! Добре, че го споменахте..
Знам, че преди пробвах друга тяхна серия, май red out и много ми се избистри кожата.

# 463
Аха да го поръчам, но се зачетох подробно в състава… Ниацинамид, салицилова киселина, млечна киселина, още една, която не бях чувала - Soric acid… Нали киселините са фоточувствителни и не бива да се ползват през лятото?
А и не щипе ли този крем, аз съм с много чувствителна кожа, особено над горната устна, където е пигментацията.
Направо ми иде да скрия всички огледала в нас 😤.

# 464
Появата на пигментни петна има генетична обусловеност. Баба ми някога имаше много пигментни петна по лицето. Аз сега на 36 години, за седмица на морето се сдобих с 2 пигментни петна на двете скули понеже точно там слънцето пада под ъгъл който предразполага появата им. Мазах се с 30 фактор и седях нон стоп под чадъра - файда нулева. Ако се пека ставам тъмна като мулатка, много меланин синтезира кожата, но едва ли е само това. Познавам хора, не ползват слънцезащита и помен от такива петна нямат.Баба ми едно време се мажеше с обелката на банан, много евтино и мисля да пробвам. Много късно беше при нея за да подейства, но може би ако се почне навреме.

Общи условия

Активация на акаунт