Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.) - 10

• 75 217
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
  • Popovo
Аз също го ползвам и ПАК ще го ползвам.Нищо, ама НИЩО друго не ми помогна, поне да изсветли петната , освен експигмент.

# 496
Хидрохинонът мисля че е забранен за употреба и в САЩ, май не е само приумица на ЕС.

# 497
Хидрохинонът мисля че е забранен за употреба и в САЩ, май не е само приумица на ЕС.
,
Не е забранен, кремът се казва Порцелана, но е само с рецепта. В Германия е Пигманорм, пак с рецепта. Не е невъзможно да ти бъде предписан, но трябва да посетиш дерматолог.
Била съм на много дерматолози в България, всички ми предписват кремове, които и аз мога да си купя от аптеката. За лаер не се навих. Доколкото знам, действа върху повърхностни петна, а моите са дълбоки.

# 498
Ясно, аз реших че им е забранен, защото гледах няколко дерматолози от Щатите, които изтъкваха позитивите от ползването му, но вече не бил широкодостъпен.
Аз обмислям да пробвам лазер, пък да видим.

# 499
Ползвала съм Порцелана, както и Експигмент без никакъв успех.

# 500
Хидрохинонът не е забранен в Щатите. Дерматоложка ми го изписа забъркан в тяхен някакъв бъркоч в офиса. 8% беше. Никаква работа не ми свърши. Както и Експигмента. За лазер абсурд ми каза. Сигурно зависи според петната. Моите са толкова светли на челото, че чак тя се звери доста дълго докато ги забележи. Каза ми да забравя за лазер, защото ще ги влоша. Не знам тези лазери за какви петна са подходящи, след като биха влошили вече съществуващи.Вероятно за нови и повърхностни. Моите както са така невидими, така ми каза че са формирани от детството ми та до ден днешен.

# 501
  • софия
8%?!!! За пръв път чувам за такава концентрация.. Най - много до 4%знам.
Това се опитвам да кажа - че хидрохинонът не е панацея и трябва да се ползва по лекарска препоръка. С лазера е същото. Ако един лекар не ви вдъхва доверие, потърсете друг, но лекар! Все ще е по-полезен за вашите петна, отколкото потребителки, които се позовават на личния си опит.
Ама няма да превъзпитавам никого, винаги ще има хора, които ще си слагат по лицето нещо, което"едни рускини казаха"!
И не че е световно важно, преставам да следя темата, отчайваща е в огромната си част.

# 502
Третиноин?
Някой да ползва и да е доволен...?
Аз ползвам с цел премахване (намаляване) на мелазма. Имам цели области на чело, особено до линията на косата, бузи, слепоочия.
Важно е да се знае какво е петното, от там да се почне с лечение.
Аз си направих проучване и си самоназначих третиноин 0.25 + Експигмент 4%
В последствие се наложи консултация с дерматолог по друга причина, но реших да изкоментирам и мелазмата.
Лекарят каза, че с м даже много предпазлива.  Абсолютно одобри лечението и увеличи периода.
Като казвам период имам в предвид следното.
Трет ползвам целогодишно, с напъни да мина на 0.5 но да сега не ми се получава. Мажа ги 2-3 дни 0.25, 1 ден 0.5.
Експигмент 4% вечер заедно с трета. В началото 2 месеца мажа, 2 почивам. В последствие минах на 4 месеца и почивка.
И започнах да осъзнавам, че Експигмент може да се ползва и за превенция и сега когато мелазмата е под контрол не мажа въобще, освен ако нямам излагане на слънце или високи температури. Тогава мажа месец преди, по време и след докато има нужда, но не повече от 4 последователни месеца.
Ето сега съм на море, мажа цяло лято от юни почнах, но с паузи сега мажа нов стоп, петната се вихрят въпреки всичко, но очаквам да са под контрол до месец -два.
В почивките се мажат разни заместители - трансекзамик киселината е най-новата в арсенала, все още нямам мнение.
Ниаминацид, вит С, азелаинова - за мелазма не помагат.
Хидрохинонът не е забранен в Щатите. Дерматоложка ми го изписа забъркан в тяхен някакъв бъркоч в офиса. 8% беше. Никаква работа не ми свърши. Както и Експигмента. За лазер абсурд ми каза. Сигурно зависи според петната. Моите са толкова светли на челото, че чак тя се звери доста дълго докато ги забележи. Каза ми да забравя за лазер, защото ще ги влоша. Не знам тези лазери за какви петна са подходящи, след като биха влошили вече съществуващи.Вероятно за нови и повърхностни. Моите както са така невидими, така ми каза че са формирани от детството ми та до ден днешен.
Трилума е другото наименование в Щатите. То е комбинация от няколко съставки.
Относно по-бледите петна, които ви дразнят - ако се гримирате, може да ги скриете съвсем успешно. Моите са тъмни и пак успявам да замажа положението с малко бронзант.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 20:58 от anbibian

# 503
Да, да аз така правя. Слагам ББ крем на челото само. Не си личи разлика с там където не съм нанасяла. Просто не обичам да се мацотя много много. Останалата част от лицето е само със слънцезащита. На челото и Бб крем и слънцезащита. Так покрити не се виждат въобще. Но измия ли се вечер и като се загледам ги виждам.

# 504
Експигмент 4% вечер заедно с трета. В началото 2 месеца мажа, 2 почивам. В последствие минах на 4 месеца и почивка.
... азелаинова - за мелазма не помагат.
Скоро пак въведох трет, а имам и експигмент, който самостоятелно при мен не помогна. Дали да не го оплзотворя в тази схема, за да видя дали ще да подейства?
За азелаиновата......хм. Точно вчера се разчетох заради този пост. И си пише, че помага. Дори и за косопад, което беше ново за мен.
Така и така съм я купила, ще я доизмажа, давам ѝ шанс. Казах и на момчето да я маже на бузите заради акне. И за там ще дам отзиви.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 07:08 от mariat

# 505
Да, да аз така правя. Слагам ББ крем на челото само. Не си личи разлика с там където не съм нанасяла. Просто не обичам да се мацотя много много. Останалата част от лицето е само със слънцезащита. На челото и Бб крем и слънцезащита. Так покрити не се виждат въобще. Но измия ли се вечер и като се загледам ги виждам.
Пробвай бронзант на прах, може да ти допадне и да не се налага ББ крем щом не обичаш. Аз съм с цял арсенал фдт + бронзант, просто при мен мелазмата е много упорита.
... азелаинова - за мелазма не помагат.
Скоро пак въведох трет, а имам и експигмент, който самостоятелно при мен не помогна. Дали да не го оплзотворя в тази схема, за да видя дали ще да подейства?
За азелаиновата......хм. Точно вчера се разчетох заради този пост. И си пише, че помага. Дори и за косопад, което беше ново за мен.
Така и така съм я купила, ще я доизмажа, давам ѝ шанс. Казах и на момчето да я маже на бузите заради акне. И за там ще дам отзиви.
Азелаеновата помага на някои хора, но при мелазма на мен не помага. Аз си я мажа 20% на топа на всички останали 😀
Хубаво е да се уточни вида на петната, дерматолог може да помогне с това и от там вече да се подходи.
При моята консултация ми казаха, че имат лазер, който ще ги превахне, но понеже е мелазма, те пак ще избият и няма смисъл да си харча парите за лазери.

# 506
То и моите петна са мелазма.

# 507
Здравейте, състоянието на кожата ми е ужасно. Това е от около 4 години може би. Като преди имах хубава кожа без да полагам кой знае какви усилия...
Но нещата вече са доста зле и повече не мога да се гледам в този вид.
Бих искала да ви попитам към какви продукти да се насоча, понеже в момента не използвам нищо освен крем и почистваща пяна. Също от около 2 години може би ми се появиха някакви кафеви петна, но са навдигнати, не изчезват, а дори се размножават. Ексфолирване на кожата не ги премахва. Ясно е че може би съм за дерматолог, но исках да ви попитам дали знаете как им е името точно на тези петна или не знам как ги нарека понеже са навдигнати много леко над кожата.И как се премахват?
Също да допълня, че съм с много чувствителна, реактивна и склонна към алергии кожа... Което още повече ме затруднява при избора на продукти.
Получавам сърбящи единични пъпчици, парене или зачервявания понякога дори и само от водата...
Прикачвам и снимки..
На 36г съм.
Благодаря!

# 508
Отидете на дерматолог, може да не се касае въобще за хиперпигментация, а за друго кожно състояние.

# 509
Здравейте!
Някой,ползвал eucerin anti-pigment серията, ще може ли  да ми каже дали серумът се ползва сутрин и вечер или само по веднъж на ден. Както и дали има смисъл да си взимам и спот коректора ,при положение ,че ползвам дневен,нощен крем и серум от серията🤔

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 14:09 от Vnedkol

Общи условия

Активация на акаунт