Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.) - 10

• 74 939
  • 747
  •   2
Отговори
# 735
От няколко дни и аз съм петносана отново. Чудя се с какви грижи да продължа лятото. Май само за вит.С се сещам, но може и да бъркам. Някой ще предложи ли друга гледна точка?
Дерматоложката от Токуда (която ми изписа вълшебния крем) за лятото ми даде ей това:
https://www.bioderma.bg/nashite-produkti/pigmentbio/c-concentrate
Аз обаче не съм го купила все още.

В момента ползвам това масло:
https://viaflores.eu/product/3-oils/

Купих си натурални води и сапун - цяла рутина за петна (днес дойде)

На сапунчето му изхвърлих опаковката,  но в сайта тр да има описано какво съдържа кутията и рутината.

А ето това ми отговори др Пеев, дерматолог, в съседната тема

(Това са моите петна Cold Sweat )

Микронидълинг правих миналата неделя, но не знам дали точно този има предвид или другият дълбокият. Моят беше мезотерапия.

# 736
От няколко дни и аз съм петносана отново. Чудя се с какви грижи да продължа лятото. Май само за вит.С се сещам, но може и да бъркам. Някой ще предложи ли друга гледна точка?
Дерматоложката от Токуда (която ми изписа вълшебния крем) за лятото ми даде ей това:
https://www.bioderma.bg/nashite-produkti/pigmentbio/c-concentrate
Аз обаче не съм го купила все още.

В момента ползвам това масло:
https://viaflores.eu/product/3-oils/

Купих си натурални води и сапун - цяла рутина за петна (днес дойде)

На сапунчето му изхвърлих опаковката,  но в сайта тр да има описано какво съдържа кутията и рутината.

А ето това ми отговори др Пеев, дерматолог, в съседната тема

(Това са моите петна Cold Sweat )

Микронидълинг правих миналата неделя, но не знам дали точно този има предвид или другият дълбокият. Моят беше мезотерапия.

Привет, как Ви каза дерматоложката да използвате серума на Биодерма? Само вечер ли?

Благодаря предварително

Отделно, аз също ходих миналата седмица на консултация при дерматолог, но по-основно във връзка със себореен и периорален дерматит. Ако някой има интерес ще му напиша терапията- при мен за два дни свърши чудеса.

За петната ми е написала някакво мазило, но не за лятото, а вече от септември- октомври. написано е следното: “р-р на Клингман петна”. Каза, че това е мазило, което се “забърква”  Търсих в интернет, но не откривам нито кой го забърква, нито какво е това животно и съм малко озадачена. Някой случайно знае ли какво се има предвид 🙃

# 737
Аз имам интерес към терапията за периорален дерматит. Ще се радвам да споделите, може и на лично, предвид, че не е по темата тук.

# 738
Аз имам интерес към терапията за периорален дерматит. Ще се радвам да споделите, може и на лично, предвид, че не е по темата тук.

Ще споделя тук направо, защото може би ще има и други, които се интересуват.
1. La Roche Posay Toleriane dermallergo cream- лек крем за рутина нощна/дневна за алергична кожа
2. Fucidin- върху засегнатите места сутрин
3. Protopic 0.1% - върху засегнатите места вечер.

Ако тази терапия не помогне каза, че трябва вече да се замени с кортикостероидна.

# 739

Привет, как Ви каза дерматоложката да използвате серума на Биодерма? Само вечер ли?

Благодаря предварително

Вечер.

# 740
  • Prismatica Aerie
За петната ми е написала някакво мазило, но не за лятото, а вече от септември- октомври. написано е следното: “р-р на Клингман петна”. Каза, че това е мазило, което се “забърква”  Търсих в интернет, но не откривам нито кой го забърква, нито какво е това животно и съм малко озадачена. Някой случайно знае ли какво се има предвид 🙃
Формула на Клигман, един от най-популярните методи за третиране на мелазма - комбинация от хидрохинон, третиноин и кортикостероид. Оригиналната формула съдържа 5% хидрохинон, 0.1% третиноин и 0.1% дексаметазон, но е модифицирана много пъти през годините - влагат се различни проценти на веществата, променят вида на кортикостероида, добавят се различни избелващи съставки и т.н.
Алберт Клигман е откривателят на третиноина.

# 741
Формула на Клигман, един от най-популярните методи за третиране на мелазма - комбинация от хидрохинон, третиноин и кортикостероид. Оригиналната формула съдържа 5% хидрохинон, 0.1% третиноин и 0.1% дексаметазон, но е модифицирана много пъти през годините - влагат се различни проценти на веществата, променят вида на кортикостероида, добавят се различни избелващи съставки и т.н.

Много благодаря! Видях и аз, че е формула в интернет са изписани и съставките, но на мен ми звучи като нещо теоретично някак, а не нещо, което да купя. Не разбирам в аптека ли трябва да отида, кой го забърква това нещо, кой разбира за мен кои проценти ще са най-подходящи? Извинявам се ако въпросът е глупав.

# 742
  • София

Благодаря предварително

Вечер.
Хубав е серума на Биодерма, но не маха сериозни петна, по-скоро озарява.

# 743
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:
Много благодаря! Видях и аз, че е формула в интернет са изписани и съставките, но на мен ми звучи като нещо теоретично някак, а не нещо, което да купя. Не разбирам в аптека ли трябва да отида, кой го забърква това нещо, кой разбира за мен кои проценти ще са най-подходящи? Извинявам се ако въпросът е глупав.
Въпросът е съвсем логичен, както е логично дерматологът да обясни всичко, но щом не е - не се притеснявайте да го питате.

# 744
Някой да знае как мога да премахна петно под форма на луничка на челото?

# 745
Днес направих втора процедура по иглена мезотерапия. Миналия път ви разказах, че петната на челото третираме с вкарване на вещество с 5 убождания (отвратително гадно и болезнено за 2-3 минути Disappointed Relieved ) днес също снимахме петното, и така на всяко посещение, да видим дали ще даде ефект.
Продуктът е с 4 киселини - аскорбинова, фитинова, пирогроздена и коджикова киселини + екстракт от листата на черница.

Дневната рутина в последните седмици е максимално изчистена - натурален сапун против петна, натурална вода сутрин една, вечер различна против петна,  сутрин хидратиращ крем на caudalie и вечер натурално масло от шипка.

# 746
Моля някой да пусне нова тема. Утре ще заключа текущата.

# 747
Заключена.

Общи условия

Активация на акаунт